nije to neki problem ako frizerke imaju kucnu dostavu
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
nastavnik fizickog
#17226 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
trotecnr1
#17227 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jednu frizerku za ponijeti, molim.
-
laik1981
#17228 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
O takvim ja i govorim. O radnicima koji prezivljavaju i citav zivot pokusavaju da izgrade dostojanstven zivot sebi i svojoj djeci. Takvih je 90% onih koji ce biti pogodjeni ovim odlukama. Ja licno nisam medju njima, ali ih znam mali milion. I zbog njih sam spreman izaci na proteste i na taj nacin stati uz odbranu njihovih prava, ez obzira sto sam i sam glasao za ovu vladu. Ovo nema veze sa politikom, bar sa moje strane. Iz moje perspektive ovo bi trebala biti borba za sve nas.. Jebe mi se za Topu, Malcu i ostale. Oni nece osjetiti, ali ce osjetiti njihovi radnici i ovi ostali koje smo pomenuli..drug_profi wrote: ↑09/03/2021 13:30Ma slazem se. Meni je jedan davno rekao, ako vodis kafanu i radis posteno, placas sve drzavi, nema te nigdje. Osim ako nemas nenormalan promet.
Svaki od njih se mora snaci gdje ce zavrnuti, ali to nije vise ni do njih vec do poslovnog ambijenta. Gladna drzava koja vise voli da je taj gazda na birou, nego da sam sebi zaradi platu i mozda jos nekog zaposli.
Ove gazde tipa Tope, Stojnica, Alispage... da ne nabrajam. Nema za njih zime. Oni mogu mjesecima durat.
Ugrozeni su uposleni i ovi mali koji su fakticki samozaposleni. On i gazda i konobar, a prijepodne mu zena.
Last edited by laik1981 on 09/03/2021 13:38, edited 1 time in total.
-
nastavnik fizickog
- geralt
#17230 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jako glupa odluka, i politicki i epidemioloski i ekonomski, a ovo kazem kao glasac BH Bloka koji koronu shvata veoma ozbiljno. Kanton nije drzava. Ko je htio otici na kafu za vikend, sada ce samo otici u Lukavicu ili Visoko umjesto u SCC.
Podlegli su pritisku da se uradi nesto krupno i vidljivo, bez obzir ima li smisla ili nema.
Podlegli su pritisku da se uradi nesto krupno i vidljivo, bez obzir ima li smisla ili nema.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17231 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
trebala je nama ostati petak 13 kanalizicija e tek bi tada vidjeli sta su mjere i dze su pare o ministru šhanki da ne govorimo i mariovo preuzimanja tri ministarstva plus premijesko i šlogiran zavrsio kod generalice... vrni se šhanko ev sadakaši ti sve halale... daj makar solaka nazad da sdO botovi na celu s govedom zahom bidnu zadovoljni...
-
nastavnik fizickog
#17232 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
obrijanu neobrijanu ili uredno podsisanu???trotecnr1 wrote: ↑09/03/2021 13:36Jednu frizerku za ponijeti, molim.![]()
- klizim po parkingu
#17233 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
he he je vrhunac botovskog humora vidi se da vas ne hrane kvalitetnim parizeromnastavnik fizickog wrote: ↑09/03/2021 13:45obrijanu neobrijanu ili uredno podsisanu???![]()
-
Nivelacija
#17234 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I Solak je prijetio oruzanom policijom i uvodio lockdown bez ekonomske podrske ikome pa zavrsio je na smetljistu.pici wrote: ↑09/03/2021 13:40 trebala je nama ostati petak 13 kanalizicija e tek bi tada vidjeli sta su mjere i dze su pare o ministru šhanki da ne govorimo i mariovo preuzimanja tri ministarstva plus premijesko i šlogiran zavrsio kod generalice... vrni se šhanko ev sadakaši ti sve halale... daj makar solaka nazad da sdO botovi na celu s govedom zahom bidnu zadovoljni...
Identicno kao i Forto.
Nego ko cini najvažniji dio kriznog staba tj Ekonomski dio Kš..
- drug_profi
#17235 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ali podrskom protestima tjeras vodu na mlin Topi, Malči...SDA bratiji uglavnom, koji su doveli do stanja kad nema dobrog rješenja.laik1981 wrote: ↑09/03/2021 13:37O takvim ja i govorim. O radnicima koji prezivljavaju i citav zivot pokusavaju da izgrade dostojanstven zivot sebi i svojoj djeci. Takvih je 90% onih koji ce biti pogodjeni ovim odlukama. Ja licno nisam medju njima, ali ih znam mali milion. I zbog njih sam spreman izaci na proteste i na taj nacin stati uz odbranu njihovih prava, ez obzira sto sam i sam glasao za ovu vladu. Ovo nema veze sa politikom, bar sa moje strane. Iz moje perspektive ovo bi trebala biti borba za sve nas.. Jebe mi se za Topu, Malcu i ostale. Oni nece osjetiti, ali ce osjetiti njihovi radnici i ovi ostali koje smo pomenuli..drug_profi wrote: ↑09/03/2021 13:30Ma slazem se. Meni je jedan davno rekao, ako vodis kafanu i radis posteno, placas sve drzavi, nema te nigdje. Osim ako nemas nenormalan promet.
Svaki od njih se mora snaci gdje ce zavrnuti, ali to nije vise ni do njih vec do poslovnog ambijenta. Gladna drzava koja vise voli da je taj gazda na birou, nego da sam sebi zaradi platu i mozda jos nekog zaposli.
Ove gazde tipa Tope, Stojnica, Alispage... da ne nabrajam. Nema za njih zime. Oni mogu mjesecima durat.
Ugrozeni su uposleni i ovi mali koji su fakticki samozaposleni. On i gazda i konobar, a prijepodne mu zena.
Konkretno najmanje koristi od protesta i kratkorocno i dugorocno bi imala mala raja.
-
mali_balon
#17236 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nravno, i tad cete popusit ko sto ste ove sad popusilinastavnik fizickog wrote: ↑09/03/2021 13:38ljudi imajmo strpljenja do izbora 2022 jerbo nam nije prvi a bogami ni zadnji put![]()
- Tesla Edison
#17237 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovdje je sad totalna pat pozicija kada su protesti u pitanju. Sa jedne strane imaš budžetske parazite koji bi da skidaju vladu i koji su glavni krivci za ovakvo stanje u državi, a sa druge imaš vladu koja je pogubljena totalno i koja donosi mjere čije ćemo ekonomske posljedice osjetiti decenijama.drug_profi wrote: ↑09/03/2021 13:48Ali podrskom protestima tjeras vodu na mlin Topi, Malči...SDA bratiji uglavnom, koji su doveli do stanja kad nema dobrog rješenja.laik1981 wrote: ↑09/03/2021 13:37O takvim ja i govorim. O radnicima koji prezivljavaju i citav zivot pokusavaju da izgrade dostojanstven zivot sebi i svojoj djeci. Takvih je 90% onih koji ce biti pogodjeni ovim odlukama. Ja licno nisam medju njima, ali ih znam mali milion. I zbog njih sam spreman izaci na proteste i na taj nacin stati uz odbranu njihovih prava, ez obzira sto sam i sam glasao za ovu vladu. Ovo nema veze sa politikom, bar sa moje strane. Iz moje perspektive ovo bi trebala biti borba za sve nas.. Jebe mi se za Topu, Malcu i ostale. Oni nece osjetiti, ali ce osjetiti njihovi radnici i ovi ostali koje smo pomenuli..drug_profi wrote: ↑09/03/2021 13:30
Ma slazem se. Meni je jedan davno rekao, ako vodis kafanu i radis posteno, placas sve drzavi, nema te nigdje. Osim ako nemas nenormalan promet.
Konkretno najmanje koristi od protesta i kratkorocno i dugorocno bi imala mala raja.
E kome se sada prikloniti. Protestvovati ili sve pustiti niz vodu?
- Tesla Edison
#17238 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
mali_balon wrote: ↑09/03/2021 13:55Nravno, i tad cete popusit ko sto ste ove sad popusilinastavnik fizickog wrote: ↑09/03/2021 13:38ljudi imajmo strpljenja do izbora 2022 jerbo nam nije prvi a bogami ni zadnji put![]()
-
statixx
#17239 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ljudi koji su istinski zabrinuti za nasu ekonomiju, a zbog recesije u kojoj se nalazimo, znaju da je izlazak iz iste moguc samo uz vakcinaciju. Ako postanemo sanitarni koridor u Evropi prvo ce stradati privreda. A onda kafici neka rade 24h, svakako ce biti prazni.
- pici
#17240 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
solak nije zavrsio na smetljistu zbog mjera nego zbog kradje 10 miliona od respiratora, mjere koje je solak uvodio sdO je podrzavala a kad je trebalo ekonomski podrzati fOdilj je podijelio sdO tajkunima... samo se vratiti na korona zakon 1 i 2 koje je pederalna vlada razdjelila svojim ahbabima.Nivelacija wrote: ↑09/03/2021 13:48I Solak je prijetio oruzanom policijom i uvodio lockdown bez ekonomske podrske ikome pa zavrsio je na smetljistu.pici wrote: ↑09/03/2021 13:40 trebala je nama ostati petak 13 kanalizicija e tek bi tada vidjeli sta su mjere i dze su pare o ministru šhanki da ne govorimo i mariovo preuzimanja tri ministarstva plus premijesko i šlogiran zavrsio kod generalice... vrni se šhanko ev sadakaši ti sve halale... daj makar solaka nazad da sdO botovi na celu s govedom zahom bidnu zadovoljni...
Identicno kao i Forto.
Nego ko cini najvažniji dio kriznog staba tj Ekonomski dio Kš..
-
nastavnik fizickog
#17241 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
cemu ta provokacija sa parizerom??klizim po parkingu wrote: ↑09/03/2021 13:46he he je vrhunac botovskog humora vidi se da vas ne hrane kvalitetnim parizerom![]()
znas ti dobro da je utorkom cijeli dan sa rostilja hrana
- pici
#17242 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pit ce topinu wuskipivu od 8 kerma samo vlastela i kriminalci ko i u ratu.
- avenija
#17243 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Usijala se botovska konekcija sa Pala da brani lockdown bez ekonomske podrske, ne nisu samo ugostitelji zatvoreni, nego i sve ostalo od frizera, zanata do radnji racunara, obuce itd.
- klizim po parkingu
-
nastavnik fizickog
#17245 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
bice ko i u mostarumali_balon wrote: ↑09/03/2021 13:55Nravno, i tad cete popusit ko sto ste ove sad popusilinastavnik fizickog wrote: ↑09/03/2021 13:38ljudi imajmo strpljenja do izbora 2022 jerbo nam nije prvi a bogami ni zadnji put![]()
-
saabsa
#17246 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Lijepo je što smo ovde na forumu počastvovani gostavanjem kolega forumaša koji su eksperti za sve, od ekonomije do medicine, stručnjaci kakvih cijeli svijet nema.
Kako drugačije objasniti "jednostavne" prijedloge i objašnjenja šta uraditi pa da lockdown nije ni potreban... Glupi Nijemci mjesecima u lockdownu, teta Angela zaboravila da u BiH ima viška pameti koja je kod njih očito deficitarna pa se ne mogu sjetiti tih tako jednostavnih rješenja koje genijalci predlažu.
Shvatam žgadiju zelenu koja za sendviće sere po forumu ali ne mogu skontati one koji su kao neutralni.
Prije godinu dana zatvoreno sve, bolesni se na prste jedne ruke mogli izbrojati. Tada se palamudani iz kafana nisu javljali, jbg nije im bilo neređeno da laju okolo, a sad bi revoluciju dizali zbog vikend lockdowna. Kakva sta vi bagra to je čudo jedno.
I meni je lično zabrana rada u subotu, 5 plata me i sa tim i bez toga čeka prvog da isplatim,ali ne kukam jer je u poređenju sa onim idiotlukom o totalnom zatvaranju svega, pa onda djece i starijih, ovo blaga kamilica.
Smanjenje plata budžetlijama.... Gospodo to zaboravite, SDA i sateliti su sa tim sindikatima potpisali takve sporazume (kome će ako neće svojim uhljebima), da bilo kakvo umanjenje pada na sudu i donosi samo plaćanje kamata i zateznih troškova kantonu.
Zaraženih ima more, bruku raje znam koja su sad pozitivna, i svako onaj ko tvrdi drugačije je kataloški primjer budale.
Zašto ih ima toliko? Pa postavite pitanje vledi federacije i države, zašto su pustili da cijelu zimu budemo oaza za turiste koji dolaze da ovde razmjenjuju svoje domicilne sojeve korona virusa, zašto još uvijek nemamo 1 dozu kupljenih vakcina, zašto nam doktori ljudima prepisuju "zeleni čaj i đumbir" da piju.
Kako drugačije objasniti "jednostavne" prijedloge i objašnjenja šta uraditi pa da lockdown nije ni potreban... Glupi Nijemci mjesecima u lockdownu, teta Angela zaboravila da u BiH ima viška pameti koja je kod njih očito deficitarna pa se ne mogu sjetiti tih tako jednostavnih rješenja koje genijalci predlažu.
Shvatam žgadiju zelenu koja za sendviće sere po forumu ali ne mogu skontati one koji su kao neutralni.
Prije godinu dana zatvoreno sve, bolesni se na prste jedne ruke mogli izbrojati. Tada se palamudani iz kafana nisu javljali, jbg nije im bilo neređeno da laju okolo, a sad bi revoluciju dizali zbog vikend lockdowna. Kakva sta vi bagra to je čudo jedno.
I meni je lično zabrana rada u subotu, 5 plata me i sa tim i bez toga čeka prvog da isplatim,ali ne kukam jer je u poređenju sa onim idiotlukom o totalnom zatvaranju svega, pa onda djece i starijih, ovo blaga kamilica.
Smanjenje plata budžetlijama.... Gospodo to zaboravite, SDA i sateliti su sa tim sindikatima potpisali takve sporazume (kome će ako neće svojim uhljebima), da bilo kakvo umanjenje pada na sudu i donosi samo plaćanje kamata i zateznih troškova kantonu.
Zaraženih ima more, bruku raje znam koja su sad pozitivna, i svako onaj ko tvrdi drugačije je kataloški primjer budale.
Zašto ih ima toliko? Pa postavite pitanje vledi federacije i države, zašto su pustili da cijelu zimu budemo oaza za turiste koji dolaze da ovde razmjenjuju svoje domicilne sojeve korona virusa, zašto još uvijek nemamo 1 dozu kupljenih vakcina, zašto nam doktori ljudima prepisuju "zeleni čaj i đumbir" da piju.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17247 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jedini uspjeh ove FGRovske vlae ublehaša će biti punjenje budžeta RS-a....čitavo Sarajevo će se skrhat za vikend na Trebević, Jahorinu i Lukavicu
kakva grupa karinaša-amatera
kakva grupa karinaša-amatera
-
laik1981
#17248 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bilo kakvim protestima ces ici na neciji mlin, a neki ce to pokusati i zloupotrijebiti, ali to ne znaci da ne treba kritikovati i izrazavati nezadovoljstvo. Ja bih sad potpisao da svaki mjesec izlazimo na masovne proteste bez obzira ko je na vlasti, onako preventivno. Takva praksa bi meni vratila nadu u nas same..drug_profi wrote: ↑09/03/2021 13:48Ali podrskom protestima tjeras vodu na mlin Topi, Malči...SDA bratiji uglavnom, koji su doveli do stanja kad nema dobrog rješenja.laik1981 wrote: ↑09/03/2021 13:37O takvim ja i govorim. O radnicima koji prezivljavaju i citav zivot pokusavaju da izgrade dostojanstven zivot sebi i svojoj djeci. Takvih je 90% onih koji ce biti pogodjeni ovim odlukama. Ja licno nisam medju njima, ali ih znam mali milion. I zbog njih sam spreman izaci na proteste i na taj nacin stati uz odbranu njihovih prava, ez obzira sto sam i sam glasao za ovu vladu. Ovo nema veze sa politikom, bar sa moje strane. Iz moje perspektive ovo bi trebala biti borba za sve nas.. Jebe mi se za Topu, Malcu i ostale. Oni nece osjetiti, ali ce osjetiti njihovi radnici i ovi ostali koje smo pomenuli..drug_profi wrote: ↑09/03/2021 13:30
Ma slazem se. Meni je jedan davno rekao, ako vodis kafanu i radis posteno, placas sve drzavi, nema te nigdje. Osim ako nemas nenormalan promet.
Ovo sad sto imamo je nepravda i kod mene to proizvodi revolt. Ne mogu se lomiti koplja uvijek preko ledja istih. To nije posteno i protiv toga se treba boriti svim silama, taman da mi je otac rodjeni premijer, a ne Forto..
Neka plate stetu. Neka sebi smanje plate i solidarisu se sa ostalima. Ne smiju oni biti zasticena vrsta..
- VladaFBiH
#17249 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
taj te slagaodrug_profi wrote: ↑09/03/2021 13:30Ma slazem se. Meni je jedan davno rekao, ako vodis kafanu i radis posteno, placas sve drzavi, nema te nigdje. Osim ako nemas nenormalan promet.
I tako gazda kaže da malo zarađuje i odluči da ne plaća PDV a u isto vrijeme ga konobar zavrne više nego što je PDV jer nema fiskalnih računa i ne postoji način da ga "uprati"...
Last edited by VladaFBiH on 09/03/2021 14:16, edited 3 times in total.
- pici
#17250 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
saabsa wrote: ↑09/03/2021 14:07 Lijepo je što smo ovde na forumu počastvovani gostavanjem kolega forumaša koji su eksperti za sve, od ekonomije do medicine, stručnjaci kakvih cijeli svijet nema.