Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
drug_profi

#17201 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

laik1981 wrote: 09/03/2021 12:49 Imaju alate da sve provjere. Neka dokazu da su sposobni.
Kakve alate?
Pa nisi upucen u problematiku uopste izgleda. Ne mozes im ilegalne radnike izbit, promet utvrdit nikako i sad bi da im utvrdis jesu li dali cvaju radnicima?
Znas kako to ide?
Dan kad radiš dobiješ cvaju u kešu i bakšiš ako ga bude. Kad bude plata isplati ti se minimalac na racun, kojeg si obavezan podici komplet i vratiti gazdi.
made_in_sarajevo

#17202 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

kad su protesti da odem i ja i da stanem na stranu vlade?
laik1981

#17203 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 09/03/2021 12:54
laik1981 wrote: 09/03/2021 12:49 Imaju alate da sve provjere. Neka dokazu da su sposobni.
Kakve alate?
Pa nisi upucen u problematiku uopste izgleda. Ne mozes im ilegalne radnike izbit, promet utvrdit nikako i sad bi da im utvrdis jesu li dali cvaju radnicima?
Znas kako to ide?
Dan kad radiš dobiješ cvaju u kešu i bakšiš ako ga bude. Kad bude plata isplati ti se minimalac na racun, kojeg si obavezan podici komplet i vratiti gazdi.
Pa imaju inspekcije, imaju sudovi. Samo neka pocnu raditi. Promet im mozes utvrditi. Ono sto su prokucali i sto postoji u sistemu to i platiti.
last mohicans

#17204 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Bila je snimka na internetu i pokazuje sve suprotno od ovoga što pišeš. A imam više poznanika i u OB i svi govore da je to sve medijski prenapuhano?
I šta ćemo sad?

A prije ovoga niti se ko kad liječio na Podhrastovima niti je iko ikada umro. Svi smo bili besmrtni, niko nikad nije bio bolestan, za gripu se nikad nije ni čulo.

Pusti se popovanja i demagogije.

Ovdje se studije i mjere koriste kako kome odgovara, kao na švedskom stolu. Sve studije o novim sojevima kažu da ne izazivaju težu kliničku sliku osim što su zaraniji, tj. brže se šire. Samo ovdje u KS-u, u prostoru vladavine njezinog preosveštenstva i direktorskog visočanstva, novi sojevi izazivaju težu kliničku sliku. I to baš, pazi sad, u vrijeme kada je godinama harala epidemija gripe. U drugim kantonima korone kao i da nema.

I 2019. godine bi bile iste slike da se tada medijski eksponirala gripa kao sada korona i da su postojale mjere koje danas imamo, kao i sveopšta panika.

Zato pusti se šuplje.

Da je ovo sve i 5% opasno kako pišeš ti i pojedinci, ne bi trebali specijalci da ljudima pišu kazne zbog maski. Niko živ ne bi izlazio iz kuće i niko ga ne bi trebao kažnjavati kako bi ga uvjerio "u opasnost" novih sojeva, k....a, palaca.... Godinu dana se priča o "stotinama hiljada mrtvih", od italijanskim scenarijima, o tome da će mrtve ljude kupiti bagerima ispred tržnih centara i slične gluposti. Sve zarad panike i opravdanja za mjere. A zna se zašto se donose mjere, ne zbog "brige" o zdravlju već zbog "duplih" respiratora od malinara, maski od slastičara, vizira od drvoprerađivača kao i sada, što se koriste čisto u političke svrhe. Jedni pumpaju brojke da dokažu neefikasnost vlade dok drugi, pooštravaju mjere kako bi gnjev naroda preusmjerili na federalni nivo zbog kašnjenja u vakcinaciji.

Na kraju uvijek najebe običan svijet.
@TESLA_EDISON
Kojih snimaka, onoga što hoda praznim hodnicima, to je relevantno? Pa UKC je uvijek iza 14 sati djelovao prazan, jesi ikad bio? Ne znam kad i gdje je snimao onaj delegat. Ne govorim o prebukiranosti svih klinika, već Podhrastova, Infektivne klinike-gdje mi rodica radi, novog oformljenog centra na staroj hirurgiji,OB. Ti tvoji sigurno ne rade u OB i UKC ili te lažu. Baš sinoć supruga zvala jednog ljekara sa III interne, poslali ga na Podhrastove,klinika samo hitne slučajeve prima, sestre vozaju već godinu dana na Podhrastove. Danas radiš na ortopediji, u toku dana dobiješ preraspodjelu za Covid odjeljenja, još u noćnu, isti dan. Hoćeš da kažeš da je se od gripe umiralo isto kao i od covida, bez obzira što se nikad niko nije čuvao od gripe, izuzev manjeg broja starije populacije? Od ovoga se čuvamo,a opet smrtnost veća ili nije? Specijalci pišu zato što takvim kao ti nije jasno, misliš i dalje da je riječ o gripi, jer ti nisi imao velikih simptoma, a na riječ ćemo ti vjerovati da si prebolio. U vezi brojki sam isto mislio da se pumpaju, ali, zadnjih 10 tak dana poznajem najmanje 10-20 osoba koje su pozitivne. Od toga dvoje kolega sa teškim upalama pluća. A ne krećem se toliko u širokom dijapazonu ljudi niti imam toliko prijatelja i poznanika. Kad uzmeš populaciju KS, ove brojke su puno veće nego što jesu. Zašto drugi kantoni nemaju, ne znam, nisam epidemiolog. Mogu pretpostaviti da je manja frekvencija ljudi, izuzev TK, nemaju veće ski centre, nisu glavni grad. Mislim da su nam komotno ponašanje i ulazak kunte i pante bez PCR testa donijele ove nove sojeve, za koje ne tvrdim da su smrtonosniji,ali jesu zarazniji, kao što i sam priznaješ. Broj hospitalizovanih to potvrđuje.
Evo ti slika, mora da su došli što im je dosadno
https://www.klix.ba/vijesti/bih/i-danas ... 3/galerija
Last edited by last mohicans on 09/03/2021 13:11, edited 1 time in total.
drug_profi

#17205 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

laik1981 wrote: 09/03/2021 12:59
Kakve alate?
Znas kako to ide?
Pa imaju inspekcije, imaju sudovi. Samo neka pocnu raditi. Promet im mozes utvrditi. Ono sto su prokucali i sto postoji u sistemu to i platiti.
Ma prokucano je sve, crne kase su demode. Ja ti govorim da gazde jesu malo pogodjene, ali nece radi zatvaranja na 3 dana ni osjetiti previse.
Oni koji ce osjetiti su ovi koji nece dobiti cvaju i baksis, a na te ne mislis ni ti ni vlada.
joint union

#17206 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by joint union »

Neka zatvore sve kafane, a konobare o trosku vlade zaposle kao kovid redare.
Vlasnicima kafana skinuti sve namete, rentu objekta ako je imaju staviti kao pretplatu za porez ili slicno.
Vlasnicima kafana uplatiti minimalnu platu i doprinose.
invincible1921

#17207 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

drug_profi wrote: 09/03/2021 13:03

Kakve alate?
Znas kako to ide?
Ma prokucano je sve, crne kase su demode. Ja ti govorim da gazde jesu malo pogodjene, ali nece radi zatvaranja na 3 dana ni osjetiti previse.
Oni koji ce osjetiti su ovi koji nece dobiti cvaju i baksis, a na te ne mislis ni ti ni vlada.
Ja bi im reko nek pokazu imovinu i knjige pa ce dobit pomoc mada to je dublja tema porijekla imovine. Ti mozda mozes dobro zivjet od kafica al ne moze svaki gazea maltene bilo kakvog kafica bit BEG LICNO
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17208 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

ovo samo pendreČit treba i onda im forto kriv i četvorka...

pici

#17209 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

joint union wrote: 09/03/2021 13:08 Neka zatvore sve kafane, a konobare o trosku vlade zaposle kao kovid redare.
Vlasnicima kafana skinuti sve namete, rentu objekta ako je imaju staviti kao pretplatu za porez ili slicno.
dobra ideja, nije to lose bez zeze...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17210 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

Kakve alate?
Znas kako to ide?
Dobro, koliki je tebi dio budzeta iz dnevnica pa ovoliko dramis?

Nemoj shvatiti pitanje pogresno, ja sam dijete radnika propalog giganta, drzava je svjesno ugasila tu firmu da bi privatnici radili. 17 godina neuvezanog staza. Penzija 400 maraka poslije 30 godina pustinje i naftnih polja. Pola mu kolega pomrlo bez da docekaju penziju. Umirali bez zdravstvenog osiguranja ko da su prekarni radnici. I je li se iko pocesao? Niko. Narod je bolio kurac, islo se na kafe i kuliranje kraj obespravljenih radnika koji su trazili prava.

Sta hocu da kazem? Kad je narodu pucao kurac za strateske firme tesko je ocekivati da ga ne boli kurac za osione i bahate gazde kafana. U kafanama radi mladjarija koja ce lako naci drugu gažu, stare i bolesne radnike nece niko.
invincible1921

#17211 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

joint union wrote: 09/03/2021 13:08 Neka zatvore sve kafane, a konobare o trosku vlade zaposle kao kovid redare.
Nek prodaju silne X6 i hamere, kupe sta jeftinije i mogu pokrit radnike pola godine
joint union

#17212 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by joint union »

pici wrote: 09/03/2021 13:11
dobra ideja, nije to lose bez zeze...
Samo razraditi...
made_in_sarajevo

#17213 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

i opet se vratimo na isto. sda opalila lockdown bez trunke razmisljanja. dan danas oni koji nisu njihovi nisu dobili pare. oni njihovi su dobili iste sekunde pare. ugasi se lockdown i kaze cerkez i kompletna ta ekipa, pa i cetvorka, molimo vas nemojte se skupljati, drzite se mjera, drzi distancu, nosaj masku, nemoj na skijanje ici da bude hiljade ljudi pa da se puse jedno drugom za vrat. sta je narod uradio, popisao se na sve to, kome ce meni reci da ne skijam, ko ce meni reci da ne zovnem kakvog pjevaca i skupim u kafani 300 ljudi, ko ce meni reci da ne odem na koncert neke pevaljke, ko ce meni reci da ja ovo, ko ce meni reci da ja ono... i dodjemo do zatvaranja mjesta gdje glupi bosnjo ne moze sabrati 2+2.
pici

#17214 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote: 09/03/2021 13:12
Kakve alate?
Znas kako to ide?

Nemoj shvatiti pitanje pogresno, ja sam dijete radnika propalog giganta, drzava je svjesno ugasila tu firmu da bi privatnici radili. 17 godina neuvezanog staza. Penzija 400 maraka poslije 30 godina pustinje i naftnih polja. Pola mu kolega pomrlo bez da docekaju penziju. Umirali bez zdravstvenog osiguranja ko da su prekarni radnici. I je li se iko pocesao? Niko. Narod je bolio kurac, islo se na kafe i kuliranje kraj obespravljenih radnika koji su trazili prava.

Sta hocu da kazem? Kad je narodu pucao kurac za strateske firme tesko je ocekivati da ga ne boli kurac za osione i bahate gazde kafana. U kafanama radi mladjarija koja ce lako naci drugu gažu, stare i bolesne radnike nece niko.
svaka ti ko u njegoša :thumbup:
drug_profi

#17215 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 09/03/2021 13:12
Kakve alate?
Znas kako to ide?

Ma nemam ja prihod iz ovoga. Ali eto slučajno znam nekog ko mi je jako drag, a bori se za život zarađujući tacnom, pored diplome koja mu pije vode samo ako nađe dobru štelu ili 20.000 maraka. Jel to drama? Mislim možemo i ne spomenut, pa od drame nastaje tragedija jer nas nije briga.
Mislim da je fer od nas da uzmemo u obzir ovakve ljude kad zagovaramo nešto što će im škoditi. Previše smo svi odlučni kad treba tuđim qurcem gloginje mlatit.
joint union

#17216 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by joint union »

invincible1921 wrote: 09/03/2021 13:16
Nek prodaju silne X6 i hamere, kupe sta jeftinije i mogu pokrit radnike pola godine
A mogu i vlastima uplatiti regres na svim nivoima :)
Slazem se, no znamo koje gazde i koje kafane vozaju hummere i x6-ice.
Koliko bi mogao trajati lock kada bi se prodale vile po poljinama?
Sama MIP bi sa prodatih par svojih nekretnina obezbjedila sve konobare i gazde u Sarajevu barem pola godine...
Koliko bi mogao trajati lock kada bi se optimizirao vozni park silnih "vlada", tj prodao (samo) visak luksuznih vozila?
Mozemo ovako koliko hoces...
nastavnik fizickog

#17217 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nastavnik fizickog »

invincible1921 wrote: 09/03/2021 13:16
cisto sumnjam da ce to nasi feudalci ili ti ga feudi kako ih zove komsija redzo ta da urade :)
laik1981

#17218 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 09/03/2021 13:03

Kakve alate?
Znas kako to ide?
Vjerovatno i ti te gazde gledas kroz Topu, Malcu i slicne koji su se obogatili. Ja ti kazem da je 90% onih koji se nisu obogatili i koji prezivljavaju, sto u ugostiteljstvu, sto u ostalim usluznim djelatnostima. Vecina su ljudi koji se samozaposljavaju i kojima je to jedini izvor prihoda. Evo recimo frizersko kozmeticki saloni, ugostiteljski objekti, prodavnice odjece i obuce, itd, itd. Mozes li uopste pojmiti koliko biznisa postoji ako izuzmemo prodavnice hrane, benzinske pumpe i apoteke koje ce jedino ostati otvorene? Imas, kao i vecina, totalno pogresnu percepciju o malim biznisima i vecini onih koji od tih biznisa zive.. Eto ako oni nece osjetiti ta 2-3 dana onda ne bi trebao ni da osjeti budzet onih koji te biznise zatvaraju. Imaju citavu milijardu na raspolaganju.

Ne zatvaraju oni samo ugostitelje, zatvaraju sve osim trgovina hranom, benzinskih pumpi i apoteka. Bar su tako zvanicno rekli. Nisu to precizirali kako treba i predstavili zvanicnim dokumentom. U proslogodisnjem zatvaranju su radile prodavnice gradjevinskog materijala i vecine ostalih kucnih potrepsina. Ako bukvalno tumacimo njihove izjavu sada ni ti biznisi nece raditi.

Znaci plati pa klati. Ovako je ovo samo izivljavanje i diskriminacija. Isto se odnosi i na ostale mjere. Neka posalju inspekcije i policiju u javne ustanove i neka i tamo iplementiraju sve postojece mjere. Dosta je vise zasticenih sekti dok se sva kola lome uvijek preko istih. Ili cemo svi trpiti posljedice ravnomjerno ili ih ne treba niko trpiti. Oni najvise pozivaju na solidarnos i odgovornost. Vrijeme je da i oni postanu solidarni i odgovorni.

Ovo sto sada imamo zvuci otpilike ovako: zatvoricemo usluzne djelatnosti, a u nastavku ovo
- Nismo planirali smanjivati plaće, ni članovima Skupštine i Vlade KS, administraciji kao ni ostalim korisnicima budžeta. Ako dođe do ekstremnog pada punjenja budžeta i budemo u krizi isplate plaća, onda ćemo to uraditi. Dakle, ovom trenutku nam to nije u planu, a ni budžet za 2021. godinu to ne predviđa - rekao nam je Forto
Ovo ne moze proci bez revolta. Ovo je strasan autogol aktuelne vlade KS za koju sam i sam glasao. Sa ovakvim tendencijama ce se samounistiti i pogaziti i zadnju nadu nama koji smo bili za promjene da su te promjene i moguce..
Tesla Edison

#17219 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

last mohicans wrote: 09/03/2021 13:02 Bila je snimka na internetu i pokazuje sve suprotno od ovoga što pišeš. A imam više poznanika i u OB i svi govore da je to sve medijski prenapuhano?
I šta ćemo sad?

A prije ovoga niti se ko kad liječio na Podhrastovima niti je iko ikada umro. Svi smo bili besmrtni, niko nikad nije bio bolestan, za gripu se nikad nije ni čulo.

Pusti se popovanja i demagogije.

Ovdje se studije i mjere koriste kako kome odgovara, kao na švedskom stolu. Sve studije o novim sojevima kažu da ne izazivaju težu kliničku sliku osim što su zaraniji, tj. brže se šire. Samo ovdje u KS-u, u prostoru vladavine njezinog preosveštenstva i direktorskog visočanstva, novi sojevi izazivaju težu kliničku sliku. I to baš, pazi sad, u vrijeme kada je godinama harala epidemija gripe. U drugim kantonima korone kao i da nema.

I 2019. godine bi bile iste slike da se tada medijski eksponirala gripa kao sada korona i da su postojale mjere koje danas imamo, kao i sveopšta panika.

Zato pusti se šuplje.

Da je ovo sve i 5% opasno kako pišeš ti i pojedinci, ne bi trebali specijalci da ljudima pišu kazne zbog maski. Niko živ ne bi izlazio iz kuće i niko ga ne bi trebao kažnjavati kako bi ga uvjerio "u opasnost" novih sojeva, k....a, palaca.... Godinu dana se priča o "stotinama hiljada mrtvih", od italijanskim scenarijima, o tome da će mrtve ljude kupiti bagerima ispred tržnih centara i slične gluposti. Sve zarad panike i opravdanja za mjere. A zna se zašto se donose mjere, ne zbog "brige" o zdravlju već zbog "duplih" respiratora od malinara, maski od slastičara, vizira od drvoprerađivača kao i sada, što se koriste čisto u političke svrhe. Jedni pumpaju brojke da dokažu neefikasnost vlade dok drugi, pooštravaju mjere kako bi gnjev naroda preusmjerili na federalni nivo zbog kašnjenja u vakcinaciji.

Na kraju uvijek najebe običan svijet.
@TESLA_EDISON
Kojih snimaka, onoga što hoda praznim hodnicima, to je relevantno? Pa UKC je uvijek iza 14 sati djelovao prazan, jesi ikad bio? Ne znam kad i gdje je snimao onaj delegat. Ne govorim o prebukiranosti svih klinika, već Podhrastova, Infektivne klinike-gdje mi rodica radi, novog oformljenog centra na staroj hirurgiji,OB. Ti tvoji sigurno ne rade u OB i UKC ili te lažu. Baš sinoć supruga zvala jednog ljekara sa III interne, poslali ga na Podhrastove,klinika samo hitne slučajeve prima, sestre vozaju već godinu dana na Podhrastove. Danas radiš na ortopediji, u toku dana dobiješ preraspodjelu za Covid odjeljenja, još u noćnu, isti dan. Hoćeš da kažeš da je se od gripe umiralo isto kao i od covida, bez obzira što se nikad niko nije čuvao od gripe, izuzev manjeg broja starije populacije? Od ovoga se čuvamo,a opet smrtnost veća ili nije? Specijalci pišu zato što takvim kao ti nije jasno, misliš i dalje da je riječ o gripi, jer ti nisi imao velikih simptoma, a na riječ ćemo ti vjerovati da si prebolio. U vezi brojki sam isto mislio da se pumpaju, ali, zadnjih 10 tak dana poznajem najmanje 10-20 osoba koje su pozitivne. Od toga dvoje kolega sa teškim upalama pluća. A ne krećem se toliko u širokom dijapazonu ljudi niti imam toliko prijatelja i poznanika. Kad uzmeš populaciju KS, ove brojke su puno veće nego što jesu. Zašto drugi kantoni nemaju, ne znam, nisam epidemiolog. Mogu pretpostaviti da je manja frekvencija ljudi, izuzev TK, nemaju veće ski centre, nisu glavni grad. Mislim da su nam komotno ponašanje i ulazak kunte i pante bez PCR testa donijele ove nove sojeve, za koje ne tvrdim da su smrtonosniji,ali jesu zarazniji, kao što i sam priznaješ. Broj hospitalizovanih to potvrđuje.
Hoću da kažem da je u novembru bilo neuporedivo više zaraženih, ali tad niti je bilo mjera, niti bilo čega. Niko me ne može ubijediti da je to "onako" promaklo, a da nema veze sa sastavom kantonalne vlade.

Ako su studije pokazale da virus nije opasniji, ali jeste zarazniji, zbog čega onda ove mjere ako je manje zaraženih nego u novembru? Dakle svako priča kako mu odgovara u datom trenutku.

Drugo, niko ne spori da je virus, kao i svaki drugi virus, opasan, pogotovo ako je nov, ali do sada smo vidjeli da nije ni blizu opasan kako se predstavljalo, a pogotovo ne nov. Reći za virus za koji postoji vakcina da je novi virus, da se o njemu malo zna, je krajnje idiotski i čisto silovanje mozga.

A što se tiče Podhrastova, ranije sam napisao da se ovo sve moglo obuzdati bez da se uvede i jedna mjera (misleći pri tom na restriktivne, sjevernokorejske mjere u vidu lockdown-a, policijskog sata, zabrane rada i sl.). Moglo se fino u martu prošle godine osposobiti 1000 kreveta na KCUS-u, 500 u OIB-u, organizovati patrnonažne službe sa kiseoničkom potporom, propisivati kućne terapije ko ima blaže simptome i riješen problem. Umjesto respiratora, nabaviti ECMO uređaje koji se koriste u SAD-u.

Tad bi ti rodica sa pjesmom odlazila na posao, ne bi bilo panike, život bi tekao normalno.

Ali jok, hajmo mi sve kontra, hajmo prepisivati od Srbije jer smo nesposobni. Na najvažnija mjesta smo zaposlili podobne bez grama mozga. Neka direktorica štedi i reže troškove, a pacijente ko šiša (i frizerima su zabranili rad, nema ih ko šišati i da hoće).

I sad ovo, brojke se pumpaju nemilice, opet iz političkog razloga. Ljudi isprepadani, kada kihnu, mole da dobiju respirator, testira se sve, i staro i mlado. Ako se zakašlje, misli da je ono najgore. Zato i jesu redovi kakve gledamo. A i ti testovi, niko nije objasnio šta će PCR pokazati ako si pozitivan na H1N1 i sl.?

Milion nepoznanica, milion pitanja, more nelogičnosti. I na kraju nas zatvaraju, spominju skijanja, a upravo ti koji su i skijali, oni će nas i zatvoriti. Gore običan čovjek nema pristup. Kredit ti treba za dan skijanja sa porodicom. Ždere, jede, j**e ljubavnice, širi virus i onda se spusti u grad i govori kako smo mi neodgovorna stoka, kako nas treba sve zaključati,...

Jašta, jedva čekamo
Nivelacija

#17220 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nivelacija »

made_in_sarajevo wrote: 09/03/2021 12:56 kad su protesti da odem i ja i da stanem na stranu vlade?
Pale 10.03. 20 sati.

Sokolac 11.03. 20 sati
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#17221 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Forumas kliksa, geneticar, biolog, virolog, epidemiolog, pulmolog sve u jednom! I u svemu tome je bolji od svih onih koji su skolovani za upravo te pojedinacne stvati
Last edited by izvrsni direktor on 09/03/2021 13:29, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#17222 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Nivelacija wrote: 09/03/2021 13:26
made_in_sarajevo wrote: 09/03/2021 12:56 kad su protesti da odem i ja i da stanem na stranu vlade?
Pale 10.03. 20 sati.

Sokolac 11.03. 20 sati
ozbiljno, auuu jebote pa morat cu im traziti dnevnicu onda.

kad je ispred SDA, poljine, KCUS?
drug_profi

#17223 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

laik1981 wrote: 09/03/2021 13:24 Ja ti kazem da je 90% onih koji se nisu obogatili i koji prezivljavaju
Ma slazem se. Meni je jedan davno rekao, ako vodis kafanu i radis posteno, placas sve drzavi, nema te nigdje. Osim ako nemas nenormalan promet.
Svaki od njih se mora snaci gdje ce zavrnuti, ali to nije vise ni do njih vec do poslovnog ambijenta. Gladna drzava koja vise voli da je taj gazda na birou, nego da sam sebi zaradi platu i mozda jos nekog zaposli.

Ove gazde tipa Tope, Stojnica, Alispage... da ne nabrajam. Nema za njih zime. Oni mogu mjesecima durat.

Ugrozeni su uposleni i ovi mali koji su fakticki samozaposleni. On i gazda i konobar, a prijepodne mu zena.
Tesla Edison

#17224 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 09/03/2021 13:24

Ovo ne moze proci bez revolta. Ovo je strasan autogol aktuelne vlade KS za koju sam i sam glasao. Sa ovakvim tendencijama ce se samounistiti i pogaziti i zadnju nadu nama koji smo bili za promjene da su te promjene i moguce..
Kad su glupi, neka će. Pristali su na igru njenog preosveštenstva i neka sada trpe posljedice.

Eto im Drljević, infektolog sa diktatorskim ambicijama, pa neka ga slušaju ko sveca.

Mi smo neodgovorna stoka, a oni će nas punih stomaka zaključavati, čim se vrate sa tuluma po Bjelašnici i Jahorini.

Čerkez objavljuje svako malo slike sa putovanja, slike "ljepota BiH", a na ekranima poziva na odgovornost i smanjenje kretanja.

Fuj koja licemjernost.
trotecnr1

#17225 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by trotecnr1 »

Image

PrEpisane Vučićeve mjere plod su nužde, i to velike...💩
Locked