SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#44101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
snimala ih dok pisu kazne
dakle snimala ih dok provode sluzbenu radnju
vjerovatno dobacivala jer ne vidimo pocetak snimka
i naravno da ih je ocito ometala u poslu ali je to htjela da dokumentuje na nacin koji njoj odgovara
trebali su pisati i sutiti a ona nek laje pa nek stavlja naknadno uradak na internet
moze se i kasnije kazniti nece joj zastariti
i naravno da ih je ocito ometala u poslu ali je to htjela da dokumentuje na nacin koji njoj odgovara
trebali su pisati i sutiti a ona nek laje pa nek stavlja naknadno uradak na internet
-
neko_sa_strane
#44102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Konačno joj se ostvarila želja, postala je medijska zvijezda.
- drug_profi
#44103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zašto uopšte još pričamo o njoj?
-
baja
#44104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Giancarlo
#44105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma pusti budaltine. Pravednica/mucenica je prosla takvu golgotu i torturu za tih sat-dva u policiji, ali eto, nekako je smogla snage pa da kuci uredno izreze i napravi svoj kompilacijski klipic tog dogadajavjeshalica wrote: ↑09/03/2021 09:24 snimala ih dok pisu kazne
Ja bih prvi rekao da je podrzavam 100% kad bih znao da je ovako svaki put reagovala prema nekome u zadnjih +-14 mjeseci od kada je ove pandemije, a ko npr. nema masku i stoji u istom redu sa njom u prodavnici. Ili neki slucajni pjesaci na ulici koji prolaze u krugu od 2m od doticne "gospodje" a ne nose masku, pa da prema svima njima reaguje onako kako je prema drotovima, jer ce je satro virus ubiti momentalno i na licu mjestu. Ali svi znamo da su to price za malu djecu (ako i za njih uopce) i da doticna sasvim sigurno nije nijednom tako reagovala prema nekome, a kamo li da joj je to neki standard ponasanja. Ovo je bio njen "profesionalni" ispad i scena koju je ocigledno planirala da dobije svojih 5min. paznje koje su istekle i sada se moze slobodno povuci u anonimnost i "pomaganju" migrantima bez maske i ikakve zastite...
I bas me znaima hoce li (ako vec nije) podnijeti kakvu tuzbu protiv MUP-a ili koga vec treba, zbog "skidanja do gola"
-
suspect_zero
#44106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Potvrđena optužnica protiv Aldina Subašića zbog tragične nesreće u Sarajevu
http://www.klix.ba/clanak/210308053
-
r_faruk
#44107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4EVH0Bo8 ... azyAuditor[/youtube]
zanimljiv video iz kalifornije. koliko god je ovaj tip na motoru bezobrazan, i dalje su policajci bili maksimalno profesionalni. nit mu je ko govorio da ide u "jagomir", nisu ga uhapsili, a nisu ni pucali u njega kao sto pojedini ovdje pisu. ima jos mnogo ovakvih videa.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gt4rp0sr ... eThePolice[/youtube]
jos jedan zanimljiv video, "dezurni tuzilac" govori policajcu da mu ne moze traziti ni dokumente bez osnovane sumnje. policajac govori da ga moze pratiti dok ne napravi neki prekrsaj pa ce ga onda uhapsiti, izvuci iz auta. u jednom trenutku tuzilac govori da covjek nije uradio nikakav prekrsaj ili krivicno djelo, na sta policajac odgovara "pa ne moze ni dokazati da nece napraviti krivicno djelo ili prekrsaj". u biti policajac trazi bilo sta zbog cega bi ga legitimisao jer nema zakonskog uporista. ipak su uhapsili vozaca na kraju videa i ako im je "tuzilac" rekao da nemaju osnova, ali se ovakve stvari vrlo cesto zavrse sa tuzbom na kraju koje se isplati odsteta od 100 i vise hiljada dolara uhapsenom.
naravno, zakoni nisu isti kod nas i u americi. ne moze se povuci paralela, ali da bas pucaju i hapse na prvu, to nije slucaj. kod nas te opet ima pravo legitimisati iz cista mira (licno nemam problem sa tim s obzirom kakva smo bagra).
zanimljivo je da su u oba slucaja policajci samouvjereni i smatraju da su u pravu (isto kao i kod nas). pa ovaj drugi cak zove "dezurnog tuzioca", tuzioc mu objasnjava da je covjek kojeg su zaustavili u pravu, ali jok, daj da hapsimo.
zanimljiv video iz kalifornije. koliko god je ovaj tip na motoru bezobrazan, i dalje su policajci bili maksimalno profesionalni. nit mu je ko govorio da ide u "jagomir", nisu ga uhapsili, a nisu ni pucali u njega kao sto pojedini ovdje pisu. ima jos mnogo ovakvih videa.
jos jedan zanimljiv video, "dezurni tuzilac" govori policajcu da mu ne moze traziti ni dokumente bez osnovane sumnje. policajac govori da ga moze pratiti dok ne napravi neki prekrsaj pa ce ga onda uhapsiti, izvuci iz auta. u jednom trenutku tuzilac govori da covjek nije uradio nikakav prekrsaj ili krivicno djelo, na sta policajac odgovara "pa ne moze ni dokazati da nece napraviti krivicno djelo ili prekrsaj". u biti policajac trazi bilo sta zbog cega bi ga legitimisao jer nema zakonskog uporista. ipak su uhapsili vozaca na kraju videa i ako im je "tuzilac" rekao da nemaju osnova, ali se ovakve stvari vrlo cesto zavrse sa tuzbom na kraju koje se isplati odsteta od 100 i vise hiljada dolara uhapsenom.
naravno, zakoni nisu isti kod nas i u americi. ne moze se povuci paralela, ali da bas pucaju i hapse na prvu, to nije slucaj. kod nas te opet ima pravo legitimisati iz cista mira (licno nemam problem sa tim s obzirom kakva smo bagra).
zanimljivo je da su u oba slucaja policajci samouvjereni i smatraju da su u pravu (isto kao i kod nas). pa ovaj drugi cak zove "dezurnog tuzioca", tuzioc mu objasnjava da je covjek kojeg su zaustavili u pravu, ali jok, daj da hapsimo.
-
Johnny_x
#44108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U nekim americkim drzavama policajac uopste nema prava da ti trazi licnu na ulici, tj. da te legitimise, zaustavit auto ti uopste ne smije ako nisi nacinio neki prekrsaj. Kod nas policija te zaustavi zbog rutinske kontrole i onda ti pretresu auto, po meni ovo nije ok, nasa policija sto radi te rutinske kontrole, pa te onda pretresaju(pogledajte slucajeve X). Tacno bih volio da me policija vise ne zaustavlja zbog rutinske kontrole, ako sam nacinio neki preksaj, zaustavi me, ali nemoj iz cista mira. Zakon o policijskim sluzbenicima se treba mjenjati, policiji prilikom obracuna sa kriminalcima treba dati vece ovlasti, ali policiji treba zabraniti da ljude iz cista mira, koji nisu pocinili nikakav preksaj ili krivicno djelo, maltretira, po meni nikako nije uredu da te policija zaustavi i pretrazi auto samo zato sto je to rutinska kontrola. Siguran sam da ima podjeljenih misljenja povodom ovog pitanja.r_faruk wrote: ↑10/03/2021 08:41 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4EVH0Bo8 ... azyAuditor[/youtube]
Policija je mozda pretjerala sa Nidzarom, sudeci po onom snimku, ne znam sta se desavalo prije, ali ona je davno trebala biti uhapsena zbog poticanja na krivicno djelo, zena konstantno potice migrante da ilegalno prelaze granicu i samim tim cine krivicno djelo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#44109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene slobodno mogu pretresti
- uglavnomja
#44110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kakva rutinska kontrola pretresanja?
ima rutinska kontrola dokumenata i obavezne opreme u autu
za pjesake ne postoji rutinska kontrola, samo ako je neko sumnjiv ili na sumnjivom mjestu u sumnjivo vrijeme u sumnjivom drustvu
to je vec procjena policajca
ima rutinska kontrola dokumenata i obavezne opreme u autu
za pjesake ne postoji rutinska kontrola, samo ako je neko sumnjiv ili na sumnjivom mjestu u sumnjivo vrijeme u sumnjivom drustvu
to je vec procjena policajca
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#44111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ovoga i da odmah objese ne bi bila velika steta. Realno lik je svakako bio beskoristan i roditeljima i drustvu.suspect_zero wrote: ↑09/03/2021 19:04 Potvrđena optužnica protiv Aldina Subašića zbog tragične nesreće u Sarajevu
- vjeshalica
#44112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pregled i pretres nisu istoJohnny_x wrote: ↑10/03/2021 11:27 Kod nas policija te zaustavi zbog rutinske kontrole i onda ti pretresu auto, po meni ovo nije ok, nasa policija sto radi te rutinske kontrole, pa te onda pretresaju(pogledajte slucajeve X). Tacno bih volio da me policija vise ne zaustavlja zbog rutinske kontrole, ako sam nacinio neki preksaj, zaustavi me, ali nemoj iz cista mira. Zakon o policijskim sluzbenicima se treba mjenjati, policiji prilikom obracuna sa kriminalcima treba dati vece ovlasti, ali policiji treba zabraniti da ljude iz cista mira, koji nisu pocinili nikakav preksaj ili krivicno djelo, maltretira, po meni nikako nije uredu da te policija zaustavi i pretrazi auto samo zato sto je to rutinska kontrola. Siguran sam da ima podjeljenih misljenja povodom ovog pitanja.
nadalje ako neko nema polozen vozacki kako ces to utvrditi? moze regularno da upravlja vlzilom, ima pojas, svjetla sve po psu sto bi se reko ali lik nema polozeno, ne pise mu na celu
mozda je ukrao auto
mozda prevozi les
mozda prevozi predmete ukradene
mozda je na potjernici
mozda je pijan i drogiran
mozda drogu vozi
mozda sverca robu
mozda vozi pod zabranom
mozda ima suvozaca na potjernici
mozda ima nelegalno oruzje
mozda ima nesto sa cim je pocinjeno krivicno djelo
nema reklame na autu da se to vidi i nije svaki prekrsaj bas neposredno opazanje! kao npr svjetla i pojas....
presaberite se prije nego ista napisete pogotovo besmislice i gluposti
tolikom je svijetu pregledano vozilo i niko probleme nije imao...nasli se pojedinci da forumu da tabire sopstvene gluposti
-
Naslovnica
#44113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
3 godine sam vozio automobili u Njemačkoj, niko me nikada nije zaustavio zbog "rutinske kontrole".vjeshalica wrote: ↑10/03/2021 11:39pregled i pretres nisu istoJohnny_x wrote: ↑10/03/2021 11:27 Kod nas policija te zaustavi zbog rutinske kontrole i onda ti pretresu auto, po meni ovo nije ok, nasa policija sto radi te rutinske kontrole, pa te onda pretresaju(pogledajte slucajeve X). Tacno bih volio da me policija vise ne zaustavlja zbog rutinske kontrole, ako sam nacinio neki preksaj, zaustavi me, ali nemoj iz cista mira. Zakon o policijskim sluzbenicima se treba mjenjati, policiji prilikom obracuna sa kriminalcima treba dati vece ovlasti, ali policiji treba zabraniti da ljude iz cista mira, koji nisu pocinili nikakav preksaj ili krivicno djelo, maltretira, po meni nikako nije uredu da te policija zaustavi i pretrazi auto samo zato sto je to rutinska kontrola. Siguran sam da ima podjeljenih misljenja povodom ovog pitanja.
nadalje ako neko nema polozen vozacki kako ces to utvrditi? moze regularno da upravlja vlzilom, ima pojas, svjetla sve po psu sto bi se reko ali lik nema polozeno, ne pise mu na celu
mozda je ukrao auto
mozda prevozi les
mozda je na potjernici
mozda drogu vozi
mozda sverca robu
mozda vozi pod zabranom
nema reklame na autu da se to vidi i nije svaki prekrsaj bas neposredno opazanje! kao npr svjetla i pojas....
tolikom je svijetu pregledano vozilo i niko probleme nije imao...nasli se pojedinci da forumu da tabire sopstvene gluposti
Ustvari, rijetkost je i vidjeti policiju bilo gdje, osim u slučaju nekog belaja.
Ne želim porediti Njemačku i BiH, samo ka'em.
- uglavnomja
#44114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam za njemacku, znam za norvesku
sve digitalizovano
znaci stoji lik sa nekim skenerom i cita tablice i odmah komp izbacuje je li placeno osiguranje, je li uradjen tehnicki, je li vlasnik sumnjiv, da li je volzilo ukradeno ...
i malo dalje ceka druga ekipa musteriju
a rutinske kontrole postoje
pogotovo subotom ujutro, na nekim udarnim mjestima, samo dobro jutro i alkotest ... nema a i be, pusi ... petkom se narod masovno oduzima
zatim rutinska kontrola svjetala, vozackih dozvola, naocala ...
sve digitalizovano
znaci stoji lik sa nekim skenerom i cita tablice i odmah komp izbacuje je li placeno osiguranje, je li uradjen tehnicki, je li vlasnik sumnjiv, da li je volzilo ukradeno ...
i malo dalje ceka druga ekipa musteriju
a rutinske kontrole postoje
pogotovo subotom ujutro, na nekim udarnim mjestima, samo dobro jutro i alkotest ... nema a i be, pusi ... petkom se narod masovno oduzima
zatim rutinska kontrola svjetala, vozackih dozvola, naocala ...
-
suspect_zero
#44115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Matijevic_Vlado wrote: ↑10/03/2021 11:35Ma ovoga i da odmah objese ne bi bila velika steta. Realno lik je svakako bio beskoristan i roditeljima i drustvu.suspect_zero wrote: ↑09/03/2021 19:04 Potvrđena optužnica protiv Aldina Subašića zbog tragične nesreće u Sarajevu
Isto k'o ona braća Banda, čitam jučer onaj dobio 10 mjeseci jer je tri auta polio i spalio.....znam im mamu, dobrica žena
- drag_gost
#44116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A pazi, ja prvi put kada sam otisao u Austriju zaustavili me zbog rutinske kontrole. Bukvalno, cim sam usao u Bec.Naslovnica wrote: ↑10/03/2021 11:523 godine sam vozio automobili u Njemačkoj, niko me nikada nije zaustavio zbog "rutinske kontrole".vjeshalica wrote: ↑10/03/2021 11:39pregled i pretres nisu istoJohnny_x wrote: ↑10/03/2021 11:27 Kod nas policija te zaustavi zbog rutinske kontrole i onda ti pretresu auto, po meni ovo nije ok, nasa policija sto radi te rutinske kontrole, pa te onda pretresaju(pogledajte slucajeve X). Tacno bih volio da me policija vise ne zaustavlja zbog rutinske kontrole, ako sam nacinio neki preksaj, zaustavi me, ali nemoj iz cista mira. Zakon o policijskim sluzbenicima se treba mjenjati, policiji prilikom obracuna sa kriminalcima treba dati vece ovlasti, ali policiji treba zabraniti da ljude iz cista mira, koji nisu pocinili nikakav preksaj ili krivicno djelo, maltretira, po meni nikako nije uredu da te policija zaustavi i pretrazi auto samo zato sto je to rutinska kontrola. Siguran sam da ima podjeljenih misljenja povodom ovog pitanja.
mozda je ukrao auto
mozda prevozi les
mozda je na potjernici
mozda drogu vozi
mozda sverca robu
mozda vozi pod zabranom
Ustvari, rijetkost je i vidjeti policiju bilo gdje, osim u slučaju nekog belaja.
-
Naslovnica
#44117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drag_gost wrote: ↑10/03/2021 12:34A pazi, ja prvi put kada sam otisao u Austriju zaustavili me zbog rutinske kontrole. Bukvalno, cim sam usao u Bec.Naslovnica wrote: ↑10/03/2021 11:523 godine sam vozio automobili u Njemačkoj, niko me nikada nije zaustavio zbog "rutinske kontrole".vjeshalica wrote: ↑10/03/2021 11:39
pregled i pretres nisu isto
mozda je ukrao auto
mozda prevozi les
mozda je na potjernici
mozda drogu vozi
mozda sverca robu
mozda vozi pod zabranom
Možda si vozio auto na našim tablicama?
Ja uvijek vozio njemačke tablice.
- drag_gost
#44118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesam.Naslovnica wrote: ↑10/03/2021 12:37drag_gost wrote: ↑10/03/2021 12:34A pazi, ja prvi put kada sam otisao u Austriju zaustavili me zbog rutinske kontrole. Bukvalno, cim sam usao u Bec.Naslovnica wrote: ↑10/03/2021 11:52
3 godine sam vozio automobili u Njemačkoj, niko me nikada nije zaustavio zbog "rutinske kontrole".
Ne želim porediti Njemačku i BiH, samo ka'em.![]()
![]()
-
caseytron
#44119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Austriji redovno kontrolisu ko god udje sa stranim tablicama. Mog su jarana na granici odmah, nije ni dva kilometra vozio.Naslovnica wrote: ↑10/03/2021 12:37drag_gost wrote: ↑10/03/2021 12:34A pazi, ja prvi put kada sam otisao u Austriju zaustavili me zbog rutinske kontrole. Bukvalno, cim sam usao u Bec.Naslovnica wrote: ↑10/03/2021 11:52
3 godine sam vozio automobili u Njemačkoj, niko me nikada nije zaustavio zbog "rutinske kontrole".
Ne želim porediti Njemačku i BiH, samo ka'em.![]()
![]()
- Qler
#44120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neki dan mi jaran prica u Njemackoj ga zaustavili samo zato sto je S klasa a tablice iz Srbije. To mu i rekli, kaze moramo provjeraviti jer ste u EU a ima dosta kriminala iz drzava koje nisu u EU. Provjerili auto, da li je sve OK, njih i pustili ih. Kaze sve po P.S.-u, kulturno i mi kaze sutili i radili sta nam se kaze 
-
Iker C
#44121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto ih nije snimao??? Kako su se samo usudili da rade svoj posao? Nidzara nece sama stvari promijeniti iz temelja.Qler wrote: ↑10/03/2021 13:52 Neki dan mi jaran prica u Njemackoj ga zaustavili samo zato sto je S klasa a tablice iz Srbije. To mu i rekli, kaze moramo provjeraviti jer ste u EU a ima dosta kriminala iz drzava koje nisu u EU. Provjerili auto, da li je sve OK, njih i pustili ih. Kaze sve po P.S.-u, kulturno i mi kaze sutili i radili sta nam se kaze![]()
- Qler
#44122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eee, lako je bit faca ovdje
tamo bi je svabo prevaspitao
ko u doba lijepe Titne milicije 
-
r_faruk
#44123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Licno nemam nista protiv rutinske kontrole. Kontrolisali su me mnogo puta, vadio sve iz dzepova na haubu, licna, dokumenti, propitivanje.... na kraju kazu "nepoznati ste u ovom kraju zato Vas kontroliseno"
Malo glup osjecaj, izgubis pola sata, ali to je to.
Kod nas je glavni problem sto je to pretresanje selektivno kao i pisanje kazni.
Malo glup osjecaj, izgubis pola sata, ali to je to.
Kod nas je glavni problem sto je to pretresanje selektivno kao i pisanje kazni.
- uglavnomja
#44124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u puno zemalja je zabranjeno voziti auto sa stranim tablicama i domacom vozackom.
to vazi recimo u hrvatskoj, gdje su cijene osiguranja vece pa narod masovno registrovao u hercegovini, ali davno su im, nekoliko godina poslije rata dohakali, nema toga ...bez obzira da li je na "njegovo" ime ili na nekog drugog
ili recimo norveska - duplo skuplji auti nego bilo gdje na planeti plus isto preskupo osiguranje, ljudi kupovali i registrovali u svedskoj najvise
dok haraclije nisu skontale
kad ih uhvate - auto se oduzima, salje u svedsku brodom, a "vlasnik" placa lezarinu dok se ceka brod i trosak prevoza
sto dodje toliko para da je komforno mogao kupiti auto u norveskoj
u mom slucaju dali su mi 3 mjeseca poslije dobijanja boravisne dozvole da preregistrujem auto (12.000 km
) ili da ga izvezem iz zemlje
zato se ovdje zaustavljaju strane tablice
to vazi recimo u hrvatskoj, gdje su cijene osiguranja vece pa narod masovno registrovao u hercegovini, ali davno su im, nekoliko godina poslije rata dohakali, nema toga ...bez obzira da li je na "njegovo" ime ili na nekog drugog
ili recimo norveska - duplo skuplji auti nego bilo gdje na planeti plus isto preskupo osiguranje, ljudi kupovali i registrovali u svedskoj najvise
dok haraclije nisu skontale
kad ih uhvate - auto se oduzima, salje u svedsku brodom, a "vlasnik" placa lezarinu dok se ceka brod i trosak prevoza
u mom slucaju dali su mi 3 mjeseca poslije dobijanja boravisne dozvole da preregistrujem auto (12.000 km
zato se ovdje zaustavljaju strane tablice
- drug_profi
#44125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja neki dan do Foče i nazad. cca 3 sata tamo-vamo i posao obavio.
6 puta zaustavljen radi kontrole. Dva puta od istih patrola.
Ljubazno, uvid u dokumenta, par pitanja i sretno. Nemam problem sa tim, ali ipak mi kvari brzinski prosjek
6 puta zaustavljen radi kontrole. Dva puta od istih patrola.
Ljubazno, uvid u dokumenta, par pitanja i sretno. Nemam problem sa tim, ali ipak mi kvari brzinski prosjek