Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
u-pet-deka wrote: ↑08/03/2021 01:08
Većina koju znam u Sarajevu reći će vam da najbolji uopšte nisu u Sarajevu, već na relaciji Vitez - Travnik. Ali onda samo zbog čevapa do Travnika je skuplja pita od tepsije. Međutim, u Sarajevu ali i šire, porcije za moj ukus su malene. Prosječna pizza ima cca. 500 g. težine a porcije čevapa se kreću 125 - 250 grama.
Bas ga ono malo sad lupi...
Koliko ima pizza bez tijesta?
Cevapi u Sa (normalna porcija) su od minimalnih 200 do 250, a mislim da ovaj Zmaj Hrasno i oni dole sa Ilidze do blizu 300 gr u cevapima idu. Pa tu imas minimalno pola somuna, a to je cca 150 gr, pa luka pedesetak grama i dobijes neki prosjek 450 gr da je porcija. Pa sta vise treba.
A taman toliko ima odprilike i normalna pizza. A mozes i Sa traziti u citav 15 ili ti ostalo i tako pojesti 700 gr, kao sto u Hariju imas onih ,klliko vec, 4 opcije...
Drug, meni ispod 500 grama mesa je dječija porcija. Za normalnog prosječnog muškarca, 90 - 110 kg. žive vage, sve skupa - somun, čevapi, luk ispod 1 kg. nemamo šta raspravljati. I nato pola litra jogurta.
Kakav ti i prosjecan, ti si brate gigant.
Haj sad ovako javno reci koliko bi maks cevapa u kg mogao pojesti. Ja cu platiti, a ako ne pojedes, ti placas. Pazi, pricas o ispod 500 gr da su djecije porcije, tj kg sa somunom i drugim. Eto, izjasni se
u-pet-deka wrote: ↑08/03/2021 01:08
Većina koju znam u Sarajevu reći će vam da najbolji uopšte nisu u Sarajevu, već na relaciji Vitez - Travnik. Ali onda samo zbog čevapa do Travnika je skuplja pita od tepsije. Međutim, u Sarajevu ali i šire, porcije za moj ukus su malene. Prosječna pizza ima cca. 500 g. težine a porcije čevapa se kreću 125 - 250 grama.
Cevapi u Sa (normalna porcija) su od minimalnih 200 do 250, a mislim da ovaj Zmaj Hrasno i oni dole sa Ilidze do blizu 300 gr u cevapima idu. Pa tu imas minimalno pola somuna, a to je cca 150 gr, pa luka pedesetak grama i dobijes neki prosjek 450 gr da je porcija. Pa sta vise treba.
A taman toliko ima odprilike i normalna pizza. A mozes i Sa traziti u citav 15 ili ti ostalo i tako pojesti 700 gr, kao sto u Hariju imas onih ,klliko vec, 4 opcije...
Drug, meni ispod 500 grama mesa je dječija porcija. Za normalnog prosječnog muškarca, 90 - 110 kg. žive vage, sve skupa - somun, čevapi, luk ispod 1 kg. nemamo šta raspravljati. I nato pola litra jogurta.
Naruci onda dvije desetke u cijeli sa vise luka i dva jogurta
Haj sad ovako javno reci koliko bi maks cevapa u kg mogao pojesti. Ja cu platiti, a ako ne pojedes, ti placas. Pazi, pricas o ispod 500 gr da su djecije porcije, tj kg sa somunom i drugim. Eto, izjasni se
Birvaktile sam radio u "Sportu" na čaršiji dolazio nam jedan gost svaki drugi jal treci dan i naruci 100 cevapa kad mi je prvi put narucio 100 cevapa ja blehno--kontam nisam dobro cuo a on ce ti meni--ništa me mali ne gledaj vec donesi 100 cevapa bez somuna
Covjek ih smaže ko ja desetku u frtalj
Naruci onda dvije desetke u cijeli sa vise luka i dva jogurta
Tako i radim, samo kod Bagrem-a je bila porcija 15, i mala od 5, nisam bio od 2018. godine. Zamolim za 15 i 5 ali da sve servira na isti tanjir. I nato ovisno ako oni mali u čaši onda tri komada, ako u flasama dva jogurta. Ali ja se krećem kao konj. Barem dnevno osam (8) kilometara.
Špeko je mogao pojesti 2 pljeskavice i 100 ćevapa.
Kaže da mu ćevapi dođu ko salata, onako usput.
Jedan rh. drug je kod Nagiba pojeo tepsiju bureka i 500gr sirnice, a drugi je pojeo 30 boema kod Džabirija
Last edited by hilmija frlj on 08/03/2021 23:10, edited 2 times in total.
Mogu se sada naći na youtubeu ovi competitive eaters, ono je perverzija koliko mogu pojesti u jednom obroku. Ja sam baš mogao mnogo pojesti, ali ni blizu njih. Svojevremeno sam se umalo opkladio sa likom da ću pojesti 10 porcija ćevapa, znači 100 ćevapa i 5 somuna i sigurno bih uspio ali bilo nam bezveze, skontali smo da nam je bolje da zadernečimo za te pare. Doduše jesu bili mali ćevapi, kod Kabahije dok ih je pravio malo iza rata.
A kod druga u buregdžinici u kojoj su me znali kao lika koji doručkuje 1kg pite je dolazio radnik iz čini mi se KRO Rad, frajer hladno pojede oko 2.5 kg pite za doručak. Kad se prvi put pojavio drug me maksuz nazvao da me zeza, kao uzalud vam trud svirači.Valjda neki problem sa kiselinom čovjek imao, ja nemam drugog objašnjenja
Odoh ja u off topic.
Vala i meni je desetka u citav somun malo. U biti haman svako jelo u gradu po porciji mi je malo. Malo mi je i jedna pizza. Neki dan zena me navrati veliki doner u zeksu, kaze neces ostati gladan. Dosli kuci, pojeo i ostao gladan. 6KM
- U pet dana, moja ekipa i ja obišli smo ukupno osam ćevabdžinica na relaciji Banja Luka-Travnik- Sarajevo i na kraju moramo priznati da zapravo BIH nema lošeg ćevapa. No ipak, nijanse postoje, te smo odabrali tri najbolja. Prvi je bez premca Hari iz Travnika, drugi je Željo iz Sarajeva, a na trećem mjestu je Banjalučanka iz Banja Luke - kazao je Mirković.”(Hrvatski novinar za Avaz)
Ma sta ce Hrvati pored Beska, Zmaja...
Joj kod harija jedina zamjerka ako ne napomenes, onaj somun, tj. "Lepina" donese ti je bas natopljenu mozes litar vode iscjediti, al to je stvar ukusa. Meni se ne svidja. Ali su cevapi vrh Po meni je besko top u sarajevu, zmaj u hrasnom nije los, zmaj stanica odron i uvijek losi cevapi budu. Prije su u zelji 2 bili dobri cevapi ne znam kakvi su sad, nisam jeo jedno 5 godina tu. A sto se rekorda tice, 15 onih velikih u zmaju, 20 domaci rostilj iz mesnice mujanic i naravno 2 litra kole nakon toga da to sprzi sve fino