Nivelacija wrote: ↑08/03/2021 23:32
DebelinJoe wrote: ↑08/03/2021 23:26
Vidim da je mnogo NIP - ovaca protiv Fortinih mjera, Vidim na FB da se mnogi Dinini vijecnicki i aktivisti protive zatvaranju i da su na strani ugostitelja. Ljubav NIP-a i NS je neprirodna i ne bi me cudilo ako ovaj politci brak pukne zbog lockdowna.
Glasat cu dozivotno za Dinu kada ugasi NS
Ideologije i stranke nemaju veze sa ovom krizom koja je zdravstvena.
Ja sam generalno protiv nekakvih nelogicnih mjera, ali treba nekad biti malo realan, virus se siri, ljudi zaista idu u bolnice, a kapaciteti za sve teze oboljele su puni dakle imamo problem sada i ovdje.
Uz sve to korupcija nas ubi, policija i inspekcija pustaju raznorazne gazdice da rade sta zele dok neke druge ljude kaznjavaju... Kao u svemu korupcija je glavni razlog sto neki centri, radnje i kafane ne postuju mjere.
Bolje je da se zatvori sve za vikend nego da bude potpuni lockdown... Svi mi pricamo vidi kafana pune... Derneci se... Evo sad je donesena mjera da se to ukine i opet nije dobro...
Na primjer polocijski sat od 23:00 mi je potpuna glupost kad vec ugostitelji ne rade, ali ovaj djelimicni lockdown mi ima vise smisla jer jednostavno 90% ugostitelja nije postovalo nikakve mjere...