Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#49451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ako treba braniti Bošnjaštvo onda je tu nešto u teškom kurtz...šlusu.
Šta se ima tu braniti? Ili jeste ili nije. Postoji ili ne postoji.
Ako i dalje neko među Bošnjacima sumnja da se Bošnjaci mogu izbrisati, onda neka se zapita na kakvim osnovama je to bošnjaštvo postavljeno ako sumnja u njegovo postojanje, legitimitet, autentičnost. Šta se ba gicate više? Bošnjaci postoje, niko to ne smije sporiti. Mogli su odabrati da se zovu kako hoće, a to ne mijenja stvar da je to historijski utemeljen narod. Vratili su ime pod kojim su pominjani u srednjevjekovnim knjigama.
Ali po mom mišljenju, sami Bošnjaci skaču sebi u usta ovim reakcijama na ovakve galimatijase. Frustracije pršte. Ima razloga, ali su kontraproduktivne.
Chill out.
mrgreen

#49452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Ako nisi za SDA, onda si za veliku Srbiju.
Bosanac i Bošnjak samo sa SDA certifikatom sa kafe poslije dzume.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#49453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Grean wrote: 08/03/2021 01:44 Ma samo NIP, SDP, DF za skidanje SDA.
Ja bih ovdje dodao i SBB, BOSS, Stranku za bih, Platformu :-) a mozda bi izbacio sdp, oni mi djeluju kao da bi mogli sa sda, za razliku od ovih nabrojanih :lol:
mirsek

#49454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirsek »

izvrsni direktor wrote: 08/03/2021 13:46
mirsek wrote: 08/03/2021 13:31
izvrsni direktor wrote: 08/03/2021 13:19

A jos je i cetnik...s pala
To mu nije primarna mana.
On glasao protiv budzeta ili nije dosao na glasanje a Niksic bio suzdrzan ili obrnuto, nebitno, a na sva zvona optuzivali SDA da radi na neodrzavanju izbora.Uglavnom pravo lice opozicije, suplja, suplja i jos suplje bez konkretnih stvari sa dodatkom lazi i licemjerja.
Jasno ti je da nas ima upucenih i da takve lazi ne prolaze tako jednostavno, i da ovim dahes za pravo da budes lazovom prozvan? Kod sda glasaca svakako prolazi, jer takvi ne razmisljaju svojom glavom vec bakirovom, ali takvi su nebitni, oni su razocarani u NS i nece vise nikad za njih glasati
Naravno, moguce je da sam se pogresno prisjetio, izvinjavam se ako se tako dokaze.
Mozete li postaviti neki link za glasanje o budzetu za lokalne izbore 2020 ?
izvrsni direktor

#49455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

mrgreen wrote: 08/03/2021 13:50 Ako nisi za SDA, onda si za veliku Srbiju.
Sda logika:
Cetnik je svako ko ne glasa za sda, cetnik nije niko iz sda kada glasa za snsdovce.
Svako ko ne glasa za hdz, taj je hdz igrac, sda-ovac koji digne ruku za hdz-ovca, taj je patriota.
Svako ko ne zeli sa sda hdz i snsd, taj radi za hdz i snsd. Sda u koaliciji sa hdz i snsd ne igrac za njih, vec patriota.
Hank Paldum

#49456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

drug_profi wrote: 08/03/2021 13:49 Ako treba braniti Bošnjaštvo onda je tu nešto u teškom kurtz...šlusu.
Šta se ima tu braniti? Ili jeste ili nije. Postoji ili ne postoji.
Ako i dalje neko među Bošnjacima sumnja da se Bošnjaci mogu izbrisati, onda neka se zapita na kakvim osnovama je to bošnjaštvo postavljeno ako sumnja u njegovo postojanje, legitimitet, autentičnost. Šta se ba gicate više? Bošnjaci postoje, niko to ne smije sporiti. Mogli su odabrati da se zovu kako hoće, a to ne mijenja stvar da je to historijski utemeljen narod. Vratili su ime pod kojim su pominjani u srednjevjekovnim knjigama.
Ali po mom mišljenju, sami Bošnjaci skaču sebi u usta ovim reakcijama na ovakve galimatijase. Frustracije pršte. Ima razloga, ali su kontraproduktivne.
Chill out.
Jah, kada izjavi bijelac u Americi da su crnci ustvari majmuni nema se ni tu ništa braniti jer se zna da nisu ali se taj bijelac može oprostiti od afroamerickih glasova, samo kod Bošnjaka izgleda ovo može proći.

Kao prvo ovdje niko od Bošnjaka se ne trudi dokazivati i pravdati da smo legitimni nego druga strana se trudi dokazati da nismo.
A kao drugo ovdje iako ima galame nije zbog kompleksa nesigurnih Bošnjaka, čak niti zbog Ivane nego zbog bezobrazluka te stranke.
mrgreen

#49457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

izvrsni direktor wrote: 08/03/2021 13:57
Sda logika:
Cetnik je svako ko ne glasa za sda, cetnik nije niko iz sda kada glasa za snsdovce.
Svako ko ne glasa za hdz, taj je hdz igrac, sda-ovac koji digne ruku za hdz-ovca, taj je patriota.
Svako ko ne zeli sa sda hdz i snsd, taj radi za hdz i snsd. Sda u koaliciji sa hdz i snsd ne igrac za njih, vec patriota.
To im je biznis model, mora se od nečega živjeti.
mirsek

#49458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirsek »

Da pomognem...

Image

Image
Hank Paldum

#49459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Pa tebe sinoć frajer hladno nazva SDA botom samo zato što si se distancirao od Ivane.
Ja bih na tvom mjestu na ovoj temi bio neutralan i ne bi koristio te ofucane fraze koje koriste ova dva NSovca. Bolji si od toga.
kluz franjo

#49460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hank Paldum wrote: 08/03/2021 13:45 Samo ti uživaj dok je stranka još relevantna. Izjaviti da su Bošnjaci izmišljeni i onda bezobrazno se kandidovati za tu poziciju a Bošnjak treba da šuti da me bi bio fašista.. Što ste prodavali priču te velikosrpske stranke prodavali ste.
Opet lažeš. Ali to više ne iznenađuje.
Nije uživanje biti u komunikaciji sa potkapacitiranim SDA-ovcima, patološkim lažovima i neostvarenim šovinistima.
Verbalne palikuće poput tebe su za brigu, a ne za uživanje.
Tako da ne znam čemu se nadaš kada NS ili neka druga stranka postane manje ili više politički relevantna.
Ti ćeš i dalje biti taj isti.
bunk

#49461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

mrgreen wrote: 08/03/2021 14:03
izvrsni direktor wrote: 08/03/2021 13:57
Sda logika:
To im je biznis model, mora se od nečega živjeti.
A sta je nsovac kad glasa za hdz?
Ili pda?
drug_profi

#49462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

mirsek wrote: 08/03/2021 13:51
izvrsni direktor wrote: 08/03/2021 13:46
mirsek wrote: 08/03/2021 13:31
To mu nije primarna mana.
On glasao protiv budzeta ili nije dosao na glasanje a Niksic bio suzdrzan ili obrnuto, nebitno, a na sva zvona optuzivali SDA da radi na neodrzavanju izbora.Uglavnom pravo lice opozicije, suplja, suplja i jos suplje bez konkretnih stvari sa dodatkom lazi i licemjerja.
Jasno ti je da nas ima upucenih i da takve lazi ne prolaze tako jednostavno, i da ovim dahes za pravo da budes lazovom prozvan? Kod sda glasaca svakako prolazi, jer takvi ne razmisljaju svojom glavom vec bakirovom, ali takvi su nebitni, oni su razocarani u NS i nece vise nikad za njih glasati
Naravno, moguce je da sam se pogresno prisjetio, izvinjavam se ako se tako dokaze.
Mozete li postaviti neki link za glasanje o budzetu za lokalne izbore 2020 ?
Nije to samo crno-bijela prica. Budzet je u stvari princip ucjena i pritisaka. Bila je to malo duza saga. Evo ti link i mozes po poveznicama pohvatati događaje iz juna i jula mjeseca.
https://www.slobodnaevropa.org/a/budzet ... 19738.html
Poslanici SDP-a jesu glasali protiv budzeta, ali je on usvojen. Prosao je i na Domu naroda jednoglasno (sa glasovima SDP delegata). Sto ce reci da je glasanje SDP-a u poslanickom domu bilo samo izrazavanje neslaganja jer su znali da ce budzet proci i tu i u DN
Evo na linku ovdje konacna vijest i ocitovanje Denisa Becirovica koji kaze da je budzet los ali da je gore od njega samo neusvajanje.
https://www.faktor.ba/vijest/jednoglasn ... mbra/92237
Evo dakle i slobodna evropa i faktor pisu isto.
Jedan tekst se usvoji na parlamentu, a sasvim drugi se posalje domu naroda. Cilj je blokada. Ko to radi zakljuci sam. jer usvajanje dva razlicita budzeta proizvodi pravni haos.
mrgreen

#49463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Hank Paldum wrote: 08/03/2021 14:04
Pa tebe sinoć frajer hladno nazva SDA botom samo zato što si se distancirao od Ivane.
Ja bih na tvom mjestu na ovoj temi bio neutralan i ne bi koristio te ofucane fraze koje koriste ova dva NSovca. Bolji si od toga.
Ja se nisam prepoznala u prozivci, hvala na savjetu :D
kluz franjo

#49464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

mirsek wrote: 08/03/2021 14:04 Da pomognem...
Dakle
1. slagao si da je glasao protiv budžeta.
2. od 4 ili 5 glasanja u vezi budžeta, Kojović je samo jednom iz zdravstvenih razloga bio odsutan.
3. Pri tome taj jedan glas svakako nije iamo nikakvu težinu, jer dok se SDA/HDZ/SNSD nisu dogovorli nije bilo budžeta.
4. NS je u svom parlamentarnom kapacitetu (broj zastupnika i opozicija) učinila sve da dođe do finansiranja izbora.
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH usvojen je zaključak Kluba Naša stranka – Nezavisni blok kojim se obavezuje Vijeće ministara da u narednih sedam dana obezbijedi sredstva neophodna za provođenje lokalnih izbora, saopćeno je iz Naše stranke.
Naravno da su ministri iz SDA/DF/HDZ/SNSD izignorisali ovakav zaključak parlamenta.
mirsek

#49465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirsek »

kluz franjo wrote: 08/03/2021 14:14
mirsek wrote: 08/03/2021 14:04 Da pomognem...
Dakle
1. slagao si da je glasao protiv budžeta.
2. od 4 ili 5 glasanja u vezi budžeta, Kojović je samo jednom iz zdravstvenih razloga bio odsutan.
3. Pri tome taj jedan glas svakako nije iamo nikakvu težinu, jer dok se SDA/HDZ/SNSD nisu dogovorli nije bilo budžeta.
4. NS je u svom parlamentarnom kapacitetu (broj zastupnika i opozicija) učinila sve da dođe do finansiranja izbora.
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH usvojen je zaključak Kluba Naša stranka – Nezavisni blok kojim se obavezuje Vijeće ministara da u narednih sedam dana obezbijedi sredstva neophodna za provođenje lokalnih izbora, saopćeno je iz Naše stranke.
Naravno da su ministri iz SDA/DF/HDZ/SNSD izignorisali ovakav zaključak parlamenta.
Napisao sam kasnije da se ne sjecam tacno, znao sam samo da nije glasao ZA, ni on ni Niksic.
E ako je iz zdravstvenih razloga onda je ok.
Jel glasao ZA u ostala 3-4 puta ?

Zasto su stalno optuzivali SDA da opstruira izbore ?

Ovo zatezanje oko budzeta je bilo jer je HDZ ucjenjivao svoju podrsku budzetu parama za kupovinu automobila a Nksic cak i nije glasao ZA a bio je prisutan ?
Zasto predlazete osobu za dogradonacelnicu a onda je ucjenjujete da se mora uclaniti u stranku ? Da ne spominjem kredibilitet i strucnost te osobe za takvu funkciju...
Nema sanse da nemate strucniju i moralniju osobu da je predlozite.
Doduse ko zna, mozda i nemate..
kluz franjo

#49466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 Napisao sam kasnije da se ne sjecam tacno, znao sam samo da nije glasao ZA, ni on ni Niksic.

Optuživali su SDA/HDZ/DF i SNSD za opstruiranje izbora, zato što su nabrojani aktivno u Parlamentu BiH i u Vijeću ministara BiH opstruirali procedure za usvajanje budžeta, kao i svako drugo riješenje za finansiranje izbora.
To što tebe isključivo boli kritika SDA, to je tvoj problem.
mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 Zasto predlazete osobu za dogradonacelnicu a onda je ucjenjujete da se mora uclaniti u stranku ?
Opet čista laž.
mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 ...a ne spominjem kredibilitet i strucnost te osobe za takvu funkciju...
Slobodno spominji kredibilitet i stručnost. Možda se i slažemo po tom pitanju.
mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 Nema sanse da nemate strucniju i moralniju osobu da je predlozite.
Opet neki "vi".
Ako me persiraš, onda pojma nemaš o statutu grada Sarajeva. Ne predlažu anonimni forumaši kandidate za zamjenika gradonačelnika.
A ako me trpaš u stranačke organe NS, onda lupaš gluposti.
mirsek

#49467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirsek »

kluz franjo wrote: 08/03/2021 14:52
mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 Napisao sam kasnije da se ne sjecam tacno, znao sam samo da nije glasao ZA, ni on ni Niksic.

Optuživali su SDA/HDZ/DF i SNSD za opstruiranje izbora, zato što su nabrojani aktivno u Parlamentu BiH i u Vijeću ministara BiH opstruirali procedure za usvajanje budžeta, kao i svako drugo riješenje za finansiranje izbora.
To što tebe isključivo boli kritika SDA, to je tvoj problem.
mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 Zasto predlazete osobu za dogradonacelnicu a onda je ucjenjujete da se mora uclaniti u stranku ?
Opet čista laž.
mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 ...a ne spominjem kredibilitet i strucnost te osobe za takvu funkciju...
mirsek wrote: 08/03/2021 14:36 Nema sanse da nemate strucniju i moralniju osobu da je predlozite.
Opet neki "vi".
Ako me persiraš, onda pojma nemaš o statutu grada Sarajeva. Ne predlažu anonimni forumaši kandidate za zamjenika gradonačelnika.
A zasto lazno optuzujete SDA ako ona nije opstuirala izbore i glasala je za izbore ?
Koje procedure i rjesenje je SDA opstruirala ?
Pedja Kojovic se namjerno razbolio da ne bi glasao za budzet, jer to logika kojom se optuzuje SDA da je nekako opstruirala izbore ?
Pa zar ti nisi clan/aktivista NS ?
Ivanu Maric koja javno kaze da su Bosnjaci izmisljeni samo da se ne bi zvali Muslimani kao vjerska skupina samo nemoralna i politicki poptuno pogubljena osoba moze predloziti za neku javnu funkciju u Sarajevu.
Do jucer nije bilo laz, i Klix je pisao da je bila uslovljena.
Bloo
Globalna šefica

#49468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Jarane, nema potrebe za tom velicinom fonta...
izvrsni direktor

#49469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

mirsek wrote: 08/03/2021 15:03
kluz franjo wrote: 08/03/2021 14:52

[siz120]Zasto su stalno optuzivali SDA da opstruira izbore ?[/size]
[size00]Optuživali su SDA/HDZ/DF i SNSD za opstruiranje izbora, zato što su nabrojani aktivno u Parlamentu BiH i u Vijeću ministara BiH opstruirali procedure za usvajanje budžeta, kao i svako drugo riješenje za finansiranje izbora.[/size]
To što tebe isključivo boli [siz00]kritika SDA[/size], to je tvoj problem.
Opet čista laž.
Opet neki "vi".
[size00]A zasto lazno optuzujete SDA ako ona nije opstuirala izbore i glasala je za izbore ?[/size]
Koje procedure i rjesenje je SDA opstruirala ?
Pedja Kojovic se namjerno razbolioda ne bi glasao za budzet, jer to logika kojom se optuzuje SDA da je nekako opstruirala izbore ?
Pa zar ti nisi clan/aktivista NS ?
Ivanu Maric koja javno kaze da su Bosnjaci izmisljeni samo da se ne bi zvali Muslimani kao vjerska skupina samo nemoralna i politicki poptuno pogubljena osoba moze predloziti za neku javnu funkciju u Sarajevu.
Do jucer nije bilo laz, i Klix je pisao da je bila uslovljena.
E i ovo da vidim. Pio hladnu vodu direkt iz slavine :lol:

Nedavnoste tvrdili da se clanica NS namjerno zarazila Koronom, sad ovo. Nemogu ste
Leverage

#49470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Sjedio gologuz na hladnom betonu i to mokre plave kosice, na vjetru dakako.
kluz franjo

#49471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

mirsek wrote: 08/03/2021 15:03 Pa zar ti nisi clan/aktivista NS ?
Pa hebote... :-)
Odakle ti ta ideja? Od neimenovanih izvora Faktora ili Klixa?

Znači prvo etiketa, a onda provjera... Ali nije iznenađujuće, to je ta matrica. Lupi, bubni, pljuni... pa neka se dokazuje suprotno...
Tebi su osnovna literatura i izvori istine "neimenovani izvori Faktora i Klixa".
Drži se ti njih, što bi glavu zamarao činjenicama i istinom.
Kikibombona

#49472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

tutku wrote: 08/03/2021 13:39ozbiljno nepoznavanje političke situacije u bih. hajde mi reci koliko je to NS imala glasova u vecim BH gradovima, a to su pored Sarajeva: Banja Luka, Tuzla, Zenica, Bijeljina i Mostar? Koliko je tih "što im se gadi nacija i vjera" (kakva konstatacija jebote), koliko "ljudi liberalih shvatanja", rokera i metalaca?
Na proslim opstim izborima 48 401 gradjanin.
bunk

#49473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Kiki,ko Mirko Koyot.
101324 pokusaj da na forumu srusi sda.
And counting :mrgreen:
zlajaBHF

#49474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

kluz franjo wrote: 08/03/2021 14:07
Hank Paldum wrote: 08/03/2021 13:45 Samo ti uživaj dok je stranka još relevantna. Izjaviti da su Bošnjaci izmišljeni i onda bezobrazno se kandidovati za tu poziciju a Bošnjak treba da šuti da me bi bio fašista.. Što ste prodavali priču te velikosrpske stranke prodavali ste.
Opet lažeš. Ali to više ne iznenađuje.
Nije uživanje biti u komunikaciji sa potkapacitiranim SDA-ovcima, patološkim lažovima i neostvarenim šovinistima.
Verbalne palikuće poput tebe su za brigu, a ne za uživanje.

Tako da ne znam čemu se nadaš kada NS ili neka druga stranka postane manje ili više politički relevantna.
Ti ćeš i dalje biti taj isti.
Tipicni NS placenik.... Kao i uvjek, uvrede na racun sagovornika, bez ikakvih argumenata vezanih za temu.
nastavnik fizickog

#49475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nastavnik fizickog »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 15:41
tutku wrote: 08/03/2021 13:39ozbiljno nepoznavanje političke situacije u bih. hajde mi reci koliko je to NS imala glasova u vecim BH gradovima, a to su pored Sarajeva: Banja Luka, Tuzla, Zenica, Bijeljina i Mostar? Koliko je tih "što im se gadi nacija i vjera" (kakva konstatacija jebote), koliko "ljudi liberalih shvatanja", rokera i metalaca?
Na proslim opstim izborima 48 401 gradjanin.
moj komsija redzo inace fanaticni cetvorkas mi danas rece da je cetvorka totalna koinfuzija posle koje ce nam trebati dobra infuzija :izet:
Locked