Aha... znaci ne pise nigdje... "svjesnu celiju" si ti izmislio .. Nema potrebe za tolikim tekstom..Ljubo2 wrote: ↑05/03/2021 20:02Ako zahtijevaš da mora u udžbeniku da stoji zapisano nešto da bi ti u to vjerovao, isto je kao da zahtijevaš da u Bibliji ili Kuranu mora nešto da bude zapisano da bi u to vjerovao. Hoću da kažem to, da je i cijela ljudska nauka još uvijek samo religija, jer ni nauka, isto kao i bilo koja religija, još uvijek nije uspjela da objasni apsolutno, ništa. Niti fizičari znaju šta je materija, niti biolozi šta je život, niti psiholozi šta je Svijest, niti filozofi šta je Bitak, niti vjernici širom svijeta znaju šta je Bog. I tek ja sada, objašnjavajući Svijest uz pomoć njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, istovremeno objašnjavam sve to - i materiju i život i bitak i boga - jer Svijest je JEDINA kja postoji i ona je sve to - i materija i život i bitak i Apsolut, Boog.
Po ovom mom objašnjenju, koje je neoborivo, jer ono ima svoj temelj i u nauci i logici, sve što postoji je živo i svjesno. Zato jer sve što postoji je napravljeno od Svijesti, a to znači da sve što postoji, isto kao i Svijest, raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja.
Što, naravno, važi i za sve ćelije koje se nalaze u sastavu tijela biljaka, životinja i ljudi. Da nije tako, one nikada ne bi uspjele da putem samoorganizovanja od sebe samih, naprave tijela biljaka, životinnja i ljudi. Jer ipak, činjenica je i moramo se pomiriti s tim, da ljudski organizam, na primjer, nastaje iz samo jedne rasplodne ćelije, koja u sebi nosi informaciju (DNK) o građi cijelog ljudskog organizma, po kojoj, svojim razmnožavanjem za devet mjeseci u majčinoj utrobi sagradi zdrav i jak ljudski organizam. Po tom svom znanju, svjesnosti, pameti i moći, svaka ćelija u ljudskom organizmu je daleko svjsenija i pametnija od svakog čovjeka, jer svaka ćelija zna i može da napravi čovjeka kao biće, a niti i jedan čovjek na svijetu još uvijek ne zna da napravi Čovječanstvo kao biće.
Uz napmenu, kada govorim o čovjeku i čovječjem neznanju i gluposti, mislim na ljudke aure, tj, duše, kje obavijaju i prožimaju ljudsjka tijela, čija je sada dužnost da putem samoorganizovanja naprave Čovečanstvo kao biće i kao organizam. Isto kao što su prvobitno elementarne čestice putem samorganizovanja napravile atom kao biće i organizam, pa atomi, ćeliju kao biće i organizam, pa ćelije čovjeka kao biće i organizam, da bi sada ljudi na Zemlji uradili to isto - putam samoorganizovanja napravili Čovječanstvo kao živo biće i organizam. Takva su pravila evolucije života na Zemlji i sada smo u fazi razvoja Čovječanstva kao bića.
I to je sada zadatak ljudi da urade, ako uspiju da im iz dupeta dođe u glavu. Što im možda i ne treba zamjeriti, jer ljudske aure, tj duše, koje u ljudskim tijelima sebe zovu imenom "JA", su još uvijek mlade i nezrele. Inkarnirajući se u ljudska tijela one tek uče o životu i njegovim zakonima, uče o Dobru i Zlu, da bi jednog dana otkrile i naučile i to šta je život, kako on postoji i šta je smisao i svrha postojanja i života i ljudskog postojanja. Da bi onda i ljudi kad to nauče i shvate uradili to što treba da urade i tako i oni ispune svoj zagatak, svoj cilj i svrhu zbog koje se rađaju, a to je samo jedno, da i oni putem samoorganizovanja, po Božijem principu jedinstva, mira reda, uzajamnog pomaganja, ljubavi i pravednosti, naprave Čovječanstvo kao jedinstveno, živ i svjesno biće. Ne zbog Čovječanstva, nego zbog sebe samih, jer dok god to ne urade, stradaće, ginuće i živjeće u patnji, siromaštvu i zlu.
OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
- saibaba
#1551 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
-
Tempo
- ZeModerator
-
Ljubo2
#1553 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Zašto bih izmilio? Zar po tebi, ćlija, sa DNK informacijom u sebi, po kojoj nepogriješivo gradi ljudski organizam, kao najsavršeniju mašinu u Univerumu, to radi NESVJESNO? A kako ti znaš da ona to radi nesvjesno? Da li to piše u nekom udžbeniku ili si ti to izmislio?
Last edited by Ljubo2 on 06/03/2021 10:59, edited 1 time in total.
-
Ljubo2
#1554 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
To i ja za tebe mogu reći, nebitno koliko ti je godina.
Nego, jedna stvar u vezi sa tobom mi nikako nije jasna. U svakom svom postu pokazuješ da si "sjebani ogorčeni" protivnik Zakona postojanja, a nikada, niti i jednom svojom riječju ili rečenicom nisi objasnio ZAŠTO? Naime, čudno je da to nije zbog toga što misliš da je u Zakonu postojanja nešto pogrešno, jer do sada nisi ukazao niti i na jednu pogrešku. Već je to, zasigurno, zbog nečeg drugog, nečeg veoma lažnog i mutnog koje bi sigurno pred Zakonom postojanja palo, a tebi nije u interesu da to padne, jer je to lažno i mutno dio tvog života kjeg ne bi želio da se odrekneš, a svestan si da Zakonu postojanja ne možeš ništa drugo već samo da ga psuješ.
Hajde reci nam, iza čega ti stojiš i šta ti to pokuašavać da braniš. Ili, objasni nam, ko si ti i šta si? Ili jednostavnom objasni zašto bi se rado na simbol Zakona postojanja "posrAo"?
- saibaba
#1555 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Postedi me verbalnog nadjebavanja. Ja sam zamolio tebe kao osobu potkovanu znanjem da mi pokazes u kojem se udzbeniku spominje svjest čelije.
I da prosirim ko je taj naucnik koji je prije tebe tretirao čeliju kao "svjesno bice". Ako nema niko prije tebe kažeš NE ako ima kažes DA i po mogucnosti navedes ime. Toliko
-
Ljubo2
#1556 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ja ne znam da li je neko negdje tvrdio da je ćelij živo i svjesno biće i da li to ima negdje zapisano.saibaba wrote: ↑06/03/2021 11:17Postedi me verbalnog nadjebavanja. Ja sam zamolio tebe kao osobu potkovanu znanjem da mi pokazes u kojem se udzbeniku spominje svjest čelije. I da prosirim ko je taj naucnik koji je prije tebe tretirao čeliju kao "svjesno bice". Ako nema niko prije tebe kažeš NE ako ima kažes DA i po mogucnosti navedes ime. Toliko
Takođe ne znam ni da li sam ja i u kojem kontekstu, rekao da je ćelija živo biće ili ne, jer po Zakonu postojanja može se tvrditi i jedno i drugo, zavisno od konteksta.
Naime, ako tvrdimo da živo i svjesno može da bude samo ono koje rasplaže sa 7 sposobnosti, a to je uvijek Svijest, jer ona je jedina koja postoji, tada se ne može tvrditi da je ćelija živo i svjesno biće, iz razloga jer se za ćeliju ne može tvrditi da postoji. Ne može zato što je ćelija organizovana fizička i psihička radnja dijelova i čestica Svijesti, koja kao radnja nema značenje postojanja. Značenje postojanja imaju samo dijelovi i čestice Svijesti koje se svjesno i organizovano kreću i rade. Dakle, za ćeliju ne možemo tvrditi da postoji i da je svjesna isto kao što za jednu državu ne možemo tvrditi da je kao organizacija kretanja i rada ljudi živa i svjesna, već da su živi i svjesni samo ljudi koji državu kao organizaciju svog kretanja i rada grade.
A sa druge strane, takođe po Zakonu postojanja, može se i za ćeliju i državu ili bilo koju drugu materijalnu formu u Univerzumu, tvditi da je živa i svjesna, iz razloga što sve te materijalne forme, kao organizacije kretanja i rada Svijesti, se ne mogu odvojiti od Svijesti kao VRŠIOCA svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji. I mi kad god i gdje god opazimo neku fizičku ili psihičku radnju, mi, zapravo uvijek opazimo samu Svijest kao VRŠIOCA bilo kje fizičke ili psihičke radnje, koji je živ i svjestan ma koju fizičku ili psihičku radnju da vrši. Dakle, mi možemo uvijek da tvrdimo da je materija, kao fizička radnja naprezanja i kretanja Svijesti, živa i svjesna i da je živo i svjesn sve što je od te žive i svjesne materije napravljeno - i atom i nebesko tijelo i galaksija i Univerzum i ćelija i biljka i životinja i čovjek. Pa i država kao organizovana zajednica kretanja i rada ljudi.
A sasvim druga je stvar pitati da li u nekom udžbeniku stoji da je ćelija živa i svjesna, sa razlogom da se na taj način provjeri da li sam ja u pravu kad tvedim da je ćelija živa i svjesna. Što znači da pitalav smatra da sam u pravu ako to već negdje stoji zapisano ili nisam, ako nije nigdje zapisano. Što je besmisleno, jer postoje milijarde napisanih misli, ideja i tvrdnji, koje nisu istinite, kao i onih nenapisanih, koje su istinite. A do nas je i do naših intelektualnih sposobnosti da sve te ideje, napisane i ne napisane, vrednujemo i provjeravamo, tražimo dokaze za njih i logička objašnjenja prije nego ih usvojimo. A ako usvajamo bez provjeravanja, bezdokaza i objašnjenja, samo zato što su one u nekim knjigama napisane, onda mi nismo razumni ljudi, već vjernici. Nebitno da li je riječ o naučnim, filozofskim ili vjerskim djelima. S obzirom da su i sva naučna i filozofska djela još uvijek samo vjerska, je ni nauka još uivijek nije uspjela da objasni ništa, ni materiju, ni život, ni Svijest, ni Univerzum.
Suprotno svemu tome Zakon postojanja NIJE VJERA, već ČISTA NAUKA. Zato jer sve što tu stoji, iskustveno i naučno je u potpunisti provjerljivo i logički do kraja objašnjivo i razumljivo. Pa je iz tog razloga besmisleno provjeravati stavove i tvrdnje izrečene u Zakonu postojanja, koji su nauka, uz pomoć nečega što je samo vjera, a ne nauka. Kao na primjer što je vjera da materija nije živa i da ne raplaže sa 7 sposobnosti, da ćelija nje svjesna, da mozak proizvodi svijest i da bez mozga svijesti ne može da bude i slične gluposti. Kako ćelija može da ne bide živa i svjesna kad je napravljena od žive i svjesne Svijesti, nebitno da li to u nekom udžbeniku stoji ili ne stoji.
Hoću reči to, kada je riječ o Zakonu postojanja, sve njegove stavove pojedinac treba da provjerava sam, bez ikakvih predrasuda i predubjeđenja i bez ikakvih upoređivanja i pozivanja na bilo koja druga naučna, filozofska ili vjerska učenja koja do danas nisu do kraja objasnila apsolutno ništa. Kao što to, na primjer, radi Tempo. Koji nam bez ikakvih objašnjenja svakodnevno stavlja do znanja da se on "posere" na Zakon postojanja i njegov simbol. Zašto? Zato što to u knjigama iz kojih on uči ne stoji tako kao u Zakonu postojanja, nesposoban da sam provjeri šta je istinitije, Zakon postojanja ili njegove vjerske knjige?
-
belfy
#1557 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
znaci sve sto nije stvoreno, kao dusa npr., postoji, a sve sto je stvoreno ne postoji. posto znamo da jednorog nije stvoren on mora da postoji. po toj istoj logici onda postoji i krokodasho i zmajevi i bilo sta sto zamislimo, a da nije materijalno stvoreno... cak im je i dokaz postojanja isti kao i dusi...Ljubo2 wrote: ↑06/03/2021 01:44Loš si logičar. Logika o postojanju mozga i duše je upravo suprotna tvojoj i glasi. Duša, zato što je niko nije stvorio, POSTOJI. A mozak, zato što je stvoren, NE POSTOJI.
Objašnjenje:
Duša koju niko nije stvorio, a postoji, znači da je logično da postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica, od uvijek i zauvijek. Zato jer njeno postojanje nije uslovljeno postojanjem nikakvog izvanjskog stvoritelja. već je ona sam svoj stvoritelj i njeno postojanje je uslovljeno njom samom, njenom sposobnošču da postoji sama po sebi, a da je niko ne stvori. A kako u tome uspijeva, to sam x puta objasnio. Uspijeva uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Tako što vječito i naizmijenično kao psihička pojava i proces, uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces. Da bi zatim kao fizička pojava i proces uzrokovala sebe kao psihičku pojavu i proces. Ova naizmjenična psihofizička uslovljenost je uzrok njenog vječitog pretakanja kroz njena TRI prirodna oblika i stanja. I ova ISTINA o postojanju Duše, je istovremeno i iatina o postojanju i Svijesti, kao i svemogućeg Boga, jer Duša je istpvremeno i Svijest i Bog.
A što se mozga tiče, pošto ne može postojati ako ga Stvoritelj ne stvori, za njega se ne može tvrditi ni da postoji, zato jer mozak ne može biti stvoren iz NIŠTA, več samo iz NEŠTO.A pošto osim Stvoritelja ničega drugog nema od čega bi Stvoritelj mogao da napravi mozak, to Stvoritelj nema od čega drugog da napravi mozak do od samoga sebe. I to isključivo svojim naprezanjem kretanjem i radom. I ne samo mozak, već i cijeli materijalni Univerzum i sve ono iz čega se Univerzum sastoji. Pa se zbog toga i ne može tvrditi da mozak ili Univerzum POSTOJE, već da i dalje postoji samo STVORITELJ koji ih svojim naprezanjam, kretanjem i radom tvori. I da oni nestaju kao da ih nikad nje ni bilo, čim Stvoritelj prestane da se napreže, kreće i radi, dok ON, Stvoritelja nastavlja i dalje da POSTOJI, kao što je postojao i prije nego se napregnuo i pokrenuuo i svojim kretanjm i radom , od sebe samoga, stvorio mozak i univerzum.
Onaj ko ovo uspije na pravi način da razumije, taj če uspjeti da razumije i to koliko je apsurdno tvrditi da mozak stvara Dušu, tj. Svijest, da on daje imena svemu što stvara i da bez mozga ne može biti ničega. Zato što mozak NE POSTOJI. Postoji samo Svijest koja ga uz pomoć svojih 7 sposobnosti od sebe same gradi.
Prema tome uvijek i samo postoji Svijest i njenih 7 sposobnosti i ništa drugo. Univerzum i sve ono iz čega se Univerzum sastoji, samo su fizičke radnje naprezanja i kretanja Svijesti.
I nema dalje. To je ISTINA O POSTOJANJU i materije i života i Svijesti i Univerzuma i Boga. Jednim potezom, ispravnom logikom riješena tajna o postojanju sveukupne starnosti, koju do danas niti i jedan naučnik, filozof, ni teolog nije uspio da riješi. Ne bih ni ja da mi u tome nije pomogao neko "viši" od mene i svih vas koji ovo čitate, koji sve ovo razumije i zna. Vi ste još i dobri, čak i Tempo. Meni je trebalo 15 godina učenja da sve ovu detaljno shvatim. Što znači da sam ja bio i gluplji od vas. Možda vama neće trebati 15 godina da ovo shvatite. A ne bi ni valjalo da vam toliko bude trebalo, jer ako svijet nastavi sa svojim glupostima kao do sada, za 15 godina svijeta više neće ni biti. Koronom, raznim hemikalijama, nuklearnim bombama ili nekim drugim samoubilačkim smećem kojim ćemo u svom neznanju da se zaprašimo, samouništićemo se svi.
- saibaba
#1558 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo ti si rekao da je čelija živo svjesno bice i da sam ja neuk zato sto to nisam ucio u skoli.. I ja sam te pitao gdje se to spominje i ko je to jos posmatrao celiju na taj nacin.. Ociglčedno niko.. To je tvoj aksiom..Ljubo2 wrote: ↑06/03/2021 12:48Ja ne znam da li je neko negdje tvrdio da je ćelij živo i svjesno biće i da li to ima negdje zapisano.saibaba wrote: ↑06/03/2021 11:17Postedi me verbalnog nadjebavanja. Ja sam zamolio tebe kao osobu potkovanu znanjem da mi pokazes u kojem se udzbeniku spominje svjest čelije. I da prosirim ko je taj naucnik koji je prije tebe tretirao čeliju kao "svjesno bice". Ako nema niko prije tebe kažeš NE ako ima kažes DA i po mogucnosti navedes ime. Toliko
Takođe ne znam ni da li sam ja i u kojem kontekstu, rekao da je ćelija živo biće ili ne, jer po Zakonu postojanja može se tvrditi i jedno i drugo, zavisno od konteksta.
Naime, ako tvrdimo da živo i svjesno može da bude samo ono koje rasplaže sa 7 sposobnosti, a to je uvijek Svijest, jer ona je jedina koja postoji, tada se ne može tvrditi da je ćelija živo i svjesno biće, iz razloga jer se za ćeliju ne može tvrditi da postoji. Ne može zato što je ćelija organizovana fizička i psihička radnja dijelova i čestica Svijesti, koja kao radnja nema značenje postojanja. Značenje postojanja imaju samo dijelovi i čestice Svijesti koje se svjesno i organizovano kreću i rade. Dakle, za ćeliju ne možemo tvrditi da postoji i da je svjesna isto kao što za jednu državu ne možemo tvrditi da je kao organizacija kretanja i rada ljudi živa i svjesna, već da su živi i svjesni samo ljudi koji državu kao organizaciju svog kretanja i rada grade.
A sa druge strane, takođe po Zakonu postojanja, može se i za ćeliju i državu ili bilo koju drugu materijalnu formu u Univerzumu, tvditi da je živa i svjesna, iz razloga što sve te materijalne forme, kao organizacije kretanja i rada Svijesti, se ne mogu odvojiti od Svijesti kao VRŠIOCA svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji. I mi kad god i gdje god opazimo neku fizičku ili psihičku radnju, mi, zapravo uvijek opazimo samu Svijest kao VRŠIOCA bilo kje fizičke ili psihičke radnje, koji je živ i svjestan ma koju fizičku ili psihičku radnju da vrši. Dakle, mi možemo uvijek da tvrdimo da je materija, kao fizička radnja naprezanja i kretanja Svijesti, živa i svjesna i da je živo i svjesn sve što je od te žive i svjesne materije napravljeno - i atom i nebesko tijelo i galaksija i Univerzum i ćelija i biljka i životinja i čovjek. Pa i država kao organizovana zajednica kretanja i rada ljudi.
A sasvim druga je stvar pitati da li u nekom udžbeniku stoji da je ćelija živa i svjesna, sa razlogom da se na taj način provjeri da li sam ja u pravu kad tvedim da je ćelija živa i svjesna. Što znači da pitalav smatra da sam u pravu ako to već negdje stoji zapisano ili nisam, ako nije nigdje zapisano. Što je besmisleno, jer postoje milijarde napisanih misli, ideja i tvrdnji, koje nisu istinite, kao i onih nenapisanih, koje su istinite. A do nas je i do naših intelektualnih sposobnosti da sve te ideje, napisane i ne napisane, vrednujemo i provjeravamo, tražimo dokaze za njih i logička objašnjenja prije nego ih usvojimo. A ako usvajamo bez provjeravanja, bezdokaza i objašnjenja, samo zato što su one u nekim knjigama napisane, onda mi nismo razumni ljudi, već vjernici. Nebitno da li je riječ o naučnim, filozofskim ili vjerskim djelima. S obzirom da su i sva naučna i filozofska djela još uvijek samo vjerska, je ni nauka još uivijek nije uspjela da objasni ništa, ni materiju, ni život, ni Svijest, ni Univerzum.
Suprotno svemu tome Zakon postojanja NIJE VJERA, već ČISTA NAUKA. Zato jer sve što tu stoji, iskustveno i naučno je u potpunisti provjerljivo i logički do kraja objašnjivo i razumljivo. Pa je iz tog razloga besmisleno provjeravati stavove i tvrdnje izrečene u Zakonu postojanja, koji su nauka, uz pomoć nečega što je samo vjera, a ne nauka. Kao na primjer što je vjera da materija nije živa i da ne raplaže sa 7 sposobnosti, da ćelija nje svjesna, da mozak proizvodi svijest i da bez mozga svijesti ne može da bude i slične gluposti. Kako ćelija može da ne bide živa i svjesna kad je napravljena od žive i svjesne Svijesti, nebitno da li to u nekom udžbeniku stoji ili ne stoji.
Hoću reči to, kada je riječ o Zakonu postojanja, sve njegove stavove pojedinac treba da provjerava sam, bez ikakvih predrasuda i predubjeđenja i bez ikakvih upoređivanja i pozivanja na bilo koja druga naučna, filozofska ili vjerska učenja koja do danas nisu do kraja objasnila apsolutno ništa. Kao što to, na primjer, radi Tempo. Koji nam bez ikakvih objašnjenja svakodnevno stavlja do znanja da se on "posere" na Zakon postojanja i njegov simbol. Zašto? Zato što to u knjigama iz kojih on uči ne stoji tako kao u Zakonu postojanja, nesposoban da sam provjeri šta je istinitije, Zakon postojanja ili njegove vjerske knjige?
ne znaci ako se nesto podvrgava odredjenim zakonitostima da je to zivo kontas ? Ako bacis kamen on padne na zemlju isto tako ako bacis covjeka i on padne. To ne znaci da je kamen kao covjek pobogu..
- Dozer
#1559 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Satra frajer... k'o ves masina...jedno te isto, pa u krug.
Kad mu se napise nesto sto je izgubio iz vida, a sto skonta da je zajeb u njegovoj teoriji, onda ide "Tacno!", a odmah zatim i "ali", pa opet ponjava ves masine...
Naravno, uopste ne konta da afirmativnim i potvrdnim "tacno" priznaje da je sagovornik u pravu, te da svojim "ali" i ponavljanjem svoje matrice pod koju odmah podvodi sve za sta kaze "tacno" samo od sebe samog pravi...mah...zna vec....
Jbt, lik zna i sta su stari Egipcani obozavali i sta su imenovali sa RA, i to bolje od njih samih.
Ljubo, da ti nisi reinkarnirani Tutankamon...? Ili Imhotep..?
Kad mu se napise nesto sto je izgubio iz vida, a sto skonta da je zajeb u njegovoj teoriji, onda ide "Tacno!", a odmah zatim i "ali", pa opet ponjava ves masine...
Naravno, uopste ne konta da afirmativnim i potvrdnim "tacno" priznaje da je sagovornik u pravu, te da svojim "ali" i ponavljanjem svoje matrice pod koju odmah podvodi sve za sta kaze "tacno" samo od sebe samog pravi...mah...zna vec....
Jbt, lik zna i sta su stari Egipcani obozavali i sta su imenovali sa RA, i to bolje od njih samih.
Ljubo, da ti nisi reinkarnirani Tutankamon...? Ili Imhotep..?
Last edited by Dozer on 06/03/2021 22:30, edited 1 time in total.
-
Tempo
- ZeModerator
- -Chesterfield-
#1561 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo je vjernik. Vjeruje svjetlosnom biću - đavolu.
-
Ljubo2
#1562 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Izmišljaš i karikiraš stvari, samo da bi dokazao da ne postoji nikakav Vršilac 7 fizičkih i psihičkih radnji, zato što njegovo postojanje nije čulno dokažljivo, iz razloga jer On nije materijalan. A ni na pamet ti ne pada da je logično da nikakvih radnji ne može da bude ako ih niko ne vrši. I da zbog toga radnje i ne mogu imati značenje, POSTOJANJA, već samo Vršilac koji radnje vrši. Analogno tom zaključku, nije logično tvrditi ni da čulno opažljivi Univerzum i život u njemu, postoji, zato jer se ni od čega drugog ne sastoji do od 7 fizičkih i psihičkih radnji. Zato što sve to u cijelosti nestaje cijelosti čim te radnje prestanu.belfy wrote: ↑06/03/2021 14:10znaci sve sto nije stvoreno, kao dusa npr., postoji, a sve sto je stvoreno ne postoji. posto znamo da jednorog nije stvoren on mora da postoji. po toj istoj logici onda postoji i krokodasho i zmajevi i bilo sta sto zamislimo, a da nije materijalno stvoreno... cak im je i dokaz postojanja isti kao i dusi...
Naravno da Vršiočevo postojanje može i čulno da se dokaže, ali samo kad počne da se napreže i kreće i tako postane materijalan i čulno opažljiv i dokažljiv. Problem je samo što i tada nije moguće čulno opaziti Vršica radnje, već samo Univerzum, tj. njegovu fizičku radnju.
Ali i taj problem je rješiv, jer osim čulnog dokazivanja postoji i vančulno. Svaki Vršilac bilo koje od 7 radnji, uz pomoć bilo koje od tih radnji, samome sebi lako dokatuje da On, Vršilac, postoji. Naprimjer, kad taj vršilac vrši psihičku radnju mišljenja, on samo jednostavno sebi, u sebi, kaže: "Mislim, dakle, postojim" i problem dokazivanja postojanja Vršioca 100% riješen. Kad taj Vršilac vrši bilo koju od svoj 7 fizičkih ili psihičkih radnji, isto tako nepobitno on samome sebi može da dokaže da postoji.
To nije isto, kao što ti tvrdiš, da se na ovakav način može dokazati i "krokodasho", zmajevi, ružičasti slonovi itd. NIje isto zato jer su to izmišljotine, koje čije postojanje se ne može dokazati ni čulno, ni vančulno. Jedino što se u ovom slučaju može dokazati, jeste da ni izmišljotina takve vrste ne može da bude, ako nema ONOGA koji raspolaže sa 7 sposobnosti da pomoću njih te izmišljotine izmisli. Isto kao šro ni Univerzuma ne može da bude, ako nema onoga ko će uz pomoć svojih 7 sposobnosti i radnji da ga stvori. Naravno, može on da stvori i krokodasha i zmajeve i ružičaste slonove i bilo šta drugo, kao što je ranije bio stvorio i dinosaure, ali u ovom trenutku neće s tim da se zajebava jer mu to sada ne treba. Sada mu trebaju ljudi, da se s njima zajebava, dok ih ne dozove pameti.
Dakle, Belfi, dokazivanje onog nematerijalnog i čulno neopažljivog Vršioca svih 7 fizičkih i psihičkih radnji je moguće. Svaki čovjek to može i svaki put to svaki čovjel sebi i dokaže kad god izgovori riječ "JA". Jedino što takav način dokazivanja osporava onaj stari čiko Aristotel, čije mišljenje, da je istinito samo ono što je čulno opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo, mi i nakon 2500 godina poslije njegove smrti moramo da poštujemo, jer slijedi kazna "lomače" svakome ko to njegovo mišljenje ne poštuje. A mi nismo dovoljno inteligentni da razumijemo koliko velika je glupost vjerovati da je istinisto samo ono što čulno može da se opazi i dokaže. To je razlog što još uvijek razne vrste vjerovanja, kako naučnih, filozofskih, ideološko-političkih, tako i onih teoloških, još uvijek vladaju svijetom i to je razlog što su svi ljudi na svijetu još uvijek samo glupi vjernici.
Jer ISTINA je nešto što je potpuno suprotno od toga, koja glasi da je ISTINITO samo ono nematerijalno, ŽIVO I SVJESNO, jer ono i njegovih 7 je JEDINO koje postoji. Dok sve ono što je čulno opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo je isto što i "pičkin dim", zato jer kao opažljiva fizička i psihička radnja onog nematerijalnog, ŽIVOG i SVJESNOG, može uvijek iznova i da nastane i nestane.
Sve ovo znači da do KONAČNE ISTINE o postojanju stvarnosti nećemo moći doći dog god ne zajebemo Aristotela i to njegovo da je istinito samo ono što je čulno opažljivo, mjerjivo i ekspreimentom dokažljivo. Jer tako nešto tvrditi je isto kao tvrditi da je samo sjenka na zidu istinita, a nikako onaj ko tu sjenku na zid baca.
-
Ljubo2
#1563 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Nisam slagao ako sam to rekao, jer biologija i genetika uče da je ćelija živo biće i da život počinje sa ćelijom. A ako ćelija zaista i jeste živo biće, logično je da je i svjesno biće, jer živ ne može biti onaj ko nije svjestan, tj. onaj ko ne rasplaže sa 7 sposobnosti.
Ovdje je problem samo to što si ti pitao "u kojem udžbeniku to piše". Jer ako znaš ispravno logički da misliš, ti ćeš i sam to da shvatiš i znaš, bez potrebe da provjeravaš da li to negdje piše.
Ne postoji nikakav drugi prirodni zakon osim Zakona postojanja. To je zakon Svijesti i njenih 7 sposobnosti i radnji. Ko raspolaže sa tih 7 sposobnosti, taj je i živ i svjestan i on i postoji. Ko ne raspoplaže, taj nije ni živ, ni svjestan, niti postoji.
Zašto ne bi značilo, "pobogu"? Zar ljudski organizam nije napravljen od materije, tj. od kamena? zato i pada na Zemlju isto kao i kamen. I zašto ne bi značilo da je i kamen živ i svjestan, kao i čovjek i da i on, kao i čovjek, raspolaže sa 7 sposobnosti. Uostalom, zar bi kamen mogao da postane ćovjek da ne raspolaže sa 7 sposobnosti i zar bi čovjek mogao ponovo (kad umre) da postane kamen da ne rasplaže sa 7 sposobnosti.
Kao što primjećuješ, Istina o postojanju stvarnosti je više stvar logike, nego čulnog eksperimentisanja i dokazivanja. Problem je samo što je kod ljudi logika slaba strana, zbog čega izvode pogrešne zaključke o onome što čulno opaze. Jer kad bi Istina bila samo stvar čula, tada bi i ovca znala Istinu, jer i ona ima čula.
-
Ljubo2
#1564 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Naravno, kad je ISTINA uvijek ISTA. Šta bi ti htjeo, da ja danas pričam jedno, a sutra drugo?
Tačno! Naime, uvijek je TAČNO, da nije TAČNO da mozak proizvodi Svijest.
Tačno! Sve je to meni jasno, osim jedno, kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku.
Ja sam više od toga. Ja sam NOVI i to POSLJEDNJI PROROK MESIJA, čiji dolazak su svi poznati poroci najvili. Ili ćeš razumjeti i raditi ovo što pričam i opstati, ili ćeš se tome rugati i po tome, kao Tempo, srati i propasti i nema ti druge.
Last edited by Ljubo2 on 07/03/2021 01:57, edited 1 time in total.
-
Ljubo2
- Dozer
#1566 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Auh... sad si ga zakuc'oLjubo2 wrote: ↑07/03/2021 00:53Naravno, kad je ISTINA uvijek ISTA. Šta bi ti htjeo, da ja danas pričam jedno, a sutra drugo?
Tačno! Naime, uvijek je TAČNO, da nije TAČNO da mozak proizvodi Svijest.
Tačno! Sve je to meni jasno, osim jedno, kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku.
Ja sam više od toga. Ja sam NOVI i to POSLJEDNJI PROROK MESIJA, čiji dolazak su svi poznati poroci najvili. Ili ćeš razumjeti i raditi ovo što pričam i opstati, ili ćeš se tome rugati i po tome, kao Tempo, srati i propasti i nema ti druge.
Btw, automobil.moze da ide bez volova jer ima SUS i/ili el. motor
- saibaba
#1567 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Podjecas me na jednog druga koji je vrlo inteligentan ali nema pojma iz jedne oblasti za koju sa ja dobro potkovan..Ljubo2 wrote: ↑07/03/2021 00:41Nisam slagao ako sam to rekao, jer biologija i genetika uče da je ćelija živo biće i da život počinje sa ćelijom. A ako ćelija zaista i jeste živo biće, logično je da je i svjesno biće, jer živ ne može biti onaj ko nije svjestan, tj. onaj ko ne rasplaže sa 7 sposobnosti.
Ovdje je problem samo to što si ti pitao "u kojem udžbeniku to piše". Jer ako znaš ispravno logički da misliš, ti ćeš i sam to da shvatiš i znaš, bez potrebe da provjeravaš da li to negdje piše.
Ne postoji nikakav drugi prirodni zakon osim Zakona postojanja. To je zakon Svijesti i njenih 7 sposobnosti i radnji. Ko raspolaže sa tih 7 sposobnosti, taj je i živ i svjestan i on i postoji. Ko ne raspoplaže, taj nije ni živ, ni svjestan, niti postoji.
Zašto ne bi značilo, "pobogu"? Zar ljudski organizam nije napravljen od materije, tj. od kamena? zato i pada na Zemlju isto kao i kamen. I zašto ne bi značilo da je i kamen živ i svjestan, kao i čovjek i da i on, kao i čovjek, raspolaže sa 7 sposobnosti. Uostalom, zar bi kamen mogao da postane ćovjek da ne raspolaže sa 7 sposobnosti i zar bi čovjek mogao ponovo (kad umre) da postane kamen da ne rasplaže sa 7 sposobnosti.
Kao što primjećuješ, Istina o postojanju stvarnosti je više stvar logike, nego čulnog eksperimentisanja i dokazivanja. Problem je samo što je kod ljudi logika slaba strana, zbog čega izvode pogrešne zaključke o onome što čulno opaze. Jer kad bi Istina bila samo stvar čula, tada bi i ovca znala Istinu, jer i ona ima čula.
Jarane Kad sam cujo njegove zakljucke i izvnute ideje.. On je to sto se proucavalo godinama i sto ima u knjigama dokazano i provereno sebi objasnjavao ne neki totalno iskošen nacin sa utiskom da je on neki neshvaceni genije i da se on prvi toga sjetio.. Ljubo hajde molim te procitaj u rijecniku sta znace pojmovi "Zivo biće" "materija" "svjesno biće" pa to primjeni na svoju teoriju..
-
belfy
#1568 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
naravno, opet si u krivu. foton je nematerijalan, ali itekako dokaziv i to jos od kada ti nisi bio ni rodjen. shodno tome i elektro-magnetni talasi, pa poslije toga i kvarkovi. sve nematerijalno, a opet dokazano... bas tako bi i bica od svjetlosti mogla biti potvrdjena, ali takve potvrde nema, osim licnih svjedocenja koja nemaju tezinu dokaza...Ljubo2 wrote: ↑06/03/2021 23:54Izmišljaš i karikiraš stvari, samo da bi dokazao da ne postoji nikakav Vršilac 7 fizičkih i psihičkih radnji, zato što njegovo postojanje nije čulno dokažljivo, iz razloga jer On nije materijalan. A ni na pamet ti ne pada da je logično da nikakvih radnji ne može da bude ako ih niko ne vrši. I da zbog toga radnje i ne mogu imati značenje, POSTOJANJA, već samo Vršilac koji radnje vrši. Analogno tom zaključku, nije logično tvrditi ni da čulno opažljivi Univerzum i život u njemu, postoji, zato jer se ni od čega drugog ne sastoji do od 7 fizičkih i psihičkih radnji. Zato što sve to u cijelosti nestaje cijelosti čim te radnje prestanu.belfy wrote: ↑06/03/2021 14:10znaci sve sto nije stvoreno, kao dusa npr., postoji, a sve sto je stvoreno ne postoji. posto znamo da jednorog nije stvoren on mora da postoji. po toj istoj logici onda postoji i krokodasho i zmajevi i bilo sta sto zamislimo, a da nije materijalno stvoreno... cak im je i dokaz postojanja isti kao i dusi...
-
Ljubo2
#1569 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Sve moguće naučne, filozofske, ideološko-političke i vjerske knjige su VJERSKE knjige, zato što najveći dio onoga što u njima piše, ne može da se provjeri i dokaže, već samo VJERUJE. I svi ljudi koji misle da je istinito sve što u tim knjigama piše, su VJERNICI. Ljudi, tj. naučnici, filozofi, ideolozi, političari i teolozi, koji su pisali te knjige, još uvijek nisu otkrili, ni objasnili ni šta je materija, ni život, ni Svijest, ni Bog. Što znači da oni još uvijek ne znaju šta je "živo biće", ni "svjesno biće", već samo lupetaju. I ti sada mene upućuješ da ja moje objašnjenje postojanja materije, Svijesti i Prirode upoređujem sa njihovim. Zašto? Da se uvjerim da je njihovo ispravno, a moje nije? A kako ti znaš da je njihovo ispravno, a moje nije, kad nisi sposoban ništa da logički analiziraš i razumiješ, već samo bubaš na pamet šta u tim knjigama piše i vjeruješ?
Utuvi sebi u glavu, ako već nisi spsoban da razumiješ, već samo vjeruješ, pa onda vjeruj, da je živo i svjesno sve što postoji, zato jer je sve napravljeno od MATERIJE.
Zašto, šta je Materija:
Materija je napregnuta i pokrenuta SVIJEST.
Kako je to moguće da je Materija - Svijest?
Moguće je zato što je Svijest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svjesnoti. To je ono koje je sposobno da vrši 7 fizičkih i psihičkih radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, jer bez tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji svjesnosti ne može da bude.
A kad se pitamo, ko ili šta sa tih 7 sposobnosti raspolaže, onda nam ne ostaje drugo već da zaključimo da je to MATERIJA. Zato što ni iskustveno, ni naučno ne može da se dokaže da POSTOJI bilo šta drugo koje bi moglo da raspolaže sa tih 7 sposobnosti, do materija. A kad se pitamo da li materija zaista i rasplaže sa tih 7 sposobnosti, onda možemo da se pozovemo i na vlastito iskustvo sebe samih kao bića koja su napravljena od materije, koja sa tih 7 sposobnosti zaista i raspolažu. A možemo da se pozovemo i na nauku, koja raspolaže obiljem dokaza da i sva ostala Materija od koje je sagrađen cijeli univerzum sa tih 7 sposobnosti raspolaže.
Prema tome, logično je da živa bića nisu samo ćelije, biljke, životinje i ljudi, već da je živo sve što je od mateije napravljeno - i atomi i nebeska tijela i galaksije i cijeli Univezum. Jer da je materija zaista mrtva, tj. da ne raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, njena evolucija ne bi bila moguća i ona nikada od sebe same ne bi mogla da napravi ništa, ni atom, ni nebesko tijelo, ni ćeliju, ni biljku, ni životinju, čovjeka. Utuvi sebi u glavu da čovjek nije živo i svjesno biće zato što je čovjek, već zato što je živo i svjesno ono od čega je on napravljen, a to je MATERIJA.
U nauci je poznato da je MATERIJA od sebe same sagradila cijeli Univerzum i čovjeka u njemu i samo budala može izvesti zaključak da je Materija mrtva i da oživi i postane svjesna tek u čovjeku, u momentu kad od sebe same napravi čovjeka. I samo budala može da pomisli da bi materija mogla da napravi čovjeka da nije živa i svjesna, tj, da ne može da se napreže, kreće, opaža, osjeća, pamti misli i razumije. Da ne raspolaže tim sposobnostima, koje znče životnost i svjesnost, ne samo da ne bi mogla od sebe sama da napravi ništa, već ne bi mogla ni da postoji, jer upravo tih 7 sposobnosti i radnji su USLOV i ZAKON SVEUKUPNOG POSTOJANJA.
I to je KONAČNA ISTINA o postojanju materije, života, svijesti i Univerzuma. I sve te knjige koje bi ti meni, Saibaba, preporučio da pročitam i sa njima upredim moju teoriju, da se uvjerim da ona nje dobra, slobodno maci pod rep baci.
I, moj ti je savjet, ako želiš da znaš KONAČNU ISTINU o postojanju materije, života i Univerzuma, nemoj da čitaš nikakve knjige, pa čak ni ovo što ja pričam, već sjedni na kamen, podboči rukom bradu, kao onaj Rodinov "Mislilac", duboko se zamisli i razmisli o svemu što je kroz tvoja čula ušlo u tvoj mozak i sve to dobro proanaliziraj, logički sve to poveži po sistemu "uzrok-posljedica" i kad na kraju sve to postane jedna zaokružena logička cjelina, sam ćeš se uvjeriti daje sve što u svjetskim naučnim, filozofskim, ideološko-političkim i vjerskim knjigama piše, najvećim dijelom OBIĆNA LAŽ I PREVARA.
- Dozer
#1570 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
To da su u vjerskim knjigama izmisljotine i gomila bajkovitih glupsti - znamo odavno.
Ono sto ti ne kontas jeste da je sve ovo tvoje na istom fonu.
Ono sto ti ne kontas jeste da je sve ovo tvoje na istom fonu.
-
Ljubo2
#1571 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Negdje gore sam već objasnio, ako želimo da saznamo KONAČNU ISTINU o postojanju materije, života i Univerzuma, da sve to ne zavisi samo od čulnog opažanja stvarnosti, već i vančulnog. Jer stvarnost se ne sastoji samo od onoga što čulno može da se opazi, već u dio stvarnosti spada i onaj ko je sposoban da čulno opaža stvarnost, koji čulno ne može da se opazi. Čak ni sve ono što čulno i vančulno može da se opazi, nije dovoljno da bi Konačna istina o stvarnosti mogla da se sazna, već je na kraju sve to što se čulno i vančulno opazi potrebno i da se RAZUMIJE, tj. logički da se analizira i poveže. Ljudi od nauke prave veliku grešku kad za istinito smataju samo ono što je čulno opažljivo, mjerljivo iekspreimentom dokažljivo. Što je obična glupost. Već sam rekao, da je sve do čula, tada bi i ovca mogla da otkrije Konačnu Istinu jer i ona ima čula.
I kad se sve to uzme u obzir, ispada da uopšte nije važno da li su fotoni, kvarkovi, elektromagnetni talasi itd, materijalni ili nisu i da li su čulno dokažljivi ili nisu, jer i kad to saznamo mi i dalje ništa o njima ne znamo. Zapravo, znamo samo ono što oni za nas jesu kad ih spoznajemo čulno iz vana. A i dalje ne znamo ono glavno o njima, a to je šta su oni sami za sebe i u sebi? I dok god to ne saznamo, mi nemamo pravo tvrditi da o njima bilo šta znamo, već samo vjerujemo.
I tek kad uspijemo da shvatimo da ti nematerijalni fotoni, kvarkovi i elektromagnetni talasi, nisu nešto što je sposobno samo objektivno da se manifestuju kao nešto fizičko, već i u sebi kao nešto psihičko, koje je njihova suština i unutrašnja samopokretačka sila i snaga koja je uslov da oni mogu i da se napregnu i pkrenu i počnu da se manfestuju i kao nešto objektivno i fizičko, tek onda stvari postju do kraja jasne. Zato jer onda, da bi saznali istinu o postojanju fotona, kvarkova i elektromagnetnih talasa, više nije potrebno da izučavamo i spoznajemo njih, već sebe, jer mi nismo ništa drugo do upravo visoka organizacija života i rada tih istih fotona, kvarkova i elektromagnetnih talasa.
Otkud ti to da "bića od svjetlosti" nisu potvrđena? Na interneti imaš video zapisa svjetlosnih bića, u vidu svjetlosnih lopti, koliko voliš. Druga stvar je što laici pojma nemaju o čemu je riječ, skloni tvrdnji da su to nekakve nepoznate i neobjašnjene električne munje. Da, to jesu elekrične munje, ali samo za nas koji ih posmatramo čulno iz vana. Što nije nikakvo znanje, sve dok ne saznamo šta su te munje za sebe i u sebi. Sve dok ne saznamo da su te munje žive i svjesne i iznad svega, veoma obrazovane i inteleigentne, koje po svom znanju i inteligenciji nadmašuju i najinteligentnije ljude na Zemlji. I dok ne saznamo da i mi, kad umremo, nastavljamo da živimo svjesno kao i na Zemlji sa tijelom, ali sada u obliku isto takvih svjetlosnih munja.
Dao sam naprijed već link jedne takve "svjetlosne munje", onakve kakvu sam ja upoznao prilikom jednog od mojih odvajanja od tijela, kada sam i ja bio samo "svjetlosna munja" i kada mi je ta druga "svjetlosna munja", kada am je upitao "kosi ti", odgovorila "Ja sam Bog". Da bih, vremenom, kasnije saznao da mi je ta "svjetlosna munja" i omogućavala moje "izlaske iz tiela" i ponovno vraćanje u tijelo, sve sa razlogom da me pouči o ZAKONU po kojem postoji materija, život i Univerzum, sa zadatkom da ja to znanje prenese dalje. Kome - ljudima, narvno, ako ih ima?
Dakle, za "svjetlosna bića" takođe postoje empirijski dokazi, ali kao i uvijek, čulno, izvanjsko opažanje i dokazivanje bilo čega ne znači ništa, jer tako saznajemo samo šta predmet koji opažamo jeste za nas koji taj predmet opažamo iz njegove vanjske strane, a ne i šta taj predmet opažanja jeste za samoga sebe u sebi. I dok god ne otkrijemo metot i takvog načina spoaznavanja stvari i pojava u prirodi, sva naša empirijska znanja o tim stvarima i pojavama biće obična religija i ništa drugo. Zato zamoljavam sve vas koji želite da osporite moje znanje Zakona postojanja, da se više ne pozivate ni bilo kakve svjetske naučne teorije i dokaze ili svjetske filozofije, pogotovo ne religije, zato jer je sve što u njima piše još uvijek na nivou vjere.
Ovo dole je "svjetlosno biće" uhvaćeno kamerom kako pravi krugove na žitnom polju.
-
Ljubo2
#1572 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
A ono što ti ne kontaš, jeste da su takođe samo bajkovita gomila gluposti i sve ono što ti smatraš "naučno dokazanim", kao na primjer da mozak prizvodi Svijest. Samo ta jedna glupost koju je nauka iznjedrila je dovoljna da se sva naučna dostignuća svrstaju pod pojam "vjera".
Pa, "majku mu božju", što rek'o Tito, dokazi koji već u nauci postoje da materija raspolaže sa 7 sposobnosti, su sasvim dovoljni da svi pokušaji da se empirijski dokaže i objasni postojanje materije, života i prirode, padnu u vodu. Tih dokazanih 7 sposobnosti kojima materija raspolaže su dovoljni da se shvati DA MATERIJA NIJE MATERIJA, već SVIJEST. I kad se to konačno bude shvatilo, to će da bude dovoljno da nauka konačno i počne da bude NAUKA, a prestane da bude VJERA.
I dok god naučnici ne shvate da raspolažu dokazima da materija raspolaže sa 7 sposobnosti i da je ona Svijest, oni će i dalje da vjeruju i ubjeđuju svijest u nebulozu da mozak proizvodi Svijest.
- saibaba
#1573 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo ne slazem se s tobom ama bas nikako. Ni u cemu. Da bi mogao uopste da pises o necemu prvo moras da znas slova.Ljubo2 wrote: ↑07/03/2021 21:23Sve moguće naučne, filozofske, ideološko-političke i vjerske knjige su VJERSKE knjige, zato što najveći dio onoga što u njima piše, ne može da se provjeri i dokaže, već samo VJERUJE. I svi ljudi koji misle da je istinito sve što u tim knjigama piše, su VJERNICI. Ljudi, tj. naučnici, filozofi, ideolozi, političari i teolozi, koji su pisali te knjige, još uvijek nisu otkrili, ni objasnili ni šta je materija, ni život, ni Svijest, ni Bog. Što znači da oni još uvijek ne znaju šta je "živo biće", ni "svjesno biće", već samo lupetaju. I ti sada mene upućuješ da ja moje objašnjenje postojanja materije, Svijesti i Prirode upoređujem sa njihovim. Zašto? Da se uvjerim da je njihovo ispravno, a moje nije? A kako ti znaš da je njihovo ispravno, a moje nije, kad nisi sposoban ništa da logički analiziraš i razumiješ, već samo bubaš na pamet šta u tim knjigama piše i vjeruješ?
Utuvi sebi u glavu, ako već nisi spsoban da razumiješ, već samo vjeruješ, pa onda vjeruj, da je živo i svjesno sve što postoji, zato jer je sve napravljeno od MATERIJE.
Zašto, šta je Materija:
Materija je napregnuta i pokrenuta SVIJEST.
Kako je to moguće da je Materija - Svijest?
Moguće je zato što je Svijest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svjesnoti. To je ono koje je sposobno da vrši 7 fizičkih i psihičkih radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, jer bez tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji svjesnosti ne može da bude.
A kad se pitamo, ko ili šta sa tih 7 sposobnosti raspolaže, onda nam ne ostaje drugo već da zaključimo da je to MATERIJA. Zato što ni iskustveno, ni naučno ne može da se dokaže da POSTOJI bilo šta drugo koje bi moglo da raspolaže sa tih 7 sposobnosti, do materija. A kad se pitamo da li materija zaista i rasplaže sa tih 7 sposobnosti, onda možemo da se pozovemo i na vlastito iskustvo sebe samih kao bića koja su napravljena od materije, koja sa tih 7 sposobnosti zaista i raspolažu. A možemo da se pozovemo i na nauku, koja raspolaže obiljem dokaza da i sva ostala Materija od koje je sagrađen cijeli univerzum sa tih 7 sposobnosti raspolaže.
Prema tome, logično je da živa bića nisu samo ćelije, biljke, životinje i ljudi, već da je živo sve što je od mateije napravljeno - i atomi i nebeska tijela i galaksije i cijeli Univezum. Jer da je materija zaista mrtva, tj. da ne raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, njena evolucija ne bi bila moguća i ona nikada od sebe same ne bi mogla da napravi ništa, ni atom, ni nebesko tijelo, ni ćeliju, ni biljku, ni životinju, čovjeka. Utuvi sebi u glavu da čovjek nije živo i svjesno biće zato što je čovjek, već zato što je živo i svjesno ono od čega je on napravljen, a to je MATERIJA.
U nauci je poznato da je MATERIJA od sebe same sagradila cijeli Univerzum i čovjeka u njemu i samo budala može izvesti zaključak da je Materija mrtva i da oživi i postane svjesna tek u čovjeku, u momentu kad od sebe same napravi čovjeka. I samo budala može da pomisli da bi materija mogla da napravi čovjeka da nije živa i svjesna, tj, da ne može da se napreže, kreće, opaža, osjeća, pamti misli i razumije. Da ne raspolaže tim sposobnostima, koje znče životnost i svjesnost, ne samo da ne bi mogla od sebe sama da napravi ništa, već ne bi mogla ni da postoji, jer upravo tih 7 sposobnosti i radnji su USLOV i ZAKON SVEUKUPNOG POSTOJANJA.
I to je KONAČNA ISTINA o postojanju materije, života, svijesti i Univerzuma. I sve te knjige koje bi ti meni, Saibaba, preporučio da pročitam i sa njima upredim moju teoriju, da se uvjerim da ona nje dobra, slobodno maci pod rep baci.
I, moj ti je savjet, ako želiš da znaš KONAČNU ISTINU o postojanju materije, života i Univerzuma, nemoj da čitaš nikakve knjige, pa čak ni ovo što ja pričam, već sjedni na kamen, podboči rukom bradu, kao onaj Rodinov "Mislilac", duboko se zamisli i razmisli o svemu što je kroz tvoja čula ušlo u tvoj mozak i sve to dobro proanaliziraj, logički sve to poveži po sistemu "uzrok-posljedica" i kad na kraju sve to postane jedna zaokružena logička cjelina, sam ćeš se uvjeriti daje sve što u svjetskim naučnim, filozofskim, ideološko-političkim i vjerskim knjigama piše, najvećim dijelom OBIĆNA LAŽ I PREVARA.
Isto tako i u nauci. Nisi ti prvi koji je pokusao da dokuci i objasni zivot i ostalo. Procitaj malo ostale autore nisu bas svi prije tebe bili budale, Informisi se.. od sjedenja na panju nema puno hajra ako nemas znanja. Da improvizirao i moras da dobro vladas materijom na koju pucas improvizacije. Ti ko zaratusra sjedis dumas i otkivas istine..Ne ide to tako, vrlo lako mozes otkriti da je more dokoljena a slon uže..
- Dozer
#1574 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
U(na)poran si s tih famoznih 7 FiP "sposobnosti", a za koje nemas apsolutno nijedan jedini valjan dokaz...
Po hiljaditi put - ponudi samo jedan dokaz o tome da svijest postoji bez mozga. Napomena: suplje ponavljanje "Ja+7" mantre NIJE dokaz nicega.
Po hiljaditi put - ponudi samo jedan dokaz o tome da svijest postoji bez mozga. Napomena: suplje ponavljanje "Ja+7" mantre NIJE dokaz nicega.
-
Ljubo2
#1575 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Saibaba, ti uopšte ne shvataš ni o čemu ja pričam, a pokušavaš da moju priču oboriš. Ja sam riješio tajnu postojanja Svijesti, a time ujedno i materije i života i Boga, jer Svijest je istovremeno i materija i život i Bog, a ti to negiraš i upućuječ me na nauku, naučnike i ko zna koga još, koji nisu riješili apsolutno ništa. Ne ide to tako.saibaba wrote: ↑08/03/2021 11:53 Ljubo ne slazem se s tobom ama bas nikako. Ni u cemu. Da bi mogao uopste da pises o necemu prvo moras da znas slova. Isto tako i u nauci. Nisi ti prvi koji je pokusao da dokuci i objasni zivot i ostalo. Procitaj malo ostale autore nisu bas svi prije tebe bili budale, Informisi se.. od sjedenja na panju nema puno hajra ako nemas znanja. Da improvizirao i moras da dobro vladas materijom na koju pucas improvizacije. Ti ko zaratusra sjedis dumas i otkivas istine..Ne ide to tako, vrlo lako mozes otkriti da je more dokoljena a slon uže..
1. Kao prvo, da bi osporio moje rješenje, moraš konkretno ukazati šta je u njemu pogrešno i obavezno tome dodati šta je po tebi ispravno.
2. I kao drugo, ne možeš se pozivati na nauku i njome obarati moje rješenje, ako ne znaš gdje je u nauci riješen problem postojanja Svijesti, materije, života i Boga i ako ne možeš konkretno da mi ukažeš i uputiš me na to rješenje.
I ne javljaj se više ako nisu u stanju da ispuniš to pod brojem 1 i 2.