Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

suspect_zero

#8826 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

On vjeruje samo ono što mu se naredi :mrgreen:
Vidiš da je Džo jedan od 5000 kamikaza koji su spremni da ginu :oops: .....samo naprijed Džooo!!!
dzolix

#8827 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

foxlife wrote: 07/03/2021 21:55
dzolix wrote: 07/03/2021 21:31
MrMuradif wrote: 07/03/2021 19:17 Pa zar ima jos osoba, mislecih i postenih, koji vjeruju da je to bila saobracajna nesreca, nakon sto je Sud rekao po DRUGI PUT da NIJE? Koga ubjedjujete? Po cijem nalogu i za cije pare?

Samo jos da Vrhovni sud to potvrdi, a mislim da je to u ova dva mjeseca, sada vec malo krace, upravo za ono koliko je Tuzilastvo BiH dobilo vremena da zavrsi istragu.

Svi, i jedni i drugi, cekamo na slijedeci korak Tuzilastva BiH, tada ce biti jasnije u kojem pravcu ide istraga, nadam se u pravcu hapsenja ubice/ubica, krug se suzava, jos par hapsenja pomagaca, par pretresa...
Nije sud objasnio da nije bila saobracajna nesreca vec se sud vodi principom nevinosti ako se nedokaze krivica ,evo zadnji navodi presude..

Sud se u donošenju ove odluke vodio principom da činjenice koje idu na štetu (In
peius) optužene osobe moraju se sa sigurnošću dokazati, a ako se to ne postigne, uzima
se kao da one i ne postoje.
S druge strane, sve činjenice koje idu u korist (In favorem)
optužene osobe, uzimaju se da postoje i onda i kad su utvrđene sa vjerovatnošću.
Ako se i nakon savjesne ocjene dokaza “pojedinačno i u vezi sa ostalim dokazima”
dileme ne razjasne, onda se prema članu 3. stav 1. ZKP BiH “svako smatra nevinim za
krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja”. Stav 2.
Istog člana zakona, utvrđuje príncip In dubio pro reo prema kome kada postoji
“sumnja u pogledu postojanja činjenica koje čine obilježja krivičnog djela ili o kojima
ovisi primjena neke odredbe krivičnog zakonodavstva, Sud rješava presudom na način
koji je povoljniji za optuženog“.
U situaciji kada postoji dileme oko neke pravno relevantne činjenice, odnosno
elementa krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret, ovaj princip
podrazumjeva primjenu ne samo blaže kazne, nego i oslobađajuću presudu.
Nadalje, odredba člana 299. Stav 1. tačka c) ZKP BiH propisuje da “ako nije dokazano
da je optuženi učinio krivično djelo za koje se optužuje, sud će donijeti presudu kojom
se optuženi oslobađa od optužbe“.
Kako Tužilaštvo van razumne sumnje nije dokazalo da su učinioci navedenog
krivičnog djela optuženi Seferović Ljubo i Seferović Bekrija, rukovodeći se naprijed
navedenim zakonskim odredbama i principima, Vijeće je odlučilo da usljed nedostatka
dokaza,
optužene oslobodi od optužbe.
V. Odluka o imovinskopravnom zahtjevu
Na osnovu člana 212. stav 3. ZKP FBiH oštećena Mutap Alisa se radi ostvarivanja
imovinskopravnog zahtjeva upućuje na parnicu.
211VI. Odluka o troškovima krivičnog postupka
Na osnovu člana 203. stav 1. ZKP FBiH, optuženi Seferović Ljubo i Seferović Bekrija
oslobađaju se dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka i paušala, te isti padaju na
teret budžetskih sredstava suda.
ZAPISNIČAR PREDSJEDNIK VIJEĆA
SUDIJA
Kemija Kurtović Igor Todorović
Je li ti vjerujes da je neko iz vrha stranke upetljan u zataskavanje ovog slucaja?
Ne vjerujem bas da je bilo naruceno ili sa namjerom ubistvo pa da radi prikrivanja tragova hoce neko da pretvori u saobracajnu nesrecu. A sumnjam da je bilo lobiranja na pravosudje oko istrage za saobracajnu.
foxlife

#8828 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 07/03/2021 22:10
Ne vjerujem bas da je bilo naruceno ili sa namjerom ubistvo pa da radi prikrivanja tragova hoce neko da pretvori u saobracajnu nesrecu. A sumnjam da je bilo lobiranja na pravosudje oko istrage za saobracajnu.
vjerujes da su ovi lobiranjem oslobodili rome a ne vjerujes da su ovi ako ne indirektno ubili dzenana onda barem zataskali ubistvo?
dzolix

#8829 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

foxlife wrote: 07/03/2021 22:27
vjerujes da su ovi lobiranjem oslobodili rome a ne vjerujes da su ovi ako ne indirektno ubili dzenana onda barem zataskali ubistvo?
Tako nekako ,vise mi je to vjerovatno ,imaju svjedoci ,video nadzor ,priznanja na rekonstrukciji,logicnije mi je a mozda Lj. cuva nekog svog ,mozda nije on vozio ili je vozio neki 100ti. A oko varijante namjernog ubistva ne vidim neke jasne cinjenice,dokaze,nema priznanja samo neke sumnje i huskanje medija.
zijancer

#8830 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Saobracajka bi bila blaza varijanta, a palica teza. Obdukcija ne dozvoljava blazu varijantu, nego diktira rasplet: sve ili nista.
dzolix

#8831 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

zijancer wrote: 07/03/2021 22:59 Saobracajka bi bila blaza varijanta, a palica teza. Obdukcija ne dozvoljava blazu varijantu, nego diktira rasplet: sve ili nista.

Mislis li zato sto je mrtav automatski mora neko da odgovara za ubistvo. Koliko vidim uopste ne postoji foto. povrede glave prije nego sto su ga operisali. To je bas sumnjivo. Na operaciji su mu otvarali lobanju ,rezali to onda vise nije to. Vjestaci su izjavili da moze biti i od kombija i od palice ili mozda (pajsera).
DEMONIKA

#8832 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DEMONIKA »

uglavnomja wrote: 16/02/2021 08:25 Image
jebate :mrgreen:
da nije žalosno bilo bi fatalno smiješno :mrgreen:

imal još raje koja se s cvajom obogatila u par godina i pokupovala pola grada
mislim na one s prve linije.....
noviclan

#8833 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by noviclan »

Takvi su pretezno na kovacima na carsiji ili u hrasnici, ali privrednik gospon bludnjo je ucinio za svoje suborce
foxlife

#8834 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 07/03/2021 22:43
Tako nekako ,vise mi je to vjerovatno ,imaju svjedoci ,video nadzor ,priznanja na rekonstrukciji,logicnije mi je a mozda Lj. cuva nekog svog ,mozda nije on vozio ili je vozio neki 100ti. A oko varijante namjernog ubistva ne vidim neke jasne cinjenice,dokaze,nema priznanja samo neke sumnje i huskanje medija.
Reci da se zajebavas da je lobirano da se ovi oalobide a da ovi sa alisine strane bas niko nije nista sakrio lobirao itd

Reci broj dilera molim te da svog mjenjam
Dobru robu dobivas escobar bi na kvaliteti pozavidio
dzolix

#8835 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

JThomas wrote: 07/03/2021 18:59 ako ne vjeruješ u izmišljenu saobraćajnu nesreću, gospodin budnjo ima račun iz minhena :thumbup:
Koliko sam cuo u emisiji ima racun iz Minhena iz apoteke a koliko znam da kad prelazis preko granice i imas kod sebe ljekove moras imati racun iz te apoteke inace ako nemas racun moze biti problema.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8836 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by un1ted »

Sta mislite, kada će nova akcija hapšenja u pet ujutro i najezda novih botova?
dzolix

#8837 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

foxlife wrote: 08/03/2021 06:59

Reci da se zajebavas da je lobirano da se ovi oalobide a da ovi sa alisine strane bas niko nije nista sakrio lobirao itd

Bosanski kokain, zovu ga tursija ,treba ti isto kao kad pravis onaj kokain bure,kanister ,crijeva. Naberes drenjaka,sipaka,gloginja,trnjina,divlje jabuke,kruske i to sve stavis u bure sa vodom da doobro odstoji. Onda neces puno vjerovati huskackim medijima.
foxlife

#8838 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 08/03/2021 07:53
foxlife wrote: 08/03/2021 06:59

Bosanski kokain, zovu ga tursija ,treba ti isto kao kad pravis onaj kokain bure,kanister ,crijeva. Naberes drenjaka,sipaka,gloginja,trnjina,divlje jabuke,kruske i to sve stavis u bure sa vodom da doobro odstoji. Onda neces puno vjerovati huskackim medijima.
A ti od tursije vjerujes kriminalcima koji potkupljuju i sudstvo i policiju stite pocinitelje krivicnog djela i zastrasuju svjedoke

Vjerujem da je to tvoj ideal drzave
Ja mogu raditi sta hocu ostale ko jebe i sve cu kupiti samo da ne odgovaram a za biznis ne pitaj me kako sam zaradio
foxlife

#8839 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 08/03/2021 07:45
JThomas wrote: 07/03/2021 18:59 ako ne vjeruješ u izmišljenu saobraćajnu nesreću, gospodin budnjo ima račun iz minhena :thumbup:
Koliko sam cuo u emisiji ima racun iz Minhena iz apoteke a koliko znam da kad prelazis preko granice i imas kod sebe ljekove moras imati racun iz te apoteke inace ako nemas racun moze biti problema.
Ja cu ti donijeti racun iz japana i dati budnji jel znaci da je bio u japanu?
dzolix

#8840 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

foxlife wrote: 08/03/2021 08:28
dzolix wrote: 08/03/2021 07:45
Ja cu ti donijeti racun iz japana i dati budnji jel znaci da je bio u japanu?
Ima dokaz i na pasosu da je bio u njemackoj. Navedi samo jednu indiciju koja je po tebi najsumnjivija , prvi po skali da se radi o klasicnom ubistvu. To sto je neko tajkun ne znaci automatski da je umijesan u mozda ubistvo.
JThomas

#8841 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:thumbup: i naravno, ako je jedan čovjek bio u njemačkoj, ne može biti riječ o ubistvu. strašno je šta rade huškački mediji, ali bitno da ima još razumnih ljudi.
kabal1337

#8842 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kabal1337 »

I sanjin sefic je presao granicu ;-)
JThomas

#8843 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ma to je nebitno. to je samo žvaka kad nestane svih drugih. šta znači što jedan čovjek, bilo koji, fizički nije bio tu? apsolutno ništa.

suština (što se budnja tiče) je u izuzimanju (ili oduzimanju) snimka, da nije toga niko ih ne bi pominjao, ili bi isto kao šerifa konjevića...
zijancer

#8844 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Nalogodavac? Kako su odabrali mjesto?
Mislim ako su ukalkulisali da ne rade kamere na Casa Grande koje su ih mogle snimiti, cemu neopreznost sa kamerama hotela Kristal pa da se moraju spasavati brisanjem i unistiti sav trud?
dzolix

#8845 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Koliko kombija i kakvih sve boja su imali Seferovici u svom voznom parku.
JThomas

#8846 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nije casa grande njihov. a snimak obično ne nestane kad nestane struje. to je sva priča otkud oni.
zijancer

#8847 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Ne mislim na vlasnistvo nego prisustvo kamera za koje su valjda morali znati napadaci ako su planirali, nije valjda da su isli na srecu.
dzolix

#8848 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

a snimak obično ne nestane kad nestane struje. to je sva priča otkud oni
-----------------------------------------------------------
Tacno, ako je snimak na disku onda on ostaje (dok se neizbrise) ali je nemoguc uvid u snimak i nemoguce ga je prekopirati na usb. ako nema struje. A forenzika diska nakon 5 g je nesigurna.
JThomas

#8849 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

puno haikua i poezije slobodnim stilom čitamo zadnjih stranica.

kako sam napisao prije nekoliko stranica - ja ne znam ko su napadači. ne znam ni kako su detaljno planirali i jesu li ga uopšte htjeli ubiti ili samo prepasti. mislim da je sasvim moguće i da nisu, da su mu samo htjeli "objasniti" neke stvari. ne znam ni dokle će se odmotati sve ovo ili neće, možda ne znaju ni oni koji vode predmet. ali znam, ne nagađam nego znam, da ni u glavnim crtama nije bilo kako tužilaštvo tvrdi. ono, otprilike tako, pa se dokazi pojebali, javašluk, šta ćeš. e nije tako bilo.
uglavnomja

#8850 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

javasluk naravno, radilo se o uvidjaju saobracajne nesrece bez zrtava u tom trenutku, i sa jednim lakse ozlijedjenim svjedokom. nije csi da se nadje dnk u kapi suze koja je kanula na zemlju i da se pokupi sa ceste svaki komadic smeca u krugu 500 m

i dalje mislim da su ona dvojica u zatvoru zbog pokusaja sakrivanja svojih mucki, koje su se mogle otkriti tokom istrage

motiva za ubistvo nema (osim nagadjanja)

tako da ostaje afekt

e, ko, zasto ... to je vec subjektivno misljenje dok se ne pojave novi dokazi
Locked