Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Nivelacija

#49351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Sta je to nestalo neta na Palama i Sokolcu?

Nema botova NS nesto veceras
cyprus

#49352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Cilj Naše stranke je da Sarajevo etnički očisti od Bošnjaka... Mislim da je to to :)

Ode Abdulah, dođe Bogić :wink:
desni

#49353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by desni »

Ma jel moguće da bi PeDŽa nešto tako uradio :shock:

zlajaBHF

#49354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Velkoski wrote: 08/03/2021 00:45 Dobro.

Koji je cilj iza imenovanja Ivane? :mrgreen: Da ih svi prozivaju da su glupi k'o kurac ili?
Njima je cilj da Zagreb i Beograd dobiju ono sto zele u BiH, jer misle da ce onda ono sto ostane od BiH, moci da zivi normalno.

Oni su puni clanova koji razmisljaju kao Ivana. Ne mogu izbjeci ovakve situacije.
Arachnoidea

#49355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Arachnoidea »

Potpuno razocarenje u NS, od lokalnih izbora redaju promasaje jedan za drugim. Ne znam cemu se covjek koji ne zivi u KS moze nadati kad izadje da glasa, katastrofa.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#49356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Velkoski »

:D

To mi je u rangu Gejtsovog čipovanja naroda, sorri
zlajaBHF

#49357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

cyprus wrote: 08/03/2021 00:37
Ponovo ti skrećem pažnju da zaista nema nikakve potrebe da me persiraš... Osjećam se onda nekako nekulturno što ne persiram i ja tebe... Ali dobro, ako baš insistiraš, možemo i na Vi, mada mi zaista takav način konverzacije ne odgovara :)

Što se tiče ostalog - nemam ništa protiv toga što su Bošnjaci nacija, ne negiram to, ne boli me to... Iz čega si ti to iščitao ptice znaju...

Nemam ništa ni protiv bosanskog jezika, naprotiv - on je i moj (i to, po svemu sudeći, više nego tvoj)... Opet, iz čega crpiš svoje insinuacije - blage veze nemam, ali moram zaista ponoviti da su ni na čemu zasnovane! Znam ja da nacionalno ostrašćenim individuama indukcija i dedukcija idu malo teže, al jebemu - probaj se potrudit malo... Najlakše je odmah zviz proizvoljnu etiketu :) To možeš i na običnim društvenim mrežama - na forumu se ipak očekuje nešto viši kognitivno-retorički nivo...
Etiketu lijepe NS-ovci.

Onog trenutka kada kazes da je NS zlo, pocinje prica o SDA botovima, Bakiru, Seki itd.

Samo odgovaram u stilu koji vi NS-ovci koristite
Hank Paldum

#49358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

mrgreen wrote: 07/03/2021 21:15 ovo i jeste kasaba koju je SDA srozala do dna, ne vidim nista nacionalisticko tu, ako na taj komentar mislis.
Ali mora na kraju dodati ono bliskoistočno, ono "Protjerali Neleta vehabije".
Uostalom nije isto kada kritikujemo SDA i poslijeratno Sarajevo ti i ja ili neki Mate jer su nam namjere drugačije, pogotovo ako je taj Mate savjetnik nikoga drugog nego Ruže Tomašić lično a Ivana lajka.

Zato kod mene ne pali više ova prljava igra koju igra Njihova Stranka pa makar me svi ovdje blokiraki ili banovali.
Dokle ćemo više mi Bošnjaci imati tu brnjicu da ne možemo više pomenuti očigledno?
Boška Ćavar može očigledno govoriti otvoreno o nepravdi nanešenoj Hrvatima i onda je ona kraljica jer je Hrvatica a u isto vrijeme dokazala da je građanka a kada Bošnjak pomene nepravdu nad Bošnjacima onda drvlje i kamenje, prvenstveno od svojih naivnih Bošnjaka.
Zar se ne smije pomenuti ono očigledno kako ta stranka se kreće samo po mjestima gdje su Bošnjaci većina i onda su u tim mjestima predložili sve Ne-Bošnjake za članove gradonačelnika tako da na teritoriji Bosne i Hercegovine nema niti jednog gradonačelnika Bošnjaka?

Dokle će više puta takvi pod plaštom građanstva šuknuti Bošnjacima na nacionalnoj osnovi pa kada neko ukaže na to napadnu ga da ima samo nešto protiv imena, pa kada ta osoba pokaže pravo lice svi su šokirani pa opet ista grešla kod novog primjera?

Od toliko stotina hiljada građana Bosne i Hercegovine oni kandiduju osobu što je dokazala sa svojim promašajima kao analitičarka da je nekompetentna, što lajka postove hrvatskog nacionaliste, što kritikuje podršku Bošnjacima u Sandžaku zbog Corone i ismijava naziv većinskog naroda u Sarajevu i onda želi imati funkciju u Sarajevu a Bošnjak mora šutiti da ne ispadne da je zato samo što je Ivana :roll:
Ja shvatam da su mnogi, između ostalog naravno i ti, za jednu građansku, anacionalnu i multikulti stranku i državu ali kada će se više građani opametiti i skontati da je ta stranka, pogrešna neprijateljska i treba propasti?
Prije nego što sad pomene ko "navijanje za SDA", pa sad bi potpisao da svi glasači Njihove Stranke se okrenu glasati za SDP i da SDP vlada narednih 50 godina samo da ta stranka propadne.

Ovo sa Ivanom je baš nisko bilo i podcjenjivanje svojih glasača i komplet Bošnjaka i ostalih Sarajlija, slično situacijama koje smo pred rat od prijatelja i komšija doživjeli, onaj prijeratni momenat kada su se razbile iluzije o bratstvu i jedinstvu. Glasači daju povjerenje toj stranci a oni nakon par godina uzvrate " Pa ove Bošnje gutaju sve, baš da vidimo hoće li Ivana proći kod njih? E ako ovo prihvate makar bilo poluozbiljno onda nema više dalje"
Grean

#49359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Grean »

Ma samo NIP, SDP, DF za skidanje SDA. Ovi su imali toliko fula od blacenja Ljiljana, blacenja Armije BiH u Mostaru (one suzdrzane glasove im i ne racunam toliko, hajde ko' morali su mada sa svakim njihovim potezom sve je veci upitnik da li je bilo samo to) i sad vrhunac price o izmisljenoj naciji.

Ali halal im vjera za muda, ono dodju, izvrijedjaju te u tvojoj kuci na raznorazne nacine a sve pod plastom borbe za svekoliku ravnopravnost i jos kontaju trazit ces ti sam i pride za dvije godine.

Konakovicu ne postavis li ih gdje im je mjesto i ti ces biti ...eban.
cyprus

#49360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

zlajaBHF wrote: 08/03/2021 00:59
cyprus wrote: 08/03/2021 00:37
Ponovo ti skrećem pažnju da zaista nema nikakve potrebe da me persiraš... Osjećam se onda nekako nekulturno što ne persiram i ja tebe... Ali dobro, ako baš insistiraš, možemo i na Vi, mada mi zaista takav način konverzacije ne odgovara :)

Što se tiče ostalog - nemam ništa protiv toga što su Bošnjaci nacija, ne negiram to, ne boli me to... Iz čega si ti to iščitao ptice znaju...

Nemam ništa ni protiv bosanskog jezika, naprotiv - on je i moj (i to, po svemu sudeći, više nego tvoj)... Opet, iz čega crpiš svoje insinuacije - blage veze nemam, ali moram zaista ponoviti da su ni na čemu zasnovane! Znam ja da nacionalno ostrašćenim individuama indukcija i dedukcija idu malo teže, al jebemu - probaj se potrudit malo... Najlakše je odmah zviz proizvoljnu etiketu :) To možeš i na običnim društvenim mrežama - na forumu se ipak očekuje nešto viši kognitivno-retorički nivo...
Etiketu lijepe NS-ovci.

Onog trenutka kada kazes da je NS zlo, pocinje prica o SDA botovima, Bakiru, Seki itd.

Samo odgovaram u stilu koji vi NS-ovci koristite
Mi NS-ovci? :lol:

Jbte, da odem u šumu, nađem međeda, mislim da bih se prije sa njim sporazumio...

Hajd, laku noć :)
Hank Paldum

#49361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

kluz franjo wrote: 07/03/2021 21:56 Stvarno je potreban poseban talenat za kontinuinirano dokazivanje sopstvenog neznanja.
Pogotovo ovi koji dodatno i ne skrivaju svoj šovinizam u fazonu "NS podmeće nebošnjake u većinski bošnjačkim sredinama".

Ne znaju SDA glupani da Grad Sarajevo ima gradonačelnika i dva zamjenika. Bogićevića je kandidovao SDP, NiP i NS kandiduju zamjenike (B/H).
Ne znaju SDA glupani da je u zadnje 4 godine tu poziciju imao Ivica Šarić.

Helem, jesu li politički analitičari dobri kandidati? Možda. Za neke pozicije. Po mom mišljenju je ovo pozicija za nekoga sa više konretnog, operativnog iskustva.
Mene Ivana Marić nije nikada nešto oduševljavala kao analitičarka, ali sam siguran da bi aktivnije i bolje obavljala poslove zamjenice gradonačelnika od Ivice Šarića. Ali to i nije neka umjetnost.

Ako je tačno ovo što je izjavio Nihad UK, nadam se da NS ima još kvalitetnih kandidata za tu poziciju.
“Ona je ozbiljan kandidat za tu poziciju. Ali nije jedini. U utorak je sjednica Kantonalnog odbora Naše stranke na kojoj će se davati prijedlozi i birati”, rekao je Uk za Raport.
Što stranka više tone uvrede su sve ekstremnije :lol:
Ako jedna strana toliko vrijeđa a drugi umjesto da se ljute to smatraju urnebesno onda je očigledno ko je na pobjedničkoj a ko na gubitničkoj strani.
Isto kao kada navijači pobjedničkog tima prebace na sportski da čuju reakcije navijača gubitnika, znaju da će čuti dosta uvreda na svoj račun ali se isplati da se nasmiju :lol:
Hank Paldum

#49362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Revolucionar ★ wrote: 07/03/2021 22:23 Kakva ublehaska prica od strane pojedinih NS robova na ovom forumu, da građanstvu smeta što je IVANA. Pa što nam ne smetaju Jovo Divjak, Bogić, Ivica i stotine drugih. Žena osim šokantnih naslova i podjebavanja po etničkim osnovama nema nikakvog političkog ili profesionalnog učinka. Njena analitika je obična plaćena tabloidaška priča. I kao šlag na tortu, namjerno spominjem etniciranje, nacionaliziranje i spaćke na tu temu. Evo smeta nam što jedan konstitutivni narod provaljuje po seminarima i prekraja mu identitet. NS nikako da nađe mjeru poslije odlaska Gratza, pa ih ima na sve strane, koaliranje sa SDA derivatima, i to najžešćim u obliku PDA, pa i NIP, koji su redom desničarske stranke, nemogućnost odvajanja svog djelovanja od nacionalnih politika i ideja iako se proklamuju kao građanska opcija, autogolovi po Hercegovini, ne samo u slučaju Mostar, samo dvije godine ranije je njihov Falatar hodao i dogovarao kafe s isljednicima logora. Cemu vodi takva politika. Pa NS je u padu s glasovima u svojoj bazi u Sarajevu, i to apsolutno velikim brojkama. Van Sarajeva su povremena pojava, tas na vagi za koaliciju onome ko ponudi najvise. Pa neka se zapitaju gdje to ide. Mozda je od vakta podvuci jasnu liniju i vidjeti sta se napravilo. Lijepa je furka slikanje u kezual izdanjima i krhanje Fejsbuk statusa. Sve stagnira, pa i propada. A vodstvo se ne ograđuje, nego smislja nove kompenzacione liste. Zdrao' ba, i veci potencijali su propali
:thumbup: Šta je najzanimljivije, ti isti su potrošili godine pljuvanja i navijanja propasti političke karijere čovjeka koji se zove Željko Komšić.
A i ovaj rezultat u Sarajevu su ostvarili što su bili dio euforije koju je pokrenuo Dino Konaković. Čak da je i SBB bio sa NiP u koaliciji ostvarili bi bolji rezultat u KS.
mrgreen

#49363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Hanče, ovaj video je meni bio dovoljan. Dno dna.
Hank Paldum

#49364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

zippoo87 wrote: 07/03/2021 22:51 Ja cu samo cestitati Ivani sto je danas na temi skupila sve SDA botove :lol:
A za kandidaturi i ostalo...nije moj grad pa me i ne pogadja a onako "tatrane" gledano,nije neko zvucno ime,iako je funkcija za koju je kandidovana apsolutno nebitna...i Gradonacelnik je vise protokolarna funkcija i PR-ovska,nego sto je bitan.
Pa Skaka onakav pun gafova je eto odradio mandat a da ne odradi Maricka ili neko drugi.

Nego je jadno gledati koliki su sovinisti ovi proSDA botovi...bas se ne stide da ga ispoljavaju.
Svaka čast, nazvati 30 forumaša odjednom koji se na drugim temama međusobno svađaju jer im stavovi ne mogu biti više različiti SDA botovima samo zato što se kod jedne osobe slažu, i to ne zbog Selima Bešlagića, Damira Arnauta ili Dennisa Gratza već kod Ivane Marić može samo izjaviti neko bezobrazan kao bot Njihove Stranke.

Je li i mrgreen, forumaš sa kojim se ne slažem u mnogim stvari a ali je korektan lik isto SDA bot? E jeste propali komplet, ne znate ni gdje galamite ni gdje udarate, totalni haos.
Hank Paldum

#49365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

N.N. wrote: 07/03/2021 23:31 Garantujem da je ova spodoba veci sovinista od svih forumasa na ovoj temi.
Ja ne znam da je bilo kome smetala Vijecnica u bojama Hrvatske i u bojama grada-grba Zagreba.
Ali je ta ista Vijecnica njoj 'smetala u bojama Turske...sto je jos i javno ispoljila na internetu.

Mala sovinistklinja, satro aktivistkinja. U njoj cuci mrznja prema Bosnjacima...pa svako malo joj to i izleti, da li ovako kao na klipu ili na twitu, isti qurac.
Zaboravio si i da joj je i smetala zastava Sandžaka na Vijećnici kao podrška zaraženim od Covida.
BHDragons

#49366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHDragons »

Preglup potez NS-a. Nadam se da će predložiti ipak nekog normalnijeg.
cyprus

#49367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Hank Paldum wrote: 08/03/2021 02:10
N.N. wrote: 07/03/2021 23:31 Garantujem da je ova spodoba veci sovinista od svih forumasa na ovoj temi.
Ja ne znam da je bilo kome smetala Vijecnica u bojama Hrvatske i u bojama grada-grba Zagreba.
Ali je ta ista Vijecnica njoj 'smetala u bojama Turske...sto je jos i javno ispoljila na internetu.

Mala sovinistklinja, satro aktivistkinja. U njoj cuci mrznja prema Bosnjacima...pa svako malo joj to i izleti, da li ovako kao na klipu ili na twitu, isti qurac.
Zaboravio si i da joj je i smetala zastava Sandžaka na Vijećnici kao podrška zaraženim od Covida.
Image

Mene baš zanima zašto uz zastavu Hrvatske nije išla poruka "Jedno srce - jedan narod" :)

Btw, nešto se ne sjećam da je bila zastava Hrvatske uopšte :)
RunnerX

#49368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by RunnerX »

Imala je ona i onu glupost za Blajburg što je objavila na tviteru, nešto u fazonu nije vam smetala misa za Blajburg prije 20 godina, a sada vam smeta, tako nekako.

Ovo bi zaista bio veoma loš potez NS. Na stranu sve gluposti koje je dotična izgovorila za sve ove godine, ona jednostavno nema ni znanje ni kvalifikacije da obavlja takvu fukciju. Tek tada bi se 'pomamila' i pomislila da je važna, pa bi se naslušali svakakvih genijalnosti sa njene strane.

NS se mora što prije sabrati i dozvati, jer ovo što rade nakon lokalnih izbora je poprilično blijedo. Ako ovako nastave, oni i SDP, NiP će ih pregaziti.
Ricken

#49369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

cyprus wrote: 08/03/2021 02:15
Hank Paldum wrote: 08/03/2021 02:10

Image

Mene baš zanima zašto uz zastavu Hrvatske nije išla poruka "Jedno srce - jedan narod" :)

Jbg. Hrvati nisu izmišljen termin. Da jesu, možda bi legla i zastava. Doduše ima literarne građe iz 19 stoljeća, koja drugačije pripovjeda, ali ko se još na ovim prostorima drži činjenica. Ha jel?

Što se mene tiče, NS je prekrižen kao opcija za glasanje. Potpuno je ne bitno kako će reagovati na ovo!
cyprus

#49370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

A ko biva dosad si glasao za njih :D
Grean

#49371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Grean »

Image

Hajde nemoj se praviti lud, zato sto i nismo jedan narod.

Upravo ovo je problem sa ovakvim strankama, generalno strankama ljevice jer uslovljavaju da Bosnjaci iz BiH ne mogu imati nekakvu krovnu brigu za Bosnjake izvan BiH posto to zadire u ono BiH je zemlja tri naroda pa po inerciji ne smije Sarajevo biti centar nekom u Novom Pazaru.

Ovo je najveci razlog sto za mene recimo takve stranke nisu opcija. Mi moramo imati pravo i na to jedinstvo i drugi to ne mogu shvatati kao ugrozavanje njihovog prava na BiH. Bosnjaci drugog centra nemaju.
Semsa Suljakovic

#49372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Semsa Suljakovic »

Imamo i forumasa koji za sebe misle da su na nekom nivou ako ubace 2,3 termina koja obican narod ne koristi. Da li vi shvatate da forum nije toliko anoniman, narocito za one koji su vec duze vrijeme aktivni na forumu i da se poznajemo i u stvarnom svijetu? Mislim da sam upravo, kako bi komsije rekle, dozivio susramlje. :lol:
Jadan ne bio, idi lezi spavaj. Kakav tvoj crni nivo. Sljedeci put kad te sretnem, oslovicu te sa djesi nivo, propasces u zemlju od srama :lol:
Kako se ljudi uzive u zamisljene uloge koje su sami sebi dali :lol: Zemljo, otvori se da propadnem umjesto njega od stida.
mrgreen

#49373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Adem i Hava bi onda morali biti Hrvati ako Hrvati nisu izmišljen pojam.
Sve je izmišljeno.
ultima_palabra

#49374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote: 08/03/2021 00:40
ultima_palabra wrote: 08/03/2021 00:31
zlajaBHF wrote: 08/03/2021 00:27

Ne mozete preboljeti da su Bosnjaci nacija, a da je Bosanski njihov jezik, a?

Znam sta kontas.....Lijepa stara vremena :D
Jezik je bosanski, ne Bosanski.
Slusaj, imam 4 razreda bosanske skole, medjutim nivo mog bosanskog nije mnogo ispod vas, koji ste zavrsili fakultete po Sarajevu, Travniku i Tuzli. Osim bosanskog, pricam 4 jezika, pored srpskog, hrvatskog i crnogorskog :)

I ti ces sad mene omalozavati na osnovu jezickog (ne)znanja. Okani me se, molim te!
A ti ne “omalozavas” druge forumase po ovoj temi? Uopste ne radim to, nego te poducavam bosanskom jeziku, kojim se toliko ponosis :mrgreen:
cyprus

#49375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Grean wrote: 08/03/2021 02:34
Image

Hajde nemoj se praviti lud, zato sto i nismo jedan narod...
Neke Sarajlije jesu jedan narod sa nekim Zagrepčanima :) A ima nas još blentavih koji još uvijek vjerujemo da Sarajevo nije samo bošnjački grad, nego glavni grad svih Bosanaca i Hercegovaca, te da Vijećnica ne pripada samo Bošnjacima, nego svim Sarajlijama, bez obzira na etničku pripadnost... S tim u vezi, malo smo zbunjeni ovakvim porukama i zaista bih volio da dobijemo adekvatno objašnjenje... Zbog čega smo jedan narod sa Sandžaklijama, a nismo sa Zagrepčanima? :) I kako se odgovor koji ti ili neko drugi planirate dati uklapa u multietničku viziju Sarajeva i Bosne i Hercegovine? :) Ako se ne uklapa - OK (mislim, nije okej, al o tome možemo poslije), samo kaži(te) to naglas, da budemo načisto...
Locked