zigson wrote: ↑11/03/2021 12:50
programerAnel wrote: ↑11/03/2021 10:29
Ko god i kako god da ti uradi ako ostaneš pri varijanti kliznog uvjek će tu da "fura".
Kada sam sebi radio savjetovali su da klizni prozor izbjegnem gdje god je to moguće jer ima taj neki zazor između na koji uvjek puše hladan zrak.
Inače jesu malo dalje ali preporučuje ALUPLASTIK Živinice. Jesu malo skuplji ali to je jedina firma gdje me direktor iste nazvao kroz 15 dana i pitao da li sam zadovoljan monterima i da li sam zadovoljan kvalitetom stolarije.
Evo odgovorili mi aluplastik, i dali mi jos bolju ponudu nego bbi, sa 6komornim profilom i troslojnim staklom, aluplast ideal 8000 sa okovom winkhaus
Za usporedbu bbi rajlovac: 5komorni profil, 2slojno staklo
A ista cijena kao i ovi iz zivinica. Tako da hvala puno na preporuci
Sad kakav je aluplast profil naspram salamandera. Joj najradije bih da sam uzeo prvo sto sam nasao. Izgori mi mozak
Meni su radili stolariju na kući prije cca 15 godina.
Nakon toga brat je radio stolariju i kompletnu kupio u firmi YAVUZ . ( tražio da prođe što jeftinije jer su zaista jeftini ). Onda sam vidio odnos kvaliteta spomenutih i firme ALUPLASTIK .
Ja sam radio veće prozore cca 2.5m x2m ( trokrilni ).
Bio sam u fazonu imate li ona stakla što se s vana ne vidi a iznutra vidi kroz njih ( mislim da se zove stopsol ili slično ). Ljudi izašli na teren prošetali kroz objekat i citat: "Zbog slabe osvjetljenosti prostorije uvjek ćeš morati da pališ svijetlo unutra, kada upališ svjetlo unutra ovo staklo ti ima kontra efekat. Ne preporučujemo ti ovo. Da li i dalje želiš ? ".
"Budući da imaš malo dijete vidimo da bi ti bio problem ako dijete nedaj bože otvori prozor, preporučujemo ti: 15KM bravica sa ključem tako da otvoris/zatvoriš prozor zaključaš i mirna Bosna."
Dakle mogli mi hladno uzet nekih 40% ali su bili prepošteni još mi dali jako fine savjete.
također daju fine rabate za gotovinu ako ti nisu zaračunali išći, traži ii budi cigan.