Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#1376 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
jel moguce da jos nema lockdowna u glavnom gradu ?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1377 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ako nije bilo u Novembru kad je bilo gore nego sad ne mislim da ce ista drugacije biti
- gdesi bre
#1378 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
mk ultra wrote: ↑07/03/2021 20:19Ja se sjecam dana kad je kolegi otac preselio davno prije korone, bilo 13 dzenaza u danu samo na Vlakovu... ne znam, od prvog dana korone sam ovdje pisao da jedino sto ima smisla je distanca koja je trebala da postoji i prije korone a ne za vratom da ti neko ceka, jak imunitet, briga o zdravlju i osnovna higijena. Sve preko toga je iživljavanje nad ljudima i prisilno uvođenje nekih mjera koje ocigledno imaju upitno djelovanje.Iker C wrote: ↑07/03/2021 20:12Koliko dnevno ljudi umre u Sarajevu? Prije korone je na Vlakovu bilo izmedju 5 i 10 dzenaza.mk ultra wrote: ↑07/03/2021 19:59 Na jedilerima koje redovno pratim ne vidim neko povecanje broja umrlih...
Sjetite se samo gripa prije 3-4 godine
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /180117047
Pa zima prije covida, kakva je to havarijq bila, dobro se sjecam, i na forumu su ljudi pisali...
-
trotecnr1
- Industrialyzer
#1380 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Cekaj, pa ovakva vakcina moze djelovati na nas DNK?defender46 wrote: ↑07/03/2021 20:17MEHANIZMI DJELOVANJA, KEMIJSKI SASTAV I REVERZNI INŽENJERING BIONTECH PFIZER CJEPIVA - 1. DIOIndustrialyzer wrote: ↑07/03/2021 08:44Nisam ovo znao, mozes li malo detaljnije objasniti ovo oko mRna?nastavnik fizickog wrote: ↑07/03/2021 00:55 Posle 2-3 topsa idemo dalje...
Cijena nije jedina razlika pa da vidimo sta tu jos ima..![]()
1 AZ se prizvodi u indiji a moderna i pfizer na zapadu
2.Pfizer i Moderna koriste masne sfere sa "messenger building materialom" ili messenger RNA (mRNA) kako bi uputili ćeliju da oponaša protein klinove. Ovo je potpuno nova tehnika za vakcine. AZ cjepivo za to koristi bezopasni virus prehlade čimpanze. Taj se majmunski virus za to koristi već decenijama.
Ovo je google prevod.
3. Pfizer i moderna dokazano stite od britanske, brazilske, juznoafricke mutatie.
4.AZ se moze cuvati u obicnom frizideru. Pfizer na-70 a moderna na-20 Stephenie.
Moze biti nale jos nesto...
https://www.bug.hr/znanost/mehanizmi-dj ... izer-18060
-
aldinjo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1383 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja imam osjecaj, da je sad situacija gora kad su brojke zarazenih u pitanju, ..o brojevima umrlih ne bih znao,.....ali gwneralno, u Sarajevu nije dobro. Moze se to pripisati planinama, turistima iz okruzenja koji su spartali gradom i uzduz i poprijeko vec 3 mjeseca.. Nedavno bio u cevabdzinici zeljo, mislim da sam bio jedini iz BiH. Oko mene sve Srbijanci, Hrvati.....
-
trotecnr1
#1384 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kod mene na poslu bruka nas odbolovalo u oktobru/novembru, a sad niko, bukvalno da nema medija ne bismo ni znali da se nešto dešava. Moj dojam je da obolijevaju oni koji nisu bolovali u oktobru/novembru... virus ima svoj ciklus, utiša se, pa bukne i tako u krug.konektovan wrote: ↑07/03/2021 23:25Ja imam osjecaj, da je sad situacija gora kad su brojke zarazenih u pitanju, ..o brojevima umrlih ne bih znao,.....ali gwneralno, u Sarajevu nije dobro. Moze se to pripisati planinama, turistima iz okruzenja koji su spartali gradom i uzduz i poprijeko vec 3 mjeseca.. Nedavno bio u cevabdzinici zeljo, mislim da sam bio jedini iz BiH. Oko mene sve Srbijanci, Hrvati.....
A za ove pametnjakoviće koji trube kako ''gripe nema ove sezone'', te da su ''mjere'' suzbile gripu, vrlo kratko i jednostavno: ako se u jednom danu testira 3000 ljudi na koronu (s razvijenim simptomima, jer znamo kako kod nas testiranje funkcionira), pa dobijemo brojku od 400 pozitivnih na koronu, šta onda ovih 2.600 drugih ljudi ima ako ne - gripu i slične viroze?
Ohanite malo, pliz.
-
Medobrundo25
#1385 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Naravno, slazem se. Ostale viroze su tu, nego zbog korone ljudi ih totalno ignorisu, i vecina ovih koji su bolesni, a dobiju negativan test na koronu odahnu i odu kuci piti caj i paracetamole, nikome ne pada napamet ici se testirati na griputrotecnr1 wrote: ↑08/03/2021 01:40Kod mene na poslu bruka nas odbolovalo u oktobru/novembru, a sad niko, bukvalno da nema medija ne bismo ni znali da se nešto dešava. Moj dojam je da obolijevaju oni koji nisu bolovali u oktobru/novembru... virus ima svoj ciklus, utiša se, pa bukne i tako u krug.konektovan wrote: ↑07/03/2021 23:25Ja imam osjecaj, da je sad situacija gora kad su brojke zarazenih u pitanju, ..o brojevima umrlih ne bih znao,.....ali gwneralno, u Sarajevu nije dobro. Moze se to pripisati planinama, turistima iz okruzenja koji su spartali gradom i uzduz i poprijeko vec 3 mjeseca.. Nedavno bio u cevabdzinici zeljo, mislim da sam bio jedini iz BiH. Oko mene sve Srbijanci, Hrvati.....
A za ove pametnjakoviće koji trube kako ''gripe nema ove sezone'', te da su ''mjere'' suzbile gripu, vrlo kratko i jednostavno: ako se u jednom danu testira 3000 ljudi na koronu (s razvijenim simptomima, jer znamo kako kod nas testiranje funkcionira), pa dobijemo brojku od 400 pozitivnih na koronu, šta onda ovih 2.600 drugih ljudi ima ako ne - gripu i slične viroze?
Ohanite malo, pliz.
- spinel_
#1386 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Znaci da je u svakom slucaju vise gripe 
- spinel_
#1387 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
https://avaz.ba/vijesti/bih/635856/ispo ... o-ne-kriju
Ispovijest Sarajke o iskustvu iz Covid ambulante "Omer Maslić": Medicinsko osoblje uvodi "svoje" preko reda i to ne kriju
-
laik1981
#1388 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jadu i cemeru nema kraja. Dok uhljebi sire virus i ne praktikuju nikakve mjere u svojim jazbinama iz kojih nam decenijama sisaju krv na slamku ovi idioti pisu kazne ljudima koji ne nose maske na otvorenom. Mnogi ce se odluciti da plate tu kaznu u roku 8 dana radi manjeg iznosa. Vlada KS ovim dokazuje da ni po cemu nisu bolji od svojih prethodnika. Neshvatljivo je da se na ovaj nacin degradiraju i unistavaju i zadnju nadu narodu da postoje opcije koje ce raditi u interesu gradjana, a ne protiv.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ne ... /210308043
- VladaFBiH
#1389 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
ispostavlja se da je SDA odlična opozicija i nadam se da će i dalje biti konstruktivna opozicija...Trappist wrote: ↑05/03/2021 15:59 E da mi je neko prije godinu rekao da cu se sloziti sa nekom objavom sda, rekao bih mu daj ne seri...
"Osim stalnih prijetnji građanima kućnim pritvorom i lockdownom, konstantnog prebacivanja krivice na građane i prijetnje kažnjavanjem, u što je uveo i svog ministra policije, nismo još vidjeli nijednu svrsishodnu mjeru i akciju kojom ogroman sistem kojim upravlja, stavlja u službu borbe protiv pandemije i posljedica iste.
Put pacijenta i dalje ne postoji, bolesni i promrzli građani na ulicama stoje i čekaju svoj red za testiranje, ministar zdravstva ne postoji ili ga bar javnost još nije vidjela, sredstva iz budžeta se, umjesto za pomoć privredi, koriste za isplatu naknada tzv. nezavisnih poslanika u njegovoj većini."
-
akcija007
#1390 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
70% uzorka testova koji nisu pozitivni dakle negativni su. Sta bude s njima
Nakon negativnog testa izlaze iz izolacije jeli ? Ili su prerano se testirali?
Nakon negativnog testa izlaze iz izolacije jeli ? Ili su prerano se testirali?
-
Trappist
#1391 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A da ne spominjemo kako su kazne prevelike. Manja ti je kazna ako vozis u alkoholiziranom stanju i 20 preko ogranicenja u naseljenom podrucju.laik1981 wrote: ↑08/03/2021 11:58 Jadu i cemeru nema kraja. Dok uhljebi sire virus i ne praktikuju nikakve mjere u svojim jazbinama iz kojih nam decenijama sisaju krv na slamku ovi idioti pisu kazne ljudima koji ne nose maske na otvorenom. Mnogi ce se odluciti da plate tu kaznu u roku 8 dana radi manjeg iznosa. Vlada KS ovim dokazuje da ni po cemu nisu bolji od svojih prethodnika. Neshvatljivo je da se na ovaj nacin degradiraju i unistavaju i zadnju nadu narodu da postoje opcije koje ce raditi u interesu gradjana, a ne protiv.
Ali hej, sigurno je to da zastite ljude a ne da pune polupraznu kasu
-
hali gali halid
#1392 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
U prosjeku je na sarajevskim grobljima dnevno bilo negdje izmedju 10 i 20 ukopa, situacija nije drugacija u ovo "doba korone"...Iker C wrote: ↑07/03/2021 20:12Koliko dnevno ljudi umre u Sarajevu? Prije korone je na Vlakovu bilo izmedju 5 i 10 dzenaza.mk ultra wrote: ↑07/03/2021 19:59 Na jedilerima koje redovno pratim ne vidim neko povecanje broja umrlih...
Pa zima prije covida, kakva je to havarijq bila, dobro se sjecam, i na forumu su ljudi pisali...
-
kox
#1393 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja se stvarno nadam da će i ostati tako. Ali već sam napisao, prije 10 dana je neko meni blizak testiran u drive-in punktu, samo jedan auto ispred i niko iza. A vidi sad:mk ultra wrote: ↑07/03/2021 19:59 Na jedilerima koje redovno pratim ne vidim neko povecanje broja umrlih...
https://** No links **.ba/clanak/213972/navala-u- ... n-vozilima
Tada je počinjao ovaj novi talas, tj. nekih 7 dana prije toga se vidjelo da se komplikuje situacija. Sad je baš zeznuto sa brojem zaraženih i hospitaliziranih, a šta će biti sa brojem umrlih ostaje da se vidi u sljedećih 10-ak dana i dalje. Nadajmo se najboljem ali ne izgleda dobro.
-
statixx
#1394 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zadnje tri godine u KS umire cca 750 osoba u novembru i decembru. U 2020. umrlo je 1300 osoba u navedenim mjesecima.hali gali halid wrote: ↑08/03/2021 12:38U prosjeku je na sarajevskim grobljima dnevno bilo negdje izmedju 10 i 20 ukopa, situacija nije drugacija u ovo "doba korone"...Iker C wrote: ↑07/03/2021 20:12Koliko dnevno ljudi umre u Sarajevu? Prije korone je na Vlakovu bilo izmedju 5 i 10 dzenaza.mk ultra wrote: ↑07/03/2021 19:59 Na jedilerima koje redovno pratim ne vidim neko povecanje broja umrlih...
https://zis.ks.gov.ba/vitstat/Pregled_u ... 5B%5D=2020
- CikCikCikPogodi
#1395 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma vi se pomirite zatvoriti ce vas 3-4 mjeseca možda i duže. A vi opipavajte situaciju preko tastatura i Facebooka. Ono sto su najavili prosle sedmice najavljivali je cisto njihovo opipavanje terena, hoće li biti zestoke reakcije običnih ljudi, nešto se kukalo da će ovi oni proteste, na kraju nista, bas kao sto sam predvidio.kox wrote: ↑08/03/2021 12:50Ja se stvarno nadam da će i ostati tako. Ali već sam napisao, prije 10 dana je neko meni blizak testiran u drive-in punktu, samo jedan auto ispred i niko iza. A vidi sad:mk ultra wrote: ↑07/03/2021 19:59 Na jedilerima koje redovno pratim ne vidim neko povecanje broja umrlih...
https://** No links **.ba/clanak/213972/navala-u-sarajevu-za-testiranje-na-korona-virus-drive-in-punkt-kod-mosta-suade-i-olge-zakrcen-vozilima
Tada je počinjao ovaj novi talas, tj. nekih 7 dana prije toga se vidjelo da se komplikuje situacija. Sad je baš zeznuto sa brojem zaraženih i hospitaliziranih, a šta će biti sa brojem umrlih ostaje da se vidi u sljedećih 10-ak dana i dalje. Nadajmo se najboljem ali ne izgleda dobro.
-
made_in_sarajevo
#1396 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
bez zajebancije pitam, jel moguce da se KS namjerno hajca brojkama jer mos misliti SDA se ne pita ni u mjesnoj zajednici vise?
kad god vijesti samo KS, pa se provale drzava 400, KS 480 zarazenih, pa se cupaju, pa podaci nisu, pa kasne, pa brzaju... odjednom ogroman skok i to bas u Sarajevu samo. eno ko god ode van KS vecinom dodju sjebani, kaze ljudi me ko budalu gledaju sa maskom, niko ziv vise ne prica o koroni.
kad god vijesti samo KS, pa se provale drzava 400, KS 480 zarazenih, pa se cupaju, pa podaci nisu, pa kasne, pa brzaju... odjednom ogroman skok i to bas u Sarajevu samo. eno ko god ode van KS vecinom dodju sjebani, kaze ljudi me ko budalu gledaju sa maskom, niko ziv vise ne prica o koroni.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1397 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Dodji pred domove zdravlja, tj.Covid ambulante i vidi jesu li napumpane brojke...made_in_sarajevo wrote: ↑08/03/2021 14:46 bez zajebancije pitam, jel moguce da se KS namjerno hajca brojkama jer mos misliti SDA se ne pita ni u mjesnoj zajednici vise?
- Mate_Miso_Kovac
#1398 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Prije ce biti da ostatak drzave malo testira i samim tim prijavljuje manje oboljelih, nego da sarajevo prikazuje više nego što realno postoji...
- oldtajmer
#1399 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
imas kantonalnu firmu ciji si vlasnik i ona te ne j... ni pola postoOdlukom Kriznog štaba KS naloženo da u sredstvima javnog gradskog prijevoza moraju biti prisutni covid redari, međutim nadzorom je uočeno da ta naredba nije ispoštovana.
Od 91 inspekcijskog nadzora, koliko ih je obavljeno u javnom gradskom prijevozu, covid redari nisu zatečeni ni u jednom vozilu. Saopćeno je da su izdata su rješenja o otklanjanju nedostataka koja će biti praćena po službenoj dužnosti.
shvatam da je to neizvodivo (osim mozda u komercijali) ali koji q uopste uvodis ovakve mjere,jer jedino sto moze znaciti je povecati broj vozila na linijama i na taj nacin smanjiti guzve
-
palermo
#1400 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Svugdje je skok, al samo o Sarajevu prica. Mi ostali tiho i mirmo patimo...poneko i umre.made_in_sarajevo wrote: ↑08/03/2021 14:46 bez zajebancije pitam, jel moguce da se KS namjerno hajca brojkama jer mos misliti SDA se ne pita ni u mjesnoj zajednici vise?
U Mostaru samom je.posljednjih dana prosjek 100 zarazenih....tako samo Sarajevo nije izuzetak