SDA-All about
- tandmand
#57351 Re: SDA-All about
Meni nije jasno kako su Čović i Sattler nasjeli na Bakirovu priču da je on lider Bošnjaka i da se s njim može dogovoriti neki aparthejd Izborni zakon.
Inverzija sporazuma: Zapadni saveznici - Subašić - Tito, gdje je Subašić bio lider samo na papiru a ne i na terenu.
Eto može li neko dati procjenu koliko Bošnjaka bi stalo iza Bakira u vezi Izbornog zakona?
Inverzija sporazuma: Zapadni saveznici - Subašić - Tito, gdje je Subašić bio lider samo na papiru a ne i na terenu.
Eto može li neko dati procjenu koliko Bošnjaka bi stalo iza Bakira u vezi Izbornog zakona?
- bunk
#57352 Re: SDA-All about
Kojeg Izbornog zakona?tandmand wrote: ↑07/03/2021 13:45 Meni nije jasno kako su Čović i Sattler nasjeli na Bakirovu priču da je on lider Bošnjaka i da se s njim može dogovoriti neki aparthejd Izborni zakon.
Gdje je njegov tekst.
Jer shizozakon kojim mjesecima don kifla i kompanija plase narod postoji samo u glavama tih koji prijete njime...
- tandmand
#57353 Re: SDA-All about
Ja se i ti suštinski slažemo,bunk wrote: ↑07/03/2021 13:48Kojeg Izbornog zakona?tandmand wrote: ↑07/03/2021 13:45 Meni nije jasno kako su Čović i Sattler nasjeli na Bakirovu priču da je on lider Bošnjaka i da se s njim može dogovoriti neki aparthejd Izborni zakon.
Gdje je njegov tekst.
Jer shizozakon kojim mjesecima don kifla i kompanija plase narod postoji samo u glavama tih koji prijete njime...
tj. Čović i Sattler se đžaba uzdaju u Bakira.
- Styling
#57354 Re: SDA-All about
Onaj zakon o cijim izmjenama HDZ i SDA intenzivno razgovaraju sa EU iza zatvorenh vrata. Bojimse da kada nam ga predoce vec ce biti kasno za reakciju.bunk wrote: ↑07/03/2021 13:48Kojeg Izbornog zakona?tandmand wrote: ↑07/03/2021 13:45 Meni nije jasno kako su Čović i Sattler nasjeli na Bakirovu priču da je on lider Bošnjaka i da se s njim može dogovoriti neki aparthejd Izborni zakon.
Gdje je njegov tekst.
- Kolinda
#57355 Re: SDA-All about
HRS je stranka u nastanku, tek grade infrastrukturu, u većini općina i gradova s hrvatskom većinom tek traže svoj prostor. Također ni najmanje ne odstupaju od onoga što traži HDZ kad je u pitanju IZ i prava Hrvata...koliko su pošteni ne znam ali se nadam da su bolji od svih ovih do sada.
- bunk
#57356 Re: SDA-All about
Daj nam barem djelic iznesi da znamo o cemu pricas,ja nemam pojma o kakvom Izbornom zakonu je rijec..a vjerujem da nemas ni ti nego samo prijetis u nadi da ce to oslabiti sda poziciju u korist koga vec ovdje guras..Styling wrote: ↑07/03/2021 14:06Onaj zakon o cijim izmjenama HDZ i SDA intenzivno razgovaraju sa EU iza zatvorenh vrata. Bojimse da kada nam ga predoce vec ce biti kasno za reakciju.bunk wrote: ↑07/03/2021 13:48Kojeg Izbornog zakona?tandmand wrote: ↑07/03/2021 13:45 Meni nije jasno kako su Čović i Sattler nasjeli na Bakirovu priču da je on lider Bošnjaka i da se s njim može dogovoriti neki aparthejd Izborni zakon.
Gdje je njegov tekst.
- Leverage
#57357 Re: SDA-All about
Što se tiče IZ valja sjest' i dogovorit' nešto što neće biti baš tako kako je zamislila bilo koja strana u pregovorima, nego kompromisno rješenje. Prilično sam siguran da HDZ neće nikad pristati na bilo kakvo kompromisno rješenje, ne zato što ono ne bi bilo bolje od postojećeg nego zato što im treba to otvoreno pitanje da homogenizuju biračko tijelo. Vjerujem da su u HRS-u svega toga svjesni. A trebali bi biti svjesni i vječni glasači HDZ-a.Kolinda wrote: ↑07/03/2021 15:08 HRS je stranka u nastanku, tek grade infrastrukturu, u većini općina i gradova s hrvatskom većinom tek traže svoj prostor. Također ni najmanje ne odstupaju od onoga što traži HDZ kad je u pitanju IZ i prava Hrvata...koliko su pošteni ne znam ali se nadam da su bolji od svih ovih do sada.
Uglavnom nisu uprljani kriminalom kao stožerna stranka, a da li će biti to niko ne zna.
- JohnnyS
#57358 Re: SDA-All about
HRS je prava katolibanska stranka kojoj su vjerojatno i dan danas najveći problem neki imaginarni komunisti, a dodatni problem, odnosno težina tom pravovjerju je činjenica da za razliku od većine HDZa nitko nikad iz HRSa nije bio u partiji
- Leverage
#57359 Re: SDA-All about
A u NiP-u sve Titovi pioniri.
Imamo to što imamo, rušenje tronošca je prioritet.
-
Dezela
#57360 Re: SDA-All about
Zašto bi kritika, u ovom slučaju SDA, nužno implicirala pripadnost drugoj političkoj opciji? Zar nije blagorodno kritizirati katastrofalno loše poteze SDA, kojima svjedočimo više od dvije i po decenije? Susramlje, o kojem Forto govori neki dan, je kolektivni ocjećaj svih ljudi sa kojim sam u kontaktu. Zar se apologete SDA ne stide onih trenutaka kad nalete na zid notornih likova kakva je recimo madame Gudeljević, ili onaj ministar pravde? Zar takvim likovima ne uspijevaju doskočiti? Držim da je svijetla budućnost Bosne o kojoj sanjamo, obrnuto proporcionalna mraku u kojem će taj, u osnovi opskurni politički projekat, tiho i zauvijek ugasnuti. 
- Hank Paldum
#57361 Re: SDA-All about
- Leverage
#57362 Re: SDA-All about
Kojih ideologija? Jedina ideologija koju ima tronožac je kriminal, a SNSD je uspješno zamijenio SDS kao dio tronošca iz prostog razloga što je bio bolji u tome, tu dakle nije došlo do pucanja tronošca nego do zamjene noge.Hank Paldum wrote: ↑07/03/2021 18:02 Nije, rušenje ideologija je prioritet. Šta imam od toga što je se srušio SDS (dio orginal tronošca) kada je umjesto toga došao SNSD?
Trenutno ne postoji stranka koja bi zamjenom postojećeg tronošca mogla da nastavi na isti način. To se pogotov neće desiti ukoliko padnu sve tri zajedno.
- Hank Paldum
#57363 Re: SDA-All about
Pa kakvu ulogu igra da se sruši noga tronošca zvana HDZ kada će ih zamjeniti HRS koji je već sada dao do znanja da bi bili kao HDZ? Gdje je onda garancija da ne bi ovi isto ovako nastavili?Leverage wrote: ↑07/03/2021 18:07Kojih ideologija? Jedina ideologija koju ima tronožac je kriminal, a SNSD je uspješno zamijenio SDS kao dio tronošca iz prostog razloga što je bio bolji u tome, tu dakle nije došlo do pucanja tronošca nego do zamjene noge.Hank Paldum wrote: ↑07/03/2021 18:02 Nije, rušenje ideologija je prioritet. Šta imam od toga što je se srušio SDS (dio orginal tronošca) kada je umjesto toga došao SNSD?
Trenutno ne postoji stranka koja bi zamjenom postojećeg tronošca mogla da nastavi na isti način. To se pogotov neće desiti ukoliko padnu sve tri zajedno.
- Leverage
#57364 Re: SDA-All about
Ne pratiš.Hank Paldum wrote: ↑07/03/2021 18:16 Pa kakvu ulogu igra da se sruši noga tronošca zvana HDZ kada će ih zamjeniti HRS koji je već sada dao do znanja da bi bili kao HDZ? Gdje je onda garancija da ne bi ovi isto ovako nastavili?
Nastavili bi sa istom ili sličnom nacionalnom politikom, ali ne znači da bi bili kriminalna organizacija što HDZ svakako jeste.
Podsjećam te da se u ovoj državi živi loše zbog kriminala, a ne zbog nacionalnih politika.
-
aratet
#57365 Re: SDA-All about
Banovići
https://tribun.ba/view-more/nacelnice-v ... ycJWhO5PJoNAČELNIČE, VEŽITE KERBERE! (Napad botova - Dio drugi)
Prijetnje, uvrede, nesigurnost...
Sinoć sam pisao o torturi koju prolazim zbog političkih uvjerenja, ali i ukazivanja na određene anomalije u društvu, te zbog pisanije o nepravdi koju Banovići žive dugi niz godina. Sve napisano do sad, osjetljivom banovićkom oku je teško, izaziva mučninu, te upravo zbog toga sam postao meta za razne nametnike koji putem društvenih mreža siju uvrede na moj račun (da se ne lažemo, obilno im i sam vraćam, jer sam prinuđen, iako mi to sve ne priliči), te upućuju prijetnje i bude strah članovima moje porodice, jer sam izložen zbog stalnog pisanja o banovićkom političkom blatu u kome se poput divljih svinja valjaju banovićki političari o' svaku ruku. Često sam na udaru onih koji se planiraju "okoristiti" od određene politike ili su se već okoristili, pa im moja pisanija remeti udoban život ili im vrijeđa poglede na svijet. Neke od prijetnji i uvreda su stare par godina, neke su od prije par mjeseci (nisu složene hronološki), a nekoliko ih je od prije par dana kada su mi prijetili, ni manje ni više nego, pazite dobro, lomljenjem vrata.
Na mnoge poruke sam ostajao gluh, ne i nijem, ali poslije poruka koje mi dolaze od strane sumnjivih lica i botova koji prijete lomljenjem vrata, unešena je nesigurnost u moju porodicu.
Znam da Banovići nisu imali kritički medij, a o satiričnim portalima ili istraživačkom novinarstvu nisu mogli ni sanjati. Od rata do danas vladajući SDA režim je učinio da postanemo, kako načelnik iz iste te SDA kaže, grad sa posebnim potrebama. Kao da cijelo to vrijeme isti taj načelnik nije bio dio iste te SDA koja vlada od rata do danas.
Proteklih dana sam ponovo na udaru određenih botova, ali i ljudi koji me uznemiravaju zbog mog pisanja i koji osim uvreda, vrlo lako ispaljuju i prijetnje zbog kojih prvi puta moja porodica osjeća nesigurnost u ovom gradu, jer znamo o kome se radi. Sutra, najdalje za par dana ću u MUP-u dokumentovati sve uvrede i prijetnje, te uznemiravanja koja trpim zbog svog društvenog angažmana. I NEĆU PRESTATI DA RADIM OVO ŠTO RADIM!
U doba najveće SDA strahovlade pod Kukićevom palicom, pored brojnih problema o kojima sam sinoć pisao, nisam osjećao strah za svoju porodicu i sebe lično. SDA vlast u gradu, od novembra mjeseca putem svojih botova, ali i sumnjivih lica mi ne dozvoljava da dišem. Moja porodica (uzmite u obzir da su roditelji teško bolesni i na pragu 60-te godine) osjeća nesigurnost čim želim izaći da prohodam gradom. Ne boli me strah, bole me suze moje majke. To ne praštam. Ponavljam - ja se neću umoriti i neću prestati da radim sve ovo što radim, sve dok postoji makar jedan istomišljenik, pošten i karakteran čovjek kome je ovog beznađa preko glave. Ova vlast je najgora vlast koju Banovići imaju, a sve ono o čemu sam pisao protekla dva mjeseca, na ovom portalu je napravilo promet od skoro 50.000 čitalaca, a što mi daje za pravo da nastavim s odgovornim i dokumentovanim radom, te kritikom. Pisao sam o rudničkom konkursu, zatim o političkim dogovorima, te posljednjem konkursu koji je završen u JU Biblioteka Banovići, a ono što sam i najavljivao postalo je i stvarnost. Nakon tog teksta, dobio sam poruku kako bi mi neko mogao slomiti vrat, a nerijetko mi se javljaju i druga lica koja nisu botovi, a što već spomenuh i zbog čega se stalno osvrćem, jer konstantno čujem suze svoje majke.
Nije problem što je ugrožena moja egzistencija u ovome gradu. Na to sam već deset godina navikao, problem predstavljaju prijetnje po moj život, moju sigurnost i sigurnost moje porodice.
Ova vlast mora pasti! Ovo ludilo mora prestati. Još jučer!
Ja sam neoženjen čovjek, bez osigurane egzistencije, a uskoro sam preko očeve grbače i magistar pravnih nauka. Zna moja porodica i ja - kako! Ovo je i moj grad. Ovo je i moja država.
Načelniče, vežite SDA botove, dok neko nije zaplakao!
Vas i vašu SDA smatram najodgovornijim, ukoliko mi se desi bilo šta u narednom periodu.
-
Sociolog
#57366 Re: SDA-All about
Sto niko ne napise, da je Turkovic dobila tajno vakcinu u Zagrebu...krije se ko zmija noge.
-
tempuser
#57367 Re: SDA-All about
Turković je otjelotvorenje kompletne SDA u jednoj osobi... Nesposobnost, nepismenost, gramzivost, ljigavost, nepotizam... Name it...
Njen savjetnik Denis Hadžović je još prije 15 god "slučano" vozio RAV4 uvezen iz Amerike i registrovan na Alija Turkovića.
Kad su nju izvukli iz naftalina za ministricu MIP-a, a za načelniike kandidovale ratne komadante i ministre policije bilo je jasno da je SDA stranka kojoj je preostalo samo da reciklira potrošene kadrove iz prošlosti.
- Billy The Pljuc
#57368 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /210308026
Saopštiše smradovi koji su nas satrali koronom i neviđeno krali na nabavkama u "borbi" protiv iste.
Dabogda svi završili na malinarovim "respiratorima", i on naravno.
Saopštiše smradovi koji su nas satrali koronom i neviđeno krali na nabavkama u "borbi" protiv iste.
Dabogda svi završili na malinarovim "respiratorima", i on naravno.
- spinel_
#57369 Re: SDA-All about
sda smradovi - ni stida ni obraza
- skafiskafsnjak
#57370 Re: SDA-All about
Sestrici Daidzici Amidzici .
Sve receno !
Sve receno !
- JohnnyS
#57371 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /210308026
Vrijede li isti kriteriji i za federalnu vladu?
- drug_profi
#57372 Re: SDA-All about
Oni se ne bave ničim već 6 godina pa se valjda i ne očekuje ništa.JohnnyS wrote: ↑08/03/2021 09:34 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /210308026
- spreca
#57373 Re: SDA-All about
Vidi bivseg komunjare sto spasava SDA
guzu...Niksic odavno nije napravio bolji potez, jer ovo je spasavanje SDA, a lazi IZ i SDA da spasavaju srebrenicu neka prodaju scojim dupeliscima,vidjeli smo ovih zadnjih 30 godina kako spasavate Srebrenicu,neka vam je na sramotu a pogotovu Kavazovicu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdz ... /210308034
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdz ... /210308034
- drug_profi
#57374 Re: SDA-All about
Njemu je sad vjera udarila u glavu jer su godine kad se mrije, a boji se božjeg suda svjestan da je navukao haram para... tako da to svakako nije isti Lagumdzija kao prije. Neki bi rekli da se promijenio na bolje, a neki obratno.
Ja bih rekao da je to ista karakterna ljiga kao što je uvijek bio.
- Veigar
#57375 Re: SDA-All about
Karakter očigledno nula, liderska karizma nako, al je znao organizovat i postrojit stvari.drug_profi wrote: ↑08/03/2021 10:16 Njemu je sad vjera udarila u glavu jer su godine kad se mrije, a boji se božjeg suda svjestan da je navukao haram para... tako da to svakako nije isti Lagumdzija kao prije. Neki bi rekli da se promijenio na bolje, a neki obratno.