SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
moonca
#43951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hm. mogli su to zatraziti i u pol.stanici-- imali su sasvim opravdan razlog.. njen zivot je bio ugrozen.. 
-
NediM17
#43952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko ga je ugrozio? 
- MorningStar
- uglavnomja
#43954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znaci kad policija kaze - odmakni se, ometas me u poslu - to ne vrijedi, nema pravo da ti to kaze?
(da li onda isto vazi i za profesore, nastavnike: nemas pravo da mi kazes da odgovaram, da mii das keca, da napises neopravdani ... ?)
pa da ukinemo policiju, sta ce nam ...
ako svaka susa ima pravo da kaze policiji da nema pravo da bude policija
bice rahatluk u zemlji bezzakonja
-
moonca
- Bloo
- Globalna šefica
#43956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nastavnici nemaju pravo da izgube živce i dijele jedinice jer ih je dijete iznerviralo. Posao nastavnika podrazumijeva i da se kontroliše u situacijama sa bezobraznom djecom.uglavnomja wrote: ↑07/03/2021 17:23
znaci kad policija kaze - odmakni se, ometas me u poslu - to ne vrijedi, nema pravo da ti to kaze?
(da li onda isto vazi i za profesore, nastavnike: nemas pravo da mi kazes da odgovaram, da mii das keca, da napises neopravdani ... ?)
pa da ukinemo policiju, sta ce nam ...![]()
bice rahatluk u zemlji bezzakonja![]()
Nastavnici koji dijele jedinice jer ih je dijete iznerviralo mogu biti prijavljeni.
- uglavnomja
#43957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pogresna rijec
policija ima pravo da odveze pacijenta za kojeg sumnja da ima psihicke probleme i da je opasan po sebe ili okolinu u jagomir
naravno nema pravo da ga "smjesti"
samo ga preda onim koji ce odluciti da li ce biti smjesten ili ne
-
aldinjo
-
NediM17
#43959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uglavnomja wrote: ↑07/03/2021 17:27
pogresna rijec
policija ima pravo da odveze pacijenta za kojeg sumnja da ima psihicke probleme i da je opasan po sebe ili okolinu u jagomir
naravno nema pravo da ga "smjesti"
samo ga preda onim koji ce odluciti da li ce biti smjesten ili ne
-
kox
#43960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako se boje da napišu kaznu za pogrešno parkiranje onda oni imaju daleko većih problema. Nema strah veze s tim.red evil wrote: ↑07/03/2021 15:39Upravo zbog ovog i neće tako da postupaju prema brudama. Jer je držav stala na stranu ove aktivistkinje i sankcionisala policajce, tačnije provest će se istraga. Ako je država stala protiv njih u ovom slučaju, sa ovom anonimnom ženom, zar neko misli da će stati iza policije kad bude neka veća faca? Prije 2-3 godine (ili koliko već ima) ubijena su 2 policajca i ništa se nije desilo. Zašto bi neki policajac izlagao opasnosti kad nema nikog da mu čuva leđa? Ružno ali tako je. Da li su se policajci u ovoj situaciji ponijeli malo loše? Jesu. Ali tu je trebala da bude provedena interna istraga, bez da javnost išta zna.kox wrote: ↑07/03/2021 14:09 Što ovako ne postupe prema brudama sa dzipovima i motorima u pješačkim zonama ? Nego se poklope, mozda popiju kafu besplatno u kafanama ispred kojih brude parkiraju i do kojih voze po trotoaru. Dovoljno je jednom proci gradom, da ne pricam ko je sa dječijm kolicima ili ne dao Bog u invalidskim da se vidi koliko je to kažnjavanje selektivno a razloge možemo pretpostaviti. To i treba da se snima, da se jasno vidi sta, kome i zasto policija dozvoljava.
A sve dok postupaju po zakonu i sa Nidzarom i sa brudama nikakve istrage ne trebaju da se boje.
Last edited by kox on 07/03/2021 17:38, edited 1 time in total.
-
invincible1921
#43961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ahmetašević se oglasila nakon jučerašnjeg hapšenja: Godinama sam na meti policijeuglavnomja wrote: ↑07/03/2021 13:06invincible1921 wrote: ↑07/03/2021 12:52 Koliko je ova zena nebitna i zeljna slave najbolje polazuje to sto joj u svakom clanku moraju naglasiti NOVINARKA I AKTIVISTKINJA...ko da je zlatni ljiljan jbt![]()
to ti je malo visLJi nivo infuenserke
one pametuju 'nako o svemu i svacemu, a ova kao s plemenitim ciljem, a sve da ubodu koju markicu
ni pravog posla ni prave plate, zavise upravo od broja pojavljivanja u medijima
Ma ejs CIA FBI
-
archi_a
#43962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Smije li nastavnik bezobrazno dijete udaljiti iz učionice, smanjiti mu vladanje, poslati ga kod direktora na razgovor, pozvati roditelje na razgovor?
-
Dimu1927
#43963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne smije ako su mu roditelji novinari ili aktivisti
-
suspect_zero
#43964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja počela čitati i kad sam došla do Hamze
Ljudi dosta više i dotičnoj, ispisaste stranica k'o da je ubiše
Ljudi dosta više i dotičnoj, ispisaste stranica k'o da je ubiše
- uglavnomja
#43965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bloo wrote: ↑07/03/2021 17:26Nastavnici nemaju pravo da izgube živce i dijele jedinice jer ih je dijete iznerviralo. Posao nastavnika podrazumijeva i da se kontroliše u situacijama sa bezobraznom djecom.uglavnomja wrote: ↑07/03/2021 17:23
Nastavnici koji dijele jedinice jer ih je dijete iznerviralo mogu biti prijavljeni.
[/quote
![]()
ko prica o nerviranju?
pricamo o pravima gradjana u odnosu na budzetske placenik
ako policija nema pravo da nesto naredi gradjaninu, onda nema ni nastavnik da ispita ucenika, ni portir da trazi licnu, ...
hm, mozda se to i na sudije odnosi?nema pravo da nekog osudi?
a posto se ti referises na ovaj slucaj - vracamo se na pocetak - ljudi su joj rekli x puta da se skloni i da ne smeta (onaj dio snimka koji nije stavila)
tek onda su se iznervirali
kad se ljudska prava izokrenu do apsolutnog besmisla
Last edited by uglavnomja on 07/03/2021 17:39, edited 1 time in total.
-
archi_a
#43966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najjača je ona, parafraziram, razumijete da sam umorna, iscrpljena i da ne mogu sad pisati i prepričavati jučerašnji događaj....... A onda 28000 kucanih riječi o nečemu sasvim drugom. 
I ja budala, ovo me je baš iznerviralo. Kada imam problem znam koga bih zvao, još malo pa u penziju nikad loše iskustvo a susreta puno sa njima. Nagledao se i naslušao odnosa prema službenicima sigurnosti, upravo od onih koji se ovako odnose prema policiji a možete misliti kako se odnose prema građanima, komšijama. Po meni su to isti oni koji seru i na državu i na simbole i na narod. To su upravo oni koji će ocrniti i ono malo dobrog što ima. Misle da znaju sve i da na sve imaju odgovor, a u stvari su plitki i površni da je to neobjašnjobo riječima. Stavljaju sve u isti koš a sebe uzdižu u visone. Sve znaju analizirati al nam uvijek analiziraju jučer a niked ne ponude šta sutra. Zato nam i jeste ovako kako jeste. Od takvih okrećem glavu s gnušanjem. Što se mene tiče tačka je na ovu temu.
I ja budala, ovo me je baš iznerviralo. Kada imam problem znam koga bih zvao, još malo pa u penziju nikad loše iskustvo a susreta puno sa njima. Nagledao se i naslušao odnosa prema službenicima sigurnosti, upravo od onih koji se ovako odnose prema policiji a možete misliti kako se odnose prema građanima, komšijama. Po meni su to isti oni koji seru i na državu i na simbole i na narod. To su upravo oni koji će ocrniti i ono malo dobrog što ima. Misle da znaju sve i da na sve imaju odgovor, a u stvari su plitki i površni da je to neobjašnjobo riječima. Stavljaju sve u isti koš a sebe uzdižu u visone. Sve znaju analizirati al nam uvijek analiziraju jučer a niked ne ponude šta sutra. Zato nam i jeste ovako kako jeste. Od takvih okrećem glavu s gnušanjem. Što se mene tiče tačka je na ovu temu.
Last edited by archi_a on 07/03/2021 17:51, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ruke Hamze iz Maroka su cilj igre
Zamislite molim vas drskosti policije koja uhapsi ilegalnog migranta
Zamislite molim vas drskosti policije koja uhapsi ilegalnog migranta
- O'zone
- Globalni moderator
#43968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
RagibUzoriti wrote: ↑07/03/2021 13:02Jad i čemer ličnosti i duha prijatelju.invincible1921 wrote: ↑07/03/2021 12:52 Koliko je ova zena nebitna i zeljna slave najbolje polazuje to sto joj u svakom clanku moraju naglasiti NOVINARKA I AKTIVISTKINJA...ko da je zlatni ljiljan jbt
Kuravela isfrustrirana koja svoju histeriju pokušava da pretoči u generalni problem
Banned user
» RagibUzoriti
2 sedmiceo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#43969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovi su očekivano nasjeli i sve ostalo je historija_BataZiv_0809 wrote: ↑07/03/2021 17:41 Ruke Hamze iz Maroka su cilj igre![]()
Zamislite molim vas drskosti policije koja uhapsi ilegalnog migranta![]()
Kako patetika uvijek prolazi kod naroda, to mi je fakat fascinantno
-
Dimu1927
#43970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zamisli drskosti policije pretresli im kamp. Inace isti onaj kamp gdje su naoruzani do zuba gdje su i policijska auta prevrtali. I to ih jos prilikom pretresa nisu mazili i dijelili cokoladice._BataZiv_0809 wrote: ↑07/03/2021 17:41 Ruke Hamze iz Maroka su cilj igre![]()
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#43971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vazi li to i za moderatore, ili oni imaju diplomatski imunitet?!Bloo wrote: ↑07/03/2021 17:26Nastavnici nemaju pravo da izgube živce i dijele jedinice jer ih je dijete iznerviralo. Posao nastavnika podrazumijeva i da se kontroliše u situacijama sa bezobraznom djecom.uglavnomja wrote: ↑07/03/2021 17:23
-
sha_ba
#43972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja i dalje nastojim nekako sve redom pregledat i biti neutralna, al ‘bem ti život, krenem pa odustanem... znaci, šetam gradom i vidim automobile parkirane na nedozvoljenom mjestu, odlučim nazvati policiju kao savjestan građanin, patrola dođe, piše prekršajnu prijavu za parking. I tu bi trebala moja uloga da se zavrsi... zahvalim se policajcima i idem svojim putem... ali ne, vadim telefon, skicim, bacakam se po asfaltu usput oglušim se na naredbe i snimam naravno sve. Onda kad završim u policijskoj stanici, i javno izjavim da su me golu skidali, maltretirali niko zna šta... uz sliku ruku dragoga nam Hamze iz Maroka i pričama o iom logorima_BataZiv_0809 wrote: ↑07/03/2021 17:41 Ruke Hamze iz Maroka su cilj igre![]()
Bit će da je do mene....
- Bloo
- Globalna šefica
#43973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno, ali nema pravo ga nazvati budalom, izvesti ga na ploču i dati zadatak za koji zna da dijete ne može uraditi, spominjati mu Jagomir, vrijeđati ga, prijetiti prstom.
Naravno, ako dijete izražava svoje mišljenje na kulturan način, a nastavnik nije navikao da učenici imaju svoje mišljenje o nekoj temi ili ako pak učenik ispravi nastavnika, nije dozvoljeno takođe da ga nastavnik tretira kao bezobraznog i da ga pošalje kod direktora ili psihologa.
- spinel_
#43974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sto ova ne udomi par migranata i ne bude primjer svima?
-
foxlife
#43975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A svi znamo da nekad nije tako nego kazne su napisali trojici a bmw neki terenac je tu ostao nekaznjen i opet sutra ce tu biti jer ga niko ne kaznjavasha_ba wrote: ↑07/03/2021 17:50Ja i dalje nastojim nekako sve redom pregledat i biti neutralna, al ‘bem ti život, krenem pa odustanem... znaci, šetam gradom i vidim automobile parkirane na nedozvoljenom mjestu, odlučim nazvati policiju kao savjestan građanin, patrola dođe, piše prekršajnu prijavu za parking. I tu bi trebala moja uloga da se zavrsi... zahvalim se policajcima i idem svojim putem... ali ne, vadim telefon, skicim, bacakam se po asfaltu usput oglušim se na naredbe i snimam naravno sve. Onda kad završim u policijskoj stanici, i javno izjavim da su me golu skidali, maltretirali niko zna šta... uz sliku ruku dragoga nam Hamze iz Maroka i pričama o iom logorima_BataZiv_0809 wrote: ↑07/03/2021 17:41 Ruke Hamze iz Maroka su cilj igre![]()
![]()
Bit će da je do mene....![]()
Vec je na temi neko postavio sliku kako su ocistili trotoar samo ostao bmw od nekog gazde
U tome je stvar a njen nastup je prica za sebe