Proizvođač je Regeneron a lijek je REGN-COV2.
Koktel antitjela koje je primao i Trump osobni kad je bio hasta. To keu principu koktel monoklonskih antitjela.
Mislim da su Nijemci plaćali 2 milje evra po dozi.
Moderator: O'zone
Proizvođač je Regeneron a lijek je REGN-COV2.
last mohicans wrote: ↑06/03/2021 15:18Najprije da tebe banuje za sprdanje,trolanje itd.. A za to je dovoljan i moderator,ne treba drzava.CikCikCikPogodi wrote: ↑06/03/2021 14:48A sta to vi ocekujete od drzava da uradi?last mohicans wrote: ↑06/03/2021 14:47 Masovni protesti u Paragvaju, građani nezadovoljni radom vlade tokom pandemije
http://www.klix.ba/clanak/210306024
Je li se ko kod nas počešao po šupku, a da ne pričamo o ostavkama? Optuzeni premijer vodi nelegitimnu vladu šestu godinu, ministar zdravlja FBiH ne postoji, ministrica civilnih poslova BiH ne zna šta, kad i gdje treba potpisati, jedan celavac koji nekakav pomocnik samo prijeti mjerama stanovništvu na 30% zemlje, novi ministar zdravstava spominje specijalce... Dokle više
Jucer prolazio pored groblja u istocnom, zadusnice sjecanje na preminule..kolaps, jedva se provukao u kotorcu i u vojkovicima, parkirana auta blokirala put, stotine ljudi a maske niko ne nosi...skafiskafsnjak wrote: ↑06/03/2021 21:25Pa onaj im je nedavno umro.od.korone.... jer je drugom na pogreb isao, koji je btw, od.korone umro. I ljubio ga... Ahahha
Da smo od početka imali PCR kontrole na granicama, ne bismo ni polovično imali oboljelih i umrlih, kao danas.Sociolog wrote: ↑07/03/2021 10:11 Pun grad turista koji zimuju na Jahorini pa svrate na kafu u Sa, uglavnom Srbijanci i Dalmatinci, niko ih ne provjerava.
Zao mi je sto ce nasa sirotinja nastradati, i sto smo skoro limitirani kapacitetima.
Sve bi ja Hrvatima i Srbima trazio negativan test pa bujrum ulazak u drzavu.
U BiH 400 novozaraženih koronavirusom, 12 osoba preminulo
https://www.klix.ba/vijesti/u-bih-400-n ... /210307031
400 u BIH i 490 u SarajevuLao Ce wrote: ↑07/03/2021 13:47 Virus ne radi nedjeljom
https://www.klix.ba/vijesti/u-bih-400-n ... /210307031
U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH
Doktorica Mia Blažević
“Postoji velika vjerovatnoća, s obzirom na to da vršimo jako mali broj testiranja na sezonsku gripu, da je nismo uspjeli ‘uhvatiti'”![]()
U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su ranijih godina bilježene desetine smrtnih slučajeva, javlja Anadolu Agency (AA).
Nije kod nas 120 maraka antigen test.
P308 wrote: ↑07/03/2021 14:08400 u BIH i 490 u SarajevuLao Ce wrote: ↑07/03/2021 13:47 Virus ne radi nedjeljom
https://www.klix.ba/vijesti/u-bih-400-n ... /210307031![]()
Za Srbiju ti mogu potvrditi, puno raje iz Zenice koji moraju poslovno putovati se tamo vakcinisu, sto je sasvim legalno. Srbija ima dovoljno vakcina i mogu ih slobodno prodavati.malakh wrote: ↑07/03/2021 13:41 e ovako. došao sam do nekih informacija koje su pouzdane i koje su mi potvrđene od strane korisnika.
moj kolega iz novog travnika, koji je hrvat i ima putovnicu, se već vakcinisao u hrvatskoj zajedno sa svojom obitelji. kaže mi da je mnogo hrvata iz bosne i hercegovine se već vakcinisalo u hrvatskih, ali se o tome šuti. kaže da se vakcinisao u istoj ambulanti u kojoj se vakcinisala ministrica turković.
moj drugi kolega iz dervente se sa obitelji vakcinisao u sremskoj mitrovici prije sedam dana. on mi govori da je mnogo srba, ali i bošnjaka iz sandžaka koji žive u bosni i hercegovini već vakcinisano u srbiji ili će se uskoro vakcinisati. takodjer i medicinsko osoblje iz rsa ima pravo da se vakciniseu srbiji, a isto važi i za hercegovinu.
ovo mi je potvrđeno od strane istih onih koji su primili vakcinu.
eto kakva smo država, ovo sve govori.
ako lazu oni, lazem i ja.
ostao sam u šoku.
Mozes i ti sasvim legalno otici u Srbiju i vakcinisati se.malakh wrote: ↑07/03/2021 13:41 e ovako. došao sam do nekih informacija koje su pouzdane i koje su mi potvrđene od strane korisnika.
moj kolega iz novog travnika, koji je hrvat i ima putovnicu, se već vakcinisao u hrvatskoj zajedno sa svojom obitelji. kaže mi da je mnogo hrvata iz bosne i hercegovine se već vakcinisalo u hrvatskih, ali se o tome šuti. kaže da se vakcinisao u istoj ambulanti u kojoj se vakcinisala ministrica turković.
moj drugi kolega iz dervente se sa obitelji vakcinisao u sremskoj mitrovici prije sedam dana. on mi govori da je mnogo srba, ali i bošnjaka iz sandžaka koji žive u bosni i hercegovini već vakcinisano u srbiji ili će se uskoro vakcinisati. takodjer i medicinsko osoblje iz rsa ima pravo da se vakciniseu srbiji, a isto važi i za hercegovinu.
ovo mi je potvrđeno od strane istih onih koji su primili vakcinu.
eto kakva smo država, ovo sve govori.
ako lazu oni, lazem i ja.
ostao sam u šoku.
50 KM.elcaliente wrote: ↑07/03/2021 14:39Nije kod nas 120 maraka antigen test.
30 maraka.
Ako ti je neko naplatio 120 maraka dobro te je uzeo.
To sada sto Austrija i Njemacka rade je samokontrola ljudi ali isto im se ostavlja puno odgovornosti.
Npr kada hoces u restoran moras nazvati i rezervisati termin, po dolazku u restoran ili malo prije moras uraditi taj test i pokazati ga na vratima, isto tako prije ulaska u restoran moras ostaviti sve podatke ako si pozitivan da te mogu kontakirati i pratiti.
To isto sve vazi za kupovinu u buticima i fitnes npr.
Zato ljudima treba vise ovih brzi testova, faktici po 6-7 komada sedmicno.
Zato su krenule te akcije 5 komada 25 eur.
Čime je "hvataju"?meridiyan wrote: ↑07/03/2021 14:11![]()
![]()
U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH
Doktorica Mia Blažević
“Postoji velika vjerovatnoća, s obzirom na to da vršimo jako mali broj testiranja na sezonsku gripu, da je nismo uspjeli ‘uhvatiti'”![]()
U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su ranijih godina bilježene desetine smrtnih slučajeva, javlja Anadolu Agency (AA).