SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

breuer

#43876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by breuer »

ne znaš jel gore to il twitteraš? :-)
foxlife

#43877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

meni je fascinantno kako se ovi aktivisti bore za prava neka a kad krse zakone i prava drugih onda nije do njih
zrakomlat

#43878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zrakomlat »

Haris.ba wrote: 07/03/2021 12:40
zrakomlat wrote: 07/03/2021 12:07 Eno statusa na Facebooku, prije cener minuta objavljen.
Mozes na forumu prenijeti za nas bez fejsbuka?
Evo
Dragi moji i drage moje,

Hvala vam puno što ste uz mene. Treba mi ova podrška i puno mi znači. Željela sam zahvaliti svakom pojedinačno, ali sam još uvijek umorna, a i to bi trajalo mislim cijeli dan jer sam zaista dobila puno puno poruka. Hvala beskrajno.

Također se zahvaljujem svim kolegama i kolegicama iz brojnih medija koji su mi se javili sa željom da me podrže, te da izvijeste o onom što se desilo (naglašavajući podršku koju mi daju i lično i ali i u ime redakcija za koje rade). Nemoguće mi je da svima dam izjavu, te i zbog toga pišem ovaj status i nadam se da ćete naći ono što vam je potrebno ovdje. Ja nisam sigurna da mogu u ovom trenutku prepričavati sve to i sebe jos više traumirati. Nadam se da ćete to poštovati i razumjeti, i dati mi malo vremena da dođem sebi.

Kako se osjećam, pitaju me jutros. Teško mi je opisati. No, ne mogu reći da ono što se jučer desilo nisam očekivala već neko vrijeme. Mislim da sam već godinama na meti policiji. Izvodili su me pred sud nekoliko puta (svaki put su izgubili nakon što je dokazano da nisu govorili istinu). Istovremeno, sve moje pritužbe i žalbe, čak i zahtijeve za pomoć, policija ignoriše. Tako nikada nisu istražili niti jednu od ko zna koliko prijetnji koje sam dobila zbog svog rada, bilo novinarskog bilo zbog aktivizma.

No, dok sam jučer prolazila kroz svu tu torturu, dok sam slušala kako me vrijeđaju, deru se na mene, prijete mi, čak i dok su me zatvarali i naredili mi da skinem kako bi me pretresli, nisam mogla prestati razmišljati o svim drugim ljudima kojima se dešavaju ovakve i slične stvari, kojima su sva prava poništena, i koji su ostavljeni na milost i nemilost ovdašnje policije i silnika.

Dok sam sjedila u ćeliji samo sam mislila na Hamzu, dečka iz Maroka koji mi je nedavno pisao i poslao fotografije svojih ruku sa tragovima lisica. Sinoć i jutros imam iste takve tragove. I osjećam istu bol koju je sigurno osjećao i on. Samo njemu je bilo gore. Priveli su ga policajci iste stanice u kojoj su mene držali, bio je u istoj pritvorskoj jedinici, ali on je pri hapšenju, a potom i u pritvoru, pretučen. I bio je sam. Nije mogao poslati poruku ni advokatima ni prijateljima. Nije razumio ni sve što su mu policajci govorili, ali jeste svaku psovku koju su izrekli jer je za dvije godine preživljavanja na ulicama u BiH, i u pokušajima prelazaka granica, policijske psovke čuo ko zna koliko puta.

Možda je bio u istoj jedinici u pritvoru? Ako nije on, sigurno jeste neko od ko zna koliko migranata koje su priveli možda isti policajci koji su priveli mene, ili bilo ko od njihovih kolega. (Jedna policajka mi je na izlasku rekla da nisu svi loši, i vjerujem joj. Ona nije. Gospodin koji u protvorskoj jedinici se ponio krajnje profesionalno prema meni, i više od toga, isto nije. Policajac koji je prošao pored mene u holu stanice i šapnuo mi ‘ne brini, bit će ok’, a onda se brzo udaljio, isto nije… Znam da nisu svi isti. Ali baš ti drugačiji ovakve stvari ne smiju dozvoliti. Do vas je.)

Razmišljala sam onda i o policiji KS koja redovno ulazi u logore koje je napravio IOM u predgrađu Sarajevu U te logore, policajci ulaze kada i kako im padne na pamet, i prebijaju ljude nausmice, i niko ih ne kontroliše. K. koji preživljava u jednom od tih logora mi je pričao kako su jedno jutro upali policajci oko 6, pod punom opremom, i počeli tuči ljude pendrecima, onako, nasumice.

I tako redovno. I ne samo migranti. I ne samo ja. Samo sam ja imala kameru u rukama i puno prijatelja, što je čini se prava privilegija.

Policaja će ovo sada istražiti. Oglasili su se svi, i ko zna ko će još. I to je rekacija koju ovakvo kršnje zakona i ličnih sloboda, zaslužuje. Jednako kao što na tu reakciju poziva svako nasilje u ovom društvu. Nasilje ne smije da nam postane normala, nikada i nikome.

I na kraju, nedavno mi je jedan prijatelj, koji nije baš bio aktivista niti je ikada glasno kritikovao vlast, ali je odnedavno glasniji od mene, rekao “Ostao sam i sad neću da šutim”. Mislim da je već prevelika žrtva to što smo tu i svaki dan prolazimo kroz razna poniženja koja nam priređuju oni koji su sebi prigrabili vlast. Oni tvrde da im treba više policije, koja će biti još bolje opremljena, i imati veće ovlast. Ne! To je najgore što nam se može desiti. Ne treba nam više, nego manje policije, a ovlasti im trebaju biti reducirane. Opreme imaju dosta, i previše. Policija mora naučuti šta im je posao, mora znati zakone, i moraju se sjetiti da su oni u službi javnosti. To je ono što treba.

Sinoć je policija pratila vozilo kojim sam se sa prijateljem vraćala kući. Nisam to tražila. Nije mi ni trebalo. Ustvari su me time samo još više željeli zaplašiti. Nadam se da me neće pratiti i danas i u buduće.

Ne šutite ako vidite nepravdu. I ne trpite nepravdu. Imamo pravo na život.

I da, Sretan 8. mart. Borben i hrabar.

(Fotografija su Hamzine ruke. Ali je borba zajednička)
Iker C

#43879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Iker C »

Policajac je postupio strogo po zakonu... Doticna wana be journalist je ometala rad pol. sluzbenika sto je kaznjivo ZJRiMu KS a zatim je nastavila da cini isti preksraj sto po Zakonu o prekrsajima FBIH implicira lisavanje slobode i zadrzavanje u PS 12 sati.
Doticna novinarka je dosla sa jednim ciljem a to je da gradi slavu na osnovu MUP KS, za neupucena ova novinarka muze fondove EU i kao stiti migrante
Po meni je sramno da se takvoj osobi daje bilo kakva paznja, za mene je ona nista drugo nego prototip sebicne osobe koja bi sve uradila da bude u centru paznje kako bi i ocima EU bila zrtva.
made_in_sarajevo

#43880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Puna podrska policiji!

Nakon statusa na fb nije ova dobra sa glavom. Dusa dwaga ostao otisak od lisice, jao pretresli su je, jao migrant joj samo bio u mislima dok se ona junacki borila protiv fasista. Jao nju policija odavno ima na piku, hoce da joj napakuju. Znaci toliko je trazena da je nas mali milion prvi put cuo za nju.

Ulazi policija u kampove i tuce migrante kako hoce. Aaaaa dusa dwaga jebo te otac nenormalni, migrantima daj veca prava od stanovnika grada i od policije. On je migrant mos misliti.

Nakon statusa zrtve, jao ostao trag lisica, ova definitivno puca na to da se proda, nesto slicno ko oni av mjau. Vazda nake zrtve samo da bi se culo za njih, a niko 2 ciste nema u glavi. Mogu se kladiti jos da su ovo neke fiks ideje za 8 mart, borba, prava, ugrozene. Mrs na lopatu i mjesalicu kad hoces sve jednako (svaka cast zenama koje su na lopati i mjesalici bile 100x).

Da ponovim, snimaj sa 20m, ako vidim da animas bas mene, tad vec nije snimanje u javnosti. Ako snimas sa 1m sta ja radim, pricam, zasluzujes batine i to dobre ili u ovom slucaju hapsenje jer ometas rad, narusavas javni red i mir.
foxlife

#43881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

ako cemo biti iskreni ne grijesi ona puno i siguran sam da ims bruku policajaca koji kaznjavaju selektivno ili cek ne kaznjavaju nikako
u tome je ona upravu e sada sam nacin postupanja prema policajcima je sporan
foxlife

#43882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

made_in_sarajevo wrote: 07/03/2021 13:20 Puna podrska policiji!

Nakon statusa na fb nije ova dobra sa glavom. Dusa dwaga ostao otisak od lisice, jao pretresli su je, jao migrant joj samo bio u mislima dok se ona junacki borila protiv fasista. Jao nju policija odavno ima na piku, hoce da joj napakuju. Znaci toliko je trazena da je nas mali milion prvi put cuo za nju.

Ulazi policija u kampove i tuce migrante kako hoce. Aaaaa dusa dwaga jebo te otac nenormalni, migrantima daj veca prava od stanovnika grada i od policije. On je migrant mos misliti.

Nakon statusa zrtve, jao ostao trag lisica, ova definitivno puca na to da se proda, nesto slicno ko oni av mjau. Vazda nake zrtve samo da bi se culo za njih, a niko 2 ciste nema u glavi. Mogu se kladiti jos da su ovo neke fiks ideje za 8 mart, borba, prava, ugrozene. Mrs na lopatu i mjesalicu kad hoces sve jednako (svaka cast zenama koje su na lopati i mjesalici bile 100x).

Da ponovim, snimaj sa 20m, ako vidim da animas bas mene, tad vec nije snimanje u javnosti. Ako snimas sa 1m sta ja radim, pricam, zasluzujes batine i to dobre ili u ovom slucaju hapsenje jer ometas rad, narusavas javni red i mir.
opet ponavljam snimanje tebe u javnosti nije zabranjeno posebno ne sa 20 metara
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

pravda za hamzu iz maroka
foxlife

#43884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

ma ovo njeno je nacin da privuce paznju ikoristi to za svoju licnu dobit i to je to
uglavnom ljudi tako rade kada se bore za nesto u gradu i drzavi al da je problem sa parkiranim i njihovim kaznjavanjem tu ne moze niko reci da nije tako
noviclan

#43885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

zrakomlat wrote: 07/03/2021 13:13
Haris.ba wrote: 07/03/2021 12:40
zrakomlat wrote: 07/03/2021 12:07 Eno statusa na Facebooku, prije cener minuta objavljen.
Mozes na forumu prenijeti za nas bez fejsbuka?
Evo
Dragi moji i drage moje,

Hvala vam puno što ste uz mene. Treba mi ova podrška i puno mi znači. Željela sam zahvaliti svakom pojedinačno, ali sam još uvijek umorna, a i to bi trajalo mislim cijeli dan jer sam zaista dobila puno puno poruka. Hvala beskrajno.

Također se zahvaljujem svim kolegama i kolegicama iz brojnih medija koji su mi se javili sa željom da me podrže, te da izvijeste o onom što se desilo (naglašavajući podršku koju mi daju i lično i ali i u ime redakcija za koje rade). Nemoguće mi je da svima dam izjavu, te i zbog toga pišem ovaj status i nadam se da ćete naći ono što vam je potrebno ovdje. Ja nisam sigurna da mogu u ovom trenutku prepričavati sve to i sebe jos više traumirati. Nadam se da ćete to poštovati i razumjeti, i dati mi malo vremena da dođem sebi.

Kako se osjećam, pitaju me jutros. Teško mi je opisati. No, ne mogu reći da ono što se jučer desilo nisam očekivala već neko vrijeme. Mislim da sam već godinama na meti policiji. Izvodili su me pred sud nekoliko puta (svaki put su izgubili nakon što je dokazano da nisu govorili istinu). Istovremeno, sve moje pritužbe i žalbe, čak i zahtijeve za pomoć, policija ignoriše. Tako nikada nisu istražili niti jednu od ko zna koliko prijetnji koje sam dobila zbog svog rada, bilo novinarskog bilo zbog aktivizma.

No, dok sam jučer prolazila kroz svu tu torturu, dok sam slušala kako me vrijeđaju, deru se na mene, prijete mi, čak i dok su me zatvarali i naredili mi da skinem kako bi me pretresli, nisam mogla prestati razmišljati o svim drugim ljudima kojima se dešavaju ovakve i slične stvari, kojima su sva prava poništena, i koji su ostavljeni na milost i nemilost ovdašnje policije i silnika.

Dok sam sjedila u ćeliji samo sam mislila na Hamzu, dečka iz Maroka koji mi je nedavno pisao i poslao fotografije svojih ruku sa tragovima lisica. Sinoć i jutros imam iste takve tragove. I osjećam istu bol koju je sigurno osjećao i on. Samo njemu je bilo gore. Priveli su ga policajci iste stanice u kojoj su mene držali, bio je u istoj pritvorskoj jedinici, ali on je pri hapšenju, a potom i u pritvoru, pretučen. I bio je sam. Nije mogao poslati poruku ni advokatima ni prijateljima. Nije razumio ni sve što su mu policajci govorili, ali jeste svaku psovku koju su izrekli jer je za dvije godine preživljavanja na ulicama u BiH, i u pokušajima prelazaka granica, policijske psovke čuo ko zna koliko puta.

Možda je bio u istoj jedinici u pritvoru? Ako nije on, sigurno jeste neko od ko zna koliko migranata koje su priveli možda isti policajci koji su priveli mene, ili bilo ko od njihovih kolega. (Jedna policajka mi je na izlasku rekla da nisu svi loši, i vjerujem joj. Ona nije. Gospodin koji u protvorskoj jedinici se ponio krajnje profesionalno prema meni, i više od toga, isto nije. Policajac koji je prošao pored mene u holu stanice i šapnuo mi ‘ne brini, bit će ok’, a onda se brzo udaljio, isto nije… Znam da nisu svi isti. Ali baš ti drugačiji ovakve stvari ne smiju dozvoliti. Do vas je.)

Razmišljala sam onda i o policiji KS koja redovno ulazi u logore koje je napravio IOM u predgrađu Sarajevu U te logore, policajci ulaze kada i kako im padne na pamet, i prebijaju ljude nausmice, i niko ih ne kontroliše. K. koji preživljava u jednom od tih logora mi je pričao kako su jedno jutro upali policajci oko 6, pod punom opremom, i počeli tuči ljude pendrecima, onako, nasumice.

I tako redovno. I ne samo migranti. I ne samo ja. Samo sam ja imala kameru u rukama i puno prijatelja, što je čini se prava privilegija.

Policaja će ovo sada istražiti. Oglasili su se svi, i ko zna ko će još. I to je rekacija koju ovakvo kršnje zakona i ličnih sloboda, zaslužuje. Jednako kao što na tu reakciju poziva svako nasilje u ovom društvu. Nasilje ne smije da nam postane normala, nikada i nikome.

I na kraju, nedavno mi je jedan prijatelj, koji nije baš bio aktivista niti je ikada glasno kritikovao vlast, ali je odnedavno glasniji od mene, rekao “Ostao sam i sad neću da šutim”. Mislim da je već prevelika žrtva to što smo tu i svaki dan prolazimo kroz razna poniženja koja nam priređuju oni koji su sebi prigrabili vlast. Oni tvrde da im treba više policije, koja će biti još bolje opremljena, i imati veće ovlast. Ne! To je najgore što nam se može desiti. Ne treba nam više, nego manje policije, a ovlasti im trebaju biti reducirane. Opreme imaju dosta, i previše. Policija mora naučuti šta im je posao, mora znati zakone, i moraju se sjetiti da su oni u službi javnosti. To je ono što treba.

Sinoć je policija pratila vozilo kojim sam se sa prijateljem vraćala kući. Nisam to tražila. Nije mi ni trebalo. Ustvari su me time samo još više željeli zaplašiti. Nadam se da me neće pratiti i danas i u buduće.

Ne šutite ako vidite nepravdu. I ne trpite nepravdu. Imamo pravo na život.

I da, Sretan 8. mart. Borben i hrabar.

(Fotografija su Hamzine ruke. Ali je borba zajednička)
Znaci izrezirana situacija do kraja
uglavnomja

#43886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

kakva crna podrska, eno ni novinarska udruzenja se ne oglasavaju, a obicno prvi zagalame
(uostalom ona nije novinarka po zanimanju)

mozda neko izvana ko ne zna jezik i ne zna da je snimak izrezan
i pomisli da je ovo policija bas protiv nje isla :lol: :lol:
a ne izrezirana isprovocirana reakcija policije, i to bas mlaka
LionKing

#43887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by LionKing »

Kad čujem aktivist il aktivistica ide odmah slom živaca. :D
uglavnomja

#43888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

o, hebote, sa'ce i ova azil trazit' :skoljka:

o glavi joj rade, drzava se nadigla, prate je, likvidirace je u mraku, drzavni neprijatelj br. 1

:mrgreen:
dječak sa šibicama

#43889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Zar je moguce da se toliko raspravlja o zeni koja je jedva docekala svojih 5 minuta slave.
Iker C

#43890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Iker C »

Da ima pravne drzave, doticna bi sada bila u pritvoru i objasnjavala za cije interese u BiH radi. Kakav crni Hamza, o cemu ona prica? Bas bih volio vidjeti kakav bi imala odnos prema migrantima da EU zavrne pipu.
foxlife

#43891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

dječak sa šibicama wrote: 07/03/2021 13:35 Zar je moguce da se toliko raspravlja o zeni koja je jedva docekala svojih 5 minuta slave.
sto da ne

ja gledam da je na tragu problema koji svi imamo
selektivno kaznajvanje
a to sto ona to koristi za licnu promociju vjerovatno novcanu korist i sl je druga prica
mozda da se pocne raspravljati o tom selektivnom kaznjavanju a ne o njoj?
zubi

#43892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

Policija mora naučuti šta im je posao, mora znati zakone, i moraju se sjetiti da su oni u službi javnosti. To je ono što treba.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dječak sa šibicama

#43893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Hocemo li to i u ovu temu ubaciti "babine sinove" koje policija ne kaznjava i bijesna kola koja ne zaustavljaju.

I ona je selektivna, i u ovoj prilici spominje Hamzu iz Maroka i kao pusta suzu, a nece spomenuti Jasmina kojeg je neki Hamza izbo na smrt.
Haris.ba

#43894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ja samo znam da je najpametniji onaj lik iz Tuzle sto je dobio azil u Njemackoj poslije onih sastancenja na Plenumima.

Nego, vjerujemo li zenama? Onda vjerujmo i Nidzari. :bih:
foxlife

#43895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

dječak sa šibicama wrote: 07/03/2021 13:40 Hocemo li to i u ovu temu ubaciti "babine sinove" koje policija ne kaznjava i bijesna kola koja ne zaustavljaju.

I ona je selektivna, i u ovoj prilici spominje Hamzu iz Maroka i kao pusta suzu, a nece spomenuti Jasmina kojeg je neki Hamza izbo na smrt.
pa valjda je poenta da se natjera da se i taj babin sin kaznjava a ne da prolazi nekaznjeno
a to o hamzi iz maroka vec reko njena licna korist i promocija je skroz druga prica i kao sto rekoh vec ranije u ovoj situaciji niko nije bio ispravan
a njen posao van ovoga slucaja je takodjer druga prica koju ne bih bas konkretno mijesao sa parkiranjem i kaznjavanjem zbog cega se sve ovo i desilo
dječak sa šibicama

#43896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Dobro, ali koliko ja vidim na snimku, policija nista nije uradila mimo propisa.

Znas sta bi joj americki policajac uradio da se ovako opire, u najmanju ruku bi joj stresao tizer u tijelo.

Druga je prica sto eto nekog babinog sina nece privesti, ili sto je svojevremeno pola specijalne izgubilo posao jer su bili malo grubi sa Niskom u Zujevini. Znaci, njena logika je, sto hapsite mene ako ne smijete one druge. Okretanje teza.
made_in_sarajevo

#43897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

foxlife wrote: 07/03/2021 13:22

Upali kameru pa snimaj policiju, raju po trmavaju, kaficima, po gradu, unosi im se u facu, snimi ih dobro. Samo poslije nemoj pisati statuse kako su te prebili i razbili telefon. Niko ne kaze da je zabranjeno, ali nemas ti pravo nekome privatnost narusavati, nemas pravo se oglusiti na naredbu policajca. Imas ali ides u stanicu i kraj price. Imas se i praviti budala dok te neko opominje da ga ne snimas. Nakon toga logicno da sljede batine.
foxlife

#43898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

made_in_sarajevo wrote: 07/03/2021 13:51
foxlife wrote: 07/03/2021 13:22

Upali kameru pa snimaj policiju, raju po trmavaju, kaficima, po gradu, unosi im se u facu, snimi ih dobro. Samo poslije nemoj pisati statuse kako su te prebili i razbili telefon. Niko ne kaze da je zabranjeno, ali nemas ti pravo nekome privatnost narusavati, nemas pravo se oglusiti na naredbu policajca. Imas ali ides u stanicu i kraj price. Imas se i praviti budala dok te neko opominje da ga ne snimas. Nakon toga logicno da sljede batine.
jesi ti procitao sta sam napisao
ko je rekao da se bilo ko kome unosi u facu dok snimas?
nije zabranjeno i kakvo narusavanje privatnosti na javnom mjestu?

opominjanje da te ne snimam na javnom mjestu?
snimam zid iza? ptice u letu? atmosferu u zraku?

puno toga uzimamo sebi za pravo pa bi svi nesto batinali
foxlife

#43899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

dječak sa šibicama wrote: 07/03/2021 13:50 Dobro, ali koliko ja vidim na snimku, policija nista nije uradila mimo propisa.

Znas sta bi joj americki policajac uradio da se ovako opire, u najmanju ruku bi joj stresao tizer u tijelo.

Druga je prica sto eto nekog babinog sina nece privesti, ili sto je svojevremeno pola specijalne izgubilo posao jer su bili malo grubi sa Niskom u Zujevini. Znaci, njena logika je, sto hapsite mene ako ne smijete one druge. Okretanje teza.
pa ja i ne govorim konkretno o ovom slucaju nego opcenito da je na dobrom tragu sto se problema tice
to sta se konkretno ovdje desavalo je prica za sebe

policijska jedina greska je sto nisu upoznati sa svojim poslom i krkansko komentarisanje sto se ne smije desiti profesionalnom licu
zubi

#43900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

foxlife wrote: 07/03/2021 13:56 policijska jedina greska je sto nisu upoznati sa svojim poslom i krkansko komentarisanje sto se ne smije desiti profesionalnom licu
:-D

Ma halalicemo im, ko da moraju znati svoj posao, ha ja...
Post Reply