Tercius wrote: ↑06/03/2021 23:10 Da je neko skidao kako ona navodi to ne vjerujem, mislim da je usljed te emotivne razdrazljivosti detaljan pregled uu stanici tako okarakterisala.Uostalom N.sarajevo ima pokrivenu uunutrasjost video nadzorom.Da novinari, gluumci, umjetnici i slicna populacija zna nekada biti jako drska i prepotentna, znaju biti medjutim mene ovdje licno najvise ljuti sama reakcija policajca.
E sad sta god da je razlog tog njenog uznemirenja, policajac kao profesionalac sa svim svojim obavezama i dznostima MORA biti u mogucnopsti da u konfliktnim situacijama pa bile one cak i verbalne izdaje naredbe i postupa u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima.
Tako da po mom nekom misljenju hronologija dogadjaja je sljedeca:
-policajac dolazi na intervenciju i zapocinje zakonom predvidjenje radnje iz oblasti ZoOBSA-a
-jedno od vozila je njeno, svoj prekrsaj opravdava drugim parkiranim vozilima, postaje verbalno agresivna radi rasprave koju vec vodi sa policajcem, uzima telefon i govori da ce da " intervenise" kod nekoga, a potom zapocinje audio/video snimanje
-policajac iz jednog totalnog nepoznavanja zakonskih propisa izdaje nezakonito naredjenje da prestane sa snimanjem i sopstava joj posljedice jenog postupka, te tako vec poprilicno eskaliranu situaciju jso vise pogorsava gdjhe dolazi do verbalnog i pasivnog otpora gospodjice, te on poziva pomoc jer je smatrao da su se ispunili uvjeti za lisenje po zakonu o prekrsaju a zbog nastavka cinjenja prekrsaja
-dolazi drugi policajac koji nema osnovne informacije o cemu se radi te pristupa lisenju slobode ( radi cega je i dosao ), uz komentare koji se kose sa vise unutrasnjih pravilnika firme za koju radi
-ona biva transportovana do sluzbenih prostorija, gdje se nad njom vrsi detaljni pregled kao i sa svim ostalim lisenim slobode
-dezurni suudija za prekrsaje biva obavjesten o navedenoim dogadjaju naknadno, jer je ocito sa snimka da to nije uradjeno sa lica mjesta dogadjaja koji izdaje naredbu da se lice otpusti iz prostorija jer sto nema elemanata za njeno lisenje a da za pocienjene prekrsaje podnesu prekrsajnu prijavu
-lisena slobode izlazi iz prostorija sa fizickim ozljedema na oba rucna zgloba, nastale od upotreba sredstava za vezivanje
Mislim to su tako svakodnevne stvari, i ovo je abeceda policijskog posla da prosto ne mogu da vjerujem na cemu policija pada, i da sretni budu ako zadrze posao sto cisto sumnjam.
Mislim da ste pogresno shvatili
Iz natpisa se moze izvuci da je gospodja zvala policiju zbog parkiranih ...nepropisno...auta
Vjerovatno ima iskustvo da niko ne kazni prwkrsioce pa je to htjela jednom i evidentirati, sto je naljutilo policajce jwr sta ona ima.njih da snima kad ne smije
I tu je eskaliralo...jer ona zna da smije da snima i da joj ne mogu nista...a oni nemaju pojma o zakonu na koji se pozivaju