Tvoje ismijavanje moje logike između ostalog podrazumijeva da takvu logiku može zastupati samo neko ko nije Bošnjak.
Ali tvoj problem je što je zastupa Bošnjak. Ispade kako je logika dobra, a ne valjaš ti.
Tvoje ismijavanje moje logike između ostalog podrazumijeva da takvu logiku može zastupati samo neko ko nije Bošnjak.
Kako porodice koje su bile poznate kao porodice muslimana danas postadoše bošnjačke? Vjera automatski prešla u nacionalnost? Šta bi sa onima koji do 1993. nisu bili muslimani tj vjernici, oni nisu mogli postati Bošnjaci?Istinu govorim wrote: ↑06/03/2021 17:40tempuser wrote: ↑06/03/2021 17:38Kad napišeš muslimanka porodica, jel to porodica Muslimana ili porodica muslimana?Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 17:27
Ne. Musliman kao nacionalna pripadnost se piše naravno velikim ali u primjerima: muslimanski narod, muslimanska porodica, muslimanski referendum se piše malim i zbog pravopisa vjersko i nacionalno se u tom slučaju piše malim slovom.
Kao što je pravilno pisati velikim Bošnjak ali se pravilno piše "Iz bošnjačke porodice" a ne velikim "Iz Bošnjačke porodice".
Tebe umjesto da bude stid da te uče kao da si u osnovnoj školi ti se još raspravljaš.
Šta bi sa konstitivnošću?
Porodica muslimana svakako. Jer Muslimani nisu nikad ni postojali osim u glavama marksista.
Sad tek nadolaziš u vožnji da je poenta neuko izjednačavanje vjere i nacije vladajuće ideologije, a predhodim komentarom na koji sam ti odgovorio si pokazao da si daleko od cilja!Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 17:47 Sad namjerno mijenjaš redoslijed da bi pokrio sramotu. Nisam napisao porodica Muslimana nego sam napisao muslimanska porodica i tu zbog pravopisa se i nacionalna i vjerska pripadnost pise malim slovom.
Naravno da je npr. Hrvat ili porodica Hrvata pravilno velikim ali se piše hrvatska porodica a ne Hrvatska porodica (osim ako je početak rečenice)
Jedino ko je se pogubio si ti. Rekoh da su Muslimani izmišljotina marksista i da su postojali u glavama istih, baš zbog tog principa Musliman ateista. Oni su svakako uvijek i bili narod sa zasebnim identitetom - Bošnjaci.tempuser wrote: ↑06/03/2021 17:58Kako porodice koje su bile poznate kao porodice muslimana danas postadoše bošnjačke? Vjera automatski prešla u nacionalnost? Šta bi sa onima koji do 1993. nisu bili muslimani tj vjernici, oni nisu mogli postati Bošnjaci?Istinu govorim wrote: ↑06/03/2021 17:40
Porodica muslimana svakako. Jer Muslimani nisu nikad ni postojali osim u glavama marksista.
Porodice Makedonaca, Roma i Albanaca mogu biti porodice muslimana, odnosno vjernika, jesi li i na njih mislio?
Malo si se pogubio, de se saberi!
1974. su mogli postati Muslimani, a muslimani su bili uvijek, samo je pitanje da li Srbi, Hrvati, Jugosloveni itd muslimani.
Jesi ti cuo za Zmaja od Bosne?MorningStar wrote: ↑06/03/2021 18:03 Poznati Bosnjaci u vrijeme osmanskog carstva , jeste li citali tu knjigu![]()
I sta pise za njega - de dokumente poveo Bosnjacku vojsku na kosovo pa u makedoniju , ne sjecam se ono dobro jel bi bosansku ili bosnjacku de me podsjetibunk wrote: ↑06/03/2021 18:06Jesi ti cuo za Zmaja od Bosne?MorningStar wrote: ↑06/03/2021 18:03 Poznati Bosnjaci u vrijeme osmanskog carstva , jeste li citali tu knjigu![]()
Poklopi se usima i odjasi iz Dodgea...
Znači današnji Bošnjak i Arapin su u ex Jugoslaviji bili isto, muslimani, ili Arapin nije bio musliman?Istinu govorim wrote: ↑06/03/2021 18:04Jedino ko je se pogubio si ti. Rekoh da su Muslimani izmišljotina marksista i da su postojali u glavama istih, baš zbog tog principa Musliman ateista. Oni su svakako uvijek i bili narod sa zasebnim identitetom - Bošnjaci.tempuser wrote: ↑06/03/2021 17:58Kako porodice koje su bile poznate kao porodice muslimana danas postadoše bošnjačke? Vjera automatski prešla u nacionalnost? Šta bi sa onima koji do 1993. nisu bili muslimani tj vjernici, oni nisu mogli postati Bošnjaci?Istinu govorim wrote: ↑06/03/2021 17:40
Porodice Makedonaca, Roma i Albanaca mogu biti porodice muslimana, odnosno vjernika, jesi li i na njih mislio?
Malo si se pogubio, de se saberi!
Ja ih nisam ni spomeno, oni očigledno samo tebe bune, no to je do tebe.
Ne nego si ti personifikacija tipične SDP konfuzije. Sa jedne strane svađaš se sa (za kojeg ti pretpostavljaš) srpskim nacionalistom koji izjavljuje da je poslijeratni Bošnjak rezultat torovske politike i nema veze sa pravim narodima a sa druge strane svađaš se sa (za kojeg ti pretpostavljaš) bošnjačkim nacionalistom koji izjavljuje da Bošnjak nije rezultat torovske politike i da se ne možeš izjašnjavati kako želiš i negirati Bošnjanstvo jer smo taj narod.
To su ljudi koji koriste hajku na stranku sda da bi upakovali svoje frustre ili cak antagonizam ka Bosnjama..
Prije su se ljudi stidili zbog pravopisa (ne mislim tipfelere koji se svakom mogu desiti nego na polupismemost) a danas su zbog toga još arogantnijitempuser wrote: ↑06/03/2021 17:59Sad tek nadolaziš u vožnji da je poenta neuko izjednačavanje vjere i nacije vladajuće ideologije, a predhodim komentarom na koji sam ti odgovorio si pokazao da si daleko od cilja!Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 17:47 Sad namjerno mijenjaš redoslijed da bi pokrio sramotu. Nisam napisao porodica Muslimana nego sam napisao muslimanska porodica i tu zbog pravopisa se i nacionalna i vjerska pripadnost pise malim slovom.
Naravno da je npr. Hrvat ili porodica Hrvata pravilno velikim ali se piše hrvatska porodica a ne Hrvatska porodica (osim ako je početak rečenice)
Vidiš kako nemaš pojma.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 18:16Ne nego si ti personifikacija tipične SDP konfuzije. Sa jedne strane svađaš se sa (za kojeg ti pretpostavljaš) srpskim nacionalistom koji izjavljuje da je poslijeratni Bošnjak rezultat torovske politike i nema veze sa pravim narodima a sa druge strane svađaš se sa (za kojeg ti pretpostavljaš) bošnjačkim nacionalistom koji izjavljuje da Bošnjak nije rezultat torovske politike i da se ne možeš izjašnjavati kako želiš i negirati Bošnjanstvo jer smo taj narod.
Znači kada razgovaraš sa tempuserom zastupas moju tačku a kada razgovaraš sa mnom zastupaš tempuserovu i svađaš se ustvari sam sa sobom![]()
Da bi nekoga ukopao svojom logikom trebaš prvo prestati sebe ukopavati i zauzeti jedan stav
Kome smeta sto se netko deklarise Bosnjakom ???? Zasto dje kud sta sam napisao ?? Nego ovde se potura kao netko zabranjivao nije dao bla bla , pa kad pitam da pokazite kako je to zabranjivano od osmanlija pa ovamo i ko je trazio karakterizaciju naroda a ne regionalnu Bosnjak ili ono sto danas zovemo Bosanac ??
Ne, ti si sam sebe uvjerio da nisi kao nas dvojica gdje jedan ekstremno zastupa jednu stranu a drugi drugu a ti si objektivan, ne gledaš crno ili bijelo nego sivo i prozivaš gluposti sa obe strane ali u realnosti postaješ kontradiktoran kada se god počneš drugoj strani obraćati. Kao da smo nas dvojica ti hakovali račun pa igramo ping pong.Leverage wrote: ↑06/03/2021 18:23Vidiš kako nemaš pojma.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 18:16Ne nego si ti personifikacija tipične SDP konfuzije. Sa jedne strane svađaš se sa (za kojeg ti pretpostavljaš) srpskim nacionalistom koji izjavljuje da je poslijeratni Bošnjak rezultat torovske politike i nema veze sa pravim narodima a sa druge strane svađaš se sa (za kojeg ti pretpostavljaš) bošnjačkim nacionalistom koji izjavljuje da Bošnjak nije rezultat torovske politike i da se ne možeš izjašnjavati kako želiš i negirati Bošnjanstvo jer smo taj narod.
Znači kada razgovaraš sa tempuserom zastupas moju tačku a kada razgovaraš sa mnom zastupaš tempuserovu i svađaš se ustvari sam sa sobom![]()
Da bi nekoga ukopao svojom logikom trebaš prvo prestati sebe ukopavati i zauzeti jedan stav
Nije on nikakav srpski nacionalista nego samo iznosi šovinističke stavove prema Bošnjacima, zbog čega sam ga uporedio sa Biljanom Plavšić. Vidiš, ne moraš nužno biti srpski ili hrvatski šovinista da bi iznio takav stav, možeš jednostavno biti - bosanski šovinista. Jednako kao što ti iz pozicije bošnjačkog šoviniste i ksenofoba iznosiš takve stavove prema onim koji se izjašnjavaju Bosancima.
Ono što tebi promiče, usljed ove manifestacije netolerancije i idiotizma, jeste to da ja i zastupam jedan stav, a vas dvojica drugi stav. Vi ste na istoj moralno nakaznoj strani, samo što šiljite za različite nazive pa se nekom neopreznom može učiniti da ste na suprotnim stranama.
Prema tome ništa ja ne pretpostavljam, ja tačno znam s kim imam posla.
Nisam vidio ovaj komentar kad sam svoj postavio. Dosta od mene na ovoj temi.