Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
belfy
#50126 Re: Zeničani
ne bih te citirao da me nisi pomenuo, bas kao i onog prije tebe.
isto tako se nemoj brinuti sa kim se ja prepirem. svoj ti pos'o.
jos jedan sto lose cita ili ne razumije procitano... sta sam to ja nametao? cemu laz? ja ne zelim, niti mogu bilo sta nametati. ja sam samo komentarisao.
isto tako se nemoj brinuti sa kim se ja prepirem. svoj ti pos'o.
jos jedan sto lose cita ili ne razumije procitano... sta sam to ja nametao? cemu laz? ja ne zelim, niti mogu bilo sta nametati. ja sam samo komentarisao.
-
Nivelacija
#50127 Re: Zeničani
Nosite ljudi maske pratio sam sa prozora barem ih je 20 kaznjeno veceras u roku 60 minuta zbog maski.
- phillie
#50128 Re: Zeničani
Ja sam nesto cuo, ako dobijes kaznu za nenosenje maske, mozes otici u sud da ti tu kaznu poniste, posto je kao protivustavna odluka o kaznjavanju....ako neko ima licnog iskustva nek napise?
-
Nivelacija
#50129 Re: Zeničani
Ma valja se jebavat sa tim, stavi masku i cao.
- Distortion
#50130 Re: Zeničani
Ljudi umiru od korone, npr. rahmetli Albin Delic je 10 dana bio los, pozitivan na koronu i neki dan je umro
Sve je vise pozitivnih koji dolaze u ambulantu i raja se bas opustila.
-
Nivelacija
#50131 Re: Zeničani
Maska, distanca od svakoga koliko je moguce, higijena, 7 dana ne ici na kafe i sacuvati i sebe i druge.
Naprimjer u februaru u Zenici samo 90 umrlih jer nije bio talas. Dok je u novembru brojka bila 250..
Cuvajte se mart opet ide na 3x vise od prosjeka.
Naprimjer u februaru u Zenici samo 90 umrlih jer nije bio talas. Dok je u novembru brojka bila 250..
Cuvajte se mart opet ide na 3x vise od prosjeka.
- Casual's
#50132 Re: Zeničani
Albina mi je jako žao, rahmet mu duši. Nego, u 5-6 dana je bilo isto toliko mrtvih sa 40-50 godina. Svima su davali te neke skupe terapije za koje se sada apeli šire. Isto tako, svih 5-6 je bilo 10ak dana kući i u bolnici 2-3, pa smrt.Distortion wrote: ↑05/03/2021 18:02Ljudi umiru od korone, npr. rahmetli Albin Delic je 10 dana bio los, pozitivan na koronu i neki dan je umro![]()
![]()
Sve je vise pozitivnih koji dolaze u ambulantu i raja se bas opustila.
-
belfy
#50133 Re: Zeničani
ja sam bio tezi slucaj kada je svinjska gripa bila u pitanju i tek 4. dan dogurao do bolnice. od smrti me dijelio samo jos jedan dan... 10 dana za nepoznati virus i reakciju tijela je, po onome sto sam ja dozivio, jednako smrti...
- apsidejzi
- apsidejzi
#50135 Re: Zeničani
Gledam materijal za novu sjednicu GV i ne mogu vjerovati sta citam. Pa jbg, dokle ide nasa glupost. Ja razumijem prepucavanje na nivou SDA vs opozicija (Fudo + SDP) al zar bas nema nista konstruktivno da se ponudi u toj borbi. Kao da je uloga opozicije da ocrni poziciju toliko da oni postanu pozicija koju ce nova opozicija ocrnjavati dok oni ponovo ne postanu pozicija i onda ukrug. U normalnom svijetu opozicija donese plan razvoja, napretka, projekte i tako postane pozicija i onda izvrsava te projekte dok se ne ispucaju. U tom ovi sto su bili pozicija skontaju da moraju smisliti nove planove razvoja i tako oboriti poziciju. I tako oni idu u krug....
O cemu pricam. Pa pricam o glavnoj tacki dnevnog reda jebene druge HITNE sjednice GV. Izbor pocasnog gradjanina Zenice. Znata ko je predlozen? Bogic Bogicevic. Pa jbt sve... Da ne bude zabune, nemam nista protiv Bogica. Volim ga i postujem njegov prethodni rad i sve sto je uradio za Jugoslaviju, smirivanje tenzija u republikama i sto je uradio za BiH. To su bili teski potezi koje je vukao i svaka cast na mudima. No kad procitas obrazlozenje zasto je Bogic izabran za pocasnog gradjanina imas samo to. Nema apsolutno nista sto je uradio za ZENICU. Nema ni malo osjecaja lokal patriotizma ni logike, ni veze. Bogica treba nagraditi na nivou drzave jer tu je njegovo mjesto. Ovo na nivou grada je samo preseravanje lokalnog SDP-a da se uvuku u supak Sarajlijama tj cetvorci. Nista vise. Cista zloupotreba pozicije.
Pa vise smo mi bivsi ucenici Medicinske skole ucinili za Zenicu ucinio sadeci one borove na Kamberovica polju od BOgica. Zar u Zenici nema niko drugi vrijedan priznanja nego se mora priznanje davati nekome za nesto sto je ucinio prije 40 godina u drzavi koja vise ne postoji. Mislim... Ja zasta ne volim SDA. Prezirem ih iz dna duse al ovaj potez je cisto preseravanje. Cisto uvlacenje u supak sarajlijama. Prudubljivanje sarajevskog kompleksa. Nista sami ne znamo napraviti.
O cemu pricam. Pa pricam o glavnoj tacki dnevnog reda jebene druge HITNE sjednice GV. Izbor pocasnog gradjanina Zenice. Znata ko je predlozen? Bogic Bogicevic. Pa jbt sve... Da ne bude zabune, nemam nista protiv Bogica. Volim ga i postujem njegov prethodni rad i sve sto je uradio za Jugoslaviju, smirivanje tenzija u republikama i sto je uradio za BiH. To su bili teski potezi koje je vukao i svaka cast na mudima. No kad procitas obrazlozenje zasto je Bogic izabran za pocasnog gradjanina imas samo to. Nema apsolutno nista sto je uradio za ZENICU. Nema ni malo osjecaja lokal patriotizma ni logike, ni veze. Bogica treba nagraditi na nivou drzave jer tu je njegovo mjesto. Ovo na nivou grada je samo preseravanje lokalnog SDP-a da se uvuku u supak Sarajlijama tj cetvorci. Nista vise. Cista zloupotreba pozicije.
Pa vise smo mi bivsi ucenici Medicinske skole ucinili za Zenicu ucinio sadeci one borove na Kamberovica polju od BOgica. Zar u Zenici nema niko drugi vrijedan priznanja nego se mora priznanje davati nekome za nesto sto je ucinio prije 40 godina u drzavi koja vise ne postoji. Mislim... Ja zasta ne volim SDA. Prezirem ih iz dna duse al ovaj potez je cisto preseravanje. Cisto uvlacenje u supak sarajlijama. Prudubljivanje sarajevskog kompleksa. Nista sami ne znamo napraviti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#50136 Re: Zeničani
Zenica ima tri počasna građanina: Danisa Tanovića, pukovnika Ali Gockem Ozdemir i ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka.
Izvor:AJB
- apsidejzi
#50137 Re: Zeničani
Sace imat i cetvrtog..._BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2021 09:15 Zenica ima tri počasna građanina: Danisa Tanovića, pukovnika Ali Gockem Ozdemir i ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50138 Re: Zeničani
Danis-rodjen u Zenici, ne znam da li je to ikad igdje spomenuo, ni da li je ikad bio u Zenici osim sluzbeno. Koliko znam odrastao je u Sarajevu. Ali dobio je Oskara, a nijedan grad u drzavi se ne moze pohvaliti cinjenicom da je u njemu rodjen reziser oskarovac.
Ovaj Turcin, nemam pojma ko je, gugl mi nekakve glumce iz turskih sapunica nudi, moja pretpostavka je da je bio neki komandant turskih mirovnih snaga (IFOR/SFOR) koje su bile kod nas stacionirane i koje su uradile dosta konstruktivnih projekata u gradu (park, česma, sahat kula, rekonstrukcija bolnice i škola).
Vigemark-njega je Kufe hvalio da nam je pomogao i priznanje je dobio "zahvaljujući svom izuzetnom doprinosu i velikoj podršci gradu i unapređenju života u Zenici, kroz različite projekte i finansijske investicije, a posebno u segmentu jačanja ugleda i odnosa Zenice i Bosne i Hercegovine s institucijama Evropske unije". Meni ovo zvuci jako difuzno i neodredjeno, mada ne sumnjam da je covjek zaista nesto i pomogao oko projekata EU. Ne treba nikad zaboraviti naš servilno podanicki odnos spram evropskih činovnika. Interesantno to nisi prepoznao kao kompleks.
Dakle, poenta price-Bogic je za njih sve ljudska, moralna, politicka i svaka druga GROMADA.
Ovaj Turcin, nemam pojma ko je, gugl mi nekakve glumce iz turskih sapunica nudi, moja pretpostavka je da je bio neki komandant turskih mirovnih snaga (IFOR/SFOR) koje su bile kod nas stacionirane i koje su uradile dosta konstruktivnih projekata u gradu (park, česma, sahat kula, rekonstrukcija bolnice i škola).
Vigemark-njega je Kufe hvalio da nam je pomogao i priznanje je dobio "zahvaljujući svom izuzetnom doprinosu i velikoj podršci gradu i unapređenju života u Zenici, kroz različite projekte i finansijske investicije, a posebno u segmentu jačanja ugleda i odnosa Zenice i Bosne i Hercegovine s institucijama Evropske unije". Meni ovo zvuci jako difuzno i neodredjeno, mada ne sumnjam da je covjek zaista nesto i pomogao oko projekata EU. Ne treba nikad zaboraviti naš servilno podanicki odnos spram evropskih činovnika. Interesantno to nisi prepoznao kao kompleks.
Dakle, poenta price-Bogic je za njih sve ljudska, moralna, politicka i svaka druga GROMADA.
- Casual's
#50139 Re: Zeničani
Nema potrebe da on dobije nagradu/statzs u Zenici, jer za Zenicu nije nista ucinio, osim sto je par x bio u SDP, to je cisto politikanstvo jer ce biti izabran za gradonacelnika Sa (cetvorka). Nagradu/status treba dobiti na nivou BiH.
- apsidejzi
#50140 Re: Zeničani
Pa da. Nije ovo neka novcana nagrada da sad bude jagma nego vise ceremonijalna u okvirima u kojima treba da bude. BOgic je definitivno zasluzio takvo priznanje ali na visim nivoima. Sta sad treba da dobije nagradu izpred mjesne zajednice Mokusnice ili ispred stanara Lamele? Mislim da meni licno ni ne smeta nagrada za Bogica koliko mi smeta sva ta pozadina. Da ga nije sarajevska cetvorka predlozila za nacelnika Sarajeva nikad ni u zenici ne bi dobio ovu nagradu. Kad malo bolje razmislim, vise mi smeta taj podanicki odnos prema Sarajevu, jal ove lokalne SDA, Sarajevskoj centrali, jal ovih novih snaga Sarajevskoj nazovi ljevici. Nekako nemamo svoj "duh". Ne promovisemo ga, a ima ljudi koji su inspirativni. Za moje shvatanje Afan je zasluzio ovu nagradu prije Bogica. Imamo i nedavni primjer inicijative da se otkupi ljetina proizvodjaca iz okolnih sela koji su posijali extra vise zbog straha od korone, kako bi lokalna zajednica imala hranu u slucaju da zatreba. Za moje shvatanje to je odlican potez Grada i ja bih nagradio i one koji su to inicirali. Imamo ljude koji su zaduzeni za vodjenje univerziteta u Zenici. I oni rade veliki posao za Zenicu. Ja i dan danas berem plodove sa tog univerziteta i sto je neko radio da bih se ja mogao skolovati u svom gradu. Klinac bih imao para da platim smjestaj i fakultet u Sarajevu.
To mozda zvuci malo, bezveze, svakodnevno, ali je strasno bitno. Onda bih nagradio Bolnicu, posebno Covid bolnicu i ljude koji su se potrudili da PRVI u BiH imamo Covid bolnicu. Znali smo im pljeskati u 20:00 danima. Oni su obiljezili proslu godinu. Mnogo su zasluzniji od Bogica, kada je lokalna zajednica u pitanju. Dalje imamo ljude koji rade u obdanistima i osnovnim skolama (pa i srednjim). I oni su jedan zupcanik u funkcionisanju drustva. Kad su djeca obavljala nastavu od kuce prvi koji su bili na udaru su majke. Zene su morale napustati poslove da bi ostajale s djecom kuci. To dovodi do smanjenja ekonomske nezavisnosti zena, ugnjetavanja i mnogih drugih problema. KOnacno i do povecanog broja rastava brakova. Dobar dio toga se izbjegne kroz "svakodnevnicu" gdje djeca idu u skolu a roditelji na posao.
Gdje su ljudi koji nas non stop upozoravaju na zagadjenje iz Zeljezare i koji se bore da se ugrade filteri? I oni su uradili vise za lokalnu zajednicu od Bogica. A mislim, mogu do sutra nabrajati vise i manje zasluzne za ovo ili za ono. Meni je prvenstveno krivo zbog tog kompleksa od Sarajeva. Nemam nista protiv Sarajeva, naprotiv, al brate ovo je malo degutantno...
To mozda zvuci malo, bezveze, svakodnevno, ali je strasno bitno. Onda bih nagradio Bolnicu, posebno Covid bolnicu i ljude koji su se potrudili da PRVI u BiH imamo Covid bolnicu. Znali smo im pljeskati u 20:00 danima. Oni su obiljezili proslu godinu. Mnogo su zasluzniji od Bogica, kada je lokalna zajednica u pitanju. Dalje imamo ljude koji rade u obdanistima i osnovnim skolama (pa i srednjim). I oni su jedan zupcanik u funkcionisanju drustva. Kad su djeca obavljala nastavu od kuce prvi koji su bili na udaru su majke. Zene su morale napustati poslove da bi ostajale s djecom kuci. To dovodi do smanjenja ekonomske nezavisnosti zena, ugnjetavanja i mnogih drugih problema. KOnacno i do povecanog broja rastava brakova. Dobar dio toga se izbjegne kroz "svakodnevnicu" gdje djeca idu u skolu a roditelji na posao.
Gdje su ljudi koji nas non stop upozoravaju na zagadjenje iz Zeljezare i koji se bore da se ugrade filteri? I oni su uradili vise za lokalnu zajednicu od Bogica. A mislim, mogu do sutra nabrajati vise i manje zasluzne za ovo ili za ono. Meni je prvenstveno krivo zbog tog kompleksa od Sarajeva. Nemam nista protiv Sarajeva, naprotiv, al brate ovo je malo degutantno...
- avenija
#50141 Re: Zeničani
apsidejzi wrote: ↑06/03/2021 08:42 Gledam materijal za novu sjednicu GV i ne mogu vjerovati sta citam. Pa jbg, dokle ide nasa glupost. Ja razumijem prepucavanje na nivou SDA vs opozicija (Fudo + SDP) al zar bas nema nista konstruktivno da se ponudi u toj borbi. Kao da je uloga opozicije da ocrni poziciju toliko da oni postanu pozicija koju ce nova opozicija ocrnjavati dok oni ponovo ne postanu pozicija i onda ukrug. U normalnom svijetu opozicija donese plan razvoja, napretka, projekte i tako postane pozicija i onda izvrsava te projekte dok se ne ispucaju. U tom ovi sto su bili pozicija skontaju da moraju smisliti nove planove razvoja i tako oboriti poziciju. I tako oni idu u krug....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50142 Re: Zeničani
Za sve sto navodis se mogu dati nagrade u vidu priznanja.
Bogic je ovu drzavu zaduzio na najvisem nivou, a Zenica je valjda dio ove drzave, i treba nam biti cast da nam je on pocasni gradjanin grada.
Bogic je ovu drzavu zaduzio na najvisem nivou, a Zenica je valjda dio ove drzave, i treba nam biti cast da nam je on pocasni gradjanin grada.
- Zaitsev
#50143 Re: Zeničani
Dati nagradu počasnog građanina, građaninu tog grada?apsidejzi wrote: ↑06/03/2021 13:36 Pa da. Nije ovo neka novcana nagrada da sad bude jagma nego vise ceremonijalna u okvirima u kojima treba da bude. BOgic je definitivno zasluzio takvo priznanje ali na visim nivoima. Sta sad treba da dobije nagradu izpred mjesne zajednice Mokusnice ili ispred stanara Lamele? Mislim da meni licno ni ne smeta nagrada za Bogica koliko mi smeta sva ta pozadina. Da ga nije sarajevska cetvorka predlozila za nacelnika Sarajeva nikad ni u zenici ne bi dobio ovu nagradu. Kad malo bolje razmislim, vise mi smeta taj podanicki odnos prema Sarajevu, jal ove lokalne SDA, Sarajevskoj centrali, jal ovih novih snaga Sarajevskoj nazovi ljevici. Nekako nemamo svoj "duh". Ne promovisemo ga, a ima ljudi koji su inspirativni. Za moje shvatanje Afan je zasluzio ovu nagradu prije Bogica. Imamo i nedavni primjer inicijative da se otkupi ljetina proizvodjaca iz okolnih sela koji su posijali extra vise zbog straha od korone, kako bi lokalna zajednica imala hranu u slucaju da zatreba. Za moje shvatanje to je odlican potez Grada i ja bih nagradio i one koji su to inicirali. Imamo ljude koji su zaduzeni za vodjenje univerziteta u Zenici. I oni rade veliki posao za Zenicu. Ja i dan danas berem plodove sa tog univerziteta i sto je neko radio da bih se ja mogao skolovati u svom gradu. Klinac bih imao para da platim smjestaj i fakultet u Sarajevu.
-
belfy
#50144 Re: Zeničani
sto da ne? nije svaki gradjanin Zenice pocasni gradjanin iste...Zaitsev wrote: ↑06/03/2021 16:15Dati nagradu počasnog građanina, građaninu tog grada?apsidejzi wrote: ↑06/03/2021 13:36 Pa da. Nije ovo neka novcana nagrada da sad bude jagma nego vise ceremonijalna u okvirima u kojima treba da bude. BOgic je definitivno zasluzio takvo priznanje ali na visim nivoima. Sta sad treba da dobije nagradu izpred mjesne zajednice Mokusnice ili ispred stanara Lamele? Mislim da meni licno ni ne smeta nagrada za Bogica koliko mi smeta sva ta pozadina. Da ga nije sarajevska cetvorka predlozila za nacelnika Sarajeva nikad ni u zenici ne bi dobio ovu nagradu. Kad malo bolje razmislim, vise mi smeta taj podanicki odnos prema Sarajevu, jal ove lokalne SDA, Sarajevskoj centrali, jal ovih novih snaga Sarajevskoj nazovi ljevici. Nekako nemamo svoj "duh". Ne promovisemo ga, a ima ljudi koji su inspirativni. Za moje shvatanje Afan je zasluzio ovu nagradu prije Bogica. Imamo i nedavni primjer inicijative da se otkupi ljetina proizvodjaca iz okolnih sela koji su posijali extra vise zbog straha od korone, kako bi lokalna zajednica imala hranu u slucaju da zatreba. Za moje shvatanje to je odlican potez Grada i ja bih nagradio i one koji su to inicirali. Imamo ljude koji su zaduzeni za vodjenje univerziteta u Zenici. I oni rade veliki posao za Zenicu. Ja i dan danas berem plodove sa tog univerziteta i sto je neko radio da bih se ja mogao skolovati u svom gradu. Klinac bih imao para da platim smjestaj i fakultet u Sarajevu.
Gdje su ljudi koji nas non stop upozoravaju na zagadjenje iz Zeljezare i koji se bore da se ugrade filteri? I oni su uradili vise za lokalnu zajednicu od Bogica. A mislim, mogu do sutra nabrajati vise i manje zasluzne za ovo ili za ono. Meni je prvenstveno krivo zbog tog kompleksa od Sarajeva. Nemam nista protiv Sarajeva, naprotiv, al brate ovo je malo degutantno...![]()
- N.N.
#50145 Re: Zeničani
Jake nagrade i qurca.
Kakva je to nagrada za koju te bira Seno Biznis, onda onaj predstavnik Roma Music, jebo me svak' ako zna i citati, i ostala buranija.
De bolan
Razbacujemo se nagradama, priznanjima, prijemima kao da smo London. A grad zona sumraka...
Kakva je to nagrada za koju te bira Seno Biznis, onda onaj predstavnik Roma Music, jebo me svak' ako zna i citati, i ostala buranija.
De bolan
Razbacujemo se nagradama, priznanjima, prijemima kao da smo London. A grad zona sumraka...
-
Sydnor
#50146 Re: Zeničani
Bilo otvoreno mjesto u studentskoj službi Ekonomskog fakulteta i pored.toliko omladine prijavljene iz Zenice posao je dobila cura iz Matuzića. Fuj.
- N.N.
#50147 Re: Zeničani
Ko je 'odozdo' sa tog kraja !?
Dekan Ekonomije ,Alaudin Brkic...eto ti poveznice.
Dekan Ekonomije ,Alaudin Brkic...eto ti poveznice.
- Ja_Ja
#50148 Re: Zeničani
Nikada se nista nece promjenuti “bez zgovnjivu motku”. Svi sve znaju ali niko ne reaguje, sve po zakonu.
- Rothmans