Nisi shvatio. To "dok fabrike propadaju a lopovi kradu" je bilo sarkastično upućeno onima koji na temama o Bošnjacima pišu "Dok omladina odlazi a fabrike propadaju vama je važno da ste Bošnjoook" a ovdje dok je država i dalje u ostom stanju niko ovog ne kritikuje da je njemu važnije da li mu je dijete Bosanac ili Bošnjak i još se to smatra kao herojskim činom
SDA-All about
- Hank Paldum
#57226 Re: SDA-All about
-
tempuser
#57227 Re: SDA-All about
Izjašnjavaju se kako žele i zato idu u recycle bean skupa sa ostalim koji se izjašnjavaju mimo torovske podjele jer ih sistem, koji uzdiže tor iznad države, ili ne poznaje ili sistematki ignoriše, a jedan od tvoraca tog sistema je "građanski i multietnički" Bošnjak Alija iz SDA, samo što to u toj svojoj visokosofisticanoj filozofiji ne možeš da skontaš banalnu činjenicu.Leverage wrote: ↑06/03/2021 15:15Sejdić i Finci se, koliko znam, izjašnjavaju kako žele.
Problem njihove i još nekih apelacija vezan je za nemogućnost kandidovanja na neke pozicije zbog načina izjašnjavanja što je stvar koja je dogovorena u Daytonu. Zašto su dogovorena diskriminatorna rješenja u tom pogledu i zašto to nije promijenjeno trebalo bi pitati one koji su tamo bili prisutni i koji već 25 godina imaju dovoljno ruku da to promijene.
Tako da mene ništa ne haba, tebe habaju vlastite frustracije usljed ksenofobnog načina razmišljanja.
- Hank Paldum
#57228 Re: SDA-All about
Ksenofobno ponašanje jer Bošnjak napada BošnjakaLeverage wrote: ↑06/03/2021 15:17Svako pripada onom narodu kojem osjeća da pripada, a ne u koji si ga ti svrstao.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:16Da, ko već ima luksuz da pripada bošnjačkom narodu, jednom od konstitutivnih naroda, većinskih naroda i sam od sebe pravi manjinu i ugroženog takve baš zbog takvih bezobraznih ispada treba staviti zadnje u red da dođu na red dok se kod pravih manjina ne izbori za prava.
Ako želi biti mazohista i sam od sebe napravito ugroženu manjinu onda mu treba tu želju ispuniti.
Tvoje bezvrijedno ksenofobno mišljenje na tu temu je potpuno irelevantno.
Zli Bošnjak ksenofob Mujo napada BH manjinu Sulju
-
tempuser
#57229 Re: SDA-All about
Moje dijete po rođenju i roditeljima ne može biti Bošnjak (kad odraste niko mu ne brani da se izjasni tako), i kao takvo u SDA državi, u kojoj je po rođenju neravnopravano, nema puno opcija nego da se uhvati noge, i zato je svakome ko u glavi ima išta više od žice itekako bitno.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:24 niko ovog ne kritikuje da je njemu važnije da li mu je dijete Bosanac ili Bošnjak i još se to smatra kao herojskim činom
- Hank Paldum
#57230 Re: SDA-All about
Ne, nego su dobrovoljno ušli u recycle bin samo da bi kukali kako su ugroženi. Umjesto da se usmjeri sva pažnja na djecu mješovitih brakova i ostale poput Jevreja, Roma i Albanaca u BiH ove attention whores su svu pažnju ismjerili na sebe i sada se samo priča o Bošnjacima koji su se izjasnili Bosancima a ne o Sejdiću i Finciju.tempuser wrote: ↑06/03/2021 15:25Izjašnjavaju se kako žele i zato idu u recycle bean skupa sa ostalim koji se izjašnjavaju mimo torovske podjele jer ih sistem, koji uzdiže tor iznad države, ili ne poznaje ili sistematki ignoriše, a jedan od tvoraca tog sistema je "građanski i multietnički" Bošnjak Alija iz SDA, samo što to u toj svojoj visokosofisticanoj filozofiji ne možeš da skontaš banalnu činjenicu.Leverage wrote: ↑06/03/2021 15:15Sejdić i Finci se, koliko znam, izjašnjavaju kako žele.
Problem njihove i još nekih apelacija vezan je za nemogućnost kandidovanja na neke pozicije zbog načina izjašnjavanja što je stvar koja je dogovorena u Daytonu. Zašto su dogovorena diskriminatorna rješenja u tom pogledu i zašto to nije promijenjeno trebalo bi pitati one koji su tamo bili prisutni i koji već 25 godina imaju dovoljno ruku da to promijene.
Tako da mene ništa ne haba, tebe habaju vlastite frustracije usljed ksenofobnog načina razmišljanja.
Šta veliš rahmetli Alija? Zar konstitutivnost naroda nije poznata po Titi? Bosna i Hercegovina je i srpska i hrvatska i muslimanska. Zar nije bosanska?
- Leverage
#57231 Re: SDA-All about
Aha, znači fabrike ne propadaju i lopovi ne kradu. My bad.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:24Nisi shvatio. To "dok fabrike propadaju a lopovi kradu" je bilo sarkastično upućeno onima koji na temama o Bošnjacima pišu "Dok omladina odlazi a fabrike propadaju vama je važno da ste Bošnjoook" a ovdje dok je država i dalje u ostom stanju niko ovog ne kritikuje da je njemu važnije da li mu je dijete Bosanac ili Bošnjak i još se to smatra kao herojskim činom
- Hank Paldum
#57232 Re: SDA-All about
Ma ja, nećemo pominjati Čika Pedju sto je se izjasnio Srbinom ili Bošku Ćavar NS Hrvaticu kao i ostale Srbe i Hrvate iz SDPa i Njihove Stranke što se nisu izjasnili Bosancima. Hajmo samo o jednom narodu jer za razliku od ona dva ovo je novokomponovano i kreirano od jedne stranketempuser wrote: ↑06/03/2021 15:32Moje dijete po rođenju i roditeljima ne može biti Bošnjak (kad odraste niko mu ne brani da se izjasni tako), i kao takvo u SDA državi, u kojoj je po rođenju neravnopravano, nema puno opcija nego da se uhvati noge, i zato je svakome ko u glavi ima išta više od žice itekako bitno.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:24 niko ovog ne kritikuje da je njemu važnije da li mu je dijete Bosanac ili Bošnjak i još se to smatra kao herojskim činom
- skafiskafsnjak
#57233 Re: SDA-All about
Kako se onda ti izjasnjavas ? Ak nije tajna .tempuser wrote: ↑06/03/2021 15:32Moje dijete po rođenju i roditeljima ne može biti Bošnjak (kad odraste niko mu ne brani da se izjasni tako), i kao takvo u SDA državi, u kojoj je po rođenju neravnopravano, nema puno opcija nego da se uhvati noge, i zato je svakome ko u glavi ima išta više od žice itekako bitno.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:24 niko ovog ne kritikuje da je njemu važnije da li mu je dijete Bosanac ili Bošnjak i još se to smatra kao herojskim činom
- Hank Paldum
#57234 Re: SDA-All about
Vidim da malo sporije kontaš pa da ti detaljnije objasnim.Leverage wrote: ↑06/03/2021 15:35Aha, znači fabrike ne propadaju i lopovi ne kradu. My bad.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:24Nisi shvatio. To "dok fabrike propadaju a lopovi kradu" je bilo sarkastično upućeno onima koji na temama o Bošnjacima pišu "Dok omladina odlazi a fabrike propadaju vama je važno da ste Bošnjoook" a ovdje dok je država i dalje u ostom stanju niko ovog ne kritikuje da je njemu važnije da li mu je dijete Bosanac ili Bošnjak i još se to smatra kao herojskim činom
Fabrike naravno propadaju u BiH i lopovi kradu samo je bilo 1000 primjera kada neko izjavi da je po nacionalnosti Bošnjak a ne Bosanac da slijedi komentar "dok nam država propada tebi je najvažnije da naglašavaš kako si Bošnjak, kao da nemamo prečih problema" dok sad kada je obratno, kada čovjek izjavi "Meni će dijete biti Bosanac a ne Bošnjak" da nema nigdje komentarima kako on razmišlja o takvim dok se oko njega dešavaju preče stvari i država propada.
- Leverage
#57235 Re: SDA-All about
Piše se recycle bin.tempuser wrote: ↑06/03/2021 15:25 Izjašnjavaju se kako žele i zato idu u recycle bean skupa sa ostalim koji se izjašnjavaju mimo torovske podjele jer ih sistem, koji uzdiže tor iznad države, ili ne poznaje ili sistematki ignoriše, a jedan od tvoraca tog sistema je "građanski i multietnički" Bošnjak Alija iz SDA, samo što to u toj svojoj visokosofisticanoj filozofiji ne možeš da skontaš banalnu činjenicu.
Prema tom utvrđenom sistemu, povoljno se izjasniti (u zavisnosti od teritorije na koj se nalaziš) kao pripadnik bilo kojeg od tri konstituentna naroda. To ja nikad nisam ni sporio tako da je tvoja replika meni na tu temu besmislena.
Ono što ti podvaljuješ i na što sam ja reagovao je sama činjenica da ti tvrdiš da se ljudi izjašnjavaju kao Bošnjaci ne jer to tako osjećaju, nego zbog gorepomenutih benefita ili zato što im je tako rekao neko iz SDA, pri čemu mašeš nekakvim historijskim tekstovima i heraldičkim obilježjima kako bi pokazao da su oni budale što se tako izjašnjavaju i da treba da se izjašnjavaju onako kako si ti zamislio.
Ako postoji jedna osoba na svijetu koju je trebalo ubjeđivati da se izjasni kao Bošnjak onda je to upravo Alija Izetbegović. Godinama su mu Muhamed Filipović i Adil Zulfikarpašić objašnjavali kako je Bošnjak pravo i adekvatno narodno ime za narod koji se dotad zvao Muslimani, ali je to Izetbegoviću došlo do malog mozga tek nekad 1993. godine.
Shodno tome, smiješna je priča kako je Alija Izetbegović "izmislio Bošnjake" kao što je smiješno i tvoje mahetanje srednjevijekovnim simbolima i spisima.
-
tempuser
#57236 Re: SDA-All about
Osim što ostaje činjenica da je dijete iz mješanog braka, Jevrej, Rom itd rošenjem u ovoj državui neravnopravni, ti svojim nazadnim rezonom eliminišeš mogućnost slobode izjašnjavanja bez gubtka ravnopravnosti, a to je klasična diskriminacija.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:33 Ne, nego su dobrovoljno ušli u recycle bin samo da bi kukali kako su ugroženi. Umjesto da se usmjeri sva pažnja na djecu mješovitih brakova i ostale poput Jevreja, Roma i Albanaca u BiH ove attention whores su svu pažnju ismjerili na sebe i sada se samo priča o Bošnjacima koji su se izjasnili Bosancima a ne o Sejdiću i Finciju.
Šta veliš rahmetli Alija? Zar konstitutivnost naroda nije poznata po Titi? Bosna i Hercegovina je i srpska i hrvatska i muslimanska. Zar nije bosanska?
Da je Bosna bosanka Bosanac bi mogao biti član predsjedništva, a Alija je dobio ono što je od prvog dana htio, islamsku feudalnu monarhiju.
Last edited by tempuser on 06/03/2021 15:59, edited 1 time in total.
- Leverage
#57237 Re: SDA-All about
Ne znam da li si svjestan toga, ali ako ti nekom napišeš da "sporije konta" ili slično, to ne znači da je to stvarno slučaj. To samo znači da si bepotrebno potrošio par bajta serverskog prostora za kojeg plaća neko drugi i na čemu ti neće biti zahvalan.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:44 Vidim da malo sporije kontaš pa da ti detaljnije objasnim.
Fabrike naravno propadaju u BiH i lopovi kradu samo je bilo 1000 primjera kada neko izjavi da je po nacionalnosti Bošnjak a ne Bosanac da slijedi komentar "dok nam država propada tebi je najvažnije da naglašavaš kako si Bošnjak, kao da nemamo prečih problema" dok sad kada je obratno, kada čovjek izjavi "Meni će dijete biti Bosanac a ne Bošnjak" da nema nigdje komentarima kako on razmišlja o takvim dok se oko njega dešavaju preče stvari i država propada.
I kakve to veze ima s činjenicom da ti smatraš da neko ko se izjasni kao "Bosanac" treba imati manja prava nego neko ko se izjašnjava kao "Bošnjak", a na šta sam ja reagovao? Kako si ti meni uopšte replicirao tim glupostima koje si napisao?
- skafiskafsnjak
#57238 Re: SDA-All about
Ma plitko razmisljanje.Leverage wrote: ↑06/03/2021 15:49Ne znam da li si svjestan toga, ali ako ti nekom napišeš da "sporije konta" ili slično, to ne znači da je to stvarno slučaj. To samo znači da si bepotrebno potrošio par bajta serverskog prostora za kojeg plaća neko drugi i na čemu ti neće biti zahvalan.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:44 Vidim da malo sporije kontaš pa da ti detaljnije objasnim.
I kakve to veze ima s činjenicom da ti smatraš da neko ko se izjasni kao "Bosanac" treba imati manja prava nego neko ko se izjašnjava kao "Bošnjak", a na šta sam ja reagovao? Kako si ti meni uopšte replicirao tim glupostima koje si napisao?
U svakom normalnom drustvu, ista prava su svakome zagarantovana. Ja prvi to osjetim u Njemackoj
-
tempuser
#57239 Re: SDA-All about
Leverage wrote: ↑06/03/2021 15:45Piše se recycle bin.tempuser wrote: ↑06/03/2021 15:25 Izjašnjavaju se kako žele i zato idu u recycle bean skupa sa ostalim koji se izjašnjavaju mimo torovske podjele jer ih sistem, koji uzdiže tor iznad države, ili ne poznaje ili sistematki ignoriše, a jedan od tvoraca tog sistema je "građanski i multietnički" Bošnjak Alija iz SDA, samo što to u toj svojoj visokosofisticanoj filozofiji ne možeš da skontaš banalnu činjenicu.
Apsolutno, uz dodatak da nisu imali puno izbora pri izjašnjavanju...
Alija nije izmislio Bošnjake, nego je SDA ideologija sa Alijom na čelu za Muslimane uzurpirala ime koje je na ovim prostorima starije od njih samih.
- skafiskafsnjak
#57240 Re: SDA-All about
@tempuser da li se ti izjasnjavas kao Bosnjak ateista ?
- Hank Paldum
#57241 Re: SDA-All about
Osim što ostaje činjenica da je dijete iz mješanog braka, Jevrej, Rom itd fule recycle bin, rošenjem neravnopravni, ti svojim nazadnim rezonom eliminišeš mogućnost slobode izjašnjavanja bez gubtka ravnopravnosti, a to je klasična diskriminacija.tempuser wrote: ↑06/03/2021 15:45Ne, nego su dobrovoljno ušli u recycle bin samo da bi kukali kako su ugroženi. Umjesto da se usmjeri sva pažnja na djecu mješovitih brakova i ostale poput Jevreja, Roma i Albanaca u BiH ove attention whores su svu pažnju ismjerili na sebe i sada se samo priča o Bošnjacima koji su se izjasnili Bosancima a ne o Sejdiću i Finciju.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:33 Izjašnjavaju se kako žele i zato idu u recycle bean skupa sa ostalim koji se izjašnjavaju mimo torovske podjele jer ih sistem, koji uzdiže tor iznad države, ili ne poznaje ili sistematki ignoriše, a jedan od tvoraca tog sistema je "građanski i multietnički" Bošnjak Alija iz SDA, samo što to u toj svojoj visokosofisticanoj filozofiji ne možeš da skontaš banalnu činjenicu.
Da je Bosna bosanka Bosanac bo mogao biti član predsjedništva, a Alija je dobio ono što je od prvog dana htio, islamsku feudalnu monarhiju.
[/quote]
Ti i dalje kriviš Aliju iako znamo svi citat Josipa Broza kako je BiH i srpska i hrvatska i muslimanska.
Ako je BiH u SFRJ bila i srpska i hrvatska i muslimanska, zemlja tri konstitutivna naroda i jedina razlika u narodima između SFRJ je promjena naziva kod Bošnjaka (uostalom ako su druga dva naroda zadržali imena Srbi i Hrvati nije teško pogodito koji je treći) onda je očigledno da familije koje su bile poznate kao muslimanske su danas bošnjačke i tu nema bas prostora za slobodu izražavanja jer nacionalnost nije religija ili državljanstvo da se mijenja.
-
mRNA
#57242 Re: SDA-All about
Dok lazni RVI ko mujo aganovic primaju 2000 maraka dotad RVI KOJI SU RANJAVANI NA LINIJAMA UMIRU OD GLADI.
https://avaz.ba/vijesti/bih/635614/sajd ... rosila-bih
https://avaz.ba/vijesti/bih/635614/sajd ... rosila-bih
- Leverage
#57243 Re: SDA-All about
Eh, ovo treba da ostane svima da vide, ako imaju ikakve sumnje u to na koji način treba razgovarati s tobom.
-
tempuser
#57244 Re: SDA-All about
Ne jer se rođenjem, a da se ne popišam na porijeklo jednog od roditelja, ne mogu izjasniti kao Bošnjak, tako da upisujem BiH, što mene i moje dijete po defaultu čini neravnopravnim u ovom zemlji, a izjednačavanje sa ostale 3 kategorije vladajućim ideologijama apsolutno ne odgovara! To je ono što ovi forumski neofilozofi ne kontaju ili preskaču da objasne...
- skafiskafsnjak
#57245 Re: SDA-All about
Bio bi ti neravnopravan i kao Bosnjak , ako nisi u stranci .tempuser wrote: ↑06/03/2021 16:06Ne jer se rođenjem, a da se ne popišam na porijeklo jednog od roditelja, ne mogu izjasniti kao Bošnjak, tako da upisujem BiH, što mene i moje dijete po defaultu čini neravnopravnim u ovom zemlji, a izjednačavanje sa ostale 3 kategorije vladajućim ideologijama apsolutno ne odgovara! To je ono što ovi forumski neofilozofi ne kontaju ili preskaču da objasne...
Toliko se "boris", pises i objasnjavas pojam Bosnjaka, a sam se nisi tako izjasnio. Ne bi se popisao na porijeklo roditelja... Samim tim sto nisi nijedno, na neki nacin si to uradio.
- Bloo
- Globalna šefica
#57246 Re: SDA-All about
Mda, jer je biološki determirana..rođen si s tim obilježjem.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:59 jer nacionalnost nije religija ili državljanstvo da se mijenja.
A vidimo iz slučajeva sa naše političke scene, da se može itekako promijeniti...
-
Novak20
#57247 Re: SDA-All about
Bloo wrote: ↑06/03/2021 16:13Mda, jer je biološki determirana..rođen si s tim obilježjem.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:59 jer nacionalnost nije religija ili državljanstvo da se mijenja.
A vidimo iz slučajeva sa naše političke scene, da se može itekako promijeniti...
- MorningStar
#57248 Re: SDA-All about
Zavisi kako se definise nacionalnost,nacija,nacionalni identitet.

Ja sam inace sovinista
Ja sam inace sovinista
-
tempuser
#57249 Re: SDA-All about
Apsolutno netačno!Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 15:59 Ti i dalje kriviš Aliju iako znamo svi citat Josipa Broza kako je BiH i srpska i hrvatska i muslimanska.
Ako je BiH u SFRJ bila i srpska i hrvatska i muslimanska, zemlja tri konstitutivna naroda i jedina razlika u narodima između SFRJ je promjena naziva kod Bošnjaka (uostalom ako su druga dva naroda zadržali imena Srbi i Hrvati nije teško pogodito koji je treći) onda je očigledno da familije koje su bile poznate kao muslimanske su danas bošnjačke i tu nema bas prostora za slobodu izražavanja jer nacionalnost nije religija ili državljanstvo da se mijenja.
Izjava da je BiH srpska i hrvatska i muslimanska izjava ne znači da je to zemlja 3 konstitutivna naroda kako si to to lijepo zaključio jer su prema ustavu iz 1963 u SRBiH svi narodi i narodnosti bili ravnopravni. Drugim riječima, u SRBiH si mogao postati predjesjednik RIV-a (što bi bio pandan članu predsjedništva) bez obzira na nacionalnost, a danas to ne možeš, i za takvo diskriminatorsko rješenje je između ostalih kriv i Alija.
Kad za familije pišeš da su muslimanske, ti ih definišeš kao vjerničke, a ne prema nacionalnoj pripadnosti. Musliman sa velikim "M" i malim "M" nisu ista kategorija.
Ti ne vladaš osnovnim pojmovima, a uplićeš se u finese...
- Bloo
- Globalna šefica
#57250 Re: SDA-All about
Ja sam Eskim.MorningStar wrote: ↑06/03/2021 16:20 Zavisi kako se definise nacionalnost,nacija,nacionalni identitet.
Ja sam inace sovinista![]()