SDA-All about

tempuser

#57201 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Leverage wrote: 06/03/2021 13:58
tempuser wrote: 06/03/2021 13:49
Leverage wrote: 06/03/2021 12:37 Moguće je, eto iznad rubrika možeš se izjasnit kako god hoćeš.
I šta budeš u zvaničnim rezultatima? Ostali!
Budeš to što si se izjasnio, svaka kategorija se jednako tretira.
Eh sad, ako neko pri citiranju podataka neće da upisuje 10-12 kategorija onda se može desiti da nekoliko kategorija stavi pod "ostali" radi preglednosti. Ali to nije zvanično, zvanični rezultati popisa kategoriju "Ostali" tretiraju odvojeno od svih drugih kategorija, tj. možeš se izjasniti kao "Ostali" i tu ne spadaju oni koji se izjašnjavaju kao "Bosanac".

Izgled popisnog listića, koji ima tri najbrojnija naroda posebno navedena, služi da bi popisivači lakše obavljali posao, tj. da ne bi par stotina puta dnevno upisivali imena ta tri naroda. Kada popisivač pita onog koji se popisuje on njemu ne pokazuje listić niti mu čita ove opcije koje su tu radi bržeg rada samog popisivača.
Pogledaj zvanične rezultate popisa pa naži gdje su tretirani od ostalih kategorija.
Daj mi zvanični podatak koliko je Rusina u BiH?

http://www.statistika.ba/
Leverage

#57202 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

tempuser wrote: 06/03/2021 14:13 Pogledaj zvanične rezultate popisa pa naži gdje su tretirani od ostalih kategorija.

Ovo nisu zvanični rezultati popisa, ovo je onako neka stranica.

https://popis.gov.ba/

Rusina u BiH ima 32.
tempuser

#57203 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Leverage wrote: 06/03/2021 14:23
tempuser wrote: 06/03/2021 14:13 Pogledaj zvanične rezultate popisa pa naži gdje su tretirani od ostalih kategorija.

Rusina u BiH ima 32.
Da te onda podjestim na ovo:

https://www.slobodnaevropa.org/a/faruk- ... 05562.html
Škobo Habu

#57204 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

tempuser wrote: 06/03/2021 13:55
Da ti ponovim pitanje, kako objašnjavaš latinski naziv cvijeta? Ta tvrdnja za Anžujce je tek jedna on nedokazanih, pa čak i malo vjerovatnij, teorija.
Bilo kako bilo, ljiljan kao simbol Bosanskog kraljevstva, a kasnije RBiH, ne može biti inkorporiran u identitet SDA!
Ti, kao prvo, totalni si analfabet kada je riječ o srednjovjekovnoj heraldici.

Bosanski ljiljan, kao endemska vrsta, nema veze sa simbolom ljiljana koji su u doba Kotromanića krasili grbove plemstva od Britanije, Francuske, Italije, Hrvatske do Bosne. Čuj motomanije - malo vjerovatna tvrdnja?

Ko tvrdi to? Imamović? Osmanagić? :lol:
tempuser

#57205 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Hank Paldum wrote: 06/03/2021 13:57 Ma to je samo ubleha od strane onih koji se nisu pomirili sa rezultatima Popisa i nakon 8 godina.
Da nije bilo četvrte opcije pa bi ta glupost donekle i pila vode. To bi bilo isto kao kada bi neko izjavio da je bila samo opcija Srbin, Hrvat i Ne izjašnjavam se da bi Bošnjaci samo zaokruživali da su Srbi i Hrvati a niko ne bi Ne izjašnjavam se.
E upravo je tako bilo muslimanima dok Tito nije udijelio veliko "M", samo što su se osim ostalih mogli da se izjasne kao Jugosloveni, pa si imao Srbe muslimanske vjeroispovjesti itd, a sam Alija je navodno bio jedan od takvih...
Toliko o ublehama...
Leverage

#57206 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

tempuser wrote: 06/03/2021 14:24

Rusina u BiH ima 32.

Ne budi bezobrazan. Kakve ovo veze ima sa glupostima koje si napisao ranije i za koje sam ti detaljno obrazložio kakvo je pravo stanje. Najmanje što bi trebao jeste da uputiš izvinjenje zbog nekorektnog dezavuisanja forumske javnosti.

Ovo je primjer zloupotrebe položaja i nema ama baš nikakve veze sa oni što smo ranije pričail. A naslov je tendenciozan i također nije tačan.
Last edited by Leverage on 06/03/2021 14:31, edited 1 time in total.
tempuser

#57207 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Škobo Habu wrote: 06/03/2021 14:28 Ti, kao prvo, totalni si analfabet kada je riječ o srednjovjekovnoj heraldici.

Bosanski ljiljan, kao endemska vrsta, nema veze sa simbolom ljiljana koji su u doba Kotromanića krasili grbove plemstva od Britanije, Francuske, Italije, Hrvatske do Bosne. Čuj motomanije - malo vjerovatna tvrdnja?

Ko tvrdi to? Imamović? Osmanagić? :lol:
Vidim, ti si ekspert koji ičćitava wikipediju... :lol:
tempuser

#57208 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Leverage wrote: 06/03/2021 14:31
tempuser wrote: 06/03/2021 14:24

Rusina u BiH ima 32.

Ne budi bezobrazan. Kakve ovo veze ima sa glupostima koje si napisao ranije i za koje sam ti detaljno obrazložio kakvo je pravo stanje. Najmanje što bi trebao jeste da uputiš izvinjenje zbog nekorektnog dezavuisanja forumske javnosti.

Ovo je primjer zloupotrebe položaja i nema ama baš nikakve veze sa oni što smo ranije pričail. A naslov je tendenciozan i također nije tačan.
Nisam bezobrazan, a ima itekakve veze jer samo poktrepljuje tvrdju o tome da se sistematski eliminiše mogućnost izjašnjavanja kao Bosanac, a pogotovo da se dovede u rang sa 3 ostale nacionalne kategorije. BTW pomenuti iz članka mi je blizak jaran, tako da priču kkao to nije tako, bla, bla bla možeš mačku o rep okačiti :D
Kome da se izvinem? Ti si baš neki šaljivdžija.
Idi i Mehmeda Spahe pa kukaj kako te šikaniraju po forumima, moćda te uhljebe pored Zahiragića...
Leverage

#57209 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

tempuser wrote: 06/03/2021 14:35 Nisam bezobrazan, a ima itekakve veze jer samo poktrepljuje tvrdju o tome da se sistematski eliminiše mogućnost izjašnjavanja kao Bosanac, a pogotovo da se dovede u rang sa 3 ostale nacionalne kategorije. BTW pomenuti iz članka mi je blizak jaran, tako da možeš... :D
Idi i Mehmeda Spahe pa kukaj kako te šikaniraju po forumima, moćda te uhljebe pored Zahiragića...
Ti stvarno misliš da je neko budala? Misliš da i ranije nisi primijećen kao osoba koja podmuklo i perfidno, pod krinkom kritike SDA, iznosi šovinističke i ksenofobne stavove prema Bošnjacima. Ovdje tražiš sagovornike koji su anti-SDA nastrojeni pa pokušavaš s njima razvezati neku priču na fonu onoga kako Bošnjake doživljava Biljana Plavšić.

To što sam član SDP-a i što sam 99% vremena na ovom forumu proveo kritikujući SDA bez ikakve zadrške ne znači da mi neki kriptošešelj poput tebe može prodavati jeftine ublehe.

Znamo i da si ranije ovdje pisao pod nickom goran ili tako nešto, zašto si banovan možemo samo pretpostaviti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57210 Re: SDA-All about

Post by pici »

doK brojite krvna zrncad jebo nam je bOkir sa dodikom i covicem sve do petnestog koljena...

"Ja ne znam da Federalna vlada ima ikakav plan. Oni lutaju. Mi imamo plan, izdvojili sredstva, odabrali veledrogeriju koja je stupila u kontakt i dobila svu potrebnu dokumentaciju na državnom nivou i rezervisala vakcine. Sada sve to trebamo operacionalizirati na državnom nivou. Moram vam reći jednu stvar. Kada smo vršili pregovore sa direktorom kompanije AstraZeneca, oni nisu vjerovali niti jednom našem papiru dok se nismo uživo javili jer više ne vjeruju niti jednom našem političaru. Rekli su nam da su dobili 'more' papire od premijera i ministara te da oni nisu znali s kim vrše pregovore", naveo je Vranić.

toliko o vakcinama i sdO i njihovim strateskim partnerima guznim...
tempuser

#57211 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Leverage wrote: 06/03/2021 14:48
tempuser wrote: 06/03/2021 14:35 Nisam bezobrazan, a ima itekakve veze jer samo poktrepljuje tvrdju o tome da se sistematski eliminiše mogućnost izjašnjavanja kao Bosanac, a pogotovo da se dovede u rang sa 3 ostale nacionalne kategorije. BTW pomenuti iz članka mi je blizak jaran, tako da možeš... :D
Idi i Mehmeda Spahe pa kukaj kako te šikaniraju po forumima, moćda te uhljebe pored Zahiragića... :izet:
Ti stvarno misliš da je neko budala? Misliš da i ranije nisi primijećen kao osoba koja podmuklo i perfidno, pod krinkom kritike SDA, iznosi šovinističke i ksenofobne stavove prema Bošnjacima. Ovdje tražiš sagovornike koji su anti-SDA nastrojeni pa pokušavaš s njima razvezati neku priču na fonu onoga kako Bošnjake doživljava Biljana Plavšić.

To što sam član SDP-a i što sam 99% vremena na ovom forumu proveo kritikujući SDA bez ikakve zadrške ne znači da mi neki kriptošešelj poput tebe može prodavati jeftine ublehe.

Znamo i da si ranije ovdje pisao pod nickom goran ili tako nešto, zašto si banovan možemo samo pretpostaviti.
Da me lično poznaješ stidio bi se sam sebe kao si ispao glup!
Naravno da tražim anti-SDA nastrojene sagovornike jer je SDA najveće zlo koje nas je snašlo na komadu zelje koji smo odbranili.
Leverage

#57212 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

pici wrote: 06/03/2021 14:48 doK brojite krvna zrncad jebo nam je bOkir sa dodikom i covicem sve do petnestog koljena...

"Ja ne znam da Federalna vlada ima ikakav plan. Oni lutaju. Mi imamo plan, izdvojili sredstva, odabrali veledrogeriju koja je stupila u kontakt i dobila svu potrebnu dokumentaciju na državnom nivou i rezervisala vakcine. Sada sve to trebamo operacionalizirati na državnom nivou. Moram vam reći jednu stvar. Kada smo vršili pregovore sa direktorom kompanije AstraZeneca, oni nisu vjerovali niti jednom našem papiru dok se nismo uživo javili jer više ne vjeruju niti jednom našem političaru. Rekli su nam da su dobili 'more' papire od premijera i ministara te da oni nisu znali s kim vrše pregovore", naveo je Vranić.

toliko o vakcinama i sdO i njihovim strateskim partnerima guznim...
Fadilu vjerovatno ne bi vjerovali ni kad bi doš'o s koferom keša.
Leverage

#57213 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

tempuser wrote: 06/03/2021 14:51 Da me lično poznaješ stidio bi se sam sebe kao si ispao glup!
Naravno da tražim anti-SDA nastrojene sagovornike jer je SDA najveće zlo koje nas je snašlo na komadu zelje koji smo odbranili.
Da te lično poznajem okretao bih glavu od tebe.

Nije problem što ih tražiš nego zbog čega ih tražiš, što sam i obrazložio.

Rekoh ti, nemoj meni šuplje, probaj na drugom mjestu. Inače bih ignorisao ove tvoje zlonamjerne opaske oko popisa ali sam ovaj put odlučio da te ogolim do kraja.
tempuser

#57214 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Leverage wrote: 06/03/2021 14:54
tempuser wrote: 06/03/2021 14:51 Da me lično poznaješ stidio bi se sam sebe kao si ispao glup!
Da te lično poznajem okretao bih glavu od tebe.

Nije problem što ih tražiš nego zbog čega ih tražiš, što sam i obrazložio.

Rekoh ti, nemoj meni šuplje, probaj na drugom mjestu. Inače bih ignorisao ove tvoje zlonamjerne opaske oko popisa ali sam ovaj put odlučio da te ogolim do kraja.
Naravno da bih, od stida za gluposti i nebiloze o meni kao antibošnjaku i, kako je ono neobošnjački flozof to definisao, aha, kriptošešelj! :lol:
E
Hank Paldum

#57215 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

tempuser wrote: 06/03/2021 14:30
Hank Paldum wrote: 06/03/2021 13:57 Ma to je samo ubleha od strane onih koji se nisu pomirili sa rezultatima Popisa i nakon 8 godina.
Da nije bilo četvrte opcije pa bi ta glupost donekle i pila vode. To bi bilo isto kao kada bi neko izjavio da je bila samo opcija Srbin, Hrvat i Ne izjašnjavam se da bi Bošnjaci samo zaokruživali da su Srbi i Hrvati a niko ne bi Ne izjašnjavam se.
E upravo je tako bilo muslimanima dok Tito nije udijelio veliko "M", samo što su se osim ostalih mogli da se izjasne kao Jugosloveni, pa si imao Srbe muslimanske vjeroispovjesti itd, a sam Alija je navodno bio jedan od takvih...
Toliko o ublehama...
Sa velikom razlikom da je se u onom sistemu radilo o jednom narodu a ovo danas imamo neki četvrti pseudo narod. Ja podržavam pravo svakog BH građana iz mješovitog braka, Roma, Jevreja, Albanca, Turčina, Vlaha, Arapa, Mađara, Poljaka i svakoga drugog da se ne vodi pod ružnim nazivom Ostali i da imaju prava ista kao i većinski bošnjački narod kao i ostali konstitutivni narodi ali ove "ostale"/ Bosance koji dolaze iz bošnjačkih familija a glume neke buntovnike i izjasnili su se iz nekog inata Bosancima, pogotovo šta smo kao narod pretrpjeli, su zaslužili što manja prava.
Nije ih stid se porediti sa situacijom Bošnjaka u SFRJ i pravim današnjom manjinama u BiH i namjerno se napraviti ugroženim. To je isto kao kada bi u Americi bijelac se polio crnom farbom i kulao na rasizam.

Šta kaže, Kemal vodi bitku za Faruka, prava imena BH manjina :lol: i on daje intervjue, pravi bosanski Martin Luther King :D
Leverage

#57216 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Čuj zaslužili manja prava zato što su se drukčije izjasnili :lol:

Vas dvojica morate prihvatiti notornu činjenicu da se svako može izjasniti kako god hoće, bez obzira koliko se vama ti nazivi ne sviđali.
Hank Paldum

#57217 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

A gdje su sad kod Kemala i Faruka ti isti da izjave dok nam omladina odlazi, fabrike propadaju, lopovi kradu njemu su važnije stvati da je Bosanac a ne Bošnjak? Ne, tu mu se treba diviti. Ko vas ne zna.
tempuser

#57218 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Leverage wrote: 06/03/2021 15:07 Čuj zaslužili manja prava zato što su se drukčije izjasnili :lol:

Vas dvojica morate prihvatiti notornu činjenicu da se svako može izjasniti kako god hoće, bez obzira koliko se vama ti nazivi ne sviđali.
Još samo da te ne habaju Sejdić i Finci! :D :bih:
Leverage

#57219 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Čuj "dok fabrike propadaju, a lopovi kradu", a juče kaže da glasa za SDA :lol:

Ako je iko zaslužio da ostane i bez gaća na guzici onda su to takvi poput tebe.
tempuser

#57220 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Hank Paldum wrote: 06/03/2021 15:04 ali ove "ostale"/ Bosance koji dolaze iz bošnjačkih familija a glume neke buntovnike i izjasnili su se iz nekog inata Bosancima, pogotovo šta smo kao narod pretrpjeli, su zaslužili što manja prava.
Zbog ovakvih rezona nam jeste kako jeste... :bih:
Leverage

#57221 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

tempuser wrote: 06/03/2021 15:11
Leverage wrote: 06/03/2021 15:07 Čuj zaslužili manja prava zato što su se drukčije izjasnili :lol:

Još samo da te ne habaju Sejdić i Finci! :D :bih:
Sejdić i Finci se, koliko znam, izjašnjavaju kako žele.

Problem njihove i još nekih apelacija vezan je za nemogućnost kandidovanja na neke pozicije zbog načina izjašnjavanja što je stvar koja je dogovorena u Daytonu. Zašto su dogovorena diskriminatorna rješenja u tom pogledu i zašto to nije promijenjeno trebalo bi pitati one koji su tamo bili prisutni i koji već 25 godina imaju dovoljno ruku da to promijene.

Tako da mene ništa ne haba, tebe habaju vlastite frustracije usljed ksenofobnog načina razmišljanja.
Hank Paldum

#57222 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Da, ko već ima luksuz da pripada bošnjačkom narodu, jednom od konstitutivnih naroda, većinskih naroda i sam od sebe pravi manjinu i ugroženog takve baš zbog takvih bezobraznih ispada treba staviti zadnje u red da dođu na red dok se kod pravih manjina ne izbori za prava.

Ako želi biti mazohista i sam od sebe napravito ugroženu manjinu onda mu treba tu želju ispuniti.
Leverage

#57223 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Hank Paldum wrote: 06/03/2021 15:16

Da, ko već ima luksuz da pripada bošnjačkom narodu, jednom od konstitutivnih naroda, većinskih naroda i sam od sebe pravi manjinu i ugroženog takve baš zbog takvih bezobraznih ispada treba staviti zadnje u red da dođu na red dok se kod pravih manjina ne izbori za prava.

Ako želi biti mazohista i sam od sebe napravito ugroženu manjinu onda mu treba tu želju ispuniti.
Svako pripada onom narodu kojem osjeća da pripada, a ne u koji si ga ti svrstao.

Tvoje bezvrijedno ksenofobno mišljenje na tu temu je potpuno irelevantno.
skafiskafsnjak

#57224 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Jao pazi ovoga, zadnje u red....

Pa zbog Baketa i takvih i jesu zadnji u redu oni koji ne misle kao oni.. :-)
Patton44

#57225 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Styling wrote: 06/03/2021 10:13
Patton44 wrote: 06/03/2021 09:06
Styling wrote: 06/03/2021 07:20

On konta, po uzoru na Crnu Goru, ako je dole SPC okrenula drzavu naopako i uspostavila sistem koji kontrolise da bi i on mogao nesto slicno ovdje napraviti. Sreca pa mi nemamao svojih Abazovica.
A kifla
Odgovorit cu ti jezikom koji ti razumijes - :pisnula: :pisnula: :pisnula:
Potpisa Dritan sa Kavazovicem,mada bi volio da je sa Zukorlicem,ipak mu je finansirao kampanju za Reisa.
A znamo i ko podrzava Dritana u CG. :izet:
Post Reply