U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Guadalajara

#26 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by Guadalajara »

MorningStar wrote: 05/03/2021 16:56
llull wrote: 05/03/2021 16:55 Niko se u manjem entitetu nije ni sekunde uznemirio, da je bilo iole osnove napravili bi oni price o Al Kaidi i slicno ... Ovo je klasicna krimi prica...
Ne dizu buku jer ako krenu pretresati vikendice po RSu namirli bi trziste sekundarnih sirovina za sledecih 5 godina.
To je to...Ne samo vikendicu, svako selo po tim vukojebinama...
mirza08

#27 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by mirza08 »

Guadalajara wrote: 05/03/2021 19:31
MorningStar wrote: 05/03/2021 16:56
llull wrote: 05/03/2021 16:55 Niko se u manjem entitetu nije ni sekunde uznemirio, da je bilo iole osnove napravili bi oni price o Al Kaidi i slicno ... Ovo je klasicna krimi prica...
Ne dizu buku jer ako krenu pretresati vikendice po RSu namirli bi trziste sekundarnih sirovina za sledecih 5 godina.
To je to...Ne samo vikendicu, svako selo po tim vukojebinama...
Kakvo selo pa svi su puni ko brod moje komsije u RS imaju od pistolja do Protiavionski mitraljeza, zolja itd...
Hemel

#28 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by Hemel »

Bas da je krimi prica brujalo bi na sve strane ali se radi o ocitoj stvari da je oruzje cetnicko ostalo iza rata.
Nije Nedzad tu zivio za vrijeme rata pa zazidao toliko oruzja. Da ga je dovezao, mora biti bas toliko lud.

Ili je ostalo iz rata ili je dovezeno da se digne prasina. Trece nema.

Prodavanje oruzja se radi iz steka a ne prevozenjem na neku lokaciju i to ne bas prijateljsku.
llull

#29 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by llull »

Ako znas koga iz Janje slobodno pitaj, ja sam pitao...
Hemel

#30 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by Hemel »

llull wrote: 05/03/2021 00:16
spreca wrote: 04/03/2021 17:27
llull wrote: 04/03/2021 08:55

Nisi skontao poentu posta, fora je da je oruzje pronadjeno u vikendici koju koristi bosnjak a nije podignuta nikakva halabuka u medijima, znaci da apsolutno nema veze ni sa bosnjacima ni sa nekim terorizmom ili ko zna cim sto bi srbi mogli da iskoriste.
Ocigledno je da su u pitanju neke drugacije igre i to mi je cudno kako su mediji u RS samo preletili preko ovoga.
Vikendica je vjerovatno nekog shumadijskog heroja koji se za vrijeme onog rata snadbio za slucaj nestasice
Vikendica je u vlasnistvu lika koji je ozenio djevojku iz Janje, lik je negdje iz srednje bosne kako mi je rekao poznanik iz Janje, i u pitanju je klasican sverc oruzjem.
Lik ti rekao da je klasicni sverc oruzjem. :-)
Zbog ovolike kolicine pronadjenog oruzja istog momenta bi bila uspostavljena saradnja sa Interpolom i Njemackim sluzbama i taj bi vec bio lisen slobode.

U Janji niko nije ostao u ratu. Sve su protjerali pa su i ime mislim promijenili.

Ko je i kada to zazidao mozda necemo saznati nikada.

Da je cisto Nedzad to uradio, to bi brujalo danima kao sto je brujalo oruzje u dvorani Borik kad na kraju onaj jadnik Boško Stanišljević ostavio da se nadje.
llull

#31 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by llull »

Hemel wrote: 05/03/2021 23:39
llull wrote: 05/03/2021 00:16
spreca wrote: 04/03/2021 17:27

Vikendica je vjerovatno nekog shumadijskog heroja koji se za vrijeme onog rata snadbio za slucaj nestasice
Vikendica je u vlasnistvu lika koji je ozenio djevojku iz Janje, lik je negdje iz srednje bosne kako mi je rekao poznanik iz Janje, i u pitanju je klasican sverc oruzjem.
Lik ti rekao da je klasicni sverc oruzjem. :-)
Zbog ovolike kolicine pronadjenog oruzja istog momenta bi bila uspostavljena saradnja sa Interpolom i Njemackim sluzbama i taj bi vec bio lisen slobode.

U Janji niko nije ostao u ratu. Sve su protjerali pa su i ime mislim promijenili.

Ko je i kada to zazidao mozda necemo saznati nikada.

Da je cisto Nedzad to uradio, to bi brujalo danima kao sto je brujalo oruzje u dvorani Borik kad na kraju onaj jadnik Boško Stanišljević ostavio da se nadje.
Lose mislis, iz Janje je vecina protjerana, oko 50 bosnjaka iz Janje je ubijeno tokom rata, neki u ratnim zlocinima direktnim a neki kao posljedica boravka u logorima, a neki od granata ABIH na kopanju rovova za srpsku stranu.
Bilo je bosnjaka i za vrijeme rata u Janji i nije nikada mjenjano ime... A mogao si da vidis da je vikendica skoro napravljena.
Hemel

#32 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by Hemel »

I dalje stojim pri svome dok se ''istraga'' ne zavrsi.
TheMule

#33 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by TheMule »

MehmedPasaMoric wrote: 05/03/2021 10:02 Ja ne znam sta je tuznije, to sto i 30 godina nakon rata ljudi drze oruzje, ili to sto ljudi drze ovu skalameriju koja se moze naci jos samo u muzejima i eventualno kod paravojnih formacija u Somaliji i Kamobdzi... Ako ti se vec ratuje odrijesi kesu brate pa nabavi neki AR15, neki M4 karabin, neki HK91 kao sav normalan svijet, a ne da cuvas ovo staro gvozdje od kojeg je pola vjerovatno neispravno
Skalamerija sa slike je bolja od tih tvojih
MehmedPasaMoric

#34 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by MehmedPasaMoric »

TheMule wrote: 06/03/2021 00:04
MehmedPasaMoric wrote: 05/03/2021 10:02 Ja ne znam sta je tuznije, to sto i 30 godina nakon rata ljudi drze oruzje, ili to sto ljudi drze ovu skalameriju koja se moze naci jos samo u muzejima i eventualno kod paravojnih formacija u Somaliji i Kamobdzi... Ako ti se vec ratuje odrijesi kesu brate pa nabavi neki AR15, neki M4 karabin, neki HK91 kao sav normalan svijet, a ne da cuvas ovo staro gvozdje od kojeg je pola vjerovatno neispravno
Mojih cega? Ja ne posjedujem oruzje ni legalno ni ilegalno, a da zelim da ga posjedujem to sigurno ne bi bili ovakvi muzejski eksponati
TheMule

#35 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by TheMule »

MehmedPasaMoric wrote: 06/03/2021 00:09
Mojih cega? Ja ne posjedujem oruzje ni legalno ni ilegalno, a da zelim da ga posjedujem to sigurno ne bi bili ovakvi muzejski eksponati
Prilicno sam bio precizan, jer sam te citiro- tih koje si naveo. Nisu se nesto dokazali nigdje, pa ni na nasim prostorima. Dobre su u igriciama.

Poluatomatski Hekler, zahtjevne americke puske s manjim kalibrom, osim sto izgledaju "mocno" nigdje veze kad su u pitanju nasi kriminalci, ili neke manje oruzane grupe koje bi ih koristile.
MehmedPasaMoric

#36 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

TheMule wrote: 06/03/2021 01:46

Prilicno sam bio precizan, jer sam te citiro- tih koje si naveo. Nisu se nesto dokazali nigdje, pa ni na nasim prostorima. Dobre su u igriciama.

Poluatomatski Hekler, zahtjevne americke puske s manjim kalibrom, osim sto izgledaju "mocno" nigdje veze kad su u pitanju nasi kriminalci, ili neke manje oruzane grupe koje bi ih koristile.
Citav svijet budala samo Bosnjo i Somalijac pametni, jel to poenta?
TheMule

#37 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by TheMule »

MehmedPasaMoric wrote: 06/03/2021 11:06

Ne budi tup ko cekic. Vise zemalja koristi Kalasnikov nego bilo koje zapadno oruzje. A kad se hvatas Somalije, u direktnom okrsaju kad je odmjer bio 1:1 su porazili Amerikance, pa izgleda nisu bas tako losi :roll:
Nego, produzi ti negdje drugo, imas ti nekih izgleda vecih problema od toga koje se oruzje sverca po Bosni
MehmedPasaMoric

#38 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

TheMule wrote: 06/03/2021 17:28

Ne budi tup ko cekic. Vise zemalja koristi Kalasnikov nego bilo koje zapadno oruzje. A kad se hvatas Somalije, u direktnom okrsaju kad je odmjer bio 1:1 su porazili Amerikance, pa izgleda nisu bas tako losi :roll:
Nego, produzi ti negdje drugo, imas ti nekih izgleda vecih problema od toga koje se oruzje sverca po Bosni
Pa vecina svijeta zivi ispod granice siromastva, prema tome nista cudno, jedino je cudno sto se mi uvijek ugledamo na sirotinju a ne na napredni svijet
MorningStar

#39 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by MorningStar »

MehmedPasaMoric wrote: 06/03/2021 17:47

Pa vecina svijeta zivi ispod granice siromastva, prema tome nista cudno, jedino je cudno sto se mi uvijek ugledamo na sirotinju a ne na napredni svijet
Kalas je u borbi bolji od m16 ke. Pod bolji podrazumjevam pouzdaniji,na 300 metara preciznost ista skoro , mnogo teze zrno - sporije.Negativna strana je tezina municije u kompletu.

"Bogate" zemlje koriste m16 ke jer su pretezno u natou.Njemacka je ne koristi,ni francuska,ni engleska,ni italija. O cemu ti pricas znas li ?? Ne znas a to vidim, sad ces krenuti epopeje gluposti jer ces se naci uvRedjenim i iznenadjenim.

Ovaj arsenal koji su nasli je itekako potentan a ovakvih po BiH ne sumnjam da ima koliko hoces.To sto ti mislis sljasti sija m16ka il m4ka znaci dobra je tvoje neznanje o navedenim oruzjem u poredjenju sa kalasom.Ovo sa slika uzmi operi fino naftom izribaj posusi i malo ulja pa ces viditi kakav je to muzejski primjerak. Ostavi m16ku 20 godina u zid pa izvadi i javi kako radi.
MehmedPasaMoric

#40 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

MorningStar wrote: 06/03/2021 17:57
MehmedPasaMoric wrote: 06/03/2021 17:47

Kalas je u borbi bolji od m16 ke. Pod bolji podrazumjevam pouzdaniji,na 300 metara preciznost ista skoro , mnogo teze zrno - sporije.Negativna strana je tezina municije u kompletu.

"Bogate" zemlje koriste m16 ke jer su pretezno u natou.Njemacka je ne koristi,ni francuska,ni engleska,ni italija. O cemu ti pricas znas li ?? Ne znas a to vidim, sad ces krenuti epopeje gluposti jer ces se naci uvRedjenim i iznenadjenim.

Ovaj arsenal koji su nasli je itekako potentan a ovakvih po BiH ne sumnjam da ima koliko hoces.To sto ti mislis sljasti sija m16ka il m4ka znaci dobra je tvoje neznanje o navedenim oruzjem u poredjenju sa kalasom.Ovo sa slika uzmi operi fino naftom izribaj posusi i malo ulja pa ces viditi kakav je to muzejski primjerak. Ostavi m16ku 20 godina u zid pa izvadi i javi kako radi.
Prije svega ja sam pacifista i ne zanima me oruzje niti sam se negdje nazvao ekspertom, samo mi nema logike da je sve i jedna stvar iz 40tih, 50tih ili kad je vec izumljen kalasnjikov vec odavno prevazidjena, samo eto pusku ne moze niko napraviti bolju... U vremenu tehnoloskog napretka kad se salju ekspedicije u svemir, kada automobili sami voze, kada mozemo ubrzati protone na brzinu svjetlosti, i dalje niko nije dizajnirao nista bolje od necega sto je pijani Rus nacrtao na komadu tariguza u rovu prije 70 godina? Mani me suplje decko
MorningStar

#41 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by MorningStar »

M2 browning je jedno od najkoristenijih oruzja americke vojske danas (vjerujem da si cuo za "fifty cal" ili "ma deuce" )- napravljeno 1933 godine (prvobitni dizajn 1917)

Toliko o supljoj.
MehmedPasaMoric

#42 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

MorningStar wrote: 06/03/2021 18:19 M2 browning je jedno od najkoristenijih oruzja americke vojske danas (vjerujem da si cuo za "fifty cal" ili "ma deuce" )- napravljeno 1933 godine (prvobitni dizajn 1917)

Toliko o supljoj.
Nisam cuo jer kao sto rekoh ne zanima me to... Eto tebe zanoma i kakvu korist imas od toga? Mi niti imamo vojsku niti vojnu industriju niti cemo ikada imati, ostaje ti da znanje prosipas po forumima gdie ljude zaboli cosak. 90% na ovoj slici vidi muzejske primjerke a 99% ih ne bi uzelo u ruku ni za kakve pare, osim ako nije kakva svadba i senluk
Hemel

#43 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by Hemel »

MehmedPasaMoric wrote: 06/03/2021 18:37
MorningStar wrote: 06/03/2021 18:19 M2 browning je jedno od najkoristenijih oruzja americke vojske danas (vjerujem da si cuo za "fifty cal" ili "ma deuce" )- napravljeno 1933 godine (prvobitni dizajn 1917)

Toliko o supljoj.
Nisam cuo jer kao sto rekoh ne zanima me to... Eto tebe zanoma i kakvu korist imas od toga? Mi niti imamo vojsku niti vojnu industriju niti cemo ikada imati, ostaje ti da znanje prosipas po forumima gdie ljude zaboli cosak. 90% na ovoj slici vidi muzejske primjerke a 99% ih ne bi uzelo u ruku ni za kakve pare, osim ako nije kakva svadba i senluk
Pa cime je Bosna odbranjena???
MehmedPasaMoric

#44 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Hemel wrote: 06/03/2021 19:07

Toliko o supljoj.
Po tvojoj logici Iran ne bi trebao razvijati nuklearno oruzje nego bi vojna oprema bila stit i koplje jer su tako porazili Grcku :lol: hajmo malo u buducnost, ucrvasmo se u proslosti
Hemel

#45 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by Hemel »

MehmedPasaMoric wrote: 06/03/2021 20:32

Po tvojoj logici Iran ne bi trebao razvijati nuklearno oruzje nego bi vojna oprema bila stit i koplje jer su tako porazili Grcku :lol: hajmo malo u buducnost, ucrvasmo se u proslosti

Mi smo koristili muzejske eksponate da se branimo, rucno pravili rore a ti ovo smatras smece.
Ne sekiraj se ti, sve sto izbacuje djule je ubitacno.
Ovaj put necemo mastati o svemirskom naoruzanju.
MehmedPasaMoric

#46 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Hemel wrote: 06/03/2021 20:35
MehmedPasaMoric wrote: 06/03/2021 20:32

Mi smo koristili muzejske eksponate da se branimo, rucno pravili rore a ti ovo smatras smece.
Ne sekiraj se ti, sve sto izbacuje djule je ubitacno.
Ovaj put necemo mastati o svemirskom naoruzanju.
Mene u slucaju rata samo interesuje iskljucivo koji autobus se najbrze i najefiskanije moze izbaciti do granice, a ovi glasaci SDA/SNSD/HDZ neka budu topovsko meso
drndalo

#47 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by drndalo »

Toliko o supljoj.
Ako te ne zanima, zasto komentarises? Zaostali? Jesmo. Po vise osnova. S druge strane mozes to posmatrati kao Golfa 2-icu dizel u BiH... Dokazana skalamerija koju i macolom tesko mozes sjebat skroz. Dijelova i znanja, kao i municije mozes naci na “svakoj trafici”...
MehmedPasaMoric

#48 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

drndalo wrote: 07/03/2021 13:04

Toliko o supljoj.
Ako te ne zanima, zasto komentarises? Zaostali? Jesmo. Po vise osnova. S druge strane mozes to posmatrati kao Golfa 2-icu dizel u BiH... Dokazana skalamerija koju i macolom tesko mozes sjebat skroz. Dijelova i znanja, kao i municije mozes naci na “svakoj trafici”...
Jedina razlika je sto Golfa ljudi koriste pa njegov opstanak na ulicama ima nekog smisla, a ovo gvozdje stoji tu 30 godina bez ikakve svrhe i moze stajati jos 330... Bolje bi bilo to izloziti u nekom muzeju gdje i pripada
bingov buraz

#49 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by bingov buraz »

Kalaš se ni u snu ne može porediti sa M-16 što se preciznosti tiče.

Skoro sve ostalo je na njegovoj strani.
drndalo

#50 Re: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Post by drndalo »

Na daljinama gdje se najcesce koristi, a sto je skoro uvijek unutar 100m, barem kod nas, vrlo lako moze...
Post Reply