da li ovo smatras pozitivnim?
Republika Turska
- HarTar
- MorningStar
#28780 Re: Republika Turska
A da nije 93 bi otpjevali svoje.
Kako ide hari - vidim roka plava beretka iz butmira ne mozes da udahnes
- HarTar
#28781 Re: Republika Turska
Turske patriote odgovorili na pravi način na provokacije u sred New Yorka
-
belfy
- HarTar
#28783 Re: Republika Turska
Kemalistička Turska 95-te je bila na nivou današnje Ukrajine, o čemu mi pričamo?!
- @mba
- HarTar
#28785 Re: Republika Turska
U Jarabulusu koje kontroliraju Turske snage bačen balistički projektil.
Moguće da je balistički projektil ispaljen iz Ruske podmornice.
Elementi turskih oružanih snaga u regiji nisu pretrpjeli nikakvu štetu. Sve sam više uvjeren da iza pogibije generala Erbasa stoje ruski elementi...
Elementi turskih oružanih snaga u regiji nisu pretrpjeli nikakvu štetu. Sve sam više uvjeren da iza pogibije generala Erbasa stoje ruski elementi...
Last edited by HarTar on 05/03/2021 19:50, edited 1 time in total.
- MorningStar
#28786 Re: Republika Turska
Trebali su onda samo pustiti 93 da rVati i Srbi krenu i finiziraju sto su poceli. Ili mozda pustiti 95 ono hajte pa kad srbija udje u rat boli na k**ac ne kukajte nama na cnn-u.
- @mba
#28787 Re: Republika Turska
neki ljudi su zadnjih 30 godina prespavali!
- @mba
#28788 Re: Republika Turska
MorningStar wrote: ↑05/03/2021 19:50Trebali su onda samo pustiti 93 da rVati i Srbi krenu i finiziraju sto su poceli. Ili mozda pustiti 95 ono hajte pa kad srbija udje u rat boli na k**ac ne kukajte nama na cnn-u.
ja tvrdim i da jesu i da nisu, dronovima su 95-te sve pratili i znali sta se desava, znaju i danas da dayton ne funkcionira pa nista ne poduzimaju kao i sve vrijeme agresije, za dayton su ameri najodgovorniji i za embargo isto tako, ako je neko dovoljno jak i ima petlju danas a tih godina pogotovo onda su to ameri!
- @mba
#28789 Re: Republika Turska
HarTar wrote: ↑05/03/2021 19:50 U Jarabulusu koje kontroliraju Turske snage bačen balistički projektil.
da je bila neka nezgoda to se odma moze iskljuciti, klasicna sabotaza i ubistvo jako bitnw osobe, nadam se da ce turska iz ovoga izvuci pouku i uzvratiti istom mjerom!
- HarTar
#28790 Re: Republika Turska
Klasična osveta za Karabag...@mba wrote: ↑05/03/2021 19:58HarTar wrote: ↑05/03/2021 19:50 U Jarabulusu koje kontroliraju Turske snage bačen balistički projektil.
da je bila neka nezgoda to se odma moze iskljuciti, klasicna sabotaza i ubistvo jako bitnw osobe, nadam se da ce turska iz ovoga izvuci pouku i uzvratiti istom mjerom!
- MorningStar
#28791 Re: Republika Turska
Pored toga sto je fr i engleska bila pro srpski nastrojena uz rusiju - ameri su pristali na embargo - posle rekli da je greska te presutno dopustali prebacivanje oruzja u bih a da su htjeli mogli su zaustaviti i cackalicu da prodje, dalje 93 su natjerali tudjmana da sjedne za stol i zavrsi sukob hvo-arbih , 95 pragmaticno su rekli dosta kad nitko nije pobijedio niti izgubio , svi nesto dobili i izgubili - hrvatska vojska je vec bila stala - ostalo je na ar bih da sama ide na banja luku - a nekim cudom i da je uzmes , sta onda ako srbija udje u rat , ameri trebaju da ratuju za ciljeve pro-bosanskih snaga jel ? Ne zavrsili su rat kako su smatrali da je fer , te ostavili da se dogovorimo kako vrijeme prodje - medjutim imamo lopovije na vlasti koji koriste mrznju medjunacionalnu da kradu + stupidne narode - podcijenili su koliko smo iracionalni.@mba wrote: ↑05/03/2021 19:56MorningStar wrote: ↑05/03/2021 19:50Trebali su onda samo pustiti 93 da rVati i Srbi krenu i finiziraju sto su poceli. Ili mozda pustiti 95 ono hajte pa kad srbija udje u rat boli na k**ac ne kukajte nama na cnn-u.
ja tvrdim i da jesu i da nisu, dronovima su 95-te sve pratili i znali sta se desava, znaju i danas da dayton ne funkcionira pa nista ne poduzimaju kao i sve vrijeme agresije, za dayton su ameri najodgovorniji i za embargo isto tako, ako je neko dovoljno jak i ima petlju danas a tih godina pogotovo onda su to ameri!
Turska ima ekonomiju kao holandija - medjutim ovi sto onanisu na istu su izgubili kompase tj udarilo im u glavu sve ocekuju janjicare da im pokucaju na vrata
Mislim pa ni srbi se ne saginju rusima tako... tragikomicno sramotno.
-
The 51st State
#28792 Re: Republika Turska
Saginjes se i ti izraelu i amerima, mislim to o saginjanju je vise izlizana prica, svako ima svoje favorite i vizije. Nama je potreban svaki moguci saveznik,pa i turska, ako i kad turska dodje vojno ma nivo redimo jedne francuske i budali je jasno da nam je to najpririodnija i najizvjesnija saveznicka opcija.MorningStar wrote: ↑05/03/2021 20:03Pored toga sto je fr i engleska bila pro srpski nastrojena uz rusiju - ameri su pristali na embargo - posle rekli da je greska te presutno dopustali prebacivanje oruzja u bih a da su htjeli mogli su zaustaviti i cackalicu da prodje, dalje 93 su natjerali tudjmana da sjedne za stol i zavrsi sukob hvo-arbih , 95 pragmaticno su rekli dosta kad nitko nije pobijedio niti izgubio , svi nesto dobili i izgubili - hrvatska vojska je vec bila stala - ostalo je na ar bih da sama ide na banja luku - a nekim cudom i da je uzmes , sta onda ako srbija udje u rat , ameri trebaju da ratuju za ciljeve pro-bosanskih snaga jel ? Ne zavrsili su rat kako su smatrali da je fer , te ostavili da se dogovorimo kako vrijeme prodje - medjutim imamo lopovije na vlasti koji koriste mrznju medjunacionalnu da kradu + stupidne narode - podcijenili su koliko smo iracionalni.@mba wrote: ↑05/03/2021 19:56MorningStar wrote: ↑05/03/2021 19:50
Trebali su onda samo pustiti 93 da rVati i Srbi krenu i finiziraju sto su poceli. Ili mozda pustiti 95 ono hajte pa kad srbija udje u rat boli na k**ac ne kukajte nama na cnn-u.
Turska ima ekonomiju kao holandija - medjutim ovi sto onanisu na istu su izgubili kompase tj udarilo im u glavu sve ocekuju janjicare da im pokucaju na vratadoduse neke vec obilaze oni iz butmira.Dok sultan investira u Srbiju - vakcine sve samo sto nisu poslate ka'e pakuju se za bracu u bosni , autoput vec gotov bg sa na slikama - bosnje salju srca i puse sultanu
![]()
- @mba
#28793 Re: Republika Turska
MorningStar wrote: ↑05/03/2021 20:03Pored toga sto je fr i engleska bila pro srpski nastrojena uz rusiju - ameri su pristali na embargo - posle rekli da je greska te presutno dopustali prebacivanje oruzja u bih a da su htjeli mogli su zaustaviti i cackalicu da prodje, dalje 93 su natjerali tudjmana da sjedne za stol i zavrsi sukob hvo-arbih , 95 pragmaticno su rekli dosta kad nitko nije pobijedio niti izgubio , svi nesto dobili i izgubili - hrvatska vojska je vec bila stala - ostalo je na ar bih da sama ide na banja luku - a nekim cudom i da je uzmes , sta onda ako srbija udje u rat , ameri trebaju da ratuju za ciljeve pro-bosanskih snaga jel ? Ne zavrsili su rat kako su smatrali da je fer , te ostavili da se dogovorimo kako vrijeme prodje - medjutim imamo lopovije na vlasti koji koriste mrznju medjunacionalnu da kradu + stupidne narode - podcijenili su koliko smo iracionalni.@mba wrote: ↑05/03/2021 19:56MorningStar wrote: ↑05/03/2021 19:50
pa zato i tvrdim i jesu i nisu, na svu nasu seecu smo imali sposobne ljude da na cnn-u pricaju o agresiji tako da je americka javnost dobro upoznata bila sta se desava ovde, opet kazem za da su stvarno htjeli u svako doba su mogli oruzje dopremiti u tuzlu, arapi bi sve platili a turci bi dovezli, a da napomenem i ovo „Tansu Çiller“ tadasnja premijerka Turske je najvise vrsila pritisak u NATO-u za zracne udare protiv srpskih polozaja, to je ono sto je „tadasnja turska“ mogla da uradi jer je i sama bila drzava treceg svijeta, znaci ameri kad hoce oni ne pitaju engleze i francuze jel sta velite vi, nama je tada trebalo tesko oruzje a ne americka vojska, sve su znali sve su informacije imali samo nazalost nisu htjeli, nasi politicari su produkt tog daytona, pa srba je bilo i u hrvatskoj zasto hrvatima nisu rekli „dogovorite se sa srbima, evo vam dayton morate potpisati“ sto vise su im i pruzali obavjeatajne podatke za vrijeme oluje, pa skoro je izislo u javnost da je na ostrvu xy u hrvatskoj bila baza za dronove koja je hrvatskoj vojsci sakupljala podatke!
- @mba
#28794 Re: Republika Turska
MorningStar wrote: ↑05/03/2021 20:03Pored toga sto je fr i engleska bila pro srpski nastrojena uz rusiju - ameri su pristali na embargo - posle rekli da je greska te presutno dopustali prebacivanje oruzja u bih a da su htjeli mogli su zaustaviti i cackalicu da prodje, dalje 93 su natjerali tudjmana da sjedne za stol i zavrsi sukob hvo-arbih , 95 pragmaticno su rekli dosta kad nitko nije pobijedio niti izgubio , svi nesto dobili i izgubili - hrvatska vojska je vec bila stala - ostalo je na ar bih da sama ide na banja luku - a nekim cudom i da je uzmes , sta onda ako srbija udje u rat , ameri trebaju da ratuju za ciljeve pro-bosanskih snaga jel ? Ne zavrsili su rat kako su smatrali da je fer , te ostavili da se dogovorimo kako vrijeme prodje - medjutim imamo lopovije na vlasti koji koriste mrznju medjunacionalnu da kradu + stupidne narode - podcijenili su koliko smo iracionalni.@mba wrote: ↑05/03/2021 19:56MorningStar wrote: ↑05/03/2021 19:50
Turska ima ekonomiju kao holandija - medjutim ovi sto onanisu na istu su izgubili kompase tj udarilo im u glavu sve ocekuju janjicare da im pokucaju na vratadoduse neke vec obilaze oni iz butmira.Dok sultan investira u Srbiju - vakcine sve samo sto nisu poslate ka'e pakuju se za bracu u bosni , autoput vec gotov bg sa na slikama - bosnje salju srca i puse sultanu
![]()
dobro, i sta sada hoces da kazes sa tim?
- MorningStar
#28795 Re: Republika Turska
Mogu ameri i izraelci jedni drugima da ga po*use u tandemu , da propadnu , rade sta hoce.Amo su nam od koristi mozemo raditi na nekim dogovorima dje bi i mi izvukli korist.Ima samo jedna zemlja u koju se ja uzdam (a sve vise nazalost - sam se uzdao,) a to je Bosna. Ostali mogu da budu prijatelji dok postuju ovu zemlju - a pu**ti im neku stvar nikada.Srbiji je rusija saveznik - nuklearna sila koja je u historiji usla u svjetski rat ba konto iste a nas je turska prodala. I pored svega sto vidimo imamo dosta prosvjecenih Bosnjoka koji gratis se saginju sultanu.The 51st State wrote: ↑05/03/2021 20:16Saginjes se i ti izraelu i amerima, mislim to o saginjanju je vise izlizana prica, svako ima svoje favorite i vizije. Nama je potreban svaki moguci saveznik,pa i turska, ako i kad turska dodje vojno ma nivo redimo jedne francuske i budali je jasno da nam je to najpririodnija i najizvjesnija saveznicka opcija.MorningStar wrote: ↑05/03/2021 20:03Pored toga sto je fr i engleska bila pro srpski nastrojena uz rusiju - ameri su pristali na embargo - posle rekli da je greska te presutno dopustali prebacivanje oruzja u bih a da su htjeli mogli su zaustaviti i cackalicu da prodje, dalje 93 su natjerali tudjmana da sjedne za stol i zavrsi sukob hvo-arbih , 95 pragmaticno su rekli dosta kad nitko nije pobijedio niti izgubio , svi nesto dobili i izgubili - hrvatska vojska je vec bila stala - ostalo je na ar bih da sama ide na banja luku - a nekim cudom i da je uzmes , sta onda ako srbija udje u rat , ameri trebaju da ratuju za ciljeve pro-bosanskih snaga jel ? Ne zavrsili su rat kako su smatrali da je fer , te ostavili da se dogovorimo kako vrijeme prodje - medjutim imamo lopovije na vlasti koji koriste mrznju medjunacionalnu da kradu + stupidne narode - podcijenili su koliko smo iracionalni.@mba wrote: ↑05/03/2021 19:56
![]()
Turska vojno ovdje moze pomoc al u nekoj stvari - pricate o vojnoj snazi brojeci vojno osoblje ne vojnu snagu nemate pojma o cemu pricate - ima turska vise vojske od britanije i fr al to ne znaci da imaju i priblizno tehniku i kapacitete projekcije sile tih zemalja , o nukelarnim arsenalima da ne pocinjemo a kako bi oni dosli da ti pomazu je nepoznanica a jos veca nepoznanica je glupo vjerovanje da ce turci da poture sebe da brane bosnu
Strasno i tuzno.. pateticno.
-
The 51st State
#28796 Re: Republika Turska
projiciras bezze, nije niko neinformisan i budala da ne konstatuje postojece stanje, mi samo navijamo da se to stanje iznivelise, to je odma opcija vise na stolu.MorningStar wrote: ↑05/03/2021 20:24Mogu ameri i izraelci jedni drugima da ga po*use u tandemu , da propadnu , rade sta hoce.Amo su nam od koristi mozemo raditi na nekim dogovorima dje bi i mi izvukli korist.Ima samo jedna zemlja u koju se ja uzdam (a sve vise nazalost - sam se uzdao,) a to je Bosna. Ostali mogu da budu prijatelji dok postuju ovu zemlju - a pu**ti im neku stvar nikada.Srbiji je rusija saveznik - nuklearna sila koja je u historiji usla u svjetski rat ba konto iste a nas je turska prodala. I pored svega sto vidimo imamo dosta prosvjecenih Bosnjoka koji gratis se saginju sultanu.The 51st State wrote: ↑05/03/2021 20:16Saginjes se i ti izraelu i amerima, mislim to o saginjanju je vise izlizana prica, svako ima svoje favorite i vizije. Nama je potreban svaki moguci saveznik,pa i turska, ako i kad turska dodje vojno ma nivo redimo jedne francuske i budali je jasno da nam je to najpririodnija i najizvjesnija saveznicka opcija.MorningStar wrote: ↑05/03/2021 20:03
Pored toga sto je fr i engleska bila pro srpski nastrojena uz rusiju - ameri su pristali na embargo - posle rekli da je greska te presutno dopustali prebacivanje oruzja u bih a da su htjeli mogli su zaustaviti i cackalicu da prodje, dalje 93 su natjerali tudjmana da sjedne za stol i zavrsi sukob hvo-arbih , 95 pragmaticno su rekli dosta kad nitko nije pobijedio niti izgubio , svi nesto dobili i izgubili - hrvatska vojska je vec bila stala - ostalo je na ar bih da sama ide na banja luku - a nekim cudom i da je uzmes , sta onda ako srbija udje u rat , ameri trebaju da ratuju za ciljeve pro-bosanskih snaga jel ? Ne zavrsili su rat kako su smatrali da je fer , te ostavili da se dogovorimo kako vrijeme prodje - medjutim imamo lopovije na vlasti koji koriste mrznju medjunacionalnu da kradu + stupidne narode - podcijenili su koliko smo iracionalni.
![]()
Turska vojno ovdje moze pomoc al u nekoj stvari - pricate o vojnoj snazi brojeci vojno osoblje ne vojnu snagu nemate pojma o cemu pricate - ima turska vise vojske od britanije i fr al to ne znaci da imaju i priblizno tehniku i kapacitete projekcije sile tih zemalja , o nukelarnim arsenalima da ne pocinjemo a kako bi oni dosli da ti pomazu je nepoznanica a jos veca nepoznanica je glupo vjerovanje da ce turci da poture sebe da brane bosnune konta haman-turcin da turcinu u ocima je samo jedna drzava a ostali su ostali , bosnjaci dodju kao dobri kmetovi skoce na naredbu (ne svi al ima dobar broj - jer kako bake kaze erdogana je sam bog poslao)
![]()
Strasno i tuzno.. pateticno.
dok na cnnu se obradi i opere mozak americkim masama tu nam je i kraj, daleko..., a turci nam konkretno pomazu u okviru svojih mogucnosti, evo dva postrojenja u namjesnkoj prabe, za koga je i koliko ih fgr prezire i to je previse
-
belfy
#28797 Re: Republika Turska
isto kao sto svi Kargona zaboravljaju, kao i njegovu ulogu.
- Gusar-from-Riga
#28798 Re: Republika Turska
Nevezano za ova desavanja sad..HarTar wrote: ↑05/03/2021 19:50 U Jarabulusu koje kontroliraju Turske snage bačen balistički projektil.
Evo prije ovoga svega, koju drzavu smatras najvecim neprijateljem Turske?
- HarTar
#28799 Re: Republika Turska
To su Grčka i Armenija, naravno, ali oni Turskoj ne predstavljaju veliku ili gotovo nikakvu prijetnju. Pravi i najveći neprijatelji Turske su USA (Izrael)...Gusar-from-Riga wrote: ↑05/03/2021 21:21Nevezano za ova desavanja sad..HarTar wrote: ↑05/03/2021 19:50 U Jarabulusu koje kontroliraju Turske snage bačen balistički projektil.
- Gusar-from-Riga
#28800 Re: Republika Turska
HarTar wrote: ↑05/03/2021 21:47To su Grčka i Armenija, naravno, ali oni Turskoj ne predstavljaju veliku ili gotovo nikakvu prijetnju. Pravi i najveći neprijatelji Turske su USA (Izrael)...Gusar-from-Riga wrote: ↑05/03/2021 21:21Nevezano za ova desavanja sad..HarTar wrote: ↑05/03/2021 19:50 U Jarabulusu koje kontroliraju Turske snage bačen balistički projektil.