kakaljin wrote: ↑04/03/2021 21:14
Da je belaj stati gore na crtu, onda bi inzenjeri saobracaja napravili prosirenje za lakse skretanje ili bi spustili tu crtu dole nize.
Ja sam mnogo puta prisutvovao u takvim situacijama da kamion normalno skrene a auto gore na crti, dok se zna malo auto da jedva skrene. To je sve do znanja vozaca, da li zna voziti ili ne. Ja sa druge strane ne mogu procjeniti odmah kako ko vozi ili ne vozi dobro.
ALi nisi ti kriv sto neko ne zna voziti vec taj sto ne zna voziti i procjeniti kako da skrene.
Injzenjeri saobracaja u BiH?????
Veoooooma rastegljiv termin.
To su isti oni koji svojim radom i rjesenjima (npr sa signalizacijom) doprinose sigurnosti u saobracaju, laksem protoku istog uz smanjenje guzvi???
E pa stvarno vidimo svaki dan da odlicno obavljaju posao. Kuc kuc, ne urekli nam se.
Druga stvar, kad vidim da je neko nesiguran na cesti i mogao bi napraviti belaj(prvenstvano meni) gledam da mu dam prostora jer nemam zivaca da se peglam sa nekim glupavim sudarom jer je taj neko smotan ili prepadnut ili sl.
U ovakvim situacijama ostavim prostora obzirom da je ooooogroman broj onih koji ne znaju voziti, i jer je to toliko minoran potez da nije vrijedno razmisljanja da me neko smotan zakaci i da se peglam sa trazenjem djelova, lakiranjem, policija,....itd
Juce sam za nekih cca 2 sata bio u situaciji 3 puta da se ispred mene auto ugasi onom sto krece. sva tri puta ravna cesta, krecemo se u koloni. zadnji je bio najgori jer mu se auto ugasilo 3 puta, ja posao da ga obidjem, on u momentu upali i opete po gasu, ja ostadoh voziti pored njega prepadnutog i unezvjerenog. nisam htio da se vratim jer je ispred bila kolona i velika sansa da ce se opet isto desiti. opletem po gasu i predjem. na sljedecem semaforu opet ostade iza mene ugasen i cujem sirene.
I da razmisljam da li ce neko takav ko je svjeze polozio za kamion ili tek kupio neki kombi, ovdje skretati pa da mi se popne na haubu?? neka hvala.