Kako nema???? Ono što su Ustavom iz 1971, bili Muslimani se odnosilo na narod muslimanske vjeroispovjesti u Jugoslaviji, a koji je većinski živio u BiH.tempuser wrote: ↑05/03/2021 19:15Jes... Al to je kada se vodimo onom logikom Bosnjak = Musliman. Ali ako se vodimo tim da je Bosnjak nacionalnost .... Kakve veze ima Islam s tim? Kako su Bosnjaci u Sandzaku ako ne vode porijeklo iz BiH?skafiskafsnjak wrote: ↑05/03/2021 17:49
Ne mogu Bošnjaci iz Sandžaka voditi porijeklo iz Bosne kad su se u Sandžaku pojavili istovremeno kad i u Bosni tj preuzeli Islam dolaskom Turaka. Gledajući geografsko širenje Islama sa jugoistoka logično bi bilo da su se današnji Bošnjaci prvo pojavili u Sandžaku!
Čuj kako su Bosnjaci u Sandzaku ako ne vode porijeklo iz BiH????? Današnji Bošnjaci su nastali dolaskom Turaka na ove prostore i prelaskom domicilnog stanovništva na Islam, a to se istovremeno dešavalo i u Sandžaku i u Bosni, tako da Bošnjaci iz Sandžaka u tom smislu nemaju veze sa porijeklom iz Bosne.
Ti očigledno jako malo znaš o onone o čemu diskutuješ.
[/quote]
Razumijem ja, vjeruj mi.
Ali, sta je na kraju Bosnjak?
Zar nismo rekli da nije svaki Bosnjak musliman? Zato sam te to pitao. Cas je vezano za vjeru, cas nacionalnost. A rekli smo , nije nam nacionalnost bh nego Bosnjacka.