Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

laik1981

#8776 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by laik1981 »

A ja ipak mislim da se tema svjesno zacatava i razvodnjava u zadnje vrijeme od strane nekoliko friskih nikova koji pisu i repliciraju na kojekakve budalastine.. A mozda i grijesim, samo mi tako djeluje..
dzolix

#8777 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Svjedok optužbe Asmir Gadžo je izjavio da je nastanjen u Velikoj Aleji br. 6 iza hotela „Kaza
Grande“, da živi sa bratom, majkom i sestrom, da prozori njegovog objekta gledaju na Aleju, na
šetalište na aleju na prvo skretanje desno od hotela, da je u noći 08.02.2016. godine bio u kući sa
bratom, mamom i sestrom te je negdje između 22,25 do 22,50 čuo neobičan zvuk te je u prvi
momenat pomislio da je kontejner oboren jer se inače to zna desiti ali kada je pogledao kroz prozor
vidio je da je crveni bordo kombi proletio brzinom kojom ne bi trebalo alejom da se vozi i inače niko
tako ne vozi a taj udar je bio najvjerovatnije od starih vrata od kombija jer tu nije bilo po mišljenju
12
svjedoka ni kedera na vratima jer je takav bio zvuk te je kao primjer naveo stara vrata od tog
kombija koja je htio neko sa sigurnošću da zatvori iz prve, pa je jako zalupio i to je taj zvuk, da je
dvije sekunde nakon zvuka pogledao kroz prozor i vidio bordo kombi kako ide niz aleju u pravcu
Vrela Bosne,
da je u aleji dobra rasvjeta, obzirom da je tu šetalište. Na pitanje koja je udaljenost
kombija od trenutka kada ga je vidio svjedok je odgovario 40 do 50 m, da je primjetio na kombiju
svjetlo štop zadnji a da prednja svjetla nije primjetio. Odbrana i optuženi nisu imali pitanja. Na upit
predsjednika vijeća o kojoj se boji kombija radi i da li je siguran svjedok potvrdi da je kombi bio
tamno bordo boje kao dresovi Sarajeva i da je zvuk koji je čuo po njegovom mišljenju, zvuk od
zatvaranja vrata.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Crveno (stop svjetlo ) i zeleno daju bordo.
Last edited by dzolix on 05/03/2021 13:42, edited 1 time in total.
foxlife

#8778 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

ma iskreno tema ko tema
bila razvodnjena ili ozbiljna ne utice ni na sta
ovo mozda cita lupam 1000 ljudi i to je to
aktivno je mozda 100tinjak a ostalo su posmatraci
jedino tih 900 posmatraca moze biti razlog zasto da se pise ozbiljno argumentovano i sl
ipak se ovdje ubjedljujemo mi koji smo aktivni cisto da nas ne prave budalama i to je to otprilike
a ovo sto odgovaramo je da znaju da ne mogu proci kao sto su prolazili jer su im mnogi prije sutili
foxlife

#8779 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 05/03/2021 13:38 Svjedok optužbe Asmir Gadžo je izjavio da je nastanjen u Velikoj Aleji br. 6 iza hotela „Kaza
Grande“, da živi sa bratom, majkom i sestrom, da prozori njegovog objekta gledaju na Aleju, na
šetalište na aleju na prvo skretanje desno od hotela, da je u noći 08.02.2016. godine bio u kući sa
bratom, mamom i sestrom te je negdje između 22,25 do 22,50 čuo neobičan zvuk te je u prvi
momenat pomislio da je kontejner oboren jer se inače to zna desiti ali kada je pogledao kroz prozor
vidio je da je crveni bordo kombi proletio brzinom kojom ne bi trebalo alejom da se vozi i inače niko
tako ne vozi a taj udar je bio najvjerovatnije od starih vrata od kombija jer tu nije bilo po mišljenju
12
svjedoka ni kedera na vratima jer je takav bio zvuk te je kao primjer naveo stara vrata od tog
kombija koja je htio neko sa sigurnošću da zatvori iz prve, pa je jako zalupio i to je taj zvuk, da je
dvije sekunde nakon zvuka pogledao kroz prozor i vidio bordo kombi kako ide niz aleju u pravcu
Vrela Bosne,
da je u aleji dobra rasvjeta, obzirom da je tu šetalište. Na pitanje koja je udaljenost
kombija od trenutka kada ga je vidio svjedok je odgovario 40 do 50 m, da je primjetio na kombiju
svjetlo štop zadnji a da prednja svjetla nije primjetio. Odbrana i optuženi nisu imali pitanja. Na upit
predsjednika vijeća o kojoj se boji kombija radi i da li je siguran svjedok potvrdi da je kombi bio
tamno bordo boje kao dresovi Sarajeva i da je zvuk koji je čuo po njegovom mišljenju, zvuk od
zatvaranja vrata.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Crveno (stop svjetlo ) i zeleno daju bordo.
a asmir gadzo ne moze se kupiti kao mnogi u lancu policija tuzilastvo ljekari itd?
nego sta kazu povrede jel moze kombi pogoditi pjesaka samo u sljepocnicu?
td_maajka

#8780 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Ja sam ovdje samo i iskljucivo zbog ove teme, od pocetka.
I po zadatku... Vlastitom. :D

Razlika izmedju mene i tih sto samo citaju je ta sto ja zelim da pisem upravo radi botova, a ovi zele da saznaju, da dobiju koju informaciju vise, jer ovaj slucaj je sada vec zainteresovao i siru javnost.

Kad jednog dana sve ovo prodje, sve cu vas pozvati na kafu/vopi, pa ko se odazove, bujrum.
Obecanje od mene i vracam se na temu...

Zna li neko, koliko dugo Vrhovni sud ima pravo cekati sa odlukom o ukidanju/ponovnom rocistu u slucaju s kantona? Mislim, rociste je bilo krajem novembra, sad je vec mart... U cemu je fol?
dzolix

#8781 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

foxlife wrote: 05/03/2021 13:43
dzolix wrote: 05/03/2021 13:38
a asmir gadzo ne moze se kupiti kao mnogi u lancu policija tuzilastvo ljekari itd?
Moze u lijevi dio glave pa i u sljepoocnicu pogotovo ako je samo retrovizor.
Varijanta B2: Kombi udara sa strane otpozada Dz.( on se prije toga okrece lijevo ukoso ka nazad) ivicom desnim coskom stuba prednje sajbe, istovremeno udara ga desnim retrovizorom po nadlaktici . Kombi nastavlja, ubrzava i zapinje na rupu gdje se od udara lomi dio fara i boje .
foxlife

#8782 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 05/03/2021 14:29
dzolix wrote: 05/03/2021 13:38
Moze u lijevi dio glave pa i u sljepoocnicu pogotovo ako je samo retrovizor.
Varijanta B2: Kombi udara sa strane otpozada Dz.( on se prije toga okrece lijevo ukoso ka nazad) ivicom desnim coskom stuba prednje sajbe, istovremeno udara ga desnim retrovizorom po nadlaktici . Kombi nastavlja, ubrzava i zapinje na rupu gdje se od udara lomi dio fara i boje .
I onda je svizac zapakovao cokoladu
Dogovori se sa sobom jel stok ili retrovizor
Koje visine je dzenan a koje retrovizor

Daj ba te nebuloze ne vjeruju ni djeca u osnovnoj
I nisi mi odgovorio imaju li sda mocnici uloge u ovome?
dzolix

#8783 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

foxlife wrote: 05/03/2021 14:31
dzolix wrote: 05/03/2021 14:29

I nisi mi odgovorio imaju li sda mocnici uloge u ovome?
Evo sad cu ti odgovoriti. Svi partijasi(cast izuzetcima) igraju na kartu narodnih emocija i populizma. A on neka samo brise tragove pricom ( folovi) da mu ovi nisu pomogli.
JThomas

#8784 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:thumbup: i udar u retrovizor se prenio kroz vozilo i rezultirajućom kontrasilom slomio blatobran i far.
Cherry-Cherry

#8785 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Oni ne odustaju. Kao papagaji ponavljaju ono, što su im napisali.
u-pet-deka

#8786 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Kako vidim slučaj je zastao.
Cherry-Cherry

#8787 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Nije zastao.
MrMuradif

#8788 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

Saobracajka?

Ne znam zasto se vise o tome raspravlja. Sud je DVA puta presudio da NIJE SAOBRACAJKA, ocekivati je da Vrhovni sud konacno stavi tacku na tu odluku.

Ako nije saobracajka, a Sud je dva puta rekao da nije, onda je UBISTVO, ostaje "samo" jos odgovor na pitanje ko je ubica/ubice.

Ljubo ili Alisa ili njen otac i njegovi ljudi ili osoba/osobe "X"? Meni je najlogicnije da je ubica neko od lica koje je kriticne prilike bio na licu mjesta ili u blizini.

Ostaje i odgovor na pitanje ko je skrenuo istragu u krivom smjeru. Za sada imamo osumnjicene najmanje dvije osobe koje su u pritvoru.

Dakle, prestanimo se baviti saobracajkom.

Zanimljiva mi je tvrdnja da je ubica Alisin otac koju je tako samouvjereno izrekao Stojnic, nekako mi je najlogicnija. Onda ima smisla Alisina lazna amnezija, njegove aktivnosti na skretanju istrage u pogresnom pravcu, ako je Budnjin jaran onda ima smisla da mu je on pomogao sa nestankom snimka i intervencijom kod dr Enre i tuziteljice Dalide...

Ali, zar je Alisin otac tako mocan da skrene istragu i citav tuzilacko policijsko zdravstveni aparat?!!!
u-pet-deka

#8789 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Ako je Ljubo kao ubica u pitanju onda mora biti i saobračajka inkluziv, jer u suprotnom nema logike.
td_maajka

#8790 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Upravu si.
Nema logike.
Ajs_Nigrutin

#8791 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ajs_Nigrutin »

Hapsi govna. Sve do zadnjeg.
u-pet-deka

#8792 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Bilo je tu policije i dva službenika sigurnosti. Moj zaključak je: ona ga udarila, a onda je u panici rekla prvim policajcima da je to prometna nesreća bila. Ne postoji država na svijetu u kojoj ona ne bi bila prvoosumnjičena i u pritvoru. Pardon, osim u BiH.
dzolix

#8793 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

MrMuradif wrote: 05/03/2021 16:27 Saobracajka?

Ne znam zasto se vise o tome raspravlja. Sud je DVA puta presudio da NIJE SAOBRACAJKA, ocekivati je da Vrhovni sud konacno stavi tacku na tu odluku.

Ako nije saobracajka, a Sud je dva puta rekao da nije, onda je UBISTVO, ostaje "samo" jos odgovor na pitanje ko je ubica/ubice.

Ljubo ili Alisa ili njen otac i njegovi ljudi ili osoba/osobe "X"? Meni je najlogicnije da je ubica neko od lica koje je kriticne prilike bio na licu mjesta ili u blizini.

Ostaje i odgovor na pitanje ko je skrenuo istragu u krivom smjeru. Za sada imamo osumnjicene najmanje dvije osobe koje su u pritvoru.

Dakle, prestanimo se baviti saobracajkom.

Zanimljiva mi je tvrdnja da je ubica Alisin otac koju je tako samouvjereno izrekao Stojnic, nekako mi je najlogicnija. Onda ima smisla Alisina lazna amnezija, njegove aktivnosti na skretanju istrage u pogresnom pravcu, ako je Budnjin jaran onda ima smisla da mu je on pomogao sa nestankom snimka i intervencijom kod dr Enre i tuziteljice Dalide...

Ali, zar je Alisin otac tako mocan da skrene istragu i citav tuzilacko policijsko zdravstveni aparat?!!!
Ovo je forum nije ovo medijska kuca ili drzavni organ , mozemo raspravljati kako hocemo bez obzira na necije odluke pa makar bile od bilo kojeg suda. Sud nije decidno presudio da nije bila saobracajka vec da se nije dogodila tako kako je optuzba prezentovala. Sud nema dovoljno cvrste dokaze da bi ga mogao osuditi sto ne znaci po automatizmu da on to (visok stepen vjerovatnoce da jeste) nije ucinio.
MrMuradif

#8794 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

Zasto pominjem izjavu Denisa Stojnica?
Pa, treba zaista hrabrosti pa dati JAVNO takvu izjavu, da je ubica Alisin otac, Denis je "neko" u ovom gradu, zna tezinu takve izjave, a poziva se na svjedoka - ocevidca...

Ovo mi je jedina varijanta koja pokriva SVE, osim pocetnog priznanja Ljube i njegovog odustanka od priznanja, nelogicno mi je njihovo priznanje, ali logicno odricanje ako nisu ubice.

https://klix.ba/denis-stojnic-u-saopc ... tdiscovery

"... želio sam da ova moja saznanja podijelim sa građanima bez obzira kojim putem su došla do mene i da uputim službe u pravi smjer, a to sam i učinio u 2020 godini i slijedilo je hapšenja Zije Mutapa.

Istražiteljima sam rekao još i imena koja su se trebala naći na spisku uhapšenih i naravno da bi trebali i još neke svjedoke saslušati, a to su i tadašnji prijatelji rahmetil Dženana Memića i prijateljice Alise Mutap, koji vjerovatno znaju bitne pojedinosti tj. da li su rahmetil Dženan Memić i Alisa Mutap imali nekih problema. Jer očito da je otac Alise Mutap bio tu.

Individue koje su obrisale kamere u tom trenutku nisu mislile da će se od jedne tuče desiti ozbiljno djelo. Jer kada se to desilo, rahmetili Dženan Memić je bio živ i niko nije mislio da će biti smrtni ishod, a bio je nakon 7 dana, jer je Dženan Memić podlegao zadobijenim povredama.

Onda je sve krenulo u drugom pravcu i ljudi su počeli da izmišljaju imena i pokušavali su da prave pogrešne rekonstrukcije ubistva (saobraćajna nesreća itd.).

A prava istina je da je Zijo Mutap kriv i da je prisustvovao sa nekim svojim, hajd nazovimo, drugovima koji su zajedno pretukli rahmetli Dženana Memića, a Alisa Mutap je također bila tu što znači da je saučesnik i nije dobila nikakvu amneziju i podrazumijeva se da bi trebala da bude pritvorena.

Kad nju pritvore onda će se nakon ozbiljnog saslušanja saznati istina, tj. ko su “drugovi” Zije Mutapa koji su bili te noći sa već pomenutim.

Zijo i njegovi pomagači su pretukli rahmetli Dženana Memića sa bejzbol palicama, a Alisa Mutap je za to znala..
Ona će na kraju morati sve da ispriča jer kad je zatvore nema šanse da šuti, Alisa nije ni KGB ni CIA agent pa da ne propriča nakon ozbiljnog pritvora i saslušanja.

Ponovit ću, Alisa je imala lakše tjelesne povrede, što znači da nema nikakvu amneziju, jednostavno mora da šuti jer joj je otac ubica, a da je neki stranac ona bi to davno propjevala, žargonski rečeno.

I ko god je kasnije želio da prikrije dokaze, upao je u blato i mulj i postali su pomagači, a samim tim napravili veliki problem sudu i tužilaštvu jer su zabilježeni lažni iskazi i nalazi amnezije.

Alisa Mutap “ima” amneziju jer je otac ubica sa pomagačima i ne bi trebalo da je na slobodi jer je isto saučesnik ubistva. Jednostavno od naguravanja i tuče desilo se ubistvo iz nehata i nisu htjeli da se sami prijave i sve priznaju, jer su misli da će rahmetli Dženan Memić preživjeti jer se nisu nadali da će nakon sedam dana podleći povredama.

Pošto je ugašen mladićev život Zijo Mutap je svojim prikrivanjem ubistva sada i druge ljude uvukao u problem i napravio jedan veliki haos u sistemu ali to je sad drugi dio i razlog zašto je istraga krenula u pogrešnom pravcu.

Ovako je bilo i nikako drugačije.."
foxlife

#8795 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Ima logike samo sto ja stojnicu ne vjerujem ni sekunde
Moje misljenje u vezi njega je da on ganja svoju korist u ovome na ovaj ili onaj nacin
MrMuradif

#8796 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

"Kljuc" je Alisina amnezija:

- ako je istinita, ako zaista ima amneziju, tada je sve moguce, pa i da je Ljubo ubica, sto je bila jedna od pocetnih verzija istrage, ali i da je to njen otac, ili osoba X

- ako laze, tada je ubica njen otac ili osob X, a njen otac je svakako umijesan do "koske".

Mislim da se Tuzilastvo BiH treba fokusirati na njeno vjestacenje..

Mozda Stojnic ipak ne izmislja, jer ne vidim zasto bi to radio JAVNO i tako sebe izlozio tuzbama, krivicnoj prijavi i optuznici zbog laznog prijavljivanja?
Osim_13

#8797 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Osim_13 »

Postoje još ljudi koji preispituju Alisinu "amneziju".
dzolix

#8798 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Kljuc je Alisina amnezija za one koji igraju prljavu perverznu igru (advokat) preko zivota dokazano bolesne osobe (A.M) .Ali znaju oni da u toj igri sa tim argumentima nema granica, perfidno do bola. Postoji li ijedan dokaz,svjedok da je Z.Mutap bio protiv njihove ljubavne veze . Dali je ikada Z.Mutap ikome pravio probleme te vrste na nacin da ga pretuce .Dali je Z.Mutap ikada nekog udario. Ima li Z.M pistolj za razliku od ovog .Ima li podataka o tome .
Last edited by dzolix on 05/03/2021 17:58, edited 1 time in total.
MrMuradif

#8799 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

pa, ako vec moram da biram varijantu, licno mislim da nema amneziju, a u tom pravcu neko je dao izjavu, vec sam je citirao, to je receno na rocistu za produzenje pritvora njenom ocu i Dupovcu:

"... postoji osnovana sumnja da sevozilo hitne pomoći kritične noći, u kojem vozilu se nalazila Alisa Ramić,tada djevojački Mutap, zaustavljalo na putu od mjesta događaja do Klinikeurgentne medicine (KUM), što inače nije slučaj i što mora biti zabilježenood strane dispečera, kao i da su neki od svjedoka izjavili da je to vozilohitne pomoći u jednom trenutku presretnuto od strane džipa crne boje, te daje nepoznato lice reklo Alisi Mutap „ti imaš amneziju“ i, kako se navodi,nestalo iz vozila. Drugi svjedok je naveo da je čuo da se vozilozaustavljalo iz razloga što je Alisa Mutap povraćala. Da se vozilozaustavljalo, potvrdio je čak i osumnjičeni Zijad Mutap u svom dnevniku,navodeći da se u tom trenutku i on nalazio iza vozila hitne pomoći u svomvozilu, koji dnevnik je također dostavljen ovom Vijeću na uvid, kao iodbrani. U tom smislu, Tužilaštvo je navelo da će, nakon što je izvršenpretres prostorija Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dana 24.02.2021.godine, te nakon što je izuzeta obimna dokumentacija, uslijediti otvaranjei analiza oduzetih predmeta, a sve u pogledu otkrivanja informacijapovezanih sa povredama Alise Mutap i Dženana Memića kritične prilike, ali iprovjere navoda pojedinih svjedoka da se vozilo hitne pomoći zaustavljalokritične noći."
suspect_zero

#8800 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Jebe se Stojniću što će njega neko tužiti :mrgreen:

Alisa bila u tim "najstarijim" šemama, vjerovatno sa još cura, ti je period kada je dosta arapa i ostalih probisvijeta dolazilo u BIH, lafo turistički :roll: ....Budnjih hotel mogao odgovoriti ponudi, strancima i našim.
Klijentela sami politički vrh, zaimalo para- čitaj, pokralo sve što se hapit može, i onda troši bahato, raskalašeno i bezobrazno pare naroda na kurve i ostalo što ide uz to.
Dotične dame imale priliku upoznati svakoga, ovi opet opušteni nakon jebavanja i pokoje povučene crte, raspetljali jezik i ko zna kakve tajne pričali.
Alisa možda i imala nijet da se makne iz toga, al iz tog kruga se ne izlazi lako....vjerovatno rekla Dženanu neke pikanterije ali i ovim drugim da Dženan zna.
Sestra od Dženana je negdje izjavila da mu je savjetovala da se nje okani ili je i sam imao namjeru da je ostavi.
Pitanje je samo koja je to važna persona, toliko jaka, utjecajna da može potkupiti tolike ustanove/organe?
Nećemo biti naivni pa reći takve nema. :oops:
Locked