Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
insaneinthebrain

#951 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by insaneinthebrain »

User987 wrote: 03/03/2021 18:02
insaneinthebrain wrote: 03/03/2021 17:36 od 18 do 6 zakljucavanje. nema druge za neodgovorne pojedince :izet:
Mene vala ne možeš iznervirati. Ali, reci gdje vidiš neodgovorne pojedince? Ja ih ne vidim. Naprotiv, ljudi se pridržavaju distance, mnogi nose maske. Zato ne laži, kako te nije sram i stid. Radi se jednostavno o tome da postojeće mjere ne pomažu jer ovo nije karantenska bolest. Ne pomažu ove mjere, je li čuješ na oba uha. I ako pomognu malo, uskoro se sve vraća na početak. Treba pustiti sticanje prirodnog imuniteta. Dosta je više terora zbog 1% ugroženih. Veliki broj ljudi nam umire od drugih bolesti zbog zatvorenih ambulanti i bolnica. Pomrijećemo od kardiovaskularnih i kancera vodeći borbu protiv vjetrenjača. Interesantna je jedna činjenica. Najveći zagovornici lockdowna nisu stariji nego sve ljudi u naponu snage. Zar to nije sumnjivo?
Cuj gdje. Udji u bilo kojo tramvaj, autobus ili trzni centar. A za kafane da ne spominjem. Maske se ne nose, ili su ispod brade. Da se tako gace nose mnogi iz kuca ne bi izlazili. Kakav crni prirodni imunitet. Jesi spao s Marsa ili si jucer cuo za coronu. Ti ako ti se ne nosi maska ne nosi je. Niko te ne moze natjerati. Ni vlast. Al ako se zarazis ili nekog svog ne zovi doktore. Cekaj da se sam izlijecis. A ko zna mozda se i ne uspijes. :zzzz:
Last edited by insaneinthebrain on 03/03/2021 19:16, edited 1 time in total.
escobar__

#952 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Tako je otkako je pandemija krenula pa imamo skokove i padove na redovnoj osnovi.
laik1981

#953 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Raste i pada kako joj je cejf i uglavnom trendovi slicni gdje god pogledas, s tim da negdje krene malo ranije, a drugdje malo kasnije.. Uglavnom se pikovi podudaraju sa pikovima virusnih oboljenja u prethodnim godinama.. Sirom evrope mjere, u Njemackoj pozestoke, pa opet Merkelica neki dan rece da ulaze u treci val. Brojevi rastu gotovo u citavoj centralnoj Evropi, Italiji, a svugdje prisutne mjere.. Ne kontam kako nije bila dovoljna godina dana da se shvati da su te mjere obicno presipanje iz supljeg u prazno.. Pa ovi iz kriznih stabova su jos neki dan hvalili mjere koje su na snazi i potencirali ih zasluznim za povoljnu situaciju, a par dana posle ne valjaju, pa ih treba poostravati.. Konstantno su kafane posjecene, konstantno su trzni centri puni. Sjeticemo se i crnog petka sa pocetka decembra. Mjere, a pogotovo ove kojima se ovdje udara su obicna nebuloza. Skratiti radno vrijeme do 20h? Zabrana kretanja od 23h koja je postojala samo na papiru? Ogranicenje broja ljudi u zatvorenim prostorima koje je isto tako postojalo samo na papiru? To mjere koje uticu na bilo sta? Ne budite smijesni.
User987

#954 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by User987 »

insaneinthebrain wrote: 03/03/2021 19:11
User987 wrote: 03/03/2021 18:02
insaneinthebrain wrote: 03/03/2021 17:36 od 18 do 6 zakljucavanje. nema druge za neodgovorne pojedince :izet:
Mene vala ne možeš iznervirati. Ali, reci gdje vidiš neodgovorne pojedince? Ja ih ne vidim. Naprotiv, ljudi se pridržavaju distance, mnogi nose maske. Zato ne laži, kako te nije sram i stid. Radi se jednostavno o tome da postojeće mjere ne pomažu jer ovo nije karantenska bolest. Ne pomažu ove mjere, je li čuješ na oba uha. I ako pomognu malo, uskoro se sve vraća na početak. Treba pustiti sticanje prirodnog imuniteta. Dosta je više terora zbog 1% ugroženih. Veliki broj ljudi nam umire od drugih bolesti zbog zatvorenih ambulanti i bolnica. Pomrijećemo od kardiovaskularnih i kancera vodeći borbu protiv vjetrenjača. Interesantna je jedna činjenica. Najveći zagovornici lockdowna nisu stariji nego sve ljudi u naponu snage. Zar to nije sumnjivo?
Cuj gdje. Udji u bilo kojo tramvaj, autobus ili trzni centar. A za kafane da ne spominjem. Maske se ne nose, ili su ispod brade. Da se tako gace nose mnogi iz kuca ne bi izlazili. Kakav crni prirodni imunitet. Jesi spao s Marsa ili si jucer cuo za coronu. Ti ako ti se ne nosi maska ne nosi je. Niko te ne moze natjerati. Ni vlast. Al ako se zarazis ili nekog svog ne zovi doktore. Cekaj da se sam izlijecis. A ko zna mozda se i ne uspijes. :zzzz:
Moj isprepadani mišu, ja sam prošao rat i ranjavanje pa ako mi je sudjeno da poginem od gripe, neka bude. Brinem se zbog tebe. Zato brnjicu na lice, zaključaj se, gutaj C, D, cink, peri rukice, kafiće obilazi u širokom luku, radi online u državnoj firmi i čekaj vakcinaciju.
User987

#955 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by User987 »

A doktora ču zvati jer sam cijeli život izdvajao priličnu sumu za zdravstveno. Zašto ga ne bih zvao? Ima da ga zovem, to je moje pravo bez obzira nosim li masku ili ne nosim. Nisam ja kriv što idioti nisu bili u stanju nabaviti vakcine pa nas vakcinišu policijskim satom.
User987

#956 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by User987 »

Ama, ja skoro svaki dan popijem kavicu i nigdje ne vidim gužve. Stolovi razmaknuti, niko mi nije bliži od dva metra. Naročito preferiram kafiće sa baštom i stolovima napolju. Popijem kavicu, zapalim cigaru i razmišljam kako smo idiotima prepustili da upravljaju našim životima.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#957 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

User987 wrote: 03/03/2021 20:45 Ama, ja skoro svaki dan popijem kavicu i nigdje ne vidim gužve. Stolovi razmaknuti, niko mi nije bliži od dva metra. Naročito preferiram kafiće sa baštom i stolovima napolju. Popijem kavicu, zapalim cigaru i razmišljam kako smo idiotima prepustili da upravljaju našim životima.
Tako je, pij kafice po citav dan i razmisljaj, a nemoj nista konkretno uraditi da promjenis sta. Puna drzava takvih.
cvrčak_na_hedonizmu

#958 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

U strahu od smrti neki zaboravljaju da treba da zive. Jebo takav zivot, iskreno. Bolje krepat' nego biti isprepadan i imati tikove ( "joj, stoji mi iza ledja i puse u mene", " sta mi bi, rukov'o sam se, a nemam onog pipsa za dezinfekciju, sta cu sad", "zakasljo sam se, upomoc", "ovaj sto sjedi sto pored pljuje dok prica, dobicu koronu" i tako dalje ). Smijesno. Realno. Ostani prepadnut, sta ti ja mogu :D
Evelinda

#959 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Muka mi je od komentara da se drzi distanca i da ljudi postuju mjere.Gdje li to?U sarajevu sigurno ne.Neki dan uspored pekare natovarili se zeni na kosti ona govori njih 3 bilo iza kaze mozete li se odaljiti ,kaze jedna a sto,kaze njima zena korona.One se smiju i kazu ono ironicno ma kakva korona.I to je mentalitet stoke sta pricati o tome
klizim po parkingu

#960 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by klizim po parkingu »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/03/2021 20:49
U strahu od smrti neki zaboravljaju da treba da zive. Jebo takav zivot, iskreno. Bolje krepat' nego biti isprepadan i imati tikove ( "joj, stoji mi iza ledja i puse u mene", " sta mi bi, rukov'o sam se, a nemam onog pipsa za dezinfekciju, sta cu sad", "zakasljo sam se, upomoc", "ovaj sto sjedi sto pored pljuje dok prica, dobicu koronu" i tako dalje ). Smijesno. Realno. Ostani prepadnut, sta ti ja mogu :D
pa dobro vecini naseg stanovništva sapun, cista voda i dezodorans ljeti su novotarija pa neko kome je do licne distance i neke higijene cudno kad je neko aljkav do bola vidi se po samom gradu sa kakvim "gradzanima" zivimo lola hoda hrakne i baci flasu na prvu zelenu površinu
cvrčak_na_hedonizmu

#961 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

klizim po parkingu wrote: 03/03/2021 20:52
pa dobro vecini naseg stanovništva sapun, cista voda i dezodorans ljeti su novotarija pa neko kome je do licne distance i neke higijene cudno kad je neko aljkav do bola vidi se po samom gradu sa kakvim "gradzanima" zivimo lola hoda hrakne i baci flasu na prvu zelenu površinu
Nasi papci veze nemaju sa tikovima koje su isprepadani ljudi dobili. Cega se bojis, smrti ? Pa to je jedino sigurno da ce se desiti u ovom zivotu. Ako neko misli da svi ti strahovi i tikovi nece ostaviti trajne posljedice dobro se zajebo. Pregulis to i nastavis dalje. Bice sta bude. Vrlo prosto. I gledaj da imas kakve kondicije u zivotu i da ti nisu svi obroci cevapi i masnoce :D

U ratu ljudi nisu bili ovako isprepadani. Valjda sto su bile redukcije struje, bez drustvenih mreza i portala sa naslovima "sokantno, pao je mrtav na ulici", sta li je vec u pitanju.
LionKing

#962 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by LionKing »

Šta kaže brat stoj ise u redu ispred suda bez maske i gužva. :D

Tim režimom bi SCC i Vučko svaki dan napravili po 50 novih klastera dok ne bi svi pomrli. :D
spinel_

#963 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Gledaj uhljeba, za lijeka im ne trebalo

Image
Milenkov buraz

#964 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Samo da nam ponovo ne zatvore one dudlarnice, sve će ostalo progurati. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#965 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Evelinda wrote: 03/03/2021 20:49 Muka mi je od komentara da se drzi distanca i da ljudi postuju mjere.Gdje li to?U sarajevu sigurno ne.Neki dan uspored pekare natovarili se zeni na kosti ona govori njih 3 bilo iza kaze mozete li se odaljiti ,kaze jedna a sto,kaze njima zena korona.One se smiju i kazu ono ironicno ma kakva korona.I to je mentalitet stoke sta pricati o tome
mentalitet sitnog zuba... juce od kolege supruga preminula na podhrastovima od korone, pedesetak joj godina, nikad bolesna nije bila, zdrava ko dren, ima vise od tri sedmice pokupila koronu i evo zadnjih sedam dana bila na podhrastovima na kisiku, juce joj pozlilo, stavili je na respirator i preminula, neka koj je laka zemlja... ovdje su "ljudi" dabog dragi sacuvaj, ja sam citav zivot u mahali, mahalac al sto mi je komsiluk zatucan, malo je reci... ona cmizdri dze ce joj se djeca igrat, onaj treba raditi, treci kaka korona zavjera itd, reko kud vas bog ne uze sebi pička vam materina seljačka zatucana....
Milenkov buraz

#966 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/03/2021 01:41
klizim po parkingu wrote: 03/03/2021 20:52

Nasi papci veze nemaju sa tikovima koje su isprepadani ljudi dobili. Cega se bojis, smrti ? Pa to je jedino sigurno da ce se desiti u ovom zivotu. Ako neko misli da svi ti strahovi i tikovi nece ostaviti trajne posljedice dobro se zajebo. Pregulis to i nastavis dalje. Bice sta bude. Vrlo prosto. I gledaj da imas kakve kondicije u zivotu i da ti nisu svi obroci cevapi i masnoce :D

U ratu ljudi nisu bili ovako isprepadani. Valjda sto su bile redukcije struje, bez drustvenih mreza i portala sa naslovima "sokantno, pao je mrtav na ulici", sta li je vec u pitanju.
Dobro ba nismo svi bez kučeta i mačeta, moja stara je preko 75 godina, žena treba na operaciju, šta da joj kažem, stara umri k'o te šiša, ja neću barem ni pokušati da te zaštitim noseći masku i držeči distancu koliko je to moguće. De se malo saberi, nije sve baš crno-bijelo. Ja sam i prije Korone držao neku distancu, nisam prilazio ljudima na 10 cm jer smatram da moraš biti teški papak (ne govorim gdje je ko rođen) pa da ljudima dišeš za vrat, nije OK ni prije ovoga kamoli sada.
Ci-Nick

#967 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Za godinu dana još nisu skontali da nikakve mjere ne pomažu.
Čak je i vakcina upitna. U Izraelu ponovo rastu brojevi iako su proveli vakcinaciju.
Pandemija,.. ako se tako može nazvati ima svoju dinamiku.
Milenkov buraz

#968 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Ci-Nick wrote: 04/03/2021 08:18 Za godinu dana još nisu skontali da nikakve mjere ne pomažu.
Čak je i vakcina upitna. U Izraelu ponovo rastu brojevi iako su proveli vakcinaciju.
Čisto logički griješiš. Eto skontaj, ako u danu npr. odeš na 100 lokacija a u drugom danu odeš na 2 lokacije, statistički gdje je veća vjerovatnoća da ćeš pokupiti virus?

P.S Zar stvarno misliš da su Izraelci toliki bijednici i da nemaju pojma pa tek tako vakcinisali i sve što hoda, samo što mačke i pse nisu vakcinisali. :lol:
Tesla Edison

#969 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Milenkov buraz wrote: 04/03/2021 08:23
Ci-Nick wrote: 04/03/2021 08:18 Za godinu dana još nisu skontali da nikakve mjere ne pomažu.
Čisto logički griješiš. Eto skontaj, ako u danu npr. odeš na 100 lokacija a u drugom danu odeš na 2 lokacije, statistički gdje je veća vjerovatnoća da ćeš pokupiti virus?

P.S Zar stvarno misliš da su Izraelci toliki bijednici i da nemaju pojma pa tek tako vakcinisali i sve što hoda, samo što mačke i pse nisu vakcinisali. :lol:
Ako odeš, ako dođeš, ako ovo, ako ono,....

Cijela evropa je bila zaključana, a virus je "divljao". Pusti se šuplje.

Virusa će nestati onog trenutka kada se prestanu dnevno brojati svi prehlađeni, zaraženi gripom i sl. i trpati pod koronu. Do tada, virus će "divljati" koliko god zaključavao.
hurmasica

#970 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

Za godinu dana nikad mjere nisu do kraja sprovedene ni ispostovane, da jesu imali bi drugacije stanje danas.....zbog ublehasa nikad napretka necemo imati ni u cemu :run:
laik1981

#971 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Statisticki je najveca vjerovatnoca da ces se zaraziti na poslu ili da ce ti donijeti neko od ukucana.. Rekose iz kriznog staba da ce raditi dnevne analize zarista. Ne znam sto se ne objavljuju rezultati tih dnevnih analiza..
Milenkov buraz

#972 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

TESLA_EDISON wrote: 04/03/2021 08:46

Virusa će nestati onog trenutka kada se prestanu dnevno brojati svi prehlađeni, zaraženi gripom i sl. i trpati pod koronu. Do tada, virus će "divljati" koliko god zaključavao.

Zaslužio si, što jes, jes

Image
Ci-Nick

#973 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Izrael je započeo sa vakcinacijom još u decembru, vakcinisao je 8 od 9,2 miliona stanovnika,.. gdje su rezultati, jučer su imali preko 4 hiljade novoinficiranih.
Slovenija i Hrvatska su imali mnogo strožije mjere od nas,.. gdje su rezultati,..
Last edited by Ci-Nick on 04/03/2021 09:47, edited 1 time in total.
adsubzero

#974 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Milenkov buraz wrote: 04/03/2021 08:57
TESLA_EDISON wrote: 04/03/2021 08:46

Zaslužio si, što jes, jes

Image
HAHAHA brat Tesla je jedan od lidera u provalama i ljudskoj gluposti. Kakav lik :lol:
Ci-Nick

#975 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

...
Locked