Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

aCme

#50101 Re: Zeničani

Post by aCme »

Onaaaj ze još nisam pelene naučio mijenjati :lol: :lol: :lol:
avenija

#50102 Re: Zeničani

Post by avenija »

Nikad ovu uzrecicu u Zenici nisam cuo, prvi put i zaista glupo zvuci.
On je sebi skratio "onaj kako se zove" ...onaj ze
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#50103 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Nabrojimo stranke koje su u skupštini glasale za ovog lijepog ministra :mrgreen: .
notsure

#50104 Re: Zeničani

Post by notsure »

Bobi wrote: 01/03/2021 19:57 Nabrojimo stranke koje su u skupštini glasale za ovog lijepog ministra :mrgreen: .
Ja ba, SDA propagandna mašinerija CarsijaZenica pljuje po Isacima, a oni su im dali 3 ministarska mjesta.
Što ih ne smijene kad im se toliko gade?
Nivelacija

#50105 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

notsure wrote: 01/03/2021 20:41
Bobi wrote: 01/03/2021 19:57 Nabrojimo stranke koje su u skupštini glasale za ovog lijepog ministra :mrgreen: .
Ja ba, SDA propagandna mašinerija CarsijaZenica pljuje po Isacima, a oni su im dali 3 ministarska mjesta.
Što ih ne smijene kad im se toliko gade?
Nije ti to ta SDA stranica CarsijaZenica..ovo je laznjak
Ja_Ja

#50106 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Laznjak, laznjaka...ebo majku koji smo mi klosarluk od mahale postali.
phillie

#50107 Re: Zeničani

Post by phillie »

Zivimo reality show.
Nivelacija

#50108 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Image

Chernobyl

Ustani Huso
notsure

#50109 Re: Zeničani

Post by notsure »

Nivelacija wrote: 02/03/2021 10:42 Image

Chernobyl

Ustani Huso
Pod prozorom ze ministra, zaljubljenika onaj ze tehnologije.
Stranka iznad sača postala je stranka iznad smeČa.

Image
Ja_Ja

#50110 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Chernobyl

Ustani Huso
Podjednako odgovorni nesavjesni gradjani i ALBA. Gradjani jer prave ovaj peksinluk a Alba jer ocigledno ne odvozi smece dovoljno cesto. Al ebi ga pojedinci tvrde da je puna saka brade s ovim sto Alba do sada radi.
belfy

#50111 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ja_Ja wrote: 02/03/2021 14:08

Chernobyl

Ustani Huso
Podjednako odgovorni nesavjesni gradjani i ALBA. Gradjani jer prave ovaj peksinluk a Alba jer ocigledno ne odvozi smece dovoljno cesto. Al ebi ga pojedinci tvrde da je puna saka brade s ovim sto Alba do sada radi.
ti rece da neces odgovarati, ali bi da vuces za jezik. sto je najgore opet pricas bez da si razmislio, a ovaj put i lazes. doduse...i zadnji put si slagao, ali ne htjedoh odgovoriti, posto sam rekao da necu da nastavljam vise o onome. sad cu pokusati brojevima da ti bude lakse da se fokusiras.

1.) ja sam rekao da je Alba radila dobro (proslo vrijeme), a da zadnje promjene mogu biti zbog...? evo dodatak da bi bolje razumio:
1.1) lazes na pogresnu adresu
2.) ako je Grad dogovorio da se na toj lokaciji postavi toliko i takvih kanti/kontejnera i da se prazne u odredjenom periodu, a Alba to ne ispunjava, onda je jasno da Grad mora da ih tuzi za neispunjavanje ugovornih obaveza, pa naplati penale i jos ako treba i raskine ugovor. posto do sada nesto takvo Grad nije uradio, onda znaci da je neko pogresno procijenio koliko i kakvih kanti/kontejnera je potrebno na toj lokaciji ili frenvenciju praznjenja istih. ako se nesto takvo ustanovi, onda Grad vrlo lako napravi aneks ugovora cime se taj problem rijesi na zadovoljstvo svih. posto nisam siguran da li ces razumjeti napisano kako treba evo dodatak:
2.1) lajes na pogresnu adresu. nepravilnosti koje uocavas treba da rjesava Grad i to kako sam opisao iznad.

nadam se da sam ovo dovoljno lijepo srocio i da ces se snaci. ako opet naidjes na neke nejasnoce ili nesto sto ne razumijes slobodno pitaj. :kakoste:
kamberovica polje

#50112 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Chernobyl

Ustani Huso
Kad je Huso bio živ, Zenica je bila čista ko apoteka...osim ako zanemarimo čopore divljih pasa koji su pišali i srali po čitavom gradu.
N.N.

#50113 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Naravno da je bilo kerova kada je nepismena bagra potpisivala peticije kod Bosanke sa Dzonlicem na celu.
Ja_Ja

#50114 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

@belfy , belfy..dobar si ti covjek belfi. Nego sta si ono ti trenirao?

Salu na stranu, iako si se prepoznao sam u postu opet si napisao hrpu nabuloza. Nikad mi tipovi poput tebe nisu bili jasni. Konstantna potreba da se intelektualno nametnu a na kraju ispadaju ograniceni ko balkon i to samo zbog svoje osilnosti i umisljenosti da su pametniji nego sto jesu. Mijesas uzroke i posljedice i nekako meni pripisujes neznanje jer ti izvlacis napisano iz konteksta. Nikada ja nisam rekao da je Alba jedini krivac vec si mi ti pokusao nametnuti taj narativ. Ja sam pisao o budzetu grada i iznio svoje neslaganja da se u budzetu grada izdvajaju tolika sredstva izmedju ostalog i za Albu a usluga koja se dobija za te izdatke je ispod prosjecna. Prica uopste nije bila o tome ko je kriv i ko je za sto nadlezan i koje procedure bi se trebale pratiti da se to ispravi, vec se vezala na to da grad ne dobija (po mom misljenju) ono sto bi trebao dobijati za svoje novce. Ti si taj koji je krenuo pametovati o procedurama i tome ko je ultimativno najodgovorniji i koje se procedure trebaju pratiti. Sto je daleko od onog naseg inicijalnog pisanja o budzetu. Ako vec tjeras mak na konac onda moras da znas da bi valjda svaka firma pa samim tim i Alba morala da prati sta se dogadja u reonu koji servisira i da trazi ugovorne promjene ukoliko su one potrebne. Ne moze se samo reci ebaji ga mi smo placeni za odvoz smeca jednom sedmicno s ove lokacije i boli nas taki sto bi u sustini smece trebalo da se vozi s ove lokacije svaka dva-tri dana, jer nije nas problem sto u po grada imamo ciganluk. Et' hajd sad av..av.
avenija

#50115 Re: Zeničani

Post by avenija »

Sta se imate raspravljati grad prljav ko kurac i zapusten, istina je sto belfy pise, on dok je tu bio 5x bila bolja higijena grada covjek ne zna trenutnu situaciju jer je u Njemackoj, jucer fudo drzi lekcije o patriotizmu i sramoti bosnjaka itd neka ode na kameni spavac spomenik i nek se okrene oko sebe kad vec ne dolazi na obiljezavanje dana nezavisnosti pa kada vidi prljav, razbijen spomenik i stakla i prljave zastave onda nek se zamisli moze li on drzati nekome lekcije. Sve zivo je zapustio , taj kameni spavac umjesto ponosa i dike, niti svjetla rade, smece okolo, stakla razbijena gdje su imena sehida itd. Neugledan grad i cao.

Ali ima i finih prica, likce raste i dalje

avenija

#50116 Re: Zeničani

Post by avenija »

Nekada je i onaj centar72 radio pa prijavis problem pa ga barem pokusaju rijesiti danas vise tamo niko ni ne odgovara na prijave.

Raspad totalni pod palicom Kasumovica.

A i ovaj ministar i vlada kantona su jos gori od njega.

Rezultat vidljiv na terenu.
belfy

#50117 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ja_Ja wrote: 03/03/2021 02:18 @belfy , belfy..dobar si ti covjek belfi. Nego sta si ono ti trenirao?

Salu na stranu, iako si se prepoznao sam u postu opet si napisao hrpu nabuloza. Nikad mi tipovi poput tebe nisu bili jasni. Konstantna potreba da se intelektualno nametnu a na kraju ispadaju ograniceni ko balkon i to samo zbog svoje osilnosti i umisljenosti da su pametniji nego sto jesu. Mijesas uzroke i posljedice i nekako meni pripisujes neznanje jer ti izvlacis napisano iz konteksta. Nikada ja nisam rekao da je Alba jedini krivac vec si mi ti pokusao nametnuti taj narativ. Ja sam pisao o budzetu grada i iznio svoje neslaganja da se u budzetu grada izdvajaju tolika sredstva izmedju ostalog i za Albu a usluga koja se dobija za te izdatke je ispod prosjecna. Prica uopste nije bila o tome ko je kriv i ko je za sto nadlezan i koje procedure bi se trebale pratiti da se to ispravi, vec se vezala na to da grad ne dobija (po mom misljenju) ono sto bi trebao dobijati za svoje novce. Ti si taj koji je krenuo pametovati o procedurama i tome ko je ultimativno najodgovorniji i koje se procedure trebaju pratiti. Sto je daleko od onog naseg inicijalnog pisanja o budzetu. Ako vec tjeras mak na konac onda moras da znas da bi valjda svaka firma pa samim tim i Alba morala da prati sta se dogadja u reonu koji servisira i da trazi ugovorne promjene ukoliko su one potrebne. Ne moze se samo reci ebaji ga mi smo placeni za odvoz smeca jednom sedmicno s ove lokacije i boli nas taki sto bi u sustini smece trebalo da se vozi s ove lokacije svaka dva-tri dana, jer nije nas problem sto u po grada imamo ciganluk. Et' hajd sad av..av.
prvo los pokusaj kopiranja mene, a onda opet leblebija... a i opet lazes brate...

ja nisam odgovorio ni na kakvo tvoje pominjanje budzeta, nego na ovo:
Ja_Ja wrote: 02/03/2021 14:08 Podjednako odgovorni nesavjesni gradjani i ALBA. Gradjani jer prave ovaj peksinluk a Alba jer ocigledno ne odvozi smece dovoljno cesto. Al ebi ga pojedinci tvrde da je puna saka brade s ovim sto Alba do sada radi.
i izgleda da ni brojevi nisu pomogli. ali,evo da se osvrnemo i na budzetska izdvajanja za losu uslugu. ko je po tebi kriv ako se isto desava i kome se treba obratiti?

i, ne, nijedna firma ne treba da prati nista vise od onoga sto stoji u ugovoru. ako ti napravis ugovor sa firmom da ti jednom sedmicno (recimo subotom) cisti kucu da li ocekujes da ti oni zakucaju povremeno radnim danima da provjere stanje i poboljsaju svoje usluge? isto tako, ako napravis ugovor sa nekim da ti svaki dan pravi rucak hoces ga okriviti ako si ostao gladan navecer jer ne provjeravaju da li ti treba vecera? i onda kazes da ja mijesam uzroke i posljedice... daklem, leblebija...

da tvoje pisanje ne bi bilo leblebija bilo bi lijepo da, kada napises da sam napisao hrpu nebuloza, navedes i gdje si ti to vidio u napisanom. jer nadalje pises samo o meni, a ja tebi o konkretnim stvarima.

i, tebi moze izgledati da se ja pravim pametan, ali ako bi se potrudio barem dva puta procitati vidio bi da pricam samo cinjenicno i odgovaram samo na ono sto je napisano, te tebe niti jednom nisam nazvao ni pametnim ni glupim. samo ti si to protumacio tako.
belfy

#50118 Re: Zeničani

Post by belfy »

avenija wrote: 03/03/2021 16:16 Sta se imate raspravljati grad prljav ko kurac i zapusten, istina je sto belfy pise, on dok je tu bio 5x bila bolja higijena grada covjek ne zna trenutnu situaciju jer je u Njemackoj, jucer fudo drzi lekcije o patriotizmu i sramoti bosnjaka itd neka ode na kameni spavac spomenik i nek se okrene oko sebe kad vec ne dolazi na obiljezavanje dana nezavisnosti pa kada vidi prljav, razbijen spomenik i stakla i prljave zastave onda nek se zamisli moze li on drzati nekome lekcije. Sve zivo je zapustio , taj kameni spavac umjesto ponosa i dike, niti svjetla rade, smece okolo, stakla razbijena gdje su imena sehida itd. Neugledan grad i cao.

nemoj me ti pominjati, pa makar ni pozitivno, hljeba ti. ti i Nivelacija ste se sveli ispod svakog dna na temi o Memicu i to samo zbog hebene stranke, a za slucaj vas svakako zaboli hurac. stranka ispred drzave, a tim, naravno, i pojedinca... neljudski i kvarno. rekao bih i stidite se, ali stid u SDA je izumro prije mnogo godina. fuj.
Casual's

#50119 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Šta se dešava u našoj bolnici jbt? U 4 dana umrla cetvorica poznanika od 40-45 god, dvojica tesko stanje. Korona..
Ja_Ja

#50120 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Hajd da ne gnjavim vise ljude @belfy ti si pametan, ja sam budala. Ti si upravu ja sam u krivu. Zdrao'!

Za ostale evo nesto i korisno.
Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#50121 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ovo besplatno odvoze kabasti otpad? Samo ostavis kraj ceste?
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#50122 Re: Zeničani

Post by anex »

Nije besplatno, ima stavka na racunu...bacio ne bacio, placas....
veliki_ah

#50123 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Hoce li sad isak ramo ugasit raju s biroa kako je i salivena? Dobro su mu malog levata uzeli na zub :D
Ja_Ja

#50124 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ramo treba da ugasi malog.
avenija

#50125 Re: Zeničani

Post by avenija »

belfy wrote: 03/03/2021 18:23
avenija wrote: 03/03/2021 16:16 Sta se imate raspravljati grad prljav ko kurac i zapusten, istina je sto belfy pise, on dok je tu bio 5x bila bolja higijena grada covjek ne zna trenutnu situaciju jer je u Njemackoj, jucer fudo drzi lekcije o patriotizmu i sramoti bosnjaka itd neka ode na kameni spavac spomenik i nek se okrene oko sebe kad vec ne dolazi na obiljezavanje dana nezavisnosti pa kada vidi prljav, razbijen spomenik i stakla i prljave zastave onda nek se zamisli moze li on drzati nekome lekcije. Sve zivo je zapustio , taj kameni spavac umjesto ponosa i dike, niti svjetla rade, smece okolo, stakla razbijena gdje su imena sehida itd. Neugledan grad i cao.

nemoj me ti pominjati, pa makar ni pozitivno, hljeba ti. ti i Nivelacija ste se sveli ispod svakog dna na temi o Memicu i to samo zbog hebene stranke, a za slucaj vas svakako zaboli hurac. stranka ispred drzave, a tim, naravno, i pojedinca... neljudski i kvarno. rekao bih i stidite se, ali stid u SDA je izumro prije mnogo godina. fuj.
nemoj me ti citirati nikada hljeba ti.

Ima li ko da nisi sa njim u prepirci?

uvijek najpametniji, imam svoje misljenje o nesreci dzenana i ne mozes mi ti nametati nije ti ovo koreja, trebao si tamo otici a ne u njemacku
Post Reply