Ilegalni migranti u BiH
-
u-pet-deka
#23751 Re: Ilegalni migranti u BiH
Većina će ostati u Bosni i onda će to biti jauuu. Zapad se zasitio ove mrake.
-
u-pet-deka
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#23753 Re: Ilegalni migranti u BiH
Dan 859. Chloe i ostali humanitarci/Muslimani ubiše se braneći "braću".Chloe wrote: ↑27/02/2021 10:43Ista janeko_sa_strane wrote: ↑27/02/2021 10:06Obraćaš se pogrešnim ljudima jer si valjda shvatio do sada da u ovoj zemlji žive najgluplji ljudi na kugli zemaljskoj. Grupa migranata hoda gradom a tuka izvadila iPhone i kucka hodajući cestom ne registrujući ljude oko sebe kao da se invazija događa na nekoj drugoj planeti.turgut wrote: ↑27/02/2021 09:43
meni ovo uopće nije bilo smiješno, razlog zašto sam postavio ovaj tekst sa te FB grupe jeste da pokažem kako ima naivnih ljudi, u ovom slučaju je bila žena, pa se tako olahko autom zaustavi, vrlo moguće i sama, pored osobe za koju ne zna ko je, šta je, i da li je ta osoba sama ili tamo iza grma ima grupa ljudi koji možda vrebaju priliku da nekoga zaskoče i opljačkaju, a ovaj što leži je je možda trebao biti komadić sira na mišolovki.
šta hoću kazati, ne kažem da su svi migranti banditi, krimosi, pljačkaši i ubice, ali s obzirom da mnogi od njih prave probleme SVIMA njima treba prilaziti sa velikom dozom opreza, dok ne vidiš ko je, šta je, kakav je i da čovjek mora u ovakvim slučajevima biti sa još bar jednom ili dvije osobe a nikako sam, pogotovo ako je ranjiv, (fizički slab, nenaoružan, žena itd)(doduše nemam AjFOnN nego Kineza
) kao i mnogi drugi u mojoj čaršiji koji prolazimo pored njih kao pored naših sugrađana .
Suočavanje sa strahom, u ovom slučaju sa migrantima, je u upoznavanju istih.
Jezik nema kosti, lijepo se pozdraviti, razgovarati, pokazati iskreno interesovanje, kroz određen period insan prepoznaje iz koje su države, facu im "čitati" kao i oni što čitaju nama. Jednostavno razlikovati dobre i loše.
Žal ostaje što neće osjetiti merhametluk "braće" na svojoj koži
- Chloe
- Photo mod
#23754 Re: Ilegalni migranti u BiH
Od x nas koji ne da branimo, nego ne isijavamo zlo i mržnju prema njima ti si našao mene citirati.Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 19:50
Dan 859. Chloe i ostali humanitarci/Muslimani ubiše se braneći "braću".
Zanimljivo.
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#23755 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kad god uđem na temu (a uđem rijetko) ti se svaki put upregla da relativizuješ i/ili braniš migrante.Chloe wrote: ↑02/03/2021 22:22Od x nas koji ne da branimo, nego ne isijavamo zlo i mržnju prema njima ti si našao mene citirati.Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 19:50
Zanimljivo.![]()
- Chloe
- Photo mod
#23756 Re: Ilegalni migranti u BiH
A je li?Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 22:25Kad god uđem na temu (a uđem rijetko) ti se svaki put upregla da relativizuješ i/ili braniš migrante.Chloe wrote: ↑02/03/2021 22:22Od x nas koji ne da branimo, nego ne isijavamo zlo i mržnju prema njima ti si našao mene citirati.Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 19:50
Zanimljivo.![]()
Nije vas previše koji sijete mržnju?
- Istinu govorim
#23757 Re: Ilegalni migranti u BiH
Sve najbolje im želim u domovinama, nemamo dovoljno naučnoistraživačkih institucija da primimo sve te silne naučnike.Chloe wrote: ↑02/03/2021 22:27A je li?Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 22:25Kad god uđem na temu (a uđem rijetko) ti se svaki put upregla da relativizuješ i/ili braniš migrante.![]()
Nije vas previše koji sijete mržnju?![]()
- Chloe
- Photo mod
#23758 Re: Ilegalni migranti u BiH
Najbolje bi bilo da uredništvo temu preimenuje u antimgrantsku.....Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 22:38Sve najbolje im želim u domovinama, nemamo dovoljno naučnoistraživačkih institucija da primimo sve te silne naučnike.Chloe wrote: ↑02/03/2021 22:27A je li?Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 22:25
Kad god uđem na temu (a uđem rijetko) ti se svaki put upregla da relativizuješ i/ili braniš migrante.![]()
Nije vas previše koji sijete mržnju?![]()
-
User987
#23759 Re: Ilegalni migranti u BiH
Sve i da nemaš nikakve interese i skrivene motive, opet nisi u pravu. Ovo što se dešava kod nas je neuporedivo sa bilo kojom državom koja je imala ili ima problem. Ja sam to odmah shvatio, a nisam ni ksenofob ni islamofob, ni šovinista. Ne postoji država u Evropu koja se može porediti sa BiH po ekonomskom siromaštvu, političkoj nestabilnosti i etničkoj podijeljenosti. I u takvoj državi BiH, ilegalni migranti se koncentrišu samo kod jednog naroda i na jednom dijelu teritorije. Zamisli da u moćnoj Njemačkoj postoji pokrajina sa više muslimanskog stanovništva i da se ilegalni migranti gomilaju baš u toj pokrajini. Šta misliš da li bi Njemačka država to dozvolila?? Mi smo to prihvatili. Zapravo nismo MI kao narod to prihvatili nego SDA I IZ. Na taj način su bošnjačkom narodu natovarili na vrat veliki belaj. Pošto su istu stvar uradili u ratu prihvatajući mudzahedine koji nam u vojnom smislu nisu bili potrebni, ja vjerujem da i ovo rade namjerno zbog skrivenih ciljeva. Mudzahedini kojih nije bilo više od hiljadu ili dvije su našim neprijateljima poslužili kao odličan argument da nas prikažu kao islamiste, da ARBIH prikažu kao islamističku, a ne bosansku itd. Sada će SDA pokušati naseliti hiljade ilegalnih migranata bez imena i nepoznate prošlosti i to je definitivno perfidan projekt.Chloe wrote: ↑02/03/2021 22:52Najbolje bi bilo da uredništvo temu preimenuje u antimgrantsku.....Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 22:38Sve najbolje im želim u domovinama, nemamo dovoljno naučnoistraživačkih institucija da primimo sve te silne naučnike.![]()
-
moonca
#23760 Re: Ilegalni migranti u BiH
Imam osjecaj da su 'arapi' koji su se prije par godina pojavili u Bosni -kao investitiori, kupovali kuce, Hodali ulicama zamotani--prihvaceni jako toplo od domaceg stanovnistva.... izgleda da je to bio pokazatelj --da danasnji migranti nagrnu, kao i EU- da predlozi kampove, bas kod nas.
- Chloe
- Photo mod
#23761 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pogledaj link. A osobno sam prilikom posjete Beogradu vidjela kampove, grupe migranata itd.moonca wrote: ↑03/03/2021 00:57Imam osjecaj da su 'arapi' koji su se prije par godina pojavili u Bosni -kao investitiori, kupovali kuce, Hodali ulicama zamotani--prihvaceni jako toplo od domaceg stanovnistva.... izgleda da je to bio pokazatelj --da danasnji migranti nagrnu, kao i EU- da predlozi kampove, bas kod nas.![]()
http://migrantserbia.org/mapa/
- Chloe
- Photo mod
#23762 Re: Ilegalni migranti u BiH
Teorija zavjere ....User987 wrote: ↑03/03/2021 00:01Sve i da nemaš nikakve interese i skrivene motive, opet nisi u pravu. Ovo što se dešava kod nas je neuporedivo sa bilo kojom državom koja je imala ili ima problem. Ja sam to odmah shvatio, a nisam ni ksenofob ni islamofob, ni šovinista. Ne postoji država u Evropu koja se može porediti sa BiH po ekonomskom siromaštvu, političkoj nestabilnosti i etničkoj podijeljenosti. I u takvoj državi BiH, ilegalni migranti se koncentrišu samo kod jednog naroda i na jednom dijelu teritorije. Zamisli da u moćnoj Njemačkoj postoji pokrajina sa više muslimanskog stanovništva i da se ilegalni migranti gomilaju baš u toj pokrajini. Šta misliš da li bi Njemačka država to dozvolila?? Mi smo to prihvatili. Zapravo nismo MI kao narod to prihvatili nego SDA I IZ. Na taj način su bošnjačkom narodu natovarili na vrat veliki belaj. Pošto su istu stvar uradili u ratu prihvatajući mudzahedine koji nam u vojnom smislu nisu bili potrebni, ja vjerujem da i ovo rade namjerno zbog skrivenih ciljeva. Mudzahedini kojih nije bilo više od hiljadu ili dvije su našim neprijateljima poslužili kao odličan argument da nas prikažu kao islamiste, da ARBIH prikažu kao islamističku, a ne bosansku itd. Sada će SDA pokušati naseliti hiljade ilegalnih migranata bez imena i nepoznate prošlosti i to je definitivno perfidan projekt.Chloe wrote: ↑02/03/2021 22:52Najbolje bi bilo da uredništvo temu preimenuje u antimgrantsku.....Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 22:38
Sve najbolje im želim u domovinama, nemamo dovoljno naučnoistraživačkih institucija da primimo sve te silne naučnike.![]()
Koliko godina si imao u ratu?
-
neko_sa_strane
#23763 Re: Ilegalni migranti u BiH
Počeli su se pojavljivati po naseljima, ispred prodavnica, pekara, na klupama. Forumaš/ica Chloe ima jedinstvenu priliku doći u Sarajevo i pokazati svoje humano lice uživo a ne tipkajući komentare na forumu.
- spreca
#23764 Re: Ilegalni migranti u BiH
User987 wrote: ↑03/03/2021 00:01Sve i da nemaš nikakve interese i skrivene motive, opet nisi u pravu. Ovo što se dešava kod nas je neuporedivo sa bilo kojom državom koja je imala ili ima problem. Ja sam to odmah shvatio, a nisam ni ksenofob ni islamofob, ni šovinista. Ne postoji država u Evropu koja se može porediti sa BiH po ekonomskom siromaštvu, političkoj nestabilnosti i etničkoj podijeljenosti. I u takvoj državi BiH, ilegalni migranti se koncentrišu samo kod jednog naroda i na jednom dijelu teritorije. Zamisli da u moćnoj Njemačkoj postoji pokrajina sa više muslimanskog stanovništva i da se ilegalni migranti gomilaju baš u toj pokrajini. Šta misliš da li bi Njemačka država to dozvolila?? Mi smo to prihvatili. Zapravo nismo MI kao narod to prihvatili nego SDA I IZ. Na taj način su bošnjačkom narodu natovarili na vrat veliki belaj. Pošto su istu stvar uradili u ratu prihvatajući mudzahedine koji nam u vojnom smislu nisu bili potrebni, ja vjerujem da i ovo rade namjerno zbog skrivenih ciljeva. Mudzahedini kojih nije bilo više od hiljadu ili dvije su našim neprijateljima poslužili kao odličan argument da nas prikažu kao islamiste, da ARBIH prikažu kao islamističku, a ne bosansku itd. Sada će SDA pokušati naseliti hiljade ilegalnih migranata bez imena i nepoznate prošlosti i to je definitivno perfidan projekt.Chloe wrote: ↑02/03/2021 22:52Najbolje bi bilo da uredništvo temu preimenuje u antimgrantsku.....Istinu govorim wrote: ↑02/03/2021 22:38
Sve najbolje im želim u domovinama, nemamo dovoljno naučnoistraživačkih institucija da primimo sve te silne naučnike.![]()
-
User987
#23765 Re: Ilegalni migranti u BiH
U ratu sam imao blizu 40 godina. Sve dobro pamtim. Nevjerovatno je kako se danas SDA pravi mutava kada se pomenu mudzahedini, njihov ostanak nakon rata, izdavanje dokumenata i pasoša dotičnim i otpor čak i američkoj intervenciji u tom smislu. A nama kao narodu je ispostavljen račun. Isto će se desiti i sa posljedicama najezde ilegalnih migranata. Svi ćemo kusati. Ništa bolje nismo ni zaslužili.
- Chloe
- Photo mod
#23766 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nije mi jasno tvoje nepoznavanje rukovođenje/komandovanje ljudima, posebno u ratu.User987 wrote: ↑03/03/2021 10:22U ratu sam imao blizu 40 godina. Sve dobro pamtim. Nevjerovatno je kako se danas SDA pravi mutava kada se pomenu mudzahedini, njihov ostanak nakon rata, izdavanje dokumenata i pasoša dotičnim i otpor čak i američkoj intervenciji u tom smislu. A nama kao narodu je ispostavljen račun. Isto će se desiti i sa posljedicama najezde ilegalnih migranata. Svi ćemo kusati. Ništa bolje nismo ni zaslužili.
A zanimljivo je, u vrijeme kad su se Arapi kao investitori pojavili u BiH, koliko god su Hrvati i Srbi bili glasni,
Bošnjaci su bili još glasniji u izražavanju straha od nekakve islamizacije BiH koju potencira SDA i IZ.
Zadnju posjetu u Bg, uzele smo turističkog vodiča, svako veliikooo radilište nam je pokazao, i zamsili, najveći broj investitora su Arapi,
isti oni koje smo mi sa njihovim investicijama otjerali.
-
neko_sa_strane
#23767 Re: Ilegalni migranti u BiH
Koje su to poznate arapske investicije u BiH osim zemljišta nekretnina koje su pokupovali?
-
statixx
#23768 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nisi cuo za Buroj Ozone tzv. Evropski Dubai.neko_sa_strane wrote: ↑03/03/2021 12:10 Koje su to poznate arapske investicije u BiH osim zemljišta nekretnina koje su pokupovali?
-
neko_sa_strane
#23769 Re: Ilegalni migranti u BiH
Čitao sam da nema ništa od toga.statixx wrote: ↑03/03/2021 12:16Nisi cuo za Buroj Ozone tzv. Evropski Dubai.neko_sa_strane wrote: ↑03/03/2021 12:10 Koje su to poznate arapske investicije u BiH osim zemljišta nekretnina koje su pokupovali?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23770 Re: Ilegalni migranti u BiH
Imaju makete renderi i temelji
-
moonca
#23771 Re: Ilegalni migranti u BiH
Bilo bi puno bolje, da iste zadrzi kod sebe.Chloe wrote: ↑03/03/2021 07:13Pogledaj link. A osobno sam prilikom posjete Beogradu vidjela kampove, grupe migranata itd.moonca wrote: ↑03/03/2021 00:57Imam osjecaj da su 'arapi' koji su se prije par godina pojavili u Bosni -kao investitiori, kupovali kuce, Hodali ulicama zamotani--prihvaceni jako toplo od domaceg stanovnistva.... izgleda da je to bio pokazatelj --da danasnji migranti nagrnu, kao i EU- da predlozi kampove, bas kod nas.![]()
- Chloe
- Photo mod
#23772 Re: Ilegalni migranti u BiH
moonca wrote: ↑03/03/2021 12:51Bilo bi puno bolje, da iste zadrzi kod sebe.Chloe wrote: ↑03/03/2021 07:13Pogledaj link. A osobno sam prilikom posjete Beogradu vidjela kampove, grupe migranata itd.moonca wrote: ↑03/03/2021 00:57
Imam osjecaj da su 'arapi' koji su se prije par godina pojavili u Bosni -kao investitiori, kupovali kuce, Hodali ulicama zamotani--prihvaceni jako toplo od domaceg stanovnistva.... izgleda da je to bio pokazatelj --da danasnji migranti nagrnu, kao i EU- da predlozi kampove, bas kod nas.![]()
- Chloe
- Photo mod
#23773 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ooh, pa bilo je, politika i korupcija otjerala kao i mnoge druge,neko_sa_strane wrote: ↑03/03/2021 12:10 Koje su to poznate arapske investicije u BiH osim zemljišta nekretnina koje su pokupovali?
a ta sića je nama ostala koju ne odobravam.
Prodaja zemlje nikom.
-
howdy
#23774 Re: Ilegalni migranti u BiH
sad se i u strane investicije razumije
pa hahahahahaha
pa hahahahahaha
-
maiya
#23775 Re: Ilegalni migranti u BiH
Problem je što Arapi zahtijevaju da sve bude podređeno njima - natpisi na arapskom, klanjanje gdje god stignu, par slučajeva gdje su dolazili kući da prose kćeri.
Ovo s migrantima će biti kao s mudžahedinima koji su poslati u Srednju Bosnu da pokolju Hrvate pa da mi budemo krivi. Samo što će nastradati Bošnjak. Kad tad od njih će se neko raznijeti i onda će biti potrebna antiteroristička intervencija.
Sarajevo je postalo jedna obična rupa, stalno se moraš okrećat hoće li neki Azijat prisloniti nož na grkljan.
Danas sam vidio u Lakišića džamiji migrante kako čiste avliju. Naime IZ zapostavlja naše ljude i nije im ponudila dnevnicu već je isti ponudila ilegalnim imigrantima.
Ovo s migrantima će biti kao s mudžahedinima koji su poslati u Srednju Bosnu da pokolju Hrvate pa da mi budemo krivi. Samo što će nastradati Bošnjak. Kad tad od njih će se neko raznijeti i onda će biti potrebna antiteroristička intervencija.
Sarajevo je postalo jedna obična rupa, stalno se moraš okrećat hoće li neki Azijat prisloniti nož na grkljan.
Danas sam vidio u Lakišića džamiji migrante kako čiste avliju. Naime IZ zapostavlja naše ljude i nije im ponudila dnevnicu već je isti ponudila ilegalnim imigrantima.