SDA-All about

drug_profi

#56476 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Sputnik bih licno odabrao za vakcinu. Jebe me se sta EU EMA misli o tome. Svakako razlozi nisu znanstvene prirode.
bunk

#56477 Re: SDA-All about

Post by bunk »

:lol: :lol: i potpuno se slazem. Treba dopustiti da svako bira koju ce vakcinu primit.
Ja bi onu koju u Izraelu daju.
Evenine

#56478 Re: SDA-All about

Post by Evenine »

nosara wrote: 02/03/2021 13:39
breuer wrote: 02/03/2021 13:35 a sad valjaju Ruje? :D
Da je donio Sputnik, ovdje bi bio masovni suicid. Popustila mu koncentracija. :D
Jesu se ljudi iz Sa redovno registrovali da se vakcinisu Sputnikom u ZHK?

Je li to Rusija mozda ucjenjuje manje zemlje vakcinama? Ono pustite nam da vam potkopavamo zemlju pa ce biti i plina i vakcina.

Takvi ko ti onda idu i laju na nekakav imperijalizam i drkaju na Putina. Satro brane socijalizam i nesvrstanost :-)
hillbill

#56479 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

bunk wrote: 02/03/2021 13:12 Niko nije trazio pomoc od srbije.
Ovo je samoinicijativa vucica.
Ako se spasi i jedan zivot dobro je.
Sitnoracundzije koje pokusavaju zauzeti mjesto sda od ovog prave pricu.
Zarad bilo kojeg ljidskog zivota kiji moze biti spasen ovim vakcinama trebali bi usutiti. Ali zov budjeta federalne vlade je prejak pa se pokusava poentirat na svemu..
Eh da imam moc da don kiflu stavim na mjesto dzaferovica pa da vidimo kako to kifla nabija spicom vucica u guzicu na aerodromu a vakcine gazi nogama netom prije pljune na avion koji vraca vucica u srbiju...
Al ovdje,online svi smo najbolji i najpametniji...

I ne treba pomoc od srbije
neka prosipa inicijativu po srbiji
upamti za sva vremena,nesposobni termitu,.........OVO NIJE PRICA....ovo je mnogo vise od price
na ovum putu su pale su mnoge zrtve............ono sto se mora platiti treba platiti
Zat nam se ovo i dogada sto ste Vucica stavili ispred kifle......jadni, bijedni kalkulatori
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#56480 Re: SDA-All about

Post by pici »

jaH sranja u Ruandi...
nosara

#56481 Re: SDA-All about

Post by nosara »

Evenine wrote: 02/03/2021 13:47
nosara wrote: 02/03/2021 13:39
breuer wrote: 02/03/2021 13:35 a sad valjaju Ruje? :D
Da je donio Sputnik, ovdje bi bio masovni suicid. Popustila mu koncentracija. :D
Jesu se ljudi iz Sa redovno registrovali da se vakcinisu Sputnikom u ZHK?

Je li to Rusija mozda ucjenjuje manje zemlje vakcinama? Ono pustite nam da vam potkopavamo zemlju pa ce biti i plina i vakcina.

Takvi ko ti onda idu i laju na nekakav imperijalizam i drkaju na Putina. Satro brane socijalizam i nesvrstanost :-)
Ja drkam na cetvorku. :D
meridiyan

#56482 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

Dodik i Vucic Biseru u Sarajevu direktno medju rogove. :lol:
-Mislim da je izjava ministarke nepotrebna, daje glupu izjavu, poznata je po tome na koji način reaguje, prokomentarisao je Dodik izjavu Turković.

Na pitanje o tvrdnjama ministrice vanjskih poslova, Bisere Turković, da donirane vakcine nisu odobrene u Evropi, Vučić je kazao da su to bezobrazne tvrdnje.
drug_profi

#56483 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

bunk wrote: 02/03/2021 12:13 Ma niko ne spominje nase doktore koji su u najtezem momentu pandemije isli u srbiju da pomognu spasiti zivote.
Gdje su tačno naši doktori išli, zašto i pod kojim okolnostima? Što to ne kažeš? Ne uklapa se u narativ?
Dimu1927

#56484 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

bunk wrote: 02/03/2021 13:27
tutku wrote: 02/03/2021 13:24 Hvala SDA i ZK sto su nam pokazali da se mogu popisati po ovoj zemlji kao niko. Bijednici, prihvataju sadaku od par hiljada indijskih vakcina covjeka koji je ordinirao po jevrejskom groblju i ostalim brdima oko sarajeva u periodu 92-95. volio bih vidjeti kakva bi bila reakcija srba da je njima donio haradinaj nekoliko hiljada vakcina a njihovi predsjednici, premijeri ga docekali kao spasioca. to je razlika izmedju nas i njih, mi nemamo nikakvog dostojanstva, dopustamo da nas pisaju i jebu godinama.

nismo drugacije ni zasluzili.
Sta su trebali iz predsjednistva odgovorit?
"Necemo vakcine ybite se i vi i vakcine"
apsolutno da

sta ce ti sadaka vakcine od nekog ko ti jucer nije cestitao dan nezavisnosti. sto se mene tice trebao ih je donirati samo za RS. ja ih nikad ne bi primio taman da krepam.

ali mi kao narod smo poznati da nemamo obraza nikakvog i svako nas moze ***ati kako zeli
ultima_palabra

#56485 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Zarad bilo kojeg ljidskog zivota kiji moze biti spasen ovim vakcinama trebali bi usutiti. Ali zov budjeta federalne vlade je prejak pa se pokusava poentirat na svemu..
Eh da imam moc da don kiflu stavim na mjesto dzaferovica pa da vidimo kako to kifla nabija spicom vucica u guzicu na aerodromu a vakcine gazi nogama netom prije pljune na avion koji vraca vucica u srbiju...
Sad je ko biva vas briga za zivote... sto se niste brinuli za zivote kad ste hajrovali na respiratorima? Vucicu se nije smjelo dozvoliti da pravi propangandne igrokaze u BiH, pocevski od Srebrenice pa nadalje. Ali ako ce to pripomoci debaklu SDA, onda je to mala cijena.
Veigar

#56486 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

To je to samo još da se šefko i naturalizovano hrvat naguze vučiću da ih odradi, dodo je već odavno nagužen i prija mu vučićeva prangija
Image
pici

#56487 Re: SDA-All about

Post by pici »

100 ćevaba za jednog vučića... bujrum
Image

NAJBOLJE OKREPLJENJE POSLE USPEŠNOG BORAVKA U BiH - OBOŽAVAM SARAJEVSKE ĆEVAPE! /Foto/
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" fotografiju iz aviona na kojoj se vidi da jede sarajevske ćevape i istakao da ih obožava još iz vojničkih dana

eeee zelenotermitska bando, sadaka-tender efendije... popiša se pičkousti po šeHeru al momački...
hillbill

#56488 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

Kikibombona wrote: 02/03/2021 13:28
Jarane, moze li vas ista, ali IŠTA, postiditi?
Imate li uopste stid, IZAŠTA?

Kada bi SDA rehabilitirala cetnicki i ustaski pokret vi bi nasli opravdanje.

...

Poruka Fuad Kasumovica
Kažu, jutro je pametnije od noći. Mislio sam da ću prešutjeti, ali ne mogu! Ne mogu progutati gorčinu, da jutro nakon 1. marta, meni jednog od najdražih datuma, na bosanskohercegovačko tlo u vidu dobrotvora i mirotvorca sa mizernih 10.000 vakcina sumnjive kvalitete, slavodobitnički sliječe predsjednik države odgovorne za najveća razaranja u Evropi u 20. vijeku, političar koji dovodi u pitanje opstojnost naše države i negira genocid nad mojim narodom.

Scena sa aerodroma gdje tročlano Predsjedništvo jedne herojske države, ponizno prosi vakcine koje su kao i respiratori davno trebale biti nabavljene, podsjetile su me na Keraterm, Omarsku i Trnopolje kada su logorašima kroz bodljikave žice dijeljeni komadići hljeba i gutljaji vode.

Ne pamtim kada sam se, kao danas jadnije osjećao! Godinama upozoravam da nam je sistem slab, da je Bosne i Hercegovine sve manje i to samo zbog katastrofalne politike koju nam kroje Bakir i Sebija, a provodi njima nekoliko bliskih ljudi.

Nije ovo prvi put da su njihovo neznanje i nesposobnost došli do izražaja, ugrožavajući živote građana i budućnost BiH.

Bosanci i Hercegovci su vrijedni i plemeniti ljudi. Navikli da pomažu, da se bore za sebe, za sebi bliske ljude, za komšije. Hrabri smo i ponosni Bakire uvijek bili. Nije naš narod za sadake i nafake kakvim ga predstavljate ti i tvoji sljedbenici. Građani ovi ljepe ali napaćene zemlje nisu zaslužili da se neko igra sa njihovim životima.

Zato, SRAM I STID neka vas bude i ako imate imalo morala i odgovornosti prema svome narodu i građanima, a znam da ga namate, trebate već danas podnijeti ostavke na sve funkcije koje nezasluženo obavljate. Vi ste dno dna!
pa ja ......
ovo treba nazvati pravim imenom.......ponizenje i poraz
Blek Stena

#56489 Re: SDA-All about

Post by Blek Stena »

Jel moro i cevape platit s dinarima ili su barem to domacini pokrili? :D
Sigma90

#56490 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

Koje vojnicke dane? One kad je pucao po Sarajevu? E bando zelena. Zasto smo kaznjeni da iz iste drzave poticemo kao zelene izdajice?
tutku

#56491 Re: SDA-All about

Post by tutku »

tutku wrote: 02/03/2021 13:24 Hvala SDA i ZK sto su nam pokazali da se mogu popisati po ovoj zemlji kao niko. Bijednici, prihvataju sadaku od par hiljada indijskih vakcina covjeka koji je ordinirao po jevrejskom groblju i ostalim brdima oko sarajeva u periodu 92-95. volio bih vidjeti kakva bi bila reakcija srba da je njima donio haradinaj nekoliko hiljada vakcina a njihovi predsjednici, premijeri ga docekali kao spasioca. to je razlika izmedju nas i njih, mi nemamo nikakvog dostojanstva, dopustamo da nas pisaju i jebu godinama.

Zahvaliti se na dokazanom prijateljstvu aleksandra vucica prema drzavi BiH. To bi imalo smisla da su oni radili ono zbog cega su tu, no posto nisu, nije im problem gaziti i pisati sve nas. A tebi svaka cast ako ovdje ne vidis problem, zbog takvih ce nam i biti samo gore, junace.
detroit-mercy

#56492 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

tutku wrote: 02/03/2021 14:06

Zahvaliti se na dokazanom prijateljstvu aleksandra vucica prema drzavi BiH. To bi imalo smisla da su oni radili ono zbog cega su tu, no posto nisu, nije im problem gaziti i pisati sve nas. A tebi svaka cast ako ovdje ne vidis problem, zbog takvih ce nam i biti samo gore, junace.
Za sendvic se zaradit mora, lakse ovako nego posteno/moralno :skoljka:
kluz franjo

#56493 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Bio jednom jedan referendum o nezavisnosti...

Nakon što su MAP i ANP "redukovali" na nivo "saradnje", sada su izvršili prenos nadležnosti i za nabavku vakcina.

SDA o nabavci vakcina za građane BiH:
“Isto tako stoji činjenica da poslije priče o respiratorima bilo ko ne bi imao hrabosti da uđe u proces privatne nabavke vakcina. To je zakočilo proces”, rekla je Turković.
Vučić o nabavci vakcina za građane BiH:
Koju god građani BiH budu željeli mi ćemo vam dostaviti”, rekao je Vučić.
Hvala SDA što su preuzeli pošiljku respiratora od Srbije i time Srbiji napravili višemilionsku uštedu.
Dijelićem tog novca Vučić preuzima državničke obaveze prema građanima BiH.

Uz crveni tepih, aplauz i zahvalnost Džaferovića i Komšića.
escobar__

#56494 Re: SDA-All about

Post by escobar__ »

Bijednici!
spreca

#56495 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Nigdje nemogu da nadjem zahvalu Vuvica za medicinsku pomoc Novom Pazaru?
pici

#56496 Re: SDA-All about

Post by pici »

spreca wrote: 02/03/2021 14:14 Nigdje nemogu da nadjem zahvalu Vuvica za medicinsku pomoc Novom Pazaru?
"Mi svakog dana šaljemo po milion eura. A ovi u Bosni kažu - ne, mi ćemo 50.000 eura, odmah se to pošalje, mi ćemo da pomognemo. Ajde bre, moram da slušam svakojake uvrede na račun naše zemlje. Golema grbina, mogu da izdržim sve lične napade, ali neću da pustim da nam državu uništavaju spolja i iznutra, zato što misle da imaju pravo. I da se svi dogovaraju oko toga zato što im smeta snažna Srbija. Zato što im smeta Srbija u kojoj je mir i stabilnost. Nikome neću dozvoliti da uruši mir i stabilnost, u Pazaru, niti bilo gdje u našoj zemlji", poručio je Vučić
suspect_zero

#56497 Re: SDA-All about

Post by suspect_zero »

drug_profi wrote: 02/03/2021 13:55
bunk wrote: 02/03/2021 12:13 Ma niko ne spominje nase doktore koji su u najtezem momentu pandemije isli u srbiju da pomognu spasiti zivote.
Gdje su tačno naši doktori išli, zašto i pod kojim okolnostima? Što to ne kažeš? Ne uklapa se u narativ?

Misli na ono kada je bradonjica iz hitne išao u Sandžak.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56498 Re: SDA-All about

Post by Truba »

Ma hajde dan dva i ovo ce se zaboraviti
Sta dramite
mRNA

#56499 Re: SDA-All about

Post by mRNA »

Tek sad veselo bice kad se podju ugradjivat u nabavke i pare, jos jedna pređstava za glupane
Billy The Pljuc

#56500 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Da ponovim još jedared, jebo vam on mater, vi njemu a ja vama svima:

"Odbije pomoć BiH za bolnicu u Novom Pazaru u iznosu od 50.000€ i nazove to uvredom. Nakon 7 mjeseci donese vakcine okvirno približne vrijednosti i postroji cijelo Predsjedništvo da ga na aerodromu dočeka i ushićeno mu aplaudira, a on kaže da moramo jedni druge pomagati u nevolji. Napravio je od toga svjetsku priču, svjetski ga mediji promovišu kao mirotvorca na Balkanu. Uspjeva da negira genocid i da mu se u isto vrijeme prostire najlon u džamiji kad nam dođe u posjetu, da ne skida cipele. Umjesto da je dobio po prstima, prste mu nježno stišću rukujući se, zahvalni zbog sadake koju nam je donio. Dobar je političar, vrstan politički mangup, al’ sve ovo može samo zato što naši lideri nemaju ponos, nemaju čast, nemaju kičmu. To sto su nesposobni da nabave vakcine, a da ne ukradu, zaista je danas manje važno. Danas su nas istinski ponizili. Dan nakon Dana nezavisnosti. Nas to ne demorališe, naprotiv, samo pojačava želju da ovu stranačku hobotnicu kojoj je stranka važnija od države i njene satelite skinemo sa vlasti i ljudima u BiH vratimo dostojanstvo. Želju da izgradimo institucije koje nikad više neće dozvoliti ponižavanje poput ovog danas."

Ova govna treba ispratiti kako zaslužuju, doći na vrata, izbatinati i napuniti rudnike i zatvore istima, pokoljenja im poslati u kolektivni smještaj na kazan, sve oduzeti i nikad ne dozvoliti rehabilitaciju jer se isti nikad pameti dozvati neće.
Post Reply