konektovan wrote: ↑01/03/2021 18:24
daddy-kool wrote: ↑01/03/2021 18:14
Ja ne znam što ovi naši uopšte razmišljaju, svaki njegov potez jednostavno trebaju odjebat' u skokovima.
Mene samo zanima, sta se moze uraditi sa 5000 doza?? Koliko med. radnika ima u federaciji?? Hoce li se vakcine dijeliti po kantonima?? Sputnik V se daje u dvije doze, je li tako?? Ne znam, u ovom slucaju bolje je ne uzeti te kolicine,....
Ne vidim razlog zašto se vakcine ne bi uzele ? Svaki izgubljeni život zbog glupiranja sa vakcinama je užasna stvar i s obzirom da se kockamo sa ljudskim životima pandemija nije ni mjesto ni vrijeme gdje ćemo dizati nos i furat nacionalne interese.
Vjerujem da se to može kako treba rasporediti po kantonima i može se precizirati da vakcinu prvo primi osoblje koje direktno ima kontakta sa COVID pacijentima pa tek onda proširene grupe kako više vakcina bude dolazilo. I da, Sputnik se daje u dvije doze i druga ide tek nakon 21 dan čisto da bi se dobio bolji imunoloski odgovor.
Iskreno gledajući, digla se hajka na rusku vakcinu čisto iz ideoloskih razlika nego iz racionalnih. Institut koji je razvio ovu vakcinu je također razvio vakcinu protiv ebole i vakcina se već dugo praktikuje u mnogim zemljama i sigurno bi nešto čuli do sada da se ozbilno desilo.
Više je zabrinjavajuce to sto vucic ne donosi Sputnik nego Indijsku AstraZenecu i ostaje se samo nadati da će ovi majmuni sutra uspjeti što prije dogovoriti COVAX pošiljku u prvom djelu ovog mjeseca...