Kupujmo domaće isplati se

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#626 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 20:49 gdje ti dođe taj BG i ta smrdija?
nikad čuo nit me boli kurac za istočnjačke divljake

al tebi ne ide ni u glavu ni u dupe
ista cijena na hifi i gaspromu 500 metara jedna od druge
i drugo, da je i marka jeftinije, a trebalo bi bar pola
ja ne sipam na ruskosrpskim govnima

eh, da rađe ću nasut kod prijatelja Slovenaca, na Petrolu :oops:
Da si pametan kao sto se trudis ispasti, shvatio bi da svakim svojim sipanjem na HIFAi, sipas isto Smrdijsko gorivo kao i na Gaspromu. Da li manji dio istoga ide u Tesanj ili u Sarajevo manje je bitno, jer NAJVECI dio ode u Srbiju and Rusiju... Pa iz tvog inata saljes pare bas kome neces...

Petrol? Iz koje rafinerije oni dovoze gorivo? Maribor? I tu se lako moze desiti Pancevo. Jerbo je Petrol kao i Hifa, trgovacka firma koja kupuje gorivo gdje im se isplati... Srbija, Bugarska, Hrvatska, Maroko...

Elem, uzalud ti trud...
nosara

#627 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

Ja bih nazvao direkciju petrola i proverio. :wink:
Matrix_

#628 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

ograničen si ti da bi ti skonto i postajes zamoran i dosadan i ovo je posljednji put da na tvoje gluposti odgovorim i vrtim ukrug

dakle Federacija nema farineriju i normalno je da distributeri moraju nabavljat vani, hoće li Hifa nabavit u Pančevu ili Sisku, boli me kurac, i jedni i drugi susjedi nastoje da razbiju BIH, da nije iz Smrdije uvozili bi iz Hrvatske, ili čak i Bosanskog Broda, opet isto, jer su ruska govna vlasnici, dakle kako god okreneš, isti kurac, vjerovatno im je najjeftinije iz Smrdije
elem, nazalost Hifa mora od nekog uvesti gorivo
ali JA NE MORAM SIPAT na gaspromu ili Ini POGOTOVO što su cijene JEBENO ISTE kao i na Hifi, tačnije na Hifi je jeftinije jer imam džaba pranje u njihovoj praoni !!

a da nije isto jel sipam na Ini, gaspromu ili ini pokazuju jasno ukupni prihodi Hife !!!

al nisi ti sposobam to skontat
nosara

#629 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

Klasicno izrabljivanje i ponizavanje jadnih radnika. Za iste pare gorivo i jos moraju oprat necije auto. Tuzno. :(
Matrix_

#630 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

nosara wrote: 27/02/2021 21:17 Klasicno izrabljivanje i ponizavanje jadnih radnika. Za iste pare gorivo i jos moraju oprat necije auto. Tuzno. :(
poluautomatska praona, sam sebi pereš
4 minute, imaš opciju voska, ubilo se za zime

tačnije za to na INI ili Petrolu platiš 4 markice
nosara

#631 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

Pa ne bih ni sebe ponizavao. Platim, neka peru. Gdje cu ja to?

Baska gorivo, baska pranje.

Ali nemam ni kola, tako da... :sad:
Matrix_

#632 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

što ponižavao ?
najbolje ću sam sebi oprat
ponavljam, na INI, Petrolu ubaciš markice
doduše i ovde na Hifi može i na kovanice, ali kad mu daš račun on ubaci svoje žetone i deri onda

inače je u auto praonama pranje 7 maraka, zavalila banda cijene
Last edited by Matrix_ on 27/02/2021 21:36, edited 1 time in total.
drndalo

#633 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 21:20
nosara wrote: 27/02/2021 21:17 Klasicno izrabljivanje i ponizavanje jadnih radnika. Za iste pare gorivo i jos moraju oprat necije auto. Tuzno. :(

Znaci prodao si se za pranje...? Da je barem pranje glave... :mrgreen:

Boris se protiv srpskog imperijalizma kupovinom u Srbiji...?

Image

Logicno...

Da ste prave nepotkupljive patriote, kupovali bi gorivo iz Alzira, preko Ploca, pa makar 3 KM kostao litar... Ili barem iz Turske... Ali zeton za pranje, ehej druze...! :run:
klizim po parkingu

#634 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by klizim po parkingu »

drndalo wrote: 27/02/2021 21:28
Matrix_ wrote: 27/02/2021 21:20

Znaci prodao si se za pranje...? Da je barem pranje glave... :mrgreen:

Boris se protiv srpskog imperijalizma kupovinom u Srbiji...?

Image

Logicno...

Da ste prave nepotkupljive patriote, kupovali bi gorivo iz Alzira, preko Ploca, pa makar 3 KM kostao litar... Ili barem iz Turske... Ali zeton za pranje, ehej druze...! :run:
zamisli kad opere svoju golf kosilicu jos organizuje u gepeku kanticu Modriča ulja jer ga golf trosi kao goriva pa malo napuse sava m+s( mazija sunce) gume i jos sve uslika kitotelom u okolici Tuzle e to je patriotski život naseg meme
Matrix_

#635 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

ograničen si ti da bi skonto
PRVENSTVENO sipam na Hifi iz razloga koje sam naveo
a što mi jos daju i pranje gratis to jos imaju jedan plus kod mene, dobro dođe zimi za spiranje soli, a nekad i temeljitije pranje a bogami ne moram ići u praonu
drndalo

#636 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 21:40 ograničen si ti da bi skonto
PRVENSTVENO sipam na Hifi iz razloga koje sam naveo
a što mi jos daju i pranje gratis to jos imaju jedan plus kod mene, dobro dođe zimi za spiranje soli, a nekad i temeljitije pranje a bogami ne moram ići u praonu
Druze Memo, plitak si k'o Jala u augustu...
Matrix_

#637 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

pošto si počeo sa totalnim glupostima,
doduše nista ti drugo i ne preostaje, jer si se sam iz koraka u korak vodio u sve veće gluposti
imas mahanje
drndalo

#638 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 21:45 pošto si počeo sa totalnim glupostima,
doduše nista ti drugo i ne preostaje, jer si se sam iz koraka u korak vodio u sve veće gluposti
imas mahanje
Jedini koji je sam sebe ukopao i dzenazu sebi otklanjao, a da si sam nije halalio si ti... Ne bi nasuo Gasprom nema para! Ali Hifa ga je uvezla iz Panceva? Moze, sipaj pun! To je halal!
Matrix_

#639 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

za inat svim dušmanima i fukarama koji se.prodaju za 10 feninga na gaspromu
Uskoro novi naftni terminal u Sarajevu - Biznis Info

Kompanija Hifa Oil od 2017. godine snabdijeva JET gorivom najveće svjetske aviokompanije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu a od 2018. godine je najveći i najozbiljniji distributera JET goriva na aerodromima u BiH. Pored postojećih terminala, kompanija gradi i nove savremene kapacitete na sarajevskom aerodromu
Jedan od najznačajnijih privatnih distributera nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija Hifa Oil od 2017. godine započela je sa snabdijevanjem JET gorivom najveće svjetske aviokompanije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu. Tome su prethodile dugoročne pripreme kako bi se zadovoljili izuzetno zahtjevni svjetski standardi u avio saobraćaju.

U 2018. godini potpisan je ugovor o saradnji članice grupacije Hifa Oil i sa JP Aerodrom Tuzla, tako da je Hifa Oil svrstana u najvećeg i najozbiljnijeg distributera JET goriva na aerodromima u BiH.

Proteklu godinu je obilježila pandemija virusa COVID-19 koja je imala negativan uticaj na globalnu ekonomiju što je za posljedicu imalo i pad ekonomskih aktivnosti u našoj zemlji, kolaps u avio saobraćaju, te niz drugih negativnih posljedica.

Hifa Oil se prilagodila se novonastaloj situaciji pronalazeći rješenja kroz Strategiju poslovanja u kriznim situacijama i vanrednim okolnostima, a zahvaljujući svojim i finansijskim i ljudskim kapacitetima.

Svoje resurse usmjerila je na vraćanje aviokompanija u BiH kroz kontakte sa većinom koje su već sada otvorile nove baze ili planiraju otvarati i jačati stare pozicije.

Hifa Oil je dio ukupnog projekta podrške ponovnog oživljavanja aviosaobraćaja u BiH koji se ogleda kroz kontinuitet snabdjevanja i obezbjeđivanje dovoljnih količina goriva.

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oila ističe važnost međusobne saradnje i podrške aerodromima u BiH i avio kompanijama.

– Hifa Oil, pored postojećih, gradi i nove savremene kapacitete na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a to je novi savremeni naftni terminal. Time nastojimo iskazati svoju spremnost i mogućnost da podržimo sve one koji koriste aerodrome u BiH kao svoju postojeću ili potencijalnu bazu, kao i sve koji planiraju razvijati avio operacije. Poručujemo im da ćemo im biti velika podrška kroz obezbjeđenje neophodnih resursa i kvalitetnih komercijalnih uvjeta poslovanja. Ujedno smo i dio kampanje animiranja turista i jačanja turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Naša ozbiljnost, organizacijski, logistički, ljudski i drugi resursi su na najvišem nivou i možemo odgovoriti izazovima koji su pred nama. Nudimo bezrezervnu pomoć aerodromima i uz napore koje i sami poduzimaju zajedno možemo postići zadovoljstvo svih zainteresiranih strana – ističe Hadžiselimović.
drndalo

#640 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Uz sve tvoje trudeve, ne mozes napraviti da Pancevo bude u BiH... Pa da bude domace...

Image
tap3ah75

#641 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by tap3ah75 »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 21:27 što ponižavao ?
doduše i ovde na Hifi može i na kovanice, ali kad mu daš račun on ubaci svoje žetone i deri onda

Kod nas šupci na Hifi ne daju više to pranje za račun.
Od prošle godine.
Kao ukinuto to.
Matrix_

#642 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

tap3ah75 wrote: 27/02/2021 23:09
Matrix_ wrote: 27/02/2021 21:27 što ponižavao ?

Kod nas šupci na Hifi ne daju više to pranje za račun.
Od prošle godine.
Kao ukinuto to.
imaš na Hifa petrol karticu
kad sipas vikendom dobijaš bonuse i mozeš skupit par markica
https://www.hifapetrol.ba/bs/article/173/premium-card
spinel_

#643 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by spinel_ »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/bim ... /210302012

I kaze kupuj domace a skuplje od Floriola. Neka hvala :thumbup:
Digli ste cijene s 2 na 2,60. Pametan uzima sta mu je bolje a uz to i jeftinije :thumbup:
Post Reply