Oslobodjen optuzbi, ne postujes institucije, hvala.
Joe Biden - Predsjednik USA all about
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
caros
#1127 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Trump je Mojsije svih glupana na ovoj planeti, stoga i ne čudi podrška širom iste.
-
Maxxtro
#1128 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ona institucija gdje porota koordinira sa svjedocima odbrane iza zatvorenih vrata, jel na tu mislis? Erozija ustavnog poretka i demokratskih institucija je bas eto koincidentalno jedan od bitnih razloga zbog cega je narandzasti rak trebalo pod hitno ukloniti.
“There’s no question” that Trump “is practically and morally responsible for provoking the events of the day” - Mitch Mcconnel, nakon sto ga je oslobodio iz proceduralnih razloga koje je sam uzrokovao.
Al nije problem, znam ja da se ti samo malo pravis glup. Hoces da biramo dalje? Kriminalna neodgovornost i lose upravljanje pandemijom koja je ubila vec 500 000 amerikanaca? Korupcija, koristenje ureda predsjednika za licno bogacenje? Ucjenjivanje stranih zvanicnika da iskopaju prljavstinu o njegovom politickom protivniku? Neprestano, nekontrolisano laganje?
- spinel_
#1129 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Uzivaj sad u blagostanju. Rak je odstranjen.Maxxtro wrote: ↑26/02/2021 13:00Ona institucija gdje porota koordinira sa svjedocima odbrane iza zatvorenih vrata, jel na tu mislis? Erozija ustavnog poretka i demokratskih institucija je bas eto koincidentalno jedan od bitnih razloga zbog cega je narandzasti rak trebalo pod hitno ukloniti.
“There’s no question” that Trump “is practically and morally responsible for provoking the events of the day” - Mitch Mcconnel, nakon sto ga je oslobodio iz proceduralnih razloga koje je sam uzrokovao.
Al nije problem, znam ja da se ti samo malo pravis glup. Hoces da biramo dalje? Kriminalna neodgovornost i lose upravljanje pandemijom koja je ubila vec 500 000 amerikanaca? Korupcija, koristenje ureda predsjednika za licno bogacenje? Ucjenjivanje stranih zvanicnika da iskopaju prljavstinu o njegovom politickom protivniku? Neprestano, nekontrolisano laganje?
- Tesla Edison
#1130 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Samo totalni debil, teoretičar zavjere, ravnozemljaš sa 3 razreda osnovne škole može podržavati nekoga kao što je Trump.
Isto važi kada je u pitanju Erdogan, Orban, Janša, Bakir i njima slični.
- spinel_
#1131 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Nema to veze s Trumpom. Cinjenica je da Biden nije nikakav svetac kakvim ga predstavljate. Cak stavise.TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:09Samo totalni debil, teoretičar zavjere, ravnozemljaš sa 3 razreda osnovne škole može podržavati nekoga kao što je Trump.
Ali neka bude da je on (bio) dobar za BiH. Hajmo reci da mu to niko ne spori u tadasnje vrijeme. A sta danas ocekujes pa je prijatelj?
Bio je 8 godina Vice president pa sta je to BiH dobila dobro od njega. Ili mislis da je funkcija podpredsjednika nebitna?
I dalje, nikako globalna desavanja nemaju uticaj i na nas. Samo nemojte opet kmecati kad ove gare s bliskog istoka nelegalno okupiraju Sarajevo.
- Tesla Edison
#1132 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Opet kažem, može Amerika sravniti sa zemljom bliski istok, može nuklerke sve pootrošiti na Teheran, mene boli briga.spinel_ wrote: ↑26/02/2021 13:15Nema to veze s Trumpom. Cinjenica je da Biden nije nikakav svetac kakvim ga predstavljate. Cak stavise.TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:09Samo totalni debil, teoretičar zavjere, ravnozemljaš sa 3 razreda osnovne škole može podržavati nekoga kao što je Trump.
Ali neka bude da je on (bio) dobar za BiH. Hajmo reci da mu to niko ne spori u tadasnje vrijeme. A sta danas ocekujes pa je prijatelj?
Bio je 8 godina Vice president pa sta je to BiH dobila dobro od njega. Ili mislis da je funkcija podpredsjednika nebitna?
I dalje, nikako globalna desavanja nemaju uticaj i na nas. Samo nemojte opet kmecati kad ove gare s bliskog istoka nelegalno okupiraju Sarajevo.
SAD, Demokrati su prijatelji BiH. I Republikanci su, samo malo manje. Trump je izrod i budala i on nema prijatelja. Ni žena ga ne voli.
Neka SAD uništi cijelu aziju zajedno sa afrikom, opet me zaboli. Sa nama su dobri i to mi je bitno.
A šta je uradio? Dovoljno je da su nam prijatelji, ne treba ništa drugo. Pogledaj ambasadu kod kampusa. Srce ko džamija kada se zavihori SAD zastava.
- asurbanipal
#1133 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Lao Ce wrote: ↑26/02/2021 10:26 Meni nije jasno kako ljudi mogu vjerovati u bajke da promjena predsjednika ili pobjeda ove ili one stranke može značiti i označavati neko dobro. There is no good guys. Nastavlja se politika ratovanja i glumljenja svjetskog policajca i mješanja i zadiranja u politike mnogih zemalja itd. Posebice kada neki još sanjaju da je Biden prijatelj BIH zato što nas voli itd..i da će pomoći. Sve sanjalice.
Biće kraljevina inšallah

- spinel_
#1134 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:21Opet kažem, može Amerika sravniti sa zemljom bliski istok, može nuklerke sve pootrošiti na Teheran, mene boli briga.spinel_ wrote: ↑26/02/2021 13:15Nema to veze s Trumpom. Cinjenica je da Biden nije nikakav svetac kakvim ga predstavljate. Cak stavise.TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:09
Samo totalni debil, teoretičar zavjere, ravnozemljaš sa 3 razreda osnovne škole može podržavati nekoga kao što je Trump.
SAD, Demokrati su prijatelji BiH. I Republikanci su, samo malo manje. Trump je izrod i budala i on nema prijatelja. Ni žena ga ne voli.
Neka SAD uništi cijelu aziju zajedno sa afrikom, opet me zaboli. Sa nama su dobri i to mi je bitno.
A šta je uradio? Dovoljno je da su nam prijatelji, ne treba ništa drugo. Pogledaj ambasadu kod kampusa. Srce ko džamija kada se zavihori SAD zastava.
![]()
Posteno.
Ocekujem i ostale koji zdusno vole Bidena da se jave i kazu kako opravdavaju i podrzavaju svaku vojnu intervenciju, napad i atak na bilo koju drzavu jer to tako mora da bude.
Nesto su se usutili. Takvi ljudi su najgori. Odroni.
- asurbanipal
#1135 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:21
Dovoljno je da su nam prijatelji, ne treba ništa drugo. Pogledaj ambasadu kod kampusa. Srce ko džamija kada se zavihori SAD zastava.

- Tesla Edison
#1136 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
I da, da je Biden svetac, nije. Nije ni Klinton. Sveci ne hodaju zemljom.spinel_ wrote: ↑26/02/2021 13:34TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:21Opet kažem, može Amerika sravniti sa zemljom bliski istok, može nuklerke sve pootrošiti na Teheran, mene boli briga.spinel_ wrote: ↑26/02/2021 13:15
Nema to veze s Trumpom. Cinjenica je da Biden nije nikakav svetac kakvim ga predstavljate. Cak stavise.
![]()
Posteno.
Ocekujem i ostale koji zdusno vole Bidena da se jave i kazu kako opravdavaju i podrzavaju svaku vojnu intervenciju, napad i atak na bilo koju drzavu jer to tako mora da bude.
Najviše me nervira kada kažu, "pogledaj šta je amerika uradila Iraku". Za Irak mnogi nisu ni čuli do intervencije SAD-a, a Saddama Husseina su podržavali samo zato što mu je ime Saddam, odnosno prezime Hussein (mislili da je to naš fini brat musliman iz okoline Careve Ćuprije). Kakav je bio krvnik, to ih naravno ne zanima.
Svi su pljuvali vojsku SAD-a nakon intervencije u Iraku, a 7 godina ranije su aplaudirali toj istoj vojsci i istim pilotima kada su brišućim letom parali nebo iznad Sarajeva. Tada su bili heroji, a 2003. su krvnici.
Ja ću samo reći da su svi ti koji tako govore obični licemjeri.
Šta god da SAD uradi na vanjskopolitičkom planu, ja ih podržavam.
A ovi teoretičari zavjere, antiCIA-ovci i njima slični, mogu samo da me povuku, znaju već za šta.
-
detroit-mercy
#1137 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Molm te da ne trpas Bokira u ovu skupinu, ovi vladaju suvereno u svojim zemljama, Bokir ne vlada ni u svojo kuciTESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:09Samo totalni debil, teoretičar zavjere, ravnozemljaš sa 3 razreda osnovne škole može podržavati nekoga kao što je Trump.
-
Evenine
#1138 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Slazem se s tobom. Sada smo u stanju perpetualnog pasivnog cekanja na deus ex machina.Prpa.ba wrote: ↑26/02/2021 10:33Zavisi sta zelimo od Bosne i Hercegovine. Neki crtaju ekonomske regije pa bi da zivimo u mijesanim teritorijalnim jedinicama sa amnestiranim bastinicima tekovina zlocina i genocida, neki zele samo NATO, neki zele i NATO i EU, neki bi da se okrenemo Turskoj, neki bi se radije okrenuli ekonomiji koliko god nam to mogucnosti dozvoljavaju, neki bi radili na povratku u manji entitet u 2021. godini..
Sluzbena politika Bosnjaka samo papagajski ponavlja "NATO, EU, pravna drzava i ekonomski prosperitet", nista od navedenog se i ne pokusava implementirati, sto ce reci da to niko sebi nije ni zacrtao kao cilj.
Moj stav je recimo da NATO i EU integracije necemo dozivjeti zbog institucionalnih blokada politickih predstavnika dijela pravoslavnog i katolickog stanovnistva, i shodno tome za fizicku sigurnost Bosnjaci mogu racunati samo na sebe. To stavlja u prvi plan namjensku industriju i jacanje kapaciteta nasih kantonalnih MUP-ova, kako kadrovskih tako i opreme.
Jacanje sistema upravljanjem projekata, kako bismo mogli kandidovati individualne projekte prema EU kao zemlja u permanentnom pred-kandidatskom statusu. Uzgoj zdrave hrane, sredjivanje turistickih lokaliteta, selektivno prikupljanje otpada, bazicna infrastruktura. Naravno, te projekte i realizovati i koristiti EU fondove kao mali amortizer za ekonomske stete nanesene paralizom drzavnog i federalnog nivoa.
Itd itd. Kad sebi stavis strateske ciljeve, ove operativne stvari se same pocnu raspetljavati. Dok se luta sa strategijom, tu se i masta o prezidentu Bajdenu koji ce magicno rijesiti nase probleme.![]()
Samo bih dodao da mozemo hodati i zvakati u isto vrijeme. Moze se lobirati za NATO i EU i raditi sve to sto si naveo.
- Tesla Edison
#1139 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
detroit-mercy wrote: ↑26/02/2021 14:12Molm te da ne trpas Bokira u ovu skupinu, ovi vladaju suvereno u svojim zemljama, Bokir ne vlada ni u svojo kuciTESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:09Samo totalni debil, teoretičar zavjere, ravnozemljaš sa 3 razreda osnovne škole može podržavati nekoga kao što je Trump.
Isto važi kada je u pitanju Erdogan, Orban, Janša, Bakir i njima slični.![]()
- Lao Ce
#1140 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Mi smo nebitni što se tiče geopolitike, odnosno bitni smo onoliko koliko smo bitni u toj geopolitici velikih sila. Previše smo gledali američkih filmova i svakako da je na nas uticala više decenijska mutimedijalna propaganda kroz filmove, muziku itd. Mnogi su odrasli na toj propagandnoj kuturi, što znači da slijepo vjeruju i da nemaju nikakav kritički stav. Jako naivno i pubertetski. Biden ne zna gdje se nalazi, a poltika ljudi iza njega koji vode show sliči pucanju u prazno. Ali medijski se to napuhava kao što se napuhava priča u vezi covida, bez realne slike i pogleda.
Mnogo je važnija naša veza sa susjedima, Austrijom, Njemačkom, pa i sa Turskom.
Mnogo je važnija naša veza sa susjedima, Austrijom, Njemačkom, pa i sa Turskom.
- Sanjarko
#1141 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Mandrknut ce mozda Dzo. Ako se to desi ko preuzima celo?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1142 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Kamala
Ima tocno redoslijed do ministra zdravvstva koji mislim da ne moze preuzeti jer nije bilo ministarstvo kad je ustav pravljrn
Ima tocno redoslijed do ministra zdravvstva koji mislim da ne moze preuzeti jer nije bilo ministarstvo kad je ustav pravljrn
-
detroit-mercy
-
Evenine
#1144 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Pax Americana. Neko mora biti ljepilo koje ce da drzi svijet na okupu. Nema kajgane bez razlupanih jaja. Bez ratova jos uvijek ne znamo.TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:43I da, da je Biden svetac, nije. Nije ni Klinton. Sveci ne hodaju zemljom.spinel_ wrote: ↑26/02/2021 13:34TESLA_EDISON wrote: ↑26/02/2021 13:21
Opet kažem, može Amerika sravniti sa zemljom bliski istok, može nuklerke sve pootrošiti na Teheran, mene boli briga.
![]()
Posteno.
Najviše me nervira kada kažu, "pogledaj šta je amerika uradila Iraku". Za Irak mnogi nisu ni čuli do intervencije SAD-a, a Saddama Husseina su podržavali samo zato što mu je ime Saddam, odnosno prezime Hussein (mislili da je to naš fini brat musliman iz okoline Careve Ćuprije). Kakav je bio krvnik, to ih naravno ne zanima.
Svi su pljuvali vojsku SAD-a nakon intervencije u Iraku, a 7 godina ranije su aplaudirali toj istoj vojsci i istim pilotima kada su brišućim letom parali nebo iznad Sarajeva. Tada su bili heroji, a 2003. su krvnici.
Ja ću samo reći da su svi ti koji tako govore obični licemjeri.
Šta god da SAD uradi na vanjskopolitičkom planu, ja ih podržavam.
A ovi teoretičari zavjere, antiCIA-ovci i njima slični, mogu samo da me povuku, znaju već za šta.
![]()
Na sta bi licio neki kineski Guantanamo imamo priliku vidjeti u zapadnoj Kini. Vise moci Kine bi donijelo jos vecu brutalnost.
- ultima_palabra
#1145 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Zar nije Trump bio andjeo mira, trebao dobiti Nobelovu zato sto nije pokrenuo nijedan rat, osim sto je roknuo Sulejmanija, rokao dvaput po Siriji, podrzavao saudijske zlocine po Jemenu i sakrivao podatke koliko je dronova poslano u Afganistanu?Black swan wrote: ↑26/02/2021 10:36 Dajte ba ljudi
Manite se suplje
Ovaj covjek je u medijima prezentiran ko svetac
A trump ko djavo
To je botom lajn
Ako su isti cemu blacenje trumpa
Ako su razliciti zasto bombardiranje
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1146 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ne hvaleći mu posla, hajmo istaći ČINJENICU: Rat u Jemenu je započeo u mandatu Obama/Biden/Kerry administracije.ultima_palabra wrote: ↑26/02/2021 17:20Zar nije Trump bio andjeo mira... podrzavao saudijske zlocine po Jemenu...
- saint_mirad
- ultima_palabra
#1148 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ok, ali je nova administracija napravila zaokret po pitanju Saudije/Jemena.Challenger_ wrote: ↑26/02/2021 17:27Ne hvaleći mu posla, hajmo istaći ČINJENICU: Rat u Jemenu je započeo u mandatu Obama/Biden/Kerry administracije.ultima_palabra wrote: ↑26/02/2021 17:20Zar nije Trump bio andjeo mira... podrzavao saudijske zlocine po Jemenu...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1149 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ovako je počelo:ultima_palabra wrote: ↑26/02/2021 17:29Ok, ali je nova administracija napravila zaokret po pitanju Saudije/Jemena.
The United States and Saudi Arabia have alleged that the Houthis receive weapons and training from Iran.
Kakav zaokret? Nema nikakvog zaokreta. Rat od tada, sa promjenjivim intezitetom, traje sve do danas. Da li će nova retorika pratiti djela, vidjećemo.
-
Milenkov buraz
#1150 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
ZaHeban čika Biden, nema cile mile. Mislim da će po svim pitanjima biti kao Escobar, "Plata o Plomo" pa biraj brale