Slučaj Dženan Memić
- dystopia
#8101 Re: Slučaj Dženan Memić
ma bake već mora dat izborni zakon za sebijinu poziciju u kcusu. 
- uglavnomja
#8102 Re: Slučaj Dženan Memić
ja ne svrstavam ifeta ovim u lose, samo konstatujem: muriz nece reci nista sta mu ifet nije dozvolio da kazemalakh wrote: ↑25/02/2021 23:18 pa da nema ifeta, davno bi ih bagra razapela. covjek ih zastupa besplatno i pretpostavljam da je razlog takve njegove odluke, ono sto je saznao i vidio.
ako istraju na ova dva predmeta i sve dovedu do kraja, ifetu svi trebamo javno cestitati, jer je covjek uradio nesto od cega bi vecina advokata pobjegla.
i odlicno rade, pogotovo u posljednje vrijeme. slucaj je pod lupom javnosti i to je jedini nacin da se rijesi. samo da ne ulaze u ove politicke igre tipa izborni zakon, izbori, propaganda itd.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#8103 Re: Slučaj Dženan Memić
jasno. ja samo konstatiram da muriz ne krije da je pravno neuk i da slusa ifeta koji je advokat. i to krivicar, bas za ove stvari.uglavnomja wrote: ↑25/02/2021 23:23ja ne svrstavam ifeta ovim u lose, samo konstatujem: muriz nece reci nista sta mu ifet nije dozvolio da kazemalakh wrote: ↑25/02/2021 23:18 pa da nema ifeta, davno bi ih bagra razapela. covjek ih zastupa besplatno i pretpostavljam da je razlog takve njegove odluke, ono sto je saznao i vidio.
ako istraju na ova dva predmeta i sve dovedu do kraja, ifetu svi trebamo javno cestitati, jer je covjek uradio nesto od cega bi vecina advokata pobjegla.
i odlicno rade, pogotovo u posljednje vrijeme. slucaj je pod lupom javnosti i to je jedini nacin da se rijesi. samo da ne ulaze u ove politicke igre tipa izborni zakon, izbori, propaganda itd.
p.s. otkud prica da je alisa zasticeni svjedok?
-
bosanska senzacija
#8104 Re: Slučaj Dženan Memić
Najviše na temi obitavaju Ilije Čvorovići.uglavnomja wrote: ↑25/02/2021 23:12
i sad se forum podijelio na 2 tabora
ifetovci i sda botovi
ko misli svojom glavom - odmah bude strpan u neki tabor
Ništa nije onako kako se čini.
- uglavnomja
-
mishic
#8106 Re: Slučaj Dženan Memić
U svemu Alisa je največi krivac i bilo bi velika šteta da je uloga zaštićenog svjedoka amnestira od ozbiljne odgovornosti.
njena prljava igra ili preciznije "njena ona stvar" je srž ili ključna tačka cijele afere. davala je i prodavala je i krupnim i sitnim ribama misleći da može
"svojom robom" raspolagati kako hoće. zaboravila je da su pomagači u toj trgovini imali svatko svoj interes, udio, ulog, pravo, obavezu...
"amnezija" je samo paravan iza koga stoji duga i složena istorija koju treba sakriti i zbog klijentele i zbog pomagaća i posrednika a i zbog dotične koja nebi da se zna čime se dugo bavila i šta je radila. dugo se oko nje vrtilo mnogo toga, uticaja, love, ljudi... spajala je ugodno sa korisnim, uživala a mislila "robom" umjesto glavom i na kraju dovela da u te igre i račune oko sebe uvuće nekoga ko to nije znao, ko je htio da je zaštiti neznajući za obim i dubinu njene upletenosti u taj milje i taj je to platio glavom...
drugi krug zla i zločina započeo je sa pokušajima da se sakrije pozadina tog ubistva. nalogodavc, izvršioci, mecene, makroi, sprege mafije, močnika, državnih činovnika, institucija, zloupotreba... ovo društvo i država će brzo stati pred ogledalo i shvatiti koiko duboko i daleko je stradao moral, pravo, pravda, zakon, red, poredak, institucije, sistem, sve...
njena prljava igra ili preciznije "njena ona stvar" je srž ili ključna tačka cijele afere. davala je i prodavala je i krupnim i sitnim ribama misleći da može
"svojom robom" raspolagati kako hoće. zaboravila je da su pomagači u toj trgovini imali svatko svoj interes, udio, ulog, pravo, obavezu...
"amnezija" je samo paravan iza koga stoji duga i složena istorija koju treba sakriti i zbog klijentele i zbog pomagaća i posrednika a i zbog dotične koja nebi da se zna čime se dugo bavila i šta je radila. dugo se oko nje vrtilo mnogo toga, uticaja, love, ljudi... spajala je ugodno sa korisnim, uživala a mislila "robom" umjesto glavom i na kraju dovela da u te igre i račune oko sebe uvuće nekoga ko to nije znao, ko je htio da je zaštiti neznajući za obim i dubinu njene upletenosti u taj milje i taj je to platio glavom...
drugi krug zla i zločina započeo je sa pokušajima da se sakrije pozadina tog ubistva. nalogodavc, izvršioci, mecene, makroi, sprege mafije, močnika, državnih činovnika, institucija, zloupotreba... ovo društvo i država će brzo stati pred ogledalo i shvatiti koiko duboko i daleko je stradao moral, pravo, pravda, zakon, red, poredak, institucije, sistem, sve...
-
Ivana_ivana
#8107 Re: Slučaj Dženan Memić
Tako je. To je tomishic wrote: ↑26/02/2021 00:29 U svemu Alisa je največi krivac i bilo bi velika šteta da je uloga zaštićenog svjedoka amnestira od ozbiljne odgovornosti.
-
Ivana_ivana
#8108 Re: Slučaj Dženan Memić
A kako trgovala je tad trguje i sad.mishic wrote: ↑26/02/2021 00:29 U svemu Alisa je največi krivac i bilo bi velika šteta da je uloga zaštićenog svjedoka amnestira od ozbiljne odgovornosti.
Jos prljavije.
Zato njena uloga kao zasticenog tajnog svjedoka nece ostati tajna
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#8109 Re: Slučaj Dženan Memić
koliko si sigurna da je alisa zasticeni svjedok?Ivana_ivana wrote: ↑26/02/2021 00:42 A kako trgovala je tad trguje i sad.
Jos prljavije.
Zato njena uloga kao zasticenog tajnog svjedoka nece ostati tajna![]()
-
high_volume
#8110 Re: Slučaj Dženan Memić
Vrlo ružna primjedba, naročito prema čovjeku čiji je pravni angažman na putu da razotkrije strašnu korupciju u pravosuđu i sprezi politike, policije i pravosuđa u prikrivanju teškog zločinauglavnomja wrote: ↑25/02/2021 23:12
muriz je samo ifetov pijun, nazalost
nista muriz nije rekao sto mu ifet nije dozvolio, sve dozirano, na kasikice ...a ko smije murizu sta reci
ifet je dobio status bozanstva kod pojedinih![]()
nova vjera ifetizam
-
Ivana_ivana
#8111 Re: Slučaj Dženan Memić
100 %malakh wrote: ↑26/02/2021 00:45koliko si sigurna da je alisa zasticeni svjedok?Ivana_ivana wrote: ↑26/02/2021 00:42 A kako trgovala je tad trguje i sad.
Jos prljavije.
Alisa je jedan od tajnih/ "tajnih" zaštičenih svjedoka.
-
hurmasica
#8112 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako je Alisa svjedok onda Alisa nije ubica, a ni njen otac ako je pristala da svjedocci.Ivana_ivana wrote: ↑26/02/2021 01:13100 %malakh wrote: ↑26/02/2021 00:45koliko si sigurna da je alisa zasticeni svjedok?Ivana_ivana wrote: ↑26/02/2021 00:42 A kako trgovala je tad trguje i sad.
Jos prljavije.
Alisa je jedan od tajnih/ "tajnih" zaštičenih svjedoka.
- Cherry-Cherry
#8113 Re: Slučaj Dženan Memić
A mogu li joj dati imunitet od krivičnog gonjenja u zamjenu za svjedočenje?
-
foxlife
#8114 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ko je jos vjerovao da je ona ubica?hurmasica wrote: ↑26/02/2021 07:40Ako je Alisa svjedok onda Alisa nije ubica, a ni njen otac ako je pristala da svjedocci.
-
foxlife
#8115 Re: Slučaj Dženan Memić
Vrlo moguceCherry-Cherry wrote: ↑26/02/2021 09:44 A mogu li joj dati imunitet od krivičnog gonjenja u zamjenu za svjedočenje?
Nisam pravnik da znam al ako mogu se ubice "zastititi" od gonjenja u zamjenu za svjedocenje valjda moze i ona
- Cherry-Cherry
#8116 Re: Slučaj Dženan Memić
Eto onda ako je i pomagala i prikrivala nikom ništa...foxlife wrote: ↑26/02/2021 10:05Vrlo moguceCherry-Cherry wrote: ↑26/02/2021 09:44 A mogu li joj dati imunitet od krivičnog gonjenja u zamjenu za svjedočenje?
Nisam pravnik da znam al ako mogu se ubice "zastititi" od gonjenja u zamjenu za svjedocenje valjda moze i ona
-
td_maajka
#8117 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja vjerujem da je to pravno nekako moguce, makar neki slican scenarij.
Ali smatram da u ovom slucaju Tuzilastvo BiH zna koliko je ovaj slucaj eksponiran, koliko je javnost uznemirena i da je javnosti jasna umijesanost Alise Mutap u slucaj. Iz tog razloga, mislim da nece uraditi nesto takvo. I da Alisa nije zasticeni svjedok.
Ne uklapa se to jednostavno u ovo djelovanje tuzilastva do sada. A i mislim da sad vec ima vise nego dovoljno svjedoka i da ce ih biti cak jos. Ima i svjedok s lica mjesta, ocevidac je i nije zensko. Toliko znamo.
Mislim da bi scenarij s Alisom kao zasticenim svjedokom bio moguc u situaciji da se nema nista drugo. Ali ima i svjedoka i materijalnih dokaza.
Ali smatram da u ovom slucaju Tuzilastvo BiH zna koliko je ovaj slucaj eksponiran, koliko je javnost uznemirena i da je javnosti jasna umijesanost Alise Mutap u slucaj. Iz tog razloga, mislim da nece uraditi nesto takvo. I da Alisa nije zasticeni svjedok.
Ne uklapa se to jednostavno u ovo djelovanje tuzilastva do sada. A i mislim da sad vec ima vise nego dovoljno svjedoka i da ce ih biti cak jos. Ima i svjedok s lica mjesta, ocevidac je i nije zensko. Toliko znamo.
Mislim da bi scenarij s Alisom kao zasticenim svjedokom bio moguc u situaciji da se nema nista drugo. Ali ima i svjedoka i materijalnih dokaza.
- uglavnomja
#8118 Re: Slučaj Dženan Memić
ne vjerujem ni sekundu da je alisa "tajni" zasticeni svjedok
zasticena jeste (bila)
ali ona je toliko eksponirana i otac joj umijesan da nema logike
upadne padobranac sa pricom - i eto istina
zasticena jeste (bila)
upadne padobranac sa pricom - i eto istina
-
foxlife
#8119 Re: Slučaj Dženan Memić
Mi mozemo nagadjati sta ko kakoCherry-Cherry wrote: ↑26/02/2021 10:19Eto onda ako je i pomagala i prikrivala nikom ništa...foxlife wrote: ↑26/02/2021 10:05Vrlo moguceCherry-Cherry wrote: ↑26/02/2021 09:44 A mogu li joj dati imunitet od krivičnog gonjenja u zamjenu za svjedočenje?
Kako ce biti u stvarnosti mozemo cekati i gledati
-
dzolix
#8120 Re: Slučaj Dženan Memić
Bitan svjedok je onaj koji moze posvjedociti to ,dali je LJ.Seferovic mucen tokom istrage i saslusavanja. Dali mu je prijeceno stavljanjem pistolja u usta to jest dali je njegov iskaz i priznanje prisilno i nezakonito iznudjeno.
-
foxlife
#8121 Re: Slučaj Dženan Memić
A inace je istina sto mi svi ostali pricamo?uglavnomja wrote: ↑26/02/2021 10:24 ne vjerujem ni sekundu da je alisa "tajni" zasticeni svjedok
zasticena jeste (bila)
upadne padobranac sa pricom - i eto istina![]()
Sve su ovdje nagadjanja i tebe i mene i Cherry-Cherry i bilo koga tako da je bezveze govoriti
Da ona negira kao sto to rade mensur onda onaj snuggy ili kako se vec zove pa ajde
-
foxlife
#8122 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma jebo ljubu nema ljubo nista sa ovim sto ga mijesas
-
td_maajka
#8123 Re: Slučaj Dženan Memić
@dzolix pa dobro, mogao je i novac primiti ili neku drugu uslugu, mogao je biti tucen (kako je pricala Vasvija, njegova zena), ali u svakom slucaju je bitno da se poslozi to oko Ljube.
- uglavnomja
#8124 Re: Slučaj Dženan Memić
mi pametujemo, filozofiramo, pokusavamo da sklopimo neki zakljucak ... i totalno smo nebitnifoxlife wrote: ↑26/02/2021 10:36A inace je istina sto mi svi ostali pricamo?uglavnomja wrote: ↑26/02/2021 10:24 ne vjerujem ni sekundu da je alisa "tajni" zasticeni svjedok
zasticena jeste (bila)
upadne padobranac sa pricom - i eto istina![]()
Sve su ovdje nagadjanja i tebe i mene i Cherry-Cherry i bilo koga tako da je bezveze govoriti
Da ona negira kao sto to rade mensur onda onaj snuggy ili kako se vec zove pa ajde
ali upasti onako na temu sa informacijom koja je top secret
i to sa arogantnim stavom vec vidjenim na ovoj temi
a i ovo moze imati neki cilj, ko ce znati ko je sve upetljan i kakve se igre igraju. i ne mislim na igre od prije 5 godina, nego na posljedice tih igara u buducnosti, neko ce dole, neko gore
- uglavnomja
#8125 Re: Slučaj Dženan Memić
i za odavanje identiteta zasticenog svjedoka se moze krivicno odgovarati