Pa, biće ponovo viza, uz koju ćeš morati priložiti neki test da imaš antitijela ili PCR test ne stariji od 12 minuta 30 sekundi.laik1981 wrote: ↑25/02/2021 16:30 I kazu nije sve politika. Pu mamu im klosarsku..
Pasoš imunizacije samo za one koji su primili vakcine odobrene od EU, šta će biti sa ostalima
http://www.klix.ba/clanak/210225109
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
#3326 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- spinel_
#3327 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Virus je prije svega politicki, diktatorski i s istim se manipulise ljudima. I tako ce biti dokle im bude cejf...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3328 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
-
Medobrundo25
- pojedinac
#3330 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
-
Duka Dizel II
#3331 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja primio prekjuče AstraZenecu i i padoh u postelju gripozan.
Danas je već sve ok, ali nije bilo svejedno. Nisam imao povišenu temperaturu bar 5-6 godina, pa pomislih kakvo su mi govno ubrizgali
Danas je već sve ok, ali nije bilo svejedno. Nisam imao povišenu temperaturu bar 5-6 godina, pa pomislih kakvo su mi govno ubrizgali
-
Trappist
#3332 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Eto vec si nabrojao teze simptome nego kad sam ja koronu imao i sto bih ja primio vakcinu...Duka Dizel II wrote: ↑25/02/2021 18:31 Ja primio prekjuče AstraZenecu i i padoh u postelju gripozan.
-
Naslovnica
#3333 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zbog onih koji ne mogu da je prime.Trappist wrote: ↑25/02/2021 18:42Eto vec si nabrojao teze simptome nego kad sam ja koronu imao i sto bih ja primio vakcinu...Duka Dizel II wrote: ↑25/02/2021 18:31 Ja primio prekjuče AstraZenecu i i padoh u postelju gripozan.
Kao što je moj kum, alergičan na kikiriki.
- Point.
-
kio01
#3335 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vakcina je mnogo sigurnija opcija od korone, i dugorocno i kratkorocno. Tvoja anegdota ne znaci ikome ista osim tebi.Trappist wrote: ↑25/02/2021 18:42Eto vec si nabrojao teze simptome nego kad sam ja koronu imao i sto bih ja primio vakcinu...Duka Dizel II wrote: ↑25/02/2021 18:31 Ja primio prekjuče AstraZenecu i i padoh u postelju gripozan.
-
Trappist
#3336 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Jeste za starije od 70 godina. Kako misliš dugoročno i kratkoročno? Prirodna antitijela traju mininalno 8 mjeseci a za vakcinu jos ne znamo.kio01 wrote: ↑25/02/2021 19:53Vakcina je mnogo sigurnija opcija od korone, i dugorocno i kratkorocno. Tvoja anegdota ne znaci ikome ista osim tebi.Trappist wrote: ↑25/02/2021 18:42Eto vec si nabrojao teze simptome nego kad sam ja koronu imao i sto bih ja primio vakcinu...Duka Dizel II wrote: ↑25/02/2021 18:31 Ja primio prekjuče AstraZenecu i i padoh u postelju gripozan.
-
Duka Dizel II
#3337 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam je primio najviše da me ne bi sutra zajebavali na granici.Trappist wrote: ↑25/02/2021 18:42Eto vec si nabrojao teze simptome nego kad sam ja koronu imao i sto bih ja primio vakcinu...Duka Dizel II wrote: ↑25/02/2021 18:31 Ja primio prekjuče AstraZenecu i i padoh u postelju gripozan.
A i kapiram, da se zbog jednog dana koliko su me drmale nus pojave, osiguravam da me korona sutra neće dobro potkačiti. Nisam preležao koronu i ne znam.
Nisam u nekim godinama, ali znam i mladje koji su najebali
- spinel_
#3338 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne znam samo sta je smijesno? Situacija u kojoj se svi nalazimo a ti mislis da je izlazna i da ti vlade i ovi iznad vlada zele dobro? Ne, situacija je bezizlazna i trajat ce jos dugo, dugo. U svakom momentu mogu izmisliti novi soj, sto vec svakako i rade a niko nije jos objasnio po cemu taj navodni superzarazni soj kako ih nazivaju zasluzuju taj prefiks? Cemu je to opasnije od 'obicne' korone? Dalje, vidis da vise niko ne prica ni o kakvim zavjerama jer sve ono o cemu se pisalo mjesecima sada dolazi na 'naplatu' i sve je istina i nije nikakva zavjera. Vlade pod palicom slusaju svoje i rade s narodom sta hoce. Na mainstream medijima se i dalje pumpa o opasnosti virusa iako tu imamo i vakcine ali jok, siri se novi supersnazni i jaki juznoafricki samoubilacki soj. A covjek na temi prikaza graf iz JAR-a koji je u opadanju. I ti kao takav to procitas i povjerujes. Vjerujes bezuslovno CNN-u i slicnim jer oni stoje na braniku pravde. Aha, kako da ne. Ali valjda ces vremenom nauciti da su te lagali a ti si bezuslovno vjerovao. Sta ti preostaje? Pa nista. Samo ces svake godine primati 2x po 2 doze vakcine i tvoj imunitet ce trajati tacno do sljedece doze. Ukoliko ti ga ista ne sjebe. Dalje, moras paziti da obavezno Pfeizerom se vakcinises ukoliko zelis i ti da budes dio svijeta i da imas svoj ID. U protivnom, nista ti to ne vazi. Sta da dodam jos, pa nista osim da ti kazem a te ceka jos jedno par valova i nekih zakljucavanja na jesen jer vakcine nece djelovati na sve sojeve. Morat ce se to malo bolje srediti. Ima se svakako vremena da se testira na cobanima, ovcama i robovima 21 stoljeca. I za kraj, virus je tu i nikad nece nestati. A ti i slicni tebi cete i dalje slusati sta vam vlade kazu. Vjerujte im bezuslovno
-
trotecnr1
#3339 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Israel COVID vaccine data released for first-time in peer-reviewed journal
https://www.jpost.com/health-science/co ... lit-660123
Zaključci nakon promatranja podataka sveukupno 1.2 miliona ljudi (naravno, pola vakcinisanih, pola nevakcinisanih)
The researchers found that during the period from 14 to 20 days after the first dose, the vaccine was 46% effective at preventing confirmed infections, 57% effective at preventing symptomatic cases, 74% effective at preventing hospitalization, 62% effective at preventing severe illness and 72% effective at preventing deaths due to the virus.
Starting seven days after the second dose, the effectiveness of the vaccine improved significantly, preventing 92% of confirmed infections, 94% of symptomatic cases, 87% of hospitalizations and 92% of severe cases. The study did not determine the effectiveness of the second dose in preventing deaths due to the virus.
Ako kažu da je u prvih 20 dana bila efikasna 46% jel to znači da se zarazilo 54%?
Uopće mi nije jasno kako su na kraju došli do ovih 92% ako se toliko ljudi zarazilo u startu. Ništa protiv vakcine nemam, volio bih da je efikasna, pa ako ima neko ko zaista razumije kako treba tumačiti ove podatke neka nam pomogne.
https://www.jpost.com/health-science/co ... lit-660123
Zaključci nakon promatranja podataka sveukupno 1.2 miliona ljudi (naravno, pola vakcinisanih, pola nevakcinisanih)
The researchers found that during the period from 14 to 20 days after the first dose, the vaccine was 46% effective at preventing confirmed infections, 57% effective at preventing symptomatic cases, 74% effective at preventing hospitalization, 62% effective at preventing severe illness and 72% effective at preventing deaths due to the virus.
Starting seven days after the second dose, the effectiveness of the vaccine improved significantly, preventing 92% of confirmed infections, 94% of symptomatic cases, 87% of hospitalizations and 92% of severe cases. The study did not determine the effectiveness of the second dose in preventing deaths due to the virus.
Ako kažu da je u prvih 20 dana bila efikasna 46% jel to znači da se zarazilo 54%?
Uopće mi nije jasno kako su na kraju došli do ovih 92% ako se toliko ljudi zarazilo u startu. Ništa protiv vakcine nemam, volio bih da je efikasna, pa ako ima neko ko zaista razumije kako treba tumačiti ove podatke neka nam pomogne.
-
komercionala
#3340 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Dzafko veli cijena vakcine 50 marona komat. Javnos treba da znade. Znaci trebaju da znaju.
-
funeral blues
#3341 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
To sto mediji zele senzacionalizam te ne sprecava da ih ignorises i slusas naucnike kao npr Ivicu Nikolu kako bi malo usao u materiju. Drugo, je li bolje primiti 2x godisnje vakcinu ili 2,3x biti bolestan i iscekivati ishod, jer i prirodni imunoloski odgovor traje par mjeseci.spinel_ wrote: ↑25/02/2021 22:00Ne znam samo sta je smijesno? Situacija u kojoj se svi nalazimo a ti mislis da je izlazna i da ti vlade i ovi iznad vlada zele dobro? Ne, situacija je bezizlazna i trajat ce jos dugo, dugo. U svakom momentu mogu izmisliti novi soj, sto vec svakako i rade a niko nije jos objasnio po cemu taj navodni superzarazni soj kako ih nazivaju zasluzuju taj prefiks? Cemu je to opasnije od 'obicne' korone? Dalje, vidis da vise niko ne prica ni o kakvim zavjerama jer sve ono o cemu se pisalo mjesecima sada dolazi na 'naplatu' i sve je istina i nije nikakva zavjera. Vlade pod palicom slusaju svoje i rade s narodom sta hoce. Na mainstream medijima se i dalje pumpa o opasnosti virusa iako tu imamo i vakcine ali jok, siri se novi supersnazni i jaki juznoafricki samoubilacki soj. A covjek na temi prikaza graf iz JAR-a koji je u opadanju. I ti kao takav to procitas i povjerujes. Vjerujes bezuslovno CNN-u i slicnim jer oni stoje na braniku pravde. Aha, kako da ne. Ali valjda ces vremenom nauciti da su te lagali a ti si bezuslovno vjerovao. Sta ti preostaje? Pa nista. Samo ces svake godine primati 2x po 2 doze vakcine i tvoj imunitet ce trajati tacno do sljedece doze. Ukoliko ti ga ista ne sjebe. Dalje, moras paziti da obavezno Pfeizerom se vakcinises ukoliko zelis i ti da budes dio svijeta i da imas svoj ID. U protivnom, nista ti to ne vazi. Sta da dodam jos, pa nista osim da ti kazem a te ceka jos jedno par valova i nekih zakljucavanja na jesen jer vakcine nece djelovati na sve sojeve. Morat ce se to malo bolje srediti. Ima se svakako vremena da se testira na cobanima, ovcama i robovima 21 stoljeca. I za kraj, virus je tu i nikad nece nestati. A ti i slicni tebi cete i dalje slusati sta vam vlade kazu. Vjerujte im bezuslovno![]()
- Haris.ba
#3342 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
I sta je rekao u sustini?komercionala wrote: ↑25/02/2021 22:33 Dzafko veli cijena vakcine 50 marona komat. Javnos treba da znade. Znaci trebaju da znaju.
Ko mu je to zvanicno ponudio vakcine za 50 dolara? Kada BiH nije osim covax mehanizma nista uradila.
Odakle njemu cifra od 50 dolara?
BiH zvanicno poslala upit nekome i dobila odgovor?
I treba li clan predsjednistva izlaziti sa tim informacijama kada kaze da predsjednistvo nema nikakvih operativnih nadleznosti?
O kakvom informisanju javnosti se radi kada je cijena vakcina javna informacija u svim mogucim procedurama koje su dopustene za nabaviti u BiH.
Znam ja da je najbolje pumpati narativ bogate drzave pokupovase, sto i jeste istina. Ali, pokupovase jer znaju da ce goriti. Francuzi pola drzave zapalili kad su povecali cijene goriva. Njemci vec polahko gube zivce zbog lokdauna.
Da se Sefko boji naroda, sam bi pronasao formulu za vakcinu ako vec nije sposoban organizovati kupovinu vakcina.
-
last mohicans
#3343 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa valjda su im veledrogerije koje imaju kontakte sa proizvođačima to prenijele. Ja uopće ne sumnjam da su tolike cijene. Nisu Izraelci odmah u startu duplu cijenu platili. Sad vidimo da je pet puta veća. Opća pomama ja za vakcinama i veći igrači, svjetske sile, se bore. Mada, ovi govnari iz Pfizera su baš šupci teški ako i tih 23000 ucijenjuju i postavljaju nove zahtjeve za tako mizerne doze. Nas je šaka jada i nekih 3 miliona doza bi riješilo vakcinaciju velikog dijela populacije. Naravno, naše nesposobne smradove to ne amnestira i što im je trebalo da vjeruju u nekim program COVAX, što ovako nisu odmah sjeli još u januaru. Nego kad gori pod noktima, aj pomagaj, pitanje je i da li se išta može učiniti sada. Makar do ljeta da dođu veće
će količine. Razumijem i veledrogerije koje neće da gube veliki dio kolača na drugim nabavkama, ako se počne povlačiti marža po medijima, što im to treba. Neka ljudi zarade neku normalnu maržu, ako mogu nabaviti vakcine.
će količine. Razumijem i veledrogerije koje neće da gube veliki dio kolača na drugim nabavkama, ako se počne povlačiti marža po medijima, što im to treba. Neka ljudi zarade neku normalnu maržu, ako mogu nabaviti vakcine.
- Haris.ba
#3344 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Razumijem taj kontekst. Ima osnova.last mohicans wrote: ↑25/02/2021 23:03 Razumijem i veledrogerije koje neće da gube veliki dio kolača na drugim nabavkama, ako se počne povlačiti marža po medijima, što im to treba. Neka ljudi zarade neku normalnu maržu, ako mogu nabaviti vakcine
Ali, ako je vec problem cijena, javno se objavi prije sklapanja ugovora, narod se buni, nema vakcine. Jednostavno.
Sada je sve u havi. Prica se nema, ali niko nista nije pokrenuo. Pricas nema jaja na pijaci, skupa jaja, nisi do pijace ni otisao.
-
adsubzero
#3345 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
54% cega? Ukupnog broja ispitanika? Ne. Porede se dvije grupe ispitanika, vakcinisana i nevakcinisana. Efikasnost 46% znaci da ako se u nevakcinisanoj grupi zarazilo 100%, u vakcinisanoj je taj broj 54. 92% znaci da umjesto 100 imas 8 zarazenih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3346 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Šefik Džaferović u životu nije bolju izjavu dao i nikad nije izgledao ovako kao politicar sa jasnim stavom.
Gadi mi se sve ono sto on predstavlja, bezmudo poltronstvo koje je nagradjeno vjecito visokim funkcijama kojima je nedorastao, ali svaka cast na ovome....vakcine odmah...nema sta pricat price vise....pritisnite ih, ko im jebe mater, vi ste kolektivni šef suverene države koje bi barem na papiru trebale biti jače od velikih korporacija...
Gadi mi se sve ono sto on predstavlja, bezmudo poltronstvo koje je nagradjeno vjecito visokim funkcijama kojima je nedorastao, ali svaka cast na ovome....vakcine odmah...nema sta pricat price vise....pritisnite ih, ko im jebe mater, vi ste kolektivni šef suverene države koje bi barem na papiru trebale biti jače od velikih korporacija...
-
komercionala
#3347 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ko i sa respiratorima cekalo se da cijene dosegnu vrhunac 
-
Tempo
- ZeModerator
#3348 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
_BataZiv_0809 wrote: ↑25/02/2021 23:27 Šefik Džaferović u životu nije bolju izjavu dao i nikad nije izgledao ovako kao politicar sa jasnim stavom.
otprintaj to sebi, pa procitaj za dva mjeseca sta si napisao. cisto da vidis koliko si pametan.
200 maraka na keca da si glup ko kurac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3349 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ooooo TempoTempo wrote: ↑25/02/2021 23:45_BataZiv_0809 wrote: ↑25/02/2021 23:27 Šefik Džaferović u životu nije bolju izjavu dao i nikad nije izgledao ovako kao politicar sa jasnim stavom.
otprintaj to sebi, pa procitaj za dva mjeseca sta si napisao. cisto da vidis koliko si pametan.
-
Tempo
- ZeModerator
#3350 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
stvarno ne slusam riblju corbu. uvjek su mi bili seljacka grupa za seljake. ne bi ni sad pocinjao. sorry._BataZiv_0809 wrote: ↑25/02/2021 23:54Ooooo TempoTempo wrote: ↑25/02/2021 23:45_BataZiv_0809 wrote: ↑25/02/2021 23:27 Šefik Džaferović u životu nije bolju izjavu dao i nikad nije izgledao ovako kao politicar sa jasnim stavom.