Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Senci1 wrote: ↑22/02/2021 10:07
bolje tri puta od škutorskih vina tog ranga
O tome i govorim.
Ispod 20 KM imaju samo dva-tri dobra vina, Tvrdoš Vranac i onaj iz Čilea, Castillero de Diablo. Ponekad se zalomi neka naša Blatina, tipa Nuić i slične, ni one nisu manje od 14-15, ali urijetko.
U pravilu, ne piti vina koja koštaju manje od 15 KM, bolje 20.
Ostalo su kiseline.
Crnogorski Vranac Pro Corde? Meni licno najbolji odnos cijene i kvaliteta, a na akcijama zna biti po 11-12.
Ja bih radije dodao još koju marku za Tvrdoš Vranac. Bolji je. Meni Pro Corde ne valja, ali ako se ne može dati 16-17 za Tvrdoš, to je "najniže" šta bih rekso da može proći. Ja bih ga eventualno pio kao jeftiniju varijantu u restoranu uz jelo, kući sam ga kupio jednom i ne bih više.
Kod vina, barem u mom slučaju, stvarno igra izreka pij malo, pij dobro.
Postavio si 20 domaćih proizvoda i 20 stranih. Što uopšte postavljaš strane proizvode na temu bh proizvodi?
Ima na ovom topiku hiljadu domaćih proizvoda, samo malo prelistaš.
a da uključiš mozak ?
ne znaju svi da razlikuju koii je strani a koji domaći
jebe se većine ljudi, uglavnom o tome neće da zamara mozgić
tako da treba da bude jasno navedena razlika koji su domaći, a koji strani.proizvodi i ko jedistributer za koje proizvode
Ne kontam, švedska kozmetika domaći proizvod, Bingo hrana za kućne ljubimce proizvedena u Mađarskoj i konzerve ribe iz Maroka i Tajlanda domaći proizvodi ? Po kojoj logici ?
Matrix_ wrote: ↑25/02/2021 22:12
a da uključiš mozak ?
ne znaju svi da razlikuju koii je strani a koji domaći
jebe se većine ljudi, uglavnom o tome neće da zamara mozgić
tako da treba da bude jasno navedena razlika koji su domaći, a koji strani.proizvodi i ko jedistributer za koje proizvode
Postaviš samo domaći, to je tema.
Jebo distributore, to nikoga osim tebe ne interesuje, ali mnogi stvarno gledaju je li domaći proizvod.
Napravi temu strani proizvodi.
kox wrote: ↑25/02/2021 22:26
Ne kontam, švedska kozmetika domaći proizvod, Bingo hrana za kućne ljubimce proizvedena u Mađarskoj i konzerve ribe iz Maroka i Tajlanda domaći proizvodi ? Po kojoj logici ?
Po logici da zeli postati Dzombic umjesto Dzombica, i napraviti Bongo lanac prodavnica, gdje ce mu radnice raditi za 326 KM, isplative mahom u naturi...
treba malo uključit mozak
prva kolona sa nazivom artikla.je sa žutim poljem ako je proizvod domaći ili i strani proizvod ali je domaći distibuter
ako je žuto polje i zemlja porijekla onda je domaći proizvod u pitanju
elem, konkretno za Avon, žuto poljr je
jer je distributer u Sarajevu a ne u Škutorlendu
Last edited by Matrix_ on 25/02/2021 22:48, edited 1 time in total.
Po logici da zeli postati Dzombic umjesto Dzombica, i napraviti Bongo lanac prodavnica, gdje ce mu radnice raditi za 326 KM, isplative mahom u naturi...
samo pljuj po Bingu
Konzum u Hrvatskoj plaća 3600 ćuna, malo iznad tamosnjeg minimalca koji je 3400 ćuna
preneseni ti odnosi u BH Bingo daleko bolje plaća radnike, 1,5 puta od iznosa minimalca
drndalo wrote: ↑25/02/2021 22:37
Ozbiljno?? To ti cinjenicno znas, radis u bingu i tolika ti plata?
veze ja s Bingom nemam ali podržavam sve uspjesne domaće kompanije
i AS Holding i Prevent, i Hifu, i TMD Gradačac...
Boze sacuvaj... Dobio sam jednu minimalac platu na pocetku korone, i srecom razidjosmo se odmah...Ni prije nije bila mega, ali je postojala teznja da radimo bolje, pa ce i plate rasti. Fala-mala.
Gore citirano je lista zelja forumasa Matrix, Mirzeta brata, koji upija svekolika Dzombiceva znanja... Pa sigurno zna i bolje od njega kako manje platiti radnika, jer je strucnjak za prvobitnu akumulaciju kapitala u nas...
Matrix_ wrote: ↑25/02/2021 22:50
to je screenshot, probni primjerak od excel tabele, jadan ne bio sa samo početna dva slova A i B
ostatak spiska ima jos 28 slova
28×8 = 224 Proizvoda
genijalac
to svako slovo kao ima po 8 prizvoda
mozak si, nema šta
Pa kad ne znaš više.
Davno sam ja tebe ovdje podučavao o domaćim proizvodima.
Meni je ovaj Excel nebuloza ali hajde, svakom njegovo. Postoji fabrika npr. sardina u Stocu i ja sada trebam da tretiram Bingove uvozne sardine isto kao te ? Ili sredstva za čišćenje iz EU koje uvozi nekakva kompanija iz Sarajeva isto kao Ditu, EZ ili Violetu ?
Last edited by kox on 25/02/2021 23:11, edited 1 time in total.
excel tabela će baš bit dobra
jer ćes moći npr. sortirat po vrsti proizvoda
pa onda vidis npr. pod "pivo" šta se sve nudi
ili selektujes po "distributeru" pa vidiš npr. šta nam škutorski Atacao sve tuši
itd.
kad bude excel tabela gotova postavim je da je svako može preglesat i skinut
pa i ovaj "stručnjak za domaće proizvode" će moći onda preprojat koliko sam postavio domaćih proizvoda
Matrix_ wrote: ↑25/02/2021 23:10
excel tabela će baš bit dobra
jer ćes moći npr. sortirat po vrsti proizvoda
pa onda vidis npr. pod "pivo" šta se sve nudi
ili selektujes po "distributeru" pa vidiš npr. šta nam škutorski Atacao sve tuši
itd.
kad bude excel tabela gotova postavim je da je svako može preglesat i skinut
pa i ovaj "stručnjak za domaće proizvode" će moći onda preprojat koliko sam postavio domaćih proizvoda