Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tnt-tunja wrote: ↑25/02/2021 14:51
Sad idemo ponovo, koja je razlika izmedju box-a sa 1 ulazom i vise. Da li je u pitanju naprednija verzija, novija verzija, brza, jaca, neka razlika mora postojati.
U svakom slucaju, ukoliko je sa vise ulaza noviji uredjaj, zelim da mi se dostavi i zamijeni.
Hvala
Ako ti coax EON box, a dobiješ OTT, onda gubiš sljedeće stvari:
SK 4K, teletext i promjenu jezik titla i/ili zvuka na TV kanalima.
Zelis mi reci da postoje eon boxevi koji ne primaju coax signal i da su to ovi sa vise usb portova? Cisto sumnjam u to, koliko sam vidio oni imaju cak i usb 3.0 port sto ovaj moj cini mi se nema.
Mora postojati neka razlika, ne vjerujem da ce samo ubaciti portove. Mozda je drugi procesor, memorija?
tnt-tunja wrote: ↑25/02/2021 15:07
Zelis mi reci da postoje eon boxevi koji ne primaju coax signal i da su to ovi sa vise usb portova? Cisto sumnjam u to, koliko sam vidio oni imaju cak i usb 3.0 port sto ovaj moj cini mi se nema.
Mora postojati neka razlika, ne vjerujem da ce samo ubaciti portove. Mozda je drugi procesor, memorija?
Čemu onda priključna taksa za OTT ako je cijeli postupak priključenja utaknuti LAN kabl u uređaj.
I drugo pitanje: Da li na OTT kasni 30 sec za COAX kao što je na EON smart tv app.
Pa znas li koliki je to posao prikljuciti box. Zato je 80 KM prikljucna taksa
Vjerovao ili ne, jeste.
Ja znam lika, na tavanu mu modem. Haj ti objasni da treba biti blizu tv-a. O tehnologiji zna ko portir u Elektroprivredi o medicini.
Koliko je takvih, samo Bog zna, a puno ih je.
Pa onda ne moze biti svima isti troskovi instalacije. Sta ako je nekome modem i sve spremno za samo spojit box sa kablovima zar i on onda treba platiti kao taj sto mu je modem na tavanu.
Jucer mi prikljucise ovaj eon box. Nije lose, brzina interneta drasticna razlika. Samo sto mi svako malo iz cista mira slika izgubi boju, ustvari nekako kao pozeleni ili postane ruzicasta slika, moram ga ugasiti i upaliti da bi se vratilo u normalu. I ne vidim citavu sliku kada otvorim meni, ne vidim recimo citav sat u donjem lijevom cosku, a nije do screen formata na tvu, moze li se to namjestiti?
hali gali halid wrote: ↑25/02/2021 16:49
Jucer mi prikljucise ovaj eon box. Nije lose, brzina interneta drasticna razlika. Samo sto mi svako malo iz cista mira slika izgubi boju, ustvari nekako kao pozeleni ili postane ruzicasta slika, moram ga ugasiti i upaliti da bi se vratilo u normalu. I ne vidim citavu sliku kada otvorim meni, ne vidim recimo citav sat u donjem lijevom cosku, a nije do screen formata na tvu, moze li se to namjestiti?
Moze, izadji iz EON aplikacije u glavni Meni pritiskom na tipku sa kruzicem, pa onda idi u gornji desni cosak na zupcanik (Settings) - Device Preferences - Display - Screen position i klikaj na Zoom out screen dok ti se slika ne uklopi u ekran.
U vezi slike i boje, jesi li probao ukljuciti u drugi HDMI port, ili drugi HDMI kabal?
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/02/2021 17:01
može li se na nekoliko mjeseci uslovno rečeno zalediti korištenje telemacha i plaćanje ,jer u stanu taj period neće niko živjeti?
Mozes 3 mjeseca u toku jedne kalendarske godine, s tim da ti se za isti period produzava ugovorna obaveza.
Moze, izadji iz EON aplikacije u glavni Meni pritiskom na tipku sa kruzicem, pa onda idi u gornji desni cosak na zupcanik (Settings) - Device Preferences - Display - Screen position i klikaj na Zoom out screen dok ti se slika ne uklopi u ekran.
U vezi slike i boje, jesi li probao ukljuciti u drugi HDMI port, ili drugi HDMI kabal?
Prvo sam evo napravio, a drugo cu probati. Hvala Benq
Prvo sam evo napravio, a drugo cu probati. Hvala Benq
Zdravo @hali gali halid",
Ukoliko budete imali poteškoće pri podešavanju, rado ćemo Vas kontaktirati.
Budite slobodni da nam se obratite, stojimo vam na raspolaganju.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/02/2021 17:01
može li se na nekoliko mjeseci uslovno rečeno zalediti korištenje telemacha i plaćanje ,jer u stanu taj period neće niko živjeti?
Mozes 3 mjeseca u toku jedne kalendarske godine, s tim da ti se za isti period produzava ugovorna obaveza.
Od januara do decembra (jedna kalendarska godina) imas pravo da stavis usluge u stanje mirovanja na period do 3 mjeseca. Ugovorna obaveza ti se produzava za vrijeme trajanja mirovanja usluge, npr ako stavis usluge na mirovanje na period od mjesec dana, isto toliko ti se produzava i ugovorna obaveza jer tih mjesec dana nisi nikako koristio usluge i nisi ih placao.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/02/2021 17:38
ok,hvala,moram li prije stavljanja usluga u stanje mirovanja biti na nuli što se tiče duga ili mogu biti dužan određen iznos?
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/02/2021 17:38
ok,hvala,moram li prije stavljanja usluga u stanje mirovanja biti na nuli što se tiče duga ili mogu biti dužan određen iznos?