Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

JThomas

#7851 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ako ne bi neko napisao nalaz da je imala amneziju pa sad vratila sjećanje. a to ipak mislim da sad ne smije ni kod nas...
Cherry-Cherry

#7852 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Na čemu li je da mi je znati
madesa

#7853 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by madesa »

foxlife wrote: 23/02/2021 15:24
madesa wrote: 23/02/2021 14:53 ja samo ne kontam sto ne kaze ime ubice ako zna. Pa zbog pritiska javnosti odmah bi tu osobu uhapsili. Mislim da sve blefira da zna ali eto
Mozda zato da zastiti istragu?
ok je godinu dvije sutiti ali vidi koliko je godina proslo
breuer

#7854 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by breuer »

samo se nadajte botovi, drhtite pred čovjekovim saburom, i treba...zasad sve ide lijepo i slažu se kockice, jedna po jedna...
foxlife

#7855 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

madesa wrote: 24/02/2021 15:23
foxlife wrote: 23/02/2021 15:24
madesa wrote: 23/02/2021 14:53 ja samo ne kontam sto ne kaze ime ubice ako zna. Pa zbog pritiska javnosti odmah bi tu osobu uhapsili. Mislim da sve blefira da zna ali eto
Mozda zato da zastiti istragu?
ok je godinu dvije sutiti ali vidi koliko je godina proslo
Pa vidis da se tek ove godine pokrenulo nesto?
Hakiz

#7856 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hakiz »

Dozer wrote: 24/02/2021 14:14 ...Valjda se nekad sazna cijela prica.
Čak ako se i ne sazna, ako ima dovoljno dokaza za ono za šta ona tvrdi da se ne sjeća, može joj se desiti tužba zbog ometanja istrage. Ko zna, možda ljekar koji je utvrdio amneziju kaže na kraju da je bio prisiljen to dijagnosticirati. Ona onda može nastaviti šutjeti, neće je niko mučiti da kaže, ali kako će tada amnezija ispasti laž, ići će joj tužba za ometanje istrage.

Ne bi bilo prvi put da neko leži robiju zbog toga što nije htio reći šta zna, ona novinarka u SAD koja nije htjela odati izvor informacija za neke navode o CIA je ležala godinu u zatvoru (istražnom, nije osuđena za ometanje istrage) zbog toga što je šutjela.

Tako se i njoj može desiti da amneziju provede u zatvoru. Vjerovatno neće, ali može.
Last edited by Hakiz on 24/02/2021 15:31, edited 1 time in total.
baglama

#7857 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by baglama »

Ova, ili je lizala Sebiju ili je Bakir lizao. Ne vidim treceg osim Covica.
PS: svaka cast lisac ,500 postova za 7 dana.
Meni trebalo 11 godina. :mrgreen: :lol: :-)
moonca

#7858 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by moonca »

wrote: 24/02/2021 15:23 Pa zbog pritiska javnosti odmah bi tu osobu uhapsili.
:oops: oh.. zbilja.... opasna ta nasha 'javnost'... :-D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#7859 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

sutra kada bi alisa izasla u javnost sa imenom ubice, ja joj ne bi vjerovao, mada mislim da bi joj najpametnije bilo, ako iole razmislja svojom glavom, da ode kod senada u face i sve prizna... nece babu uhapsiti tek tako i zadrzati mjesec u pritvoru. jos ako im produze pritvor za dodatna dva, svi ce biti uhapseni i sve ce se rasvjetliti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7860 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Otac je celik
Divim mu se
Treba sve ovo izdrzat
u-pet-deka

#7861 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

stetoskop wrote: 23/02/2021 22:31
u-pet-deka wrote: 23/02/2021 14:38 Razumijem, ali ova vrsta taktike ne može dugo piti vode kod druge strane. Bojim se da sada predugo igra na ovu kartu. Kao što sam shvatio, njen otac je lišen slobode zbog istrage, ali ne zato što je za bilo šta optužen.
Ne pije vode da javno kaže u medijima, a tužilaštvo prikuplja dokaze. Ne sudi se upiranjem prsta u ubicu, već prikupljenim dokazima.
Kao što reče, barnuo je u zmijsko gnijezdo, a sad se mnogi vade koji su zataškavali, pojavljuju se novi svjedoci, informacije, dokazi, predmet optužbe postaje sve jači i opširniji.
Možda nekoliko otkaza na kraju ali ništa krupno. Tužilaštvo i Sud na kraju će obratite se porodici sa riječju: dosta je nema konkretnih dokaza.
uvijekIInikadI

#7862 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uvijekIInikadI »

Cherry-Cherry wrote: 24/02/2021 12:30 Pa tražila bi ona azil ali po kojem osnovu?
Pa po politickom osnovu, politicki azil bi je spasio :D
MrMuradif

#7863 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

Alisa tuzila Muriza?
Zar je moguce?? Koliko moras biti djubre od covjeka/zene pa da tako nesta pomislis i jos uradis?
Ne bih se iznenadio da jos i uspije sa svojom tuzbom kakvo nam je pravosudje!!
dystopia

#7864 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

neki sigurno priželjkuju takav završetak, i nije isključivo da se i to desi, nedovoljno dokaza i piši kući po odjelo.
međutim, ne treba podcjenit ni javnost. ljudima je puna kapa više svega. mogli bi očekivati veliki broj ljudi na ulicama da se desi takav scenario.
dystopia

#7865 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prema nalogu Tužilaštva BiH izuzeli su jutros dokumentaciju koja se odnosi na kretanje vozila Hitne pomoći te načina komunikacije i interveniranja medicinskih ekipa pri dolasku na mjesto povrijeđivanja Alise Mutap i Dženana Memića u noći 8. februara 2016.

Radi se kako saznajemo o potpunoj dokumentaciji koja će rasvjetliti način na koji je tretiran teško povrijeđeni Dženan.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić se već pet godina bori da dokaže Dženanovo ubistvo, a počinioci i nalogodavci privedu. On nam je danas kazao kako će dokumentacija iz Hitne pomoći dokazati povezanost pojedinaca koji su činili sve moguće da se ubistvo prikrije.
Postoje snimci

– Zanima nas 8. na 9. februar 2016. godine, od „A do Ž“. Svaki poziv Hitnoj pomoći bilježi se tonski. Tu se svaki korak snima. Vozila koja su na terenu, u komunikaciji su s centrom veze. Sve se to mora protokolisati. Sada Tužilaštvo BiH i SIPA-u zanima: Ko je gdje bio, s kim je bio, kada je ko krenuo i kada je stigao? Dakle, sve mora biti uredno evidentirano. Ima tu dosta očiglednih propusta. Ne govorim samo za Hitnu pomoć, imam osjećaj da nisu htjeli na vrijeme da jave da je Dženan teško povrijeđen – tvrdi Feraget.

On smatra da su dokazi koji su izuzeti iz Hitne pomoći vrlo važni iz razloga što se tu kriju putokazi Tužilaštvu BiH da je ta noć obilovala brojnim nezakonitostima.
Tata zovi svoje ljude

– Recimo, detalj kada je Hitna došla i pomaže Alisi koja je imala laku tjelesnu povredu na glavi, odnosno na tjemenu. Vjerovatno je i ona udarena po glavi, ali je u pitanju lakša tjelesna povreda. I, kada su njoj pružili pomoć, tek onda, policajci koji gledaju Dženana kako umire, kažu doktorici:“ Aha, ima ovdje još jedno povrijeđeno lice, a Dženan se guši u krvi“. Taj detalj sam otkrio odmah u početku i nisam mogao da shvatim te postupke. Već tada je to ukazivalo na organizaciju i na plan. Hitna dakle, dolazi i logično bio bilo da pomognu prvo Dženanu, jer Alisa je na nogama maše telefonima i govori Zijadu Mutapu: „Tata, zovi svoje ljude“, a oni puste momka da krvari. I, sada odgovor tih policajaca iz Direkcije za koordinaciju policjskih tijela je „da se nisu sjetili na vrijeme“. To su vrlo opasne stvari. Bilo je neke namjere. Tužilaštvo BiH će otkriti šta je tu ko planirao. Hitnu su dva puta zvali policacjci PU Ilidža, a dva DKP-a – pojašnjava Feraget.
Neljudska dojava

Kako nam je otkrio advokat Feraget i sam način na koji je dojavljeno je bio blago rečeno neljudski.

– Prvi je policajac iz DKP-a zvao svoga šefa. Pa je onda šef zvao Hitnu pomoć. I taj rukovodilac je zvao Hitnu na jedan vrlo čudan način. On kaže: „Djevojka je udarila autom u drvo“. To su sve detalji koji paraju uši. Hitna pomoć je došla blagovremeno u odnosu na vrijeme primljenog poziva, tu nema spora. Sam medicinski tretman Dženana je bio upitan i bit će preispitan, jer nisu utvrđene sve okolnosti. Nešto od ove dokumentacije dostavljeno je Tužilaštvu KS, ali je sada Tužilaštvo BiH tražilo sve. Sarajevsko tužilaštvo nije dobilo potpunu dokumentaciju što se tiče Hitne i zbog toga je ova akcija i urađena. Može jedan detalj da se prešuti, a da to bude najznačajnije u istrazi. Može i taj nedostatak dokumentacije da izazove problem u istrazi – zaključio je Feraget.
:run:
uvijekIInikadI

#7866 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uvijekIInikadI »

Mer11 wrote: 24/02/2021 14:19 Znači Alisa je tužila Muriza jer je navodno klevetao da je bila u svakakvim vodama... E sad, iz svega sto smo zakljucili, Muriz nista ne iznosi ako nema konkretne dokaze... Vidjet cemo na sta ce izac sve to..
A rekao je kod Senada da ima dokaze o Alisinim necasnim radnjama
uvijekIInikadI

#7867 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uvijekIInikadI »

Black swan wrote: 24/02/2021 16:33 Otac je celik
Divim mu se
Treba sve ovo izdrzat
Baş çelik
MrMuradif

#7868 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

A vezano za Alisu i azil,
Prica se da je trazila azil u Svicarskoj i ko biva dobila ga ili ce ga uskoro dobiti "ali eto "nece da ode dok se sve ovo ne zavrsi da ne bude pobjegla"?!
uvijekIInikadI

#7869 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uvijekIInikadI »

MrMuradif wrote: 24/02/2021 16:50 A vezano za Alisu i azil,
Prica se da je trazila azil u Svicarskoj i ko biva dobila ga ili ce ga uskoro dobiti "ali eto "nece da ode dok se sve ovo ne zavrsi da ne bude pobjegla"?!
Nece ona nidje
Djes ba Muradife, otkad te nije bilo
dystopia

#7870 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

na osnovu čega je dobila azil :lol:
MrMuradif

#7871 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

to oko azila, pa takvu pricu siri okolo Alisa, valjda hoce da kaze kako eto moze otici a nece jer hoce da ode se sve raspetlja i ds dokaze da je cista, ma mislim i ja da je to samo njeno ublehasenje
MrMuradif

#7872 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

ali mislim da ima istine u tome da se sprema otici, pa za nju nema mjesta i zivota u Sarajevu i Federaciji!
Verujem da bi joj dali azil i odmah primili u Zadrugu4 :lol:
dystopia

#7873 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

mogla bi ona dobit azil u nekom kp domu :lol:
Nivelacija

#7874 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nivelacija »

Hakiz wrote: 24/02/2021 15:30
Dozer wrote: 24/02/2021 14:14 ...Valjda se nekad sazna cijela prica.
Čak ako se i ne sazna, ako ima dovoljno dokaza za ono za šta ona tvrdi da se ne sjeća, može joj se desiti tužba zbog ometanja istrage. Ko zna, možda ljekar koji je utvrdio amneziju kaže na kraju da je bio prisiljen to dijagnosticirati. Ona onda može nastaviti šutjeti, neće je niko mučiti da kaže, ali kako će tada amnezija ispasti laž, ići će joj tužba za ometanje istrage.

Ne bi bilo prvi put da neko leži robiju zbog toga što nije htio reći šta zna, ona novinarka u SAD koja nije htjela odati izvor informacija za neke navode o CIA je ležala godinu u zatvoru (istražnom, nije osuđena za ometanje istrage) zbog toga što je šutjela.

Tako se i njoj može desiti da amneziju provede u zatvoru. Vjerovatno neće, ali može.
Ti hoces da kazes da ce Muris ici na robiju jer nece da kaze sta zna i zbog sutnje?
Last edited by Nivelacija on 24/02/2021 17:06, edited 1 time in total.
uvijekIInikadI

#7875 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uvijekIInikadI »

MrMuradif wrote: 24/02/2021 17:00 ali mislim da ima istine u tome da se sprema otici, pa za nju nema mjesta i zivota u Sarajevu i Federaciji!
Verujem da bi joj dali azil i odmah primili u Zadrugu4 :lol:
A Istocna Ilidza ili Istocna srpska Ilidza, pa blizu joj je, samo preko TesTe
Locked