Sebija All about

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9926 Re: Sebija All about

Post by Truba »

Nije sve tako crno
Ta generacija je vec pred mirovinom
Mialim ti sto su kupovali diplome
Najbitnije je da mladi uce :D
Dozer

#9927 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Nisu oni jos pred penzijom, vjeruj mi. Jos bar 10-ak godina imaju.
Vidimo koliko su uspjeli sve sjebat' za ovih proteklih 25, a uz ocitu tendenciju "rasta" cini mi se da ce za narednih 10 uspjeti i vise nego u proteklih 25...

O generacijama koje su "odgojili" po svojoj slici i prilici, suvisno je bilo sta pricati...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9928 Re: Sebija All about

Post by pici »

Dozer wrote: 16/02/2021 10:41 Mislim da svi s malo vise godina (45+) znamo kako je islo to "diplomiranje" po SDA preporukama i liniji.
Za one koji ne znaju, to je izgledalo nekako ovako - odabrani dodju na zeljeni fakultet (Pravni je to bio najcesce u ratu i nakon njega), sjednu s 5-7-10 profesora, i nakon 10-15 minuta izadju s indeksom u kojem su ocjene i potpisi tih profesora za tu godinu (nekada se desavalo da dobiju odmah sve i za dvije godine, cisto da se ne maltretiraju sljedece godine opet za isto). Ovakvih licno poznajem bar 10.

Danas su ovo sve "magistri", ministri, direktori, "elita". Najzalosnije je sto se ni potpisati ne znaju kako treba. Ni danas.

Dovoljno je pogledati "Cvaje mi" Budnju, pa Prevljaka (krkanluk na zavidnom nivou), pa Senaida (Prevljakova fela), seoskog ficfirica Brankovica (sve po zakonu) itd., sve do "heroine" koja svojom sizofrenijom, lazima i agresivnoscu zaokruzuje sve nabrojane, i ine druge, i sve je jasno o kakvoj eliti se radi...
za TO smo se borili... da nam seljoberi danas jebu majku i sjede na budjetskim foteljama
foxlife

#9929 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

A te ratne fakultete zamjenili travnici siroki sokolac da im potomci diplomiraju na isti nacin
dustaban

#9930 Re: Sebija All about

Post by dustaban »

Prisustvujemo snimanju zadnjih scena ove tragikomedije

I zbirno...

aerodinamika

#9931 Re: Sebija All about

Post by aerodinamika »

sebiju mozes volit ili nevolit, ali nemas pravo vrijedjati je primitivnim doskocicama napadajuci tinejdzerski mozak koji posjeduje, i to samo iz razloga sto ti nemozes podnijeti to da ti jedna zena bude sefica i direktorica.
dr dizdarevic je barem mogao zadrzati dostojanstvo i ostao bi veliki, nastupom na face tv se srozao na dno dna i nize i pao u ocima svih ili barem u ocima one tihe vecine koja cijeni ljude prema djelima, a ne ispraznim rijecima :bih:
eltroxin

#9932 Re: Sebija All about

Post by eltroxin »

aerodinamika wrote: 22/02/2021 16:17 sebiju mozes volit ili nevolit, ali nemas pravo vrijedjati je primitivnim doskocicama napadajuci tinejdzerski mozak koji posjeduje, i to samo iz razloga sto ti nemozes podnijeti to da ti jedna zena bude sefica i direktorica.
dr dizdarevic je barem mogao zadrzati dostojanstvo i ostao bi veliki, nastupom na face tv se srozao na dno dna i nize i pao u ocima svih ili barem u ocima one tihe vecine koja cijeni ljude prema djelima, a ne ispraznim rijecima :bih:
Neka kuja to prihvati kao kompliment, siguran sam da je dijagnoza mnogo brutalnija.
suspect_zero

#9933 Re: Sebija All about

Post by suspect_zero »

aerodinamika wrote: 22/02/2021 16:17 sebiju mozes volit ili nevolit, ali nemas pravo vrijedjati je primitivnim doskocicama napadajuci tinejdzerski mozak koji posjeduje, i to samo iz razloga sto ti nemozes podnijeti to da ti jedna zena bude sefica i direktorica.
Ne budi licemijeran i ne okreći priču na to što je žena, nju odavno niko tako i ne posmatra....ona je osoba sa osobinama dikratatora i to što je žensko je ne amnestira od nečovječnih radnji kojima je sklona.
foxlife

#9934 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

ma pustite tog aerodinamiku pokazao na ovoj temi da je skorojevic koji podrzava sda stanje
lazna krema i tako to divi im se itd
ovo_malo_duse

#9935 Re: Sebija All about

Post by ovo_malo_duse »

Dozer wrote: 21/02/2021 01:23 Nisu oni jos pred penzijom, vjeruj mi. Jos bar 10-ak godina imaju.
Vidimo koliko su uspjeli sve sjebat' za ovih proteklih 25, a uz ocitu tendenciju "rasta" cini mi se da ce za narednih 10 uspjeti i vise nego u proteklih 25...

O generacijama koje su "odgojili" po svojoj slici i prilici, suvisno je bilo sta pricati...
Ma nisu ni oni sto su malo skole osjetili nista bolji. Solak je moj drug s faxa. Taraba obicna na puskice de provlacio kroz ispite, bar smo mi tako mislili. Al dok smo mi dernecili on je vjerno cuvao isao na rasporede u SDA. Nama tad bilo smjesno,petak subota mi u grad on na sluzbu. Ponekad se probao usnjirat u raju, tako je jedne prilike ga jedan “haver” okacio na faxu lancicem za radijator. Sjecam de nesto mu za pantalone izjavio.
Ja ga totalno zaboravio i jedne prilike gledam tv kad on nacelnik civilne zastite. Kontam fakat mu de isplatilo dezuranje pred centralom i nosanje zastava. I to mu je jedina preporuka bila.
Koliko ih ima takvih i Zahiragic je jedan iz plejade.

I da dodam I ja ih znam bar 5 koji su osvanuli da cjelim indexom ispunjenim od 5 profa. A da ne govorim o onima koji su izlazili na oglasnim tablama a da ispitu nisu vidjeli.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9936 Re: Sebija All about

Post by pici »

prica se po čarsiji da je bOkir Jopet fasovo koronu i da mu zena mjenja pelene... jel istina...
pinkman

#9937 Re: Sebija All about

Post by pinkman »

Sutra je sastanak sa Covicem https://www.klix.ba/vijesti/bih/sutra-u ... /210222082 pa ces dobiti odgovor je li opet fasovao koronu :D
ellaxaz

#9938 Re: Sebija All about

Post by ellaxaz »

svebija, sebi ja.
Patton44

#9939 Re: Sebija All about

Post by Patton44 »

Sta bi sa onim Sebijinim pokvarenim respiratorima. :lol: :lol:
Dozer

#9940 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ono sto se ocekivalo...
Maloprije na vijestima.kazu da su svi dobili certigikat i da mogu ici u upotrebu i u JIN...

Nema veze sto za taj model na gomili sajtova na kojima se prodaje pise da nije za JIN. Doduse, ponegdje pise i da jeste... To samo govori o tome koliko je sve ovo neozbiljno, na vrat na nos, i samo kako bi se prikrio kriminal...

Ne bih da budem maliciozan, ali niko me ne moze ubijediti da ce puno ljudi umrijeti na ovim respiratorima upravo zbog samih respiratora....

Naravno, to niko ziv ovdje nece spominjati. Ljudi ce se samo "knjiziti" da su umrli od posljedica korone.
Mozda se to vec sad desava...
kluz franjo

#9941 Re: Sebija All about

Post by kluz franjo »

Dozer wrote: 23/02/2021 20:04 ...
Dozer...
ne mogu naći Izvještaj o radu KCUS za 2019. godinu.
Znaš li slučajno da li je negdje objavljen?
Pozdrav
Dozer

#9942 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Nisam trazio, ali da bog da da je objavljen. Vadiona je vjerovatno korona...
Last edited by Dozer on 24/02/2021 13:30, edited 1 time in total.
Iker C

#9943 Re: Sebija All about

Post by Iker C »

Prvi put pisem na ovoj temi i odmah imam zamjerku na ime teme koje bi trebalo glasiti Uvazena profesorica Sebija Izetbegovic. Dalje uvazenoj profesorici je najveca mana sto je supruga velikog drzavnika. Da je recimo udata za nekog anonimusa ona bi imala daleko veliki status u drzavi, ne bi samo bila profesorica i direktorica. Uvazena profesorica je imala brojne pozive sa najrespektabilnijih klinika u svijetu da educira mlade specijalizante ali je ostala vjerna svome gradu , svome KCUSu. Tako ljudi pokazite malo vise postovanja kada pisete o heroini u bijelom.
Dozer

#9944 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Nisi se ni morao/la ukljuciti da nam to "saopstis"...
Jer..
- Da nije udata za koga jeste, nikad ne bi otisla iz "svog" Sarajeva u ratu (Sarajevo i nije "njen" grad, na bilo koji nacin, iako se ona ponasa kao da je vlasnica).
- Da nije udata za koga jeste, vjerovatno bi jos uvijek "studirala" i ne bi imala diplomu koju niko ne moze da nadje.
- Da nije udata za koga jeste, niti bi bila profesorica, niti direktorica.
- Da nije udata za koga jeste, niko nikad ne bi ni cuo za nju, kao sto i nije cuo dok ne postade direktorica OB.

Sva ostala "postignuca" i "dostignuca" su samo stranacki supljak i promocija bez uporista u bilo kakvim stvarnim i realnim ucincima.
Iker C

#9945 Re: Sebija All about

Post by Iker C »

Sebija je prije svega majka pa tek onda uvazena doktorica i profesorica. Vjerujte takav strucnjak u nekoj oblasti se radja jednom u 100 godina. Sebija je prvo odgojila djecu u uspjesne poduzetne ljude pa je tek onda pocela da gradi karijeru. Da je npr u 30.god pocela da gradi karijeru vjerovatno bi danas bila vodeci svjetski strucnjak u svojoj oblasti.
foxlife

#9946 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

daj ba iker c prvo branis zahiragica sada sebiju providan si
Tvrtko II Kotromanić

#9947 Re: Sebija All about

Post by Tvrtko II Kotromanić »

pa vidite ljudi da se lik zajebava
Iker C

#9948 Re: Sebija All about

Post by Iker C »

foxlife wrote: 24/02/2021 16:10 daj ba iker c prvo branis zahiragica sada sebiju providan si
Svako ko istinski voli ovaj grad i drzavu branice takve ljude.... Da se sutra ne daj Boze zarati, Zaha bi bio komandant neke jedinice a Sebija bo vodila ratnu bolnicu.
Styling

#9949 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Iker C wrote: 24/02/2021 17:19
foxlife wrote: 24/02/2021 16:10 daj ba iker c prvo branis zahiragica sada sebiju providan si
Svako ko istinski voli ovaj grad i drzavu branice takve ljude.... Da se sutra ne daj Boze zarati, Zaha bi bio komandant neke jedinice a Sebija bo vodila ratnu bolnicu.
Bakir bi opet bio u trezoru.
Iker C

#9950 Re: Sebija All about

Post by Iker C »

To za trezor je Komsicev spin ali hvala Bogu pa se Zeljko opametio i sad je uvijek uz naseg drzavnika Izetbegovica.
Post Reply