pa to. pedofili postoje, silovatelji isto. ne zelim ni ja, a ni moje dijete da provodimo zivot strepeci od necega sto bi se moglo desiti i bez naseg znanja, tipa da je neko slika sa sigurne udaljenosti.Hakiz wrote: ↑24/02/2021 15:44Ovo je dobro pitanje. Da li je dječije tijelo sam po sebi seksualizirano, ili će se seksualizirati stavljanjem u takav kontekst?
A pedofili će uvijek naći nešto na šta će se paliti, tu neće pomoći cenzura. Bitno je spriječiti ih da materijaliziraju to šta žele, da djeca ne dožive njhiov napad, a to što će onanisati na neku sliku, tu pomoći mislim da nema. To ti je kao narkomani, bolje mu dati zamjensku drogu pa da bude miran nego ga natjerati da ide tražiti pravu.
Jednom sam na TV-u čuo strašnu izjavu. Čini mi se i poprilično tačnu ali strašnu. Neko je izjavio sljedeće: Kome je do slika gole djece neka se zaposli u policiji na poslovima istrage pedofilije, Kao, tako će nekažnjeno imati pristup takvom sadržaju. Strašno, ali u suštini istinito.
zivis po svojoj savjesti i nadas se da ce drustvo evoluirati do te mjere da ce takvi oblici ponasanja biti adekvatno prevenirani i kaznjavani ako se dese, a ne zatvaras se u kucu. s te strane razumijem i da neko objavljuje fotke djece, iako ja licno biram biti oprezna tamo gdje mogu.