Ta generacija je vec pred mirovinom
Mialim ti sto su kupovali diplome
Najbitnije je da mladi uce
za TO smo se borili... da nam seljoberi danas jebu majku i sjede na budjetskim foteljamaDozer wrote: ↑16/02/2021 10:41 Mislim da svi s malo vise godina (45+) znamo kako je islo to "diplomiranje" po SDA preporukama i liniji.
Za one koji ne znaju, to je izgledalo nekako ovako - odabrani dodju na zeljeni fakultet (Pravni je to bio najcesce u ratu i nakon njega), sjednu s 5-7-10 profesora, i nakon 10-15 minuta izadju s indeksom u kojem su ocjene i potpisi tih profesora za tu godinu (nekada se desavalo da dobiju odmah sve i za dvije godine, cisto da se ne maltretiraju sljedece godine opet za isto). Ovakvih licno poznajem bar 10.
Danas su ovo sve "magistri", ministri, direktori, "elita". Najzalosnije je sto se ni potpisati ne znaju kako treba. Ni danas.
Dovoljno je pogledati "Cvaje mi" Budnju, pa Prevljaka (krkanluk na zavidnom nivou), pa Senaida (Prevljakova fela), seoskog ficfirica Brankovica (sve po zakonu) itd., sve do "heroine" koja svojom sizofrenijom, lazima i agresivnoscu zaokruzuje sve nabrojane, i ine druge, i sve je jasno o kakvoj eliti se radi...
Neka kuja to prihvati kao kompliment, siguran sam da je dijagnoza mnogo brutalnija.aerodinamika wrote: ↑22/02/2021 16:17 sebiju mozes volit ili nevolit, ali nemas pravo vrijedjati je primitivnim doskocicama napadajuci tinejdzerski mozak koji posjeduje, i to samo iz razloga sto ti nemozes podnijeti to da ti jedna zena bude sefica i direktorica.
dr dizdarevic je barem mogao zadrzati dostojanstvo i ostao bi veliki, nastupom na face tv se srozao na dno dna i nize i pao u ocima svih ili barem u ocima one tihe vecine koja cijeni ljude prema djelima, a ne ispraznim rijecima![]()
Ne budi licemijeran i ne okreći priču na to što je žena, nju odavno niko tako i ne posmatra....ona je osoba sa osobinama dikratatora i to što je žensko je ne amnestira od nečovječnih radnji kojima je sklona.aerodinamika wrote: ↑22/02/2021 16:17 sebiju mozes volit ili nevolit, ali nemas pravo vrijedjati je primitivnim doskocicama napadajuci tinejdzerski mozak koji posjeduje, i to samo iz razloga sto ti nemozes podnijeti to da ti jedna zena bude sefica i direktorica.
dr dizdarevic je barem mogao zadrzati dostojanstvo i ostao bi veliki, nastupom na face tv se srozao na dno dna i nize i pao u ocima svih ili barem u ocima one tihe vecine koja cijeni ljude prema djelima, a ne ispraznim rijecima![]()
Ma nisu ni oni sto su malo skole osjetili nista bolji. Solak je moj drug s faxa. Taraba obicna na puskice de provlacio kroz ispite, bar smo mi tako mislili. Al dok smo mi dernecili on je vjerno cuvao isao na rasporede u SDA. Nama tad bilo smjesno,petak subota mi u grad on na sluzbu. Ponekad se probao usnjirat u raju, tako je jedne prilike ga jedan “haver” okacio na faxu lancicem za radijator. Sjecam de nesto mu za pantalone izjavio.Dozer wrote: ↑21/02/2021 01:23 Nisu oni jos pred penzijom, vjeruj mi. Jos bar 10-ak godina imaju.
Vidimo koliko su uspjeli sve sjebat' za ovih proteklih 25, a uz ocitu tendenciju "rasta" cini mi se da ce za narednih 10 uspjeti i vise nego u proteklih 25...
O generacijama koje su "odgojili" po svojoj slici i prilici, suvisno je bilo sta pricati...
Bakir bi opet bio u trezoru.