SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

komercionala

#43376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by komercionala »

I onda nele supak kad kaze da je on pisao ljepsu istoriiju grada.
kox

#43377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kox »

komercionala wrote: 22/02/2021 21:35 I onda nele supak kad kaze da je on pisao ljepsu istoriiju grada.
Inače niko prije rata nije pao sa motora i poginuo. Nele to nikada ne bi dozvolio.
Čovjek nije imao kacigu, pao sa motora i poginuo. Samo što se još opsada Sarajeva time ne opravda. Koje ludilo.
Last edited by kox on 22/02/2021 21:46, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#43378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

O pokojniku sve najbolje, ali vidim na portalima i nekoliko zajedničkih 'sličica' sa dokazanim krimosima.

Ako već imamo članke kako se 'prijatelji opraštaju od poznatog i omiljenog Sarajlije', možemo vala i mi na forumu koju napisati iz druge perspektive.

Nisam hejter :oops:
Rothmans

#43380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

Sto manje kamikaza po gradu ,to bolje
drug_profi

#43381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Inace kad ovako pocne oplakivanje po FB o liku koji nije nista napisao, odmah znam sta je.
Nek je njemu laka zemlja, onima koji ga vole moja sucut, ali samo on je kriv i za vasu bol.
Ja ga licno ne znam, jer nisam iz tog miljea. A nisam repa bez korijena.
salik79

#43382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

Ma.Le.Na wrote: 22/02/2021 20:23
sime_cipol wrote: 22/02/2021 18:12 Rodjen u ovom gradu, 40 godina u guzici, prvi put čujem za ovog Faruka i njegovu pekaru. Ne bih ni za porodicu znao da mu brat nije napravio saobracajku u centru grada gdje je ubio djevojku i momka napravio invalidom.
Ne znam, mozda je do mene :?
Fkt
Titovom prodjem svaki dan
Nikad cula za njega

Zao mi je sto ovo nije nauk drugima
Sta znaci deset minuta neopreza..krug da napravis
Osta porodica bez tebe
Jel vrijedilo tog kruga bez kacige?
Ako su mu djeca mala nece ga se ni sjecat
Ne vrijedi ljudi moji
Samo je sreca sto nekog jos.nije povukao sa sobom..
Sto bi rekli, sudjeno... Par sati ranije bio u Mostaru, dosao nazad, vidio se s jaranom koji se vozao na motoru, ponio ga "ah" (odavno nije vozio motor), ovaj mu dao da obidje krug i desilo se to sto se desilo...

Koliko znam ima dijete iz prethodnog braka, a bio je frisko (oko godinu dana) ozenjen Marizelom, kcerkom Seje Brajlovica...

Da mu se dragi Bog smiluje i oprosti grijehe.
Ma.Le.Na

#43383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ma.Le.Na »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#43384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Da...vidio sam
Dje su slike?
Ostalima.mogu slike 100 puta ovima ne
drndalo

#43385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Cuo sam za slican modus operandi nedavno kod Medicinske skole na Bjelavama. Isto Megan, isto par koji otima...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

drndalo wrote: 23/02/2021 22:41 Vecina recenog je bila reakcija na melekovanje rahmetlije, cijeg se brata djela vecina jos sjeca...
tako je.

čevabdžije, slastičari i pekari redom ubijaju ljude i satiru omladinu i uvijek ista priča: dobar je, bruda, krema...

čisto činjenično: ako su nam gore navedeni krema, a jesu, to je užas i govori koliko nisko smo pali. dotični uistinu imaju novca jer su na razno razne načine otvorili ugostiteljske objekte i tu se negdje njihova kremastost i završava. debljinom njihovog novčanika.

također, slastičar je uhvaćen i u onoj akciji za neplaćanje poreza. ali jebiga, kada ti je jedina referenca koliko imaš para, onda si opet krema.

lično nikada nisam ušao u Farinu upravo ZBOG TOGA što je brat od ovog motoriste ubio djevojku u divljačkoj vožnji. slagaću da u Metropolis nisam, ali izbjegavam koliko mogu i koliko se drugima ne serem u ćejf.

znam da ih savršeno boli kurac za moju odluku jer ima mnogo, mnogo više ljudi koje također boli kurac za to što su oni uradili i nastaviće raditi dok kod mogu i dok imaju debeo novčanik, jer je danas to jedina mjera vrijednosti. ali meni se jednostavno gadi i mrzio bih sam sebe da im ostavim svoj bijedni dinar. najveća kazna bi im bilo materijalno propadanje i iskreno se nadam da će to svi odreda doživjeti. smrt im ne želim, nisam kreten.

želim im da utonu u ovaj mulj i da osjete obijest drugih onako kako su je oni prosipali. za početak bi i pravda bila sasvim dovoljna. tipa da slastičar odleži dedu, a ne da mu plati krvarinu, mudželet obezglavljenu djevojku (sasvim sigurno nije iskupljen bratovim životom), a ne znam kako je skončao mali zmaj nakon što je djevojci kod pozorišta uništio život.

također, onima kojima je ovo krema, poserem se u kriterije. znam i boljih i većih i načitanijih insana u svom okruženju koji su učinili više za druge od ovih pozera, lažne mladomuslimanske provenijencije.
smijesni_ste

#43387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Ne poznajemo pokojnika, tačno, ali smo mu upoznali raju sa slika i to kroz crnu hroniku, istu onu raju koja ga sad patetično oplakuje
JCecotto

#43388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JCecotto »

Zaboravljate ili svjesno zaboravljate da je pljuvanje krenulo prije nego sto se ukljucio onaj advokat sa creme de la creme.

@Drndalo

Da pokusamo biti normalni i pragmaticni ( iako sam vidio da se s tobom to ne moze na banalnijim temama ) , kakve veze imaju rahmetlija i njegov buraz ?
Ja sa rodjenom sestrom imam 15% poklapanja u karakteru i ne bih htio da mene ( a ustvari prije nju neko sa mnom ) usporedjuje ili ocjenjuje na osnovu te prirodne veze.

Ne glumim advokata covjeku kojeg i ne poznajem, nego reagujem ovdje na izlive nekontrolisane gadosti.
Pokusavam da shvatim sta se desilo s ovim drusitvom u kojem sam odrastao, a djelovalo je idlicno, pa nisam popustio u toj vjeri cak do 2020.
Jos uvijek pokusavam da shvatim zasto smo se tako prodebilili ( nazalost ne samo na forumu ) pa da ja moram u 45-oj ici odavde.
Last edited by JCecotto on 23/02/2021 23:09, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#43389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Sjeo na motor, bez kacige, da okrene krug, on mangup i svi mu se dive, on je vlasnik pekare eeee.

Pao, poginuo, i sta dalje da se prica.

Da je sjeo za volan nekog bijesnog automobila, opet bi bio on mangup, ko mu sta moze, on je krema, nekog bi ubio i ne bi odgovarao kao ni njegov brat.
Oni su krema, i vlasnik pekare i nacelnik opcine, pa kad sataru autom nekog pjesaka nikom nista jer oni su cijenjeni gradjani. Jednakiji od jednakih.

Tako oni zamisljaju feudalno drustvo koje su si stvorili, a eto ne smije ih se ni kriticki spomenuti na internet forumu.
kox

#43390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kox »

Bože sačuvaj stvarno. Nisam znao čovjeka niti sam mu ikada ušao u tu pekaru ali ovaj nivo frustracije i paćeništva forumskih moralnih vertikala je za neke ozbiljne analize. Toliko nekakvog jala i ljubomore na vlasnika jebene pekare. Nije imao kacigu (valjda), pogriješio je i glavom platio zbog toga ali sve ostalo... bljak.
gdesi bre

#43391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

A sto li je pao da li ima kakav svjedok dogadjaja?Meni je ovo sumnjivo malo,izgubio kontrolu kao,da ga nije ko udario?
Chmoljo

#43392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

jes, mnogo smo ljubomorni što neko može ubiti nekoga i ne odgovarati za to.

ne daj Bože da smo, štajaznam, zabrinuti, jer ostali kreteni vide kako se lako izvući bez sankcije, i ne znam, ubiju Editu i Selmu.

jer i Sara Sejfić je govorila za svog brata da je elita. šarm milionera.

ljubomorni...
kox

#43393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kox »

Chmoljo wrote: 23/02/2021 23:29 jes, mnogo smo ljubomorni što neko može ubiti nekoga i ne odgovarati za to.

ne daj Bože da smo, štajaznam, zabrinuti, jer ostali kreteni vide kako se lako izvući bez sankcije, i ne znam, ubiju Editu i Selmu.

ljubomorni...

Koga je ovaj čovjek tačno ubio i za šta nije odgovarao ?
duga puska

#43394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

Je li ovo istina :zoka:
JCecotto :thumbup:
Chmoljo

#43395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

kox wrote: 23/02/2021 23:29
Chmoljo wrote: 23/02/2021 23:29 jes, mnogo smo ljubomorni što neko može ubiti nekoga i ne odgovarati za to.

ljubomorni...

nikoga, srećom. iako ja njega u tom kontekstu ne pomenuh.

ali kad već tjeramo mak na konac, hoćemo li se praviti ludi da je isti krug ovih koji ga žale vjerovatno i isposlovo burazu lagano skidanje krivice? ili ćemo se praviti još veće moralne vertikale?
smijesni_ste

#43396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

https://avaz.ba/vijesti/bih/632629/sara ... c-preminuo

Druga slika, za neupućene, bruda lijevo malo hapšen zbog droge, malo zbog premlaćivanja, malo zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom (naravno nije robijao), a istovremeno "ugledni" vlasnik kafića.

Šta ti je sposobnost i umijeće :shock:

Izvinjavamo se što kvarimo idilu...
Last edited by smijesni_ste on 23/02/2021 23:40, edited 3 times in total.
hadzinicasa

#43397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hadzinicasa »

JCecotto wrote: 23/02/2021 22:13 Kolko ja znam u Sarajevu se vazda ucilo djecu da se po mrtvima ne pljuje.
To je nakav nijet i kucni odgoj bio, osnovna kultura i stvar tolerancije, one unutrasnje.

Toliko o gradskoj djeci.

Dalje, pitam se odakle su sljegli seljacici koji svakom poginulom u svakoj saobracajnoj nesreci u Sarajevu ( kakvi god da su ucesnici, evo ne znam te pokojnike i rahmetlije ) govore da su kreteni, da su trebali poginut, da su vaki, naki.
Pun je forum filozofa i psihickih bolesnika koji se u sve razumiju, a u zivotu su mali bjednicici i luzeri, sjede sami po kucama i kuckaju mrznju... Nemaju ni partnera, ni zivota, a mescini ni para ( za ovo zadnje nazalost, kriva je i drzava i opsta situacija ).
Pljuju po restoranima, putovanjima, po autima, po hobijima, ali i po ljudima sto poginu.

Gadno je citat vala.
A takvi su najglasniji, najzucniji. Profesionalni pljuvatori i zagovornici svega sto je „sokantno“ borci za „slobodu misli“. A zapravo nedostatke licnog integriteta, savjesti i osobni provincijalizam, oportunizam, malogradjanstinu i manjak savjesti maskiraju u filozofiju.

@Chmoljo svaka ti je na mjestu.
kox

#43398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kox »

Chmoljo wrote: 23/02/2021 23:35
kox wrote: 23/02/2021 23:29

ljubomorni...

nikoga, srećom. iako ja njega u tom kontekstu ne pomenuh.

ali kad već tjeramo mak na konac, hoćemo li se praviti ludi da je isti krug ovih koji ga žale vjerovatno i isposlovo burazu lagano skidanje krivice? ili ćemo se praviti još veće moralne vertikale?
Znači ne sviđaju ti se ljudi koji ga žale ( a valjda si neko ispitivanje ožalošćenih napravio pa ih znaš poimence ) pa ćemo da ga najstrašnije popljujemo i u sve upetljamo ubijene djevojčice ? Kakve veze ima npr. boldirano iz tvog posta sa njim lično ?
salihh

#43399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salihh »

Kolika frustracija, prosto ne mogu da vjerujem... I onda forumaska intelektualna elita i "prava" raja nadju tragicno prekinuti zivot covjeka kojeg i ne poznaju dobrim povodom da prospu svoje licne frustracije onako javno i krkanski.
last mohicans

#43400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

smijesni_ste wrote: 23/02/2021 23:38 https://avaz.ba/vijesti/bih/632629/sara ... c-preminuo

Druga slika, za neupućene, bruda lijevo malo hapšen zbog droge, malo zbog premlaćivanja, malo zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom (naravno nije robijao), a istovremeno "ugledni" vlasnik kafića.

Šta ti je sposobnost i umijeće :shock:

Izvinjavamo se što kvarimo idilu...
Ma haj sta ima veze, priziva Allaha, vjerovatno je i tobe dosao. Nemoj da imamo predrasude i prema njemu. Da je Velic klerik, mozda bih čistio i od grijeha, to be ja rabbi. Postali smo društvo totalno poremecenih vrijednosti. Pola su nam naturili, a pola smo sami proizveli. Jednima je za zgražanje pominjanje mrtvog-jel, o istim sve naj.., a drugi su ljubomorni jer se nisu ostvarili na ličnom nivou. Ima i jednog i drugog, ali treba uvijek naci pravu mjeru. To je čini mi se najteže u svemu ovome. Ali nemoj mi brate na erende kora što bi rekli. Ko god je imao dodir s kriminalom, korupcijom, kršenjem zakona na ovaj ili onaj način, ima neodležanih krivičnih djela, ili su mu takvi najbliži ahbabi, meni ga niko neka ne hvali i naziva nekim lijepim imenima i spomenima, jer je s njim kahvenisao i followao se na facebooku.
Post Reply