misim da nije dovoljna izjava svjedoka za hapsenje. mora se provjeriti sve sto je rekao pa tek onda nesto uraditi.Dead Man Walking wrote: ↑22/02/2021 20:39 Malo sam skeptican po pitanju ovog novog svjedoka, zasto nije bilo jos hapsenja ako je saslusan i iznio ime ubice? Jasno je da se niko ne moze osuditi tek tako, ali uhapsiti moze. Ili ne?
Slučaj Dženan Memić
- uglavnomja
#7526 Re: Slučaj Dženan Memić
-
Dead Man Walking
#7527 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam pravnik tako da nemam pojma, moze biti, ali mi to bas i nema logike. Svako se moze privesti na saslusanje, ukoliko ne zeli doci dobrovoljno, a narocito ako je u pitanju ovakav slucaj.uglavnomja wrote: ↑22/02/2021 20:58misim da nije dovoljna izjava svjedoka za hapsenje. mora se provjeriti sve sto je rekao pa tek onda nesto uraditi.Dead Man Walking wrote: ↑22/02/2021 20:39 Malo sam skeptican po pitanju ovog novog svjedoka, zasto nije bilo jos hapsenja ako je saslusan i iznio ime ubice? Jasno je da se niko ne moze osuditi tek tako, ali uhapsiti moze. Ili ne?
- uglavnomja
#7528 Re: Slučaj Dženan Memić
a ja mislim da upravo sto je ovakav slucaj moraju sve temeljito provjeriti i pripremiti prije neke akcije.Dead Man Walking wrote: ↑22/02/2021 21:01Nisam pravnik tako da nemam pojma, moze biti, ali mi to bas i nema logike. Svako se moze privesti na saslusanje, ukoliko ne zeli doci dobrovoljno, a narocito ako je u pitanju ovakav slucaj.uglavnomja wrote: ↑22/02/2021 20:58misim da nije dovoljna izjava svjedoka za hapsenje. mora se provjeriti sve sto je rekao pa tek onda nesto uraditi.Dead Man Walking wrote: ↑22/02/2021 20:39 Malo sam skeptican po pitanju ovog novog svjedoka, zasto nije bilo jos hapsenja ako je saslusan i iznio ime ubice? Jasno je da se niko ne moze osuditi tek tako, ali uhapsiti moze. Ili ne?
mislim, moze doci "svjedok" i reci to je taj i taj, da se osveti nekom svom ..., a nidje veze sa slucajem
ispostavi se, recimo, da je lik bio u makarskoj tada sa 10 ljudi
zato samo provjereno i potvrdjeno
kad je proslo 5 godina moze jos i 5 dana
da se vise zavrsi
-
Spunky2021
#7529 Re: Slučaj Dženan Memić
Pazljivom analizom tekstova mojih oponenata zakljucujem, na moje gorko iznenadjenje, da ima jedan zabrinjavajuce znacajan broj koji se zlokobno izdvaja svojim mracnim ciljevima.
Naime, mislio sam da vecinu cine uspavane potkapacitirane persone koje mozak (ono sto lici) ukljucuju rijetko i povremeno, obicno kada su u kruznom toku, kladionici ili kada zenu/coeka ili sefa treba kvalitetno i kreativno slagati!
Avaj, vecinu vas cine, da upotrijebim vase termine, "botovi", ali aktuelnog fiskulturnika i njegove propale sportske halke (sa svim izgubljenim sportskim bitkama i propalim lafo sportsko menadjerskim poduhvatima) koja je postala politicka zvijezda u usponu ( ja bih rekao u pokusaju)!
Fiskulturnici & co nastavite obmanjivati ovaj jadni napaceni narod, nastavite ga sludjivati, a mozda vam gazda Fiskulturnik magistar suplje dadne jednog dana da budete makar na dan recimo "vd sekretar mjesne zajednice" a uvama zenama da vam "iste" budu asistentice na tom visokom polozaju dok Fiskulturnik i njegova udruga odradjuju svoje materijalne ciljeve i interese! Stidite se!!!
Naime, mislio sam da vecinu cine uspavane potkapacitirane persone koje mozak (ono sto lici) ukljucuju rijetko i povremeno, obicno kada su u kruznom toku, kladionici ili kada zenu/coeka ili sefa treba kvalitetno i kreativno slagati!
Avaj, vecinu vas cine, da upotrijebim vase termine, "botovi", ali aktuelnog fiskulturnika i njegove propale sportske halke (sa svim izgubljenim sportskim bitkama i propalim lafo sportsko menadjerskim poduhvatima) koja je postala politicka zvijezda u usponu ( ja bih rekao u pokusaju)!
Fiskulturnici & co nastavite obmanjivati ovaj jadni napaceni narod, nastavite ga sludjivati, a mozda vam gazda Fiskulturnik magistar suplje dadne jednog dana da budete makar na dan recimo "vd sekretar mjesne zajednice" a uvama zenama da vam "iste" budu asistentice na tom visokom polozaju dok Fiskulturnik i njegova udruga odradjuju svoje materijalne ciljeve i interese! Stidite se!!!
- JThomas
#7530 Re: Slučaj Dženan Memić
svako se uvijek može pozvati ili dovesti ako neće da dođe. ali treba li, i je li vrijeme. i neuporedivo jednostavniji slučajevi od ovog nisu samo pravo za voditi sa tužilačke strane...
-
pinkman
#7531 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako su stranci pritisak napravili, onda vjerovatno i hoce ici do kraja.JThomas wrote: ↑22/02/2021 20:46 ja sam i dalje skeptičan po pitanju svega. mislim, da će se sve stvarno raspetljati. drago mi je što je krenulo, ali još dosta treba da me ubijede i da hoće i da stvarno znaju šta rade. međutim, ovakva koncentracija bolesnika zadnjih dana svakako je dobar znak da se čačka negdje gdje boli...
Sad se uzima predmet Dragicevic, zatim Vaskovic objavio da su ponovo otvorili istragu protiv Dodika za kucu na Dedinju. Ne vjerujem bas da su odjednom poceli raditi posao, a da stranci nemaju veze s tim..
Jedino eto ako Tadicka ne zeli da se malo pokaze tj. boji se da ne zatraze njenu smjenu kao sto su napravili pritisak za Milana Tegeltiju. U svakom slucaju, treba pozdraviti ove aktivnosti.
Zanimljivi su i tekstovi Avde Avdica zadnjih dana.. da li po nalogu ili sam pise, pitanje je..
- JThomas
#7532 Re: Slučaj Dženan Memić
slabo šta on više sam piše. a da je sve do pritiska stranaca, jeste. nikad oni ništa ne bi, pa ni da zaštite sebe - jer ne bi imali od čega...
-
Spunky2021
#7533 Re: Slučaj Dženan Memić
kako ste naivni, sve je to "bacanje prasine u ici", perfomans za narod da se malo zavrti i dodatno osamuti... nista od toga, nazalost
-
mali_balon
#7534 Re: Slučaj Dženan Memić
Ko su botovi ovdje da ih ne citam
-
u-pet-deka
#7535 Re: Slučaj Dženan Memić
Na kraju će biti, tresla se gora rodio se miš. Onu dvojicu dali u pritvor da nebi 'ometali' istragu i mirna Bosna. Ja bi volio da otac sazna ko mu ubi sina, i žasto, ali bojim se da od iste nema ništa jer nije u interesu.
Last edited by u-pet-deka on 22/02/2021 21:30, edited 1 time in total.
- JThomas
#7536 Re: Slučaj Dženan Memić
a kako je rođak u češkoj, kako mu firma? on nešto odavno nije reinkarnirao...
-
Nivelacija
#7537 Re: Slučaj Dženan Memić
Ljudi ubili policiju i to dva policajca u službenom vozilu u centru grada i nikad niko nije odgovarao niti vise ko spominje ubice policije a da znaju rijesiti slucaj ubistva civila iz neke tamo mračne sporedne ulice.
-
Spunky2021
#7538 Re: Slučaj Dženan Memić
dobar dan mr Colombo! otkrili ste Ameriku, falavam! pa o tome vam pricam...
- JThomas
#7539 Re: Slučaj Dženan Memić
a možda je paralela da neće, a ne da ne znaju...
-
u-pet-deka
- JThomas
#7541 Re: Slučaj Dženan Memić
imali ste bolje lovačke nekad, moglo se bar nasmijati.
-
u-pet-deka
#7542 Re: Slučaj Dženan Memić
Nivelacija wrote: ↑22/02/2021 21:30 Ljudi ubili policiju i to dva policajca u službenom vozilu u centru grada i nikad niko nije odgovarao niti vise ko spominje ubice policije a da znaju rijesiti slucaj ubistva civila iz neke tamo mračne sporedne ulice.
To ja govorim, ali tematika uhvatila maha kod ljudi. Zašto rodbina policajaca nema pristup medijima?
- Cherry-Cherry
#7543 Re: Slučaj Dženan Memić
Jao duše drage, šta su vam obećali pa ste tako zagrizli...
Eto neće se riješiti nikad... Bit će šta će biti... Treba se opustiti... Ne mogu da riješe...
Eto neće se riješiti nikad... Bit će šta će biti... Treba se opustiti... Ne mogu da riješe...
- dystopia
#7544 Re: Slučaj Dženan Memić
pa tu smo dakleFiskulturnici & co nastavite obmanjivati ovaj jadni napaceni narod, nastavite ga sludjivati, a mozda vam gazda Fiskulturnik magistar suplje dadne jednog dana da budete makar na dan recimo "vd sekretar mjesne zajednice" a uvama zenama da vam "iste" budu asistentice na tom visokom polozaju dok Fiskulturnik i njegova udruga odradjuju svoje materijalne ciljeve i interese! Stidite se!!!
- Logovan
-
u-pet-deka
-
Spunky2021
#7547 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa moze i ovako gospodo botovi:
pazljivom analizom tekstova mojih oponenata zakljucujem, na moje gorko iznenadjenje, da ima jedan zabrinjavajuce znacajan broj koji se zlokobno izdvaja svojim mracnim ciljevima.
Avaj, vecinu vas cine, da upotrijebim vase termine, "botovi", ali aktuelnog Trezornika/Fiskulturnika i njegove halke!
Fiskulturnici & Trezornici & co nastavite obmanjivati ovaj jadni napaceni narod, nastavite ga sludjivati, a mozda vam gazda Fiskulturnik/Trezornik dadne jednog dana da budete makar na dan recimo "vd sekretar mjesne zajednice" a uvama zenama da vam "iste" budu asistentice na tom visokom polozaju dok Fiskulturnik/Trezornik i njegova/njihova udruga odradjuju svoje materijalne ciljeve i interese! Stidite se!!!
pazljivom analizom tekstova mojih oponenata zakljucujem, na moje gorko iznenadjenje, da ima jedan zabrinjavajuce znacajan broj koji se zlokobno izdvaja svojim mracnim ciljevima.
Avaj, vecinu vas cine, da upotrijebim vase termine, "botovi", ali aktuelnog Trezornika/Fiskulturnika i njegove halke!
Fiskulturnici & Trezornici & co nastavite obmanjivati ovaj jadni napaceni narod, nastavite ga sludjivati, a mozda vam gazda Fiskulturnik/Trezornik dadne jednog dana da budete makar na dan recimo "vd sekretar mjesne zajednice" a uvama zenama da vam "iste" budu asistentice na tom visokom polozaju dok Fiskulturnik/Trezornik i njegova/njihova udruga odradjuju svoje materijalne ciljeve i interese! Stidite se!!!
-
foxlife
#7548 Re: Slučaj Dženan Memić
JA I?Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 21:53 Pa moze i ovako gospodo botovi:
- JThomas
#7549 Re: Slučaj Dženan Memić
da je jelo bilo bi ruska salata...
-
Nivelacija
#7550 Re: Slučaj Dženan Memić
Neće se rijesiti i nije se rijesilo po mom mišljenju jer otac usmjerava svjesno ili ne pojma nemam ali usmjerava na krivi pravac.
Zamisli ja kazem veceras javno na TV znam ubicu policajaca i logicno ujutro bi isao u Sipu na razgovor da otkrijem.
Ovdje otac kao zna ubice ali niko nista ga ne pita.
Zasto bi ja bio priveden sto znam imena ubica policije i krijem a on nije ?
Jel onda cinjenica da on skriva ubicu?
Da li ubici daje vremena da napusti BiH i ode zivjeti skriven negdje u Buenos Aires?
Mozda zvuci laicki ali ne mogu se pomiriti da neko javno govori da zna ubicu svog djeteta a pusta ga 5 godina da lagodno zivi.
Zamisli ja kazem veceras javno na TV znam ubicu policajaca i logicno ujutro bi isao u Sipu na razgovor da otkrijem.
Ovdje otac kao zna ubice ali niko nista ga ne pita.
Zasto bi ja bio priveden sto znam imena ubica policije i krijem a on nije ?
Jel onda cinjenica da on skriva ubicu?
Da li ubici daje vremena da napusti BiH i ode zivjeti skriven negdje u Buenos Aires?
Mozda zvuci laicki ali ne mogu se pomiriti da neko javno govori da zna ubicu svog djeteta a pusta ga 5 godina da lagodno zivi.