malwarebyte wrote: ↑22/02/2021 17:09
@Telemach
Nekada pred kraj januara dolazi vaš serviser zbog poziva jer mi je brzina preko noći spala sa 150 na max. 35. Serviser pregledao sve, utvrdio da je modem potrebno zamijeniti (stoji pored modema i pita jel tebi očitava mrežu) i valjda unio u sistem.
Prolazi sedmicu dana niko ne zove, ne dolazi, zovem podršku kažu evidentirano je nazvat će vas neko iz servisa.
Prošlo par sati zovu kažu uradit ćemo update softwarea na modemu on uglavnom riješi sve probleme pa ćemo vas nazvati za par sati.
Urade update brzina ostala ista tj. max 35. Zovem sutra dan opet podršku, evidentirano zvat će vas servis.
Zove servis ponovo kažu možete li izmjeriti brzinu, opet 35.
Govore oni kao možete li preći u sobu gdje je modem tj, stati pored modem iako bukvalno mobitelom diram modem, pa de modem okreni, uspravno daj ga položi i dalje kaže nama pokazuje jako slab signal jeste sigurni da ste kod modema. Kontam se koji k.... Kaže sad ću ja u bazi pokušati nešto nazovem vas za par sati.
Prođe par dana niko ne zove, ja opet nazovem podršku, evidentira kaže nazvat će vas servis.
Zove on kaže ja sam mislio da je to riješeno, možete li ponovo izmjeriti brzinu.
Mjerim, opet max. 35. Kaže uredu stavit ćemo vas za zamjenu modema, gdje naglasim da mi treba modem sa 5G jer 2.4 ne koristim, ne treba mi, isključen je totalno (ulazio je u modem i pregledao sve postavke i vidio da je isključen 2.4).
Zovem danas podršku, evidentira, provjerit ću sa serviserima.
Zove kroz sat vremena i kaže serviseri su napisali da je modem online, da uredno radi i da nema potrebe za zamjenom modema i kao nemate vi pravo na modem sa 5G možete dobiti samo sa 2.4, pitam pa zašto sam onda na početku dobio ovaj modem, nema odgovora.
I s obzirom da je ponovila 100 puta provjerite ponovo brzinu, evo i brzine.

Da li će meni biti umanjen račun za ovaj mjesec jer je cijeli mjesec do sada bila ova brzina ?
Da li će se modem zamjeniti, popraviti ovaj tj. da li ću ja dobiti deklarisanu brzinu ?
Napomena: Prije nego se desila ova greška/kvar uredno sam dobijao 130/140 brzinu preko WiFi na svim uređajima u stanu.
Također Opći Uslovi Poslovanja Telemacha
4.9.
Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu,
korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade
ili raskid ugovora
S obzirom da ispunjavam ove uslove da li trebam online podnijeti zahtjev, da li treba doći u poslovnicu ?