tovarish wrote: ↑22/02/2021 14:27
drug_profi wrote: ↑22/02/2021 13:46
tovarish wrote: ↑22/02/2021 13:44
Poštujem svačiji izbor i svako ima pravo izbora, ali JA je ne bih primio sve dok je FDA i EMA ne odobre. Ali ponavljam, odobravam njihovu nabavku i pravo da je primi svako ko želi.
Ti znaš da je to sad u sferi političkih faktora, a ne stručnih ili medicinskih?
Pošto je sad ovo već off topic, odgovorit ću još jednom i dalje možemo na pm.
Znam da se to može povezati sa politikom, ali i u oba smjera. Sve je politika.
Iako poštujem ruske naučnike, njihovom državnom sistemu ne vjerujem. Oni od početka koriste ovu vakcinu u propagandne svrhe, tako da i to nije čisto. Plus, ni Putin je nije primio.
Isti odnos imam prema vakcinama i potencijalnim vakcinama iz Kine, Turske, Irana i drugih diktatura.
Slično razmišljamo.
Zove Putin načelnika policije u Moskvi "Odmah da si uhapsio novinara i urednika novina koji su objavili da naša vakcina nije kako treba. I da nestanu, nemoj da ikada više ugledaju svjetlo dana. Zgradu novina uzimamo, vlasnike hapsi zbog neplaćenog poreza."
Isto je i sa Ji Pinom, Tajipom i ostalim "demokratama"
Možda im vakcine i valjaju, ali ja im ne vjerujem.
Sa druge strane, kaže novinar u USA ili Evropi "Ovaj Pfizer i Astra Zeneca nisu dobre. Sutra iz Pfizera i AZ dolazi tužba za naknadu štete u vrijednosti 5000.000.000.000 dolara. Ili taj novinar postane gori od Snowdena i Asanga zajedno, PATRIOT act ga zatvori negdje da mu trag nestane.
Tako da nije ni demokratama vjerovati.
I prje se znalo, a korona je baš pokazala, da su slobode, pa i izražavanja, kao i demokratija u tom "slobodnom emokratskom svijetu" samo balon od sapunice, na prvi problem prsne. I licemjerno je to sve, kao frka, pandemija, treba spasavati svijet, a kada im kažeš, OK, pa dajte onda formule za vakcine slobodno na dobrobit čovječanstva, odrecite se intelektualnog vlasništva, e to ne može. Pa šta je sad, je li treba spasavati svijet ili je zarada ipak prije svega? Ili korona i nije toliko strašna kada se uporedi sa gubitkom intelektualnog vlasništva, a to znači da nam nameću restrikcije zbog drugih razloga, ne zbog zdravlja i prijetnje kolapsom zdravstvenog sistema.
Provjerite koje vakcine kod Vučića primaju medicinske sestre a koje doktori. Sve će vam biti jasno