Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
#801 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma presipanje iz supljeg u prazno. Ja sam iskreno ocekivao neko poostrenje. Ovo sto su lafo uveli je cista neprovodiva ubleha..
I maske u skolama bili uveli kao obavezne. Mjera trajala desetak dana dok roditelji nisu malo priprijetili.. Nemaju nacin da i ovo mjera sto postoji sprovedu u djelo..
U narednim danima mozemo ocekivati pojacanu Sebijinu kuknjavu. Igraju se politicke igrice. Dok su njeni ahbabi sjedili u kriznom stabu pricala je kako se uspjesno nosimo sa krizom i kako rade dobar posao. Sada kada ahbaba u kriznom stabu nema vristi iz dana u dan..
I maske u skolama bili uveli kao obavezne. Mjera trajala desetak dana dok roditelji nisu malo priprijetili.. Nemaju nacin da i ovo mjera sto postoji sprovedu u djelo..
U narednim danima mozemo ocekivati pojacanu Sebijinu kuknjavu. Igraju se politicke igrice. Dok su njeni ahbabi sjedili u kriznom stabu pricala je kako se uspjesno nosimo sa krizom i kako rade dobar posao. Sada kada ahbaba u kriznom stabu nema vristi iz dana u dan..
-
damirc_sa
#802 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Koji debili sjede u ovoj Vladi to je za nepovjerovat.
Hoce li sada ulijetat u firme i gdje ima vise od 30 ljudi na jednom prostoru sve poslati u izolaciju. Po ovome onda ni jedan trzni centar u Sarajevu ne moze raditi, ne mogu biti otvorene ni crkve ni dzamije ni skole jer automatski odmah bi svi morali u izolaciju.
Ovi su pogubili sve konce i stvarno vise nemaju pojma sta da rade.
Hoce li sada ulijetat u firme i gdje ima vise od 30 ljudi na jednom prostoru sve poslati u izolaciju. Po ovome onda ni jedan trzni centar u Sarajevu ne moze raditi, ne mogu biti otvorene ni crkve ni dzamije ni skole jer automatski odmah bi svi morali u izolaciju.
Ovi su pogubili sve konce i stvarno vise nemaju pojma sta da rade.
-
trotecnr1
#803 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mislio sam da gore od SDA ne može biti, ali izgleda da sam se zayebbo.
Kakve su ovo fašističke mjere, čuj inspekcija može propisivati proizvoljno desetodnevnu izolaciju, recite da se šalite??!
Pa valjda postoje neke Konvencije o ljudskim pravima čije smo potpisnice, ovo stvarno nigdje u svijetu ne postoji.
Hajde kazne i nekako, ali da mi neko propiše kućni pritvor jer nisam nosio masku dok sam hodao sam ulicom????????
Forto, izduvana muštiklo, vidimo se na sudu!
Kakve su ovo fašističke mjere, čuj inspekcija može propisivati proizvoljno desetodnevnu izolaciju, recite da se šalite??!
Pa valjda postoje neke Konvencije o ljudskim pravima čije smo potpisnice, ovo stvarno nigdje u svijetu ne postoji.
Hajde kazne i nekako, ali da mi neko propiše kućni pritvor jer nisam nosio masku dok sam hodao sam ulicom????????
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- Tesla Edison
#805 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Protivpravno lišavanje slobode. Protivpravno izricanje mjere kućnog pritvora.trotecnr1 wrote: ↑22/02/2021 13:55 Mislio sam da gore od SDA ne može biti, ali izgleda da sam se zayebbo.![]()
Kakve su ovo fašističke mjere, čuj inspekcija može propisivati proizvoljno desetodnevnu izolaciju, recite da se šalite??!![]()
Jao da me hoće spengati pa da fino tužim i MUP i Kanton za višemilionsku odštetu zbog duševne boli, prisilnog hapšenja, pretjerane upotrebe sile,......
Uh, evo meni muštuluka
-
nekome
#806 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ima li u javnom zdravstvu test na antitijela tj. je li neko prebolovao?
-
aldinjo
-
komercionala
#808 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ako 10 policajaca uleti u objekt sa preko 30 gostiju i počnu svima pisati mjere izolacije, da li to znači da i sebi moraju pisati iste mjere jer dok sve redom popiši, oni su bili u kontaktu sa svima i najrizičniji su tu?
-
User987
#809 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sebija je sva okrenuta politici, vlasti i ličnoj moći. Inteligencija i intelekt joj nisu na nivo ambicija, ali će ona koristiti situaciju da uzdrma novu vlast. Ali, lako bi mi kada bi samo Sebija bila problem. Puno ljudi u novoj, kao i u staroj vlasti, nisu dorasli da nas vode. Uglavnom sve nekompetentne osobe bez znanja, obrazovanja, čak i bez vokabulara. Takve osobe donose ovakve mjere, a vjerujete da se slično dešavalo u ratu i evo trideset godina poslije. Čak je poslije rata i bilo nekih sposobnijih i kvalitetnijih kadrova, da ih ne imenujem. Poslije se to srozavalo i srozavalo uz podršku univerziteta po Kiseljaku, Prnjavoru i sl.laik1981 wrote: ↑22/02/2021 13:25 Ma presipanje iz supljeg u prazno. Ja sam iskreno ocekivao neko poostrenje. Ovo sto su lafo uveli je cista neprovodiva ubleha..
Znate li kako funkcioniše mozak tih donosioca mjera? Jednostavno, oni polaze od pretpostavke da je narod malo neodgovoran, malo bezobrazan, a naročito glup. Tako oni donesu ovu zadnju mjeru računajući da će se narod "prepasti" izolacije. Tako su donijeli mjeru zatvaranja za starije od 65, kontajući da će se uvijek naći neki sin, kćerka ili komšija da im doture hranu. Donijeli su nezakonitu i protivustavnu mjeru policijskog sata računajući da je narod glup pa je dovoljno da policajac malo isfolira sa onim blokom u koji ko fol nešto zapisuje. Itd.
-
laik1981
#810 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Politicke igre. Kuknjava i manipulacije.. Ovdje niti rastu, niti padaju brojevi bez manipulacija i politicke pozadine..
SDA: Za rast broja zaraženih nisu krivi građani Sarajeva, već vlada Edina Forte
http://www.klix.ba/clanak/210222113
SDA: Za rast broja zaraženih nisu krivi građani Sarajeva, već vlada Edina Forte
http://www.klix.ba/clanak/210222113
-
Iker C
#811 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne jer policajci nose maske a kurvama i kockastim glavama u Restoranu Bosni korona je nesto najblaze cime se mogu zaraziti.komercionala wrote: ↑22/02/2021 14:59 Ako 10 policajaca uleti u objekt sa preko 30 gostiju i počnu svima pisati mjere izolacije, da li to znači da i sebi moraju pisati iste mjere jer dok sve redom popiši, oni su bili u kontaktu sa svima i najrizičniji su tu?
-
komercionala
#812 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nose i konobari maske rade samo svoj posao.Iker C wrote: ↑22/02/2021 20:07Ne jer policajci nose maske a kurvama i kockastim glavama u Restoranu Bosni korona je nesto najblaze cime se mogu zaraziti.komercionala wrote: ↑22/02/2021 14:59 Ako 10 policajaca uleti u objekt sa preko 30 gostiju i počnu svima pisati mjere izolacije, da li to znači da i sebi moraju pisati iste mjere jer dok sve redom popiši, oni su bili u kontaktu sa svima i najrizičniji su tu?
-
Iker C
#813 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ko konobare smatra odgovornim za bilo sta?
-
komercionala
- xoklix
#815 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nema od ovih mjera ništa...naprotiv, mogu samo tužbe dobiti. Ovo je čisto da narod malo prepadnu.
Šta ja trebam brojati koliko ljudi ima u objektu.

Šta ja trebam brojati koliko ljudi ima u objektu.
-
Iker C
#816 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zakon o JRimu ima jednu tacku u koju bi se moglo uklopiti neodgovorno ponasanje pojedinaca koji idu u kafane. Realno imamo najblaze mjere u Evropi, jedino sto se od nas trazi je to da ne idemo u kafane i mi nismo u stanju da to ispostujemo. Citava Evropa je u lockdownu a kod nas je sve otvoreno i opet se bunimo. Mislim da svaki pojedinac koji ide u kafanu nema nikakvog saosjecanja prema starima, hronicnim bolesnicima. Da li cete se smatrati odgovornim ako zarazite necijeg oca koji hrani citavu porodicu samo zato sto niste mogli bez kafane? Imaju neke stvari kojih se moramo odreci, uredu je kad se zarazis na poslu ali ne i u kafani.
Vlada treba da posalje inspekciju u svaku kafanu, utvrdi stvaran broj radnika i da takvim ljudima plati bez obzira jesu li prijavljeni ili ne za vrijeme dok se ne otvorene kafane. Rad kafica nije toliko riskantan jer se ljudi na kafama krace zadrzavaju i sjede sa ljudima koje poznaju.
Vlada treba da posalje inspekciju u svaku kafanu, utvrdi stvaran broj radnika i da takvim ljudima plati bez obzira jesu li prijavljeni ili ne za vrijeme dok se ne otvorene kafane. Rad kafica nije toliko riskantan jer se ljudi na kafama krace zadrzavaju i sjede sa ljudima koje poznaju.
- gdesi bre
#817 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mjere?Ma zdravo mjere zdravo 
-
akcija007
#818 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
@Iker C sve si tacno napisao. Svaka ti cast i svaka ti je rijec na mjestu za kafane
I ja cu jos dodatni na neki.prethodni post, Ona ce sada dramiti paniku stvarati a nece ni jednom rijecku kritikovati vlast (koje je i sama dio) sto nisu vakcine nabavili
I ja cu jos dodatni na neki.prethodni post, Ona ce sada dramiti paniku stvarati a nece ni jednom rijecku kritikovati vlast (koje je i sama dio) sto nisu vakcine nabavili
-
Naslovnica
-
aldinjo
#820 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Iker C wrote: ↑22/02/2021 20:51 Zakon o JRimu ima jednu tacku u koju bi se moglo uklopiti neodgovorno ponasanje pojedinaca koji idu u kafane. Realno imamo najblaze mjere u Evropi, jedino sto se od nas trazi je to da ne idemo u kafane i mi nismo u stanju da to ispostujemo. Citava Evropa je u lockdownu a kod nas je sve otvoreno i opet se bunimo. Mislim da svaki pojedinac koji ide u kafanu nema nikakvog saosjecanja prema starima, hronicnim bolesnicima. Da li cete se smatrati odgovornim ako zarazite necijeg oca koji hrani citavu porodicu samo zato sto niste mogli bez kafane? Imaju neke stvari kojih se moramo odreci, uredu je kad se zarazis na poslu ali ne i u kafani.
Kakav trol nevjerovatno!
-
Iker C
#821 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
@aldinjo ocito nisi dosegao nivo da pravis razliku izmedju trol posta i normalnog posta. Polahko vjerujem u tebe da ces nadoci i da ces se barem malo educirati o zaraznim bolestima. Tipa da znas sta je Sida, ebola itd. Nemoj da ti smisao zivota budu Stojine, Cecine, Huletove pjesme.
-
komercionala
#822 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
aldinjo wrote: ↑22/02/2021 21:04Iker C wrote: ↑22/02/2021 20:51 Zakon o JRimu ima jednu tacku u koju bi se moglo uklopiti neodgovorno ponasanje pojedinaca koji idu u kafane. Realno imamo najblaze mjere u Evropi, jedino sto se od nas trazi je to da ne idemo u kafane i mi nismo u stanju da to ispostujemo. Citava Evropa je u lockdownu a kod nas je sve otvoreno i opet se bunimo. Mislim da svaki pojedinac koji ide u kafanu nema nikakvog saosjecanja prema starima, hronicnim bolesnicima. Da li cete se smatrati odgovornim ako zarazite necijeg oca koji hrani citavu porodicu samo zato sto niste mogli bez kafane? Imaju neke stvari kojih se moramo odreci, uredu je kad se zarazis na poslu ali ne i u kafani.
Vlada treba da posalje inspekciju u svaku kafanu, utvrdi stvaran broj radnika i da takvim ljudima plati bez obzira jesu li prijavljeni ili ne za vrijeme dok se ne otvorene kafane. Rad kafica nije toliko riskantan jer se ljudi na kafama krace zadrzavaju i sjede sa ljudima koje poznaju.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav trol nevjerovatno!![]()
![]()
![]()
A onaj ga drugi podržava!
![]()
![]()
Kakvo ludilo!
![]()
![]()
![]()
-
Naslovnica
-
komercionala
#824 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mogy sAšla u podrum po pive
- spinel_
#825 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Za ove sto su samo za mjere, restrikcije i sl.
Zanima li ih uopste ovo ili ih ne dotice:
Zanima li ih uopste ovo ili ih ne dotice:
Bh. građanima trebat će više novca za brašno, jaja, piletinu, ali i struju
https://m.vecernji.ba/vijesti/bh-gradan ... ju-1471007