Sarajevo sjecanja forumasa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ibizza

#76 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by ibizza »

Jez
Sloga
Bicakcic
Retro
Boemi

Pa onda odemo u Lukavicu

Roma
Yu bar
Leon
Xl
Berlin
:run:
Sociolog

#77 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Sociolog »

ibizza wrote: 20/02/2021 00:43 Jez
Sloga
Bicakcic
Retro
Boemi

Pa onda odemo u Lukavicu

Roma
Yu bar
Leon
Xl
Berlin
Vjerovatno si mladja raja.

Ova moja generacija 88/9 nije bas izlazila po Lukavici, prije 2010. Ne bih da grijesim dushu, ali ogromna vecina nije.

Mada od 2015 u Baccusu su uglavnom inventar i gosti odavde.
Svako ko je izlazio " s one strane brda" , svaka cast. Ne bih da odemo u off topic.
ibizza

#78 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by ibizza »

Sociolog wrote: 20/02/2021 00:50
ibizza wrote: 20/02/2021 00:43 Jez
Sloga
Bicakcic
Retro
Boemi

Pa onda odemo u Lukavicu

Roma
Yu bar
Leon
Xl
Berlin
Vjerovatno si mladja raja.

Ova moja generacija 88/9 nije bas izlazila po Lukavici, prije 2010. Ne bih da grijesim dushu, ali ogromna vecina nije.

Mada od 2015 u Baccusu su uglavnom inventar i gosti odavde.
Svako ko je izlazio " s one strane brda" , svaka cast. Ne bih da odemo u off topic.
87 sam ja, u Lukavicu poceo izlaziti 2005. To nam je uvijek bila rezervna opcija,ako u gradu tu noć bude lose.
mali_balon

#79 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by mali_balon »

Harmonika i triler (jel se tako zove ono narodnjacko jodlanje) su nam u dna zapisani
foxlife

#80 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by foxlife »

Ne znam za vas al ja se nikad al nikad nisam palio na te narodnjake i kad je kucna atmosfera i kad se popije i sl
Al upravu ste kad kazete sve neki strana muzika fazoni furaju se na to a u 4 ujutro narodnjaci
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#81 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by _BataZiv_0809 »

Sociolog wrote: 18/02/2021 21:35 Sjecam se, neko prodavao " slike djevojaka s dernek.ba" 2007/08... koliko je sad ti djevojaka postaralo se, zdebljalo, jbg. Ostarilo se...

Dernek je bio pretaca facebooka izasao 2007 nas mozda najveci trend u regionu, nisu ovo imali ni u Hr. Ni u Srbiji.

Kacapor placao da mu Aqua bude uvijek po vrhu i na pocetku u slikama nastupima placao onom Piletu/ Emiru.
Kazu da su ga kasnije prodali za 500.000 ,dodje Facebook za godinu /dvije i preuze trziste.
Bold-najmanje 2/3, jebes ga, gravitacija se ne moze zajebat :D

Dobar je bio dernek.ba, imali su i dobar forum kojem je najveci šmek davalo to sto tamo nisi anoniman :thumbup:
Bila je srbijanska verzija Žurka, a oni su imali i Kafic.net

Jaran i ja napravili lazni zenski profil na toj Zurci, stavili slike neke dobre koke sa whatboyswant i 3 dana lozili drkadzije :lol: a sta se likova javilo bogte :D

Dernek je ustvari kopija myspacea, ali sto kazes vrlo brzo ga je facebook istisnuo. Ali bio je glavna furka u tim godinama od 2007 do 2009. Bili su i oni Dernek.ba partiji, ekstra je bilo...

I ja sam cuo tu pricu da su likovi koji su stajali iza derneka uzeli ogromne pare....eh sad, ne znam bas da li je to istina, znam da su vrlo brzo uveli da mozes platit da budes premium korisnik :D
Sociolog

#82 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Sociolog »

_BataZiv_0809 wrote: 21/02/2021 08:50
Sociolog wrote: 18/02/2021 21:35 Sjecam se, neko prodavao " slike djevojaka s dernek.ba" 2007/08... koliko je sad ti djevojaka postaralo se, zdebljalo, jbg. Ostarilo se...

Dernek je bio pretaca facebooka izasao 2007 nas mozda najveci trend u regionu, nisu ovo imali ni u Hr. Ni u Srbiji.

Kacapor placao da mu Aqua bude uvijek po vrhu i na pocetku u slikama nastupima placao onom Piletu/ Emiru.
Kazu da su ga kasnije prodali za 500.000 ,dodje Facebook za godinu /dvije i preuze trziste.

Dobar je bio dernek.ba, imali su i dobar forum kojem je najveci šmek davalo to sto tamo nisi anoniman :thumbup:

Jaran i ja napravili lazni zenski profil na toj Zurci, stavili slike neke dobre koke sa whatboyswant i 3 dana lozili drkadzije :lol: a sta se likova javilo bogte :D

Dernek je ustvari kopija myspacea, ali sto kazes vrlo brzo ga je facebook istisnuo. Ali bio je glavna furka u tim godinama od 2007 do 2009. Bili su i oni Dernek.ba partiji, ekstra je bilo...

I ja sam cuo tu pricu da su likovi koji su stajali iza derneka uzeli ogromne pare....eh sad, ne znam bas da li je to istina, znam da su vrlo brzo uveli da mozes platit da budes premium korisnik :D
Amra Silajdzic je bila on onih Diamond administratora ako se sjecas 8) :D

Sjecam se bili sportski turniri i odbojkaski termini uglavnom u 2 gimanziji, davali nam salu.

Koliko sam samo fine raje, svijeta i treba upoznao samo tako. Nazalost Facebook ih od 2009 pojeo.
Sociolog

#83 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Sociolog »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#84 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by _BataZiv_0809 »

Sociolog wrote: 21/02/2021 20:26 Zaboravih staviti

https://tuzlanski.ba/scitech/sjecate-li ... ih-i-sire/

Made in BIH :bih:
Ljudi bukvalno iskopitali myspace i ebay i ubili pare :thumbup:

Imali informaciju prije svih i potrebno znanje i to dooobro unovcili.

P.S. ne sjecam se Amre Silajdzic, ona je meni uvijek bila bljak, sjecam se od te diamond ekipe samo one plavusice Zwjezdica 8-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#85 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by izvrsni direktor »

A ja se sjecam koliko smo hanu h. lozili na tom forumu :-) meni se javljala i privatno sa slikama (kulturnim) :run:
Koliko se sjecam, pokrenuli temu na forumu o hani kao buducoj svjetskoj zvijezdi :D
Sociolog

#86 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Sociolog »

izvrsni direktor wrote: 21/02/2021 23:28 A ja se sjecam koliko smo hanu h. lozili na tom forumu :-) meni se javljala i privatno sa slikama (kulturnim) :run:
Koliko se sjecam, pokrenuli temu na forumu o hani kao buducoj svjetskoj zvijezdi :D
Sjecam se i dan danas, velike medijske nade, manekenke iz Mostara Dzenite Dumpor tako nekako, medju 5 najpopularnih po onim zvijezdicama i brojakama bila.
Otprilike 89/90 god. Bas bi volio znati gdje je danas
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#87 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by izvrsni direktor »

Bio je dernek dobra zezancijaw..lijepe uspomene
azurna_obala

#88 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by azurna_obala »

_BataZiv_0809 wrote: 18/02/2021 18:57 Svako vrijeme ima svoje i svako misli da je njegovo vrijeme najbolje. Evo ja sam ocigledno mladji od vas, moji izlasci su poceli 2003. do recimo 2015. (a onda sam 2016. poceo da spremam pravosudni :lol: ) i mislim da smo se mi puno bolje provodili nego danasnji nariglasi i snimači storija :)

David Guetta je meni licno bio vise flop nego top....ali najvece razocarenje mi je bila Inna. Karta 70 maraka, a jaranica pjeva na playback i prica po 15 minuta izmedju dvije pjesme :-)

Jedan od rijetkih "koncerata" stranih pjevača, na koji sam otišla, na tu Innu. Kakav je to promasaj bio. Doslovno ženska sve na playback, jos je nesto i kratko trajalo. Ma nidje veze.

Bio je neki dobar techno party u domu mladih, mozda neka 2013 ili 14, jedan jedini gdje mi je bilo dobro, inace mi je ta muzika dosadna i ne znam kako da se ponašam :-) mesto poput muzike uzivo u kafani.

Zato volim prave koncerte, sjecam se, Oliver Dragojević nekad 2007. u Skenderiji, a jednom sam čekala skoro 5 sati u prvom redu u Zetri da se pojavi Zdravko Čolić :roll: pa onda koncert jos tri sata trajao. Dosle smo u 5 ispred Zetre. Koja budalastina :lol:
maxell_sarajevo

#89 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by maxell_sarajevo »

Sjecate li se Future u Sarajevu? :-D
DahZmaja

#90 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by DahZmaja »

maxell_sarajevo wrote: 22/02/2021 12:05 Sjecate li se Future u Sarajevu? :-D
A Kreatora ili bar Škorpijonsa ?
foxlife

#91 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by foxlife »

maxell_sarajevo wrote: 22/02/2021 12:05 Sjecate li se Future u Sarajevu? :-D
Pa sjecas li je se? :lol:
Sociolog

#92 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Sociolog »

Steta sto se ovo ponovo ne revitalizuje

https://www.klix.ba/magazin/zavrseno-na ... /130701040

Imali smo solidno jaku scenu brejkera ranih 00tih
Vitezanin

#93 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Vitezanin »

Chris Liebing u Zetri 2010. :thumbup: 8) :thumbup: Tih godina je znalo biti (pored partiya u velikoj sali Doma mladih) dosta alternativnijih dešavanja u amfiteatru pored. Je li iko bio na čuvenom partiyu Cox bez Coxa :D , kada je zbog vulkana na Islandu bilo otkazivanja ogromnog broja letova? Bio je dosta dobar party, znam da oko pola 12 već ljudi nisu mogli ući u Skenderiju.
studiorum_tuzlaensis

#94 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by studiorum_tuzlaensis »

Uglavnom narodnjaci i techno, ko i sva sarajevska djeca geta :mrgreen:

Sa Club, Bosna, Jez, Mayers, Aqua, Sloga, Retro, Basement u bosmalu, Podrum sadasnji S&Smoke, Dom Mladih/Skenderija svi partiji do 2015, svaki dan mladosti kod Tite.

Bilo je lijepo vrijeme dok se još društvene mreže nisu ukorijenile među rajom i od njih napravile mutave debile. Moglo se i pokupit zensko i obrnuto za žene a i provest, valjda mladost i manje briga. Čeka se uvijek jutro i smjena policije oko 6h kada se svi punktovi ugase da se sjedne u auto :mrgreen:. Isto tako, ako smo bez prevoza obično se prije prvog tramvaja pojede nesto u U2/Guru/Pingvin/Melisa i pravac u Dom Bjelave i uvalis se nekom ili u mahalu u potragu za afterima po kućama jer uvijek neko glajza i dalje...
breuer

#95 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by breuer »

sad mali Cunami dominira 8-)
Naslovnica

#96 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Naslovnica »

_BataZiv_0809 wrote: 21/02/2021 08:50

Ja sam dogovarao dejtove preko preko mIRC-a.
:gunjastajl: :lol:
foxlife

#97 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by foxlife »

Mirc je bio dobra zezancija samo ja sam najvise gotivio msn messenger
uglavnomja

#98 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by uglavnomja »

da vam malo razbijem temu, raja su izlazila i prije 2003. :D
da ne kazem i pije rata :oops:

samo na skenderiji svaki petak koncert neke malo jace grupe u domu mladih, svako malo veliki koncert u ledenoj dvorani
za najvece kosevo

a onda poslastica - svake godine prvomajski uranak, pjevajmo do zore, maturantsko vece crveni karanfil i sl.

tu bi se izredao citav vrh ex yu rocka, dugme, valjak, corba, formula :D , ... ma svi redom za jedno vece
i to ne da otaljaju pjesmu dvije, nego po citav koncertic, trebalo je 12 + sati popuniti obicno od 8 navece do 8 ujutro

o kafiicma i svakovecernjim izlascima mislim da ima tema
Sociolog

#99 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by Sociolog »

Sjecam se prvog dodira s Internetom

Kazu najsavremenija tehnologija, ko djeca se mi cudili od 10/12 godina

Odemo u Internet klub ovdje u Hrasnom, kod cevab Zmaja je bio mali internet klub 2000 godine mi isli na onu stranicu goal.com i skidali slike za prvenstvo u Belgiji i Holandiji a uzasno bio spor internet.

Mada kazu, da je internet bio cak i u ratu 1995, mada mi je to nekako nevjerovatno ali ovdje ima starijih forumasha koji to mogu potvrditi.

Tad sam zavio strategije i Warcraft😇 :D
uglavnomja

#100 Re: Sarajevo sjecanja forumasa

Post by uglavnomja »

Sociolog wrote: 23/02/2021 17:24 Sjecam se prvog dodira s Internetom

Kazu najsavremenija tehnologija, ko djeca se mi cudili od 10/12 godina

Odemo u Internet klub ovdje u Hrasnom, kod cevab Zmaja je bio mali internet klub 2000 godine mi isli na onu stranicu goal.com i skidali slike za prvenstvo u Belgiji i Holandiji a uzasno bio spor internet.

Mada kazu, da je internet bio cak i u ratu 1995, mada mi je to nekako nevjerovatno ali ovdje ima starijih forumasha koji to mogu potvrditi.

Tad sam zavio strategije i Warcraft😇 :D

stranci su imali, da li je bilo za narod 95. ne znam
moj prvi komp kupljen pocetkom 96., neki stranci prodavali pentium 1, atomska masina :lol:
internet preko telefona, dobro sto je spor i sto ti treba 10 min da se nakacis nego sto je racun dolazio :shock:

glavni je fol bio ici u chat room recimo na yahoo ili sl.

ne znam za ove neke nase da li je bilo tada
znam da je kasnije prvo bio serbiancafe pa onda ostali kafei
Post Reply