Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zasto odmah se implicira da ce lidl generalno biti jeftiniji od svih ostalih trgovina?
Mislim da ce oni imati neke akcije kojima ce mamiti ljude ali ce u prosjeku imati cijene kao i ostale prodavnice.
Zbog carine ce vjerovatno biti puno robe iz Srbije, Makedonije, Kosova i sto budu mogli iz BiH.
Ja u Lidlu u Hr uopste nisam primjetio razliku cijena izmedju Lidla, Plodina, Konzuma, Tomija ili Sonika. Cak se sjecam da su Plodine i Sonik bili najisplatniji.
elcaliente wrote: ↑20/02/2021 08:13
Zasto odmah se implicira da ce lidl generalno biti jeftiniji od svih ostalih trgovina?
Mislim da ce oni imati neke akcije kojima ce mamiti ljude ali ce u prosjeku imati cijene kao i ostale prodavnice.
Zbog carine ce vjerovatno biti puno robe iz Srbije, Makedonije, Kosova i sto budu mogli iz BiH.
Ja u Lidlu u Hr uopste nisam primjetio razliku cijena izmedju Lidla, Plodina, Konzuma, Tomija ili Sonika. Cak se sjecam da su Plodine i Sonik bili najisplatniji.
U prosjeku dođe kupovina u Lidlu jedno 10-15 % jeftinije.
JohnnyS wrote: ↑20/02/2021 14:31
Ako bih navijao da dođe neki trgovački lanac u BiH onda bi to sigurno bio Interspar, a ne ovaj lanac za prodaju bofl robe
Kamo srece da su tu vec i Lidl i Aldi i Kaufland i Interspar i Hofer.
Tek tada bi i bila utakmica sa cijenama.
Meni je nevjerovatno i dalje tesko vjerovati da su cijene pa sigurno vecine prehrambenih proizvoda u ovim trgovackim centrima u Ljubljani, slicne, iste a nerijetko i nize nego u Sarajevu. Kupovna moc tamo je tri cetiri puta veca nego ovamo.
Da je dobra stvar sto ce Lild doci, jeste, podrzavam, mada tu necu kupovati, ali nisam bitan ja licno, nego sira slika. Da smatram da ce nesto drasticno promijeniti, nece. Ali uzburkat ce vodu u ucmaloj bari.
dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2021 14:37
Kamo srece da su tu vec i Lidl i Aldi i Kaufland i Interspar i Hofer.
Tek tada bi i bila utakmica sa cijenama.
Meni je nevjerovatno i dalje tesko vjerovati da su cijene pa sigurno vecine prehrambenih proizvoda u ovim trgovackim centrima u Ljubljani, slicne, iste a nerijetko i nize nego u Sarajevu. Kupovna moc tamo je tri cetiri puta veca nego ovamo.
Upravu si, ali to nema veze sa kupovnom moci stanovnista.
Vjerovatno ce Lidl u BiH imati iste cijene u BiH kao i u Ljubljani, neke stvari mozda ce biti cak i skuplje.
Treba što više ovih lanaca da se otvaraju u BiH. Ne što nam fali nego upravo zbog monopola najjače firme tako da u potpunosti podržavam i LIDL i bilo koji drugi lanac koji dođe. Samo nek su uredni prema radnicima.
Ma nema od tog ništa, najkasnije kada skontaju da moraju "podmazati" domaće šibicare tj. političare da dobiju sve dozvole, ima da dignu ruke od svega isto kao bauhaus. Nije švabo budala...
Maharadza wrote: ↑21/02/2021 09:36
Ma nema od tog ništa, najkasnije kada skontaju da moraju "podmazati" domaće šibicare tj. političare da dobiju sve dozvole, ima da dignu ruke od svega isto kao bauhaus. Nije švabo budala...
Nisu morali dati u rumuniji bugarskoj pa i jebenoj hrvatskoj?
Njima ako bude interes ulazak u našu zemlju oni će doći, jebe se njima za tamo nekog šibicara što ga valja podmazat. Podmazivali su i po Ojropi k'o veliki, nismo mi tu baš jedinstveni.