Ozbiljno?Leverage wrote: ↑21/02/2021 12:05
Slabo poznaješ politički sistem i odnose u Bosni i Hercegovini.
Sa HDZ-om bi ako mora, a sa SDA se neće morati jer neće kontrolisati niti jedan klub u Domu naroda. To je stvar izbornog zakona, najbolje bi bilo izbjeći i jedne i druge, ali Ljuljan je odradio svoje pa je to sad problem.
Peđa Kojović i NjS nikad neće imati političku moć da zajedno sa HDZ-om odlučuju o tome tako da je bespotrebno uopšte se zamarati tim glupostima. Jedina stranka koja će ikad imati priliku da takve stvari potpiše sa HDZ-om je SDA. Da li će to napraviti ostaje da vidimo.
Ako sam dobro razumio, sa Srpskim i Hrvatskim strankama se mora pregovarati i sa njima se mora u vlast, a bez Bosnjackih se moze.
Ne znam mnogo toga, ali ovaj dio sam nekako skontao. E sad, reci mi da li je to principjelno? Da li je okej reci sa Hrvatskim hocemo, jer moramo, ali sa Bosnjackim necemo jer nemoramo.
Vidis, to je to prodavanje muda pod bubgrege Bosnjacima.
Sutra bi NS, koja je lafo stranka svih naroda i gradjana, da pregovara sa Hrvatskom strankom HDZ o buducnosti Bosnjaka?
Ne mozes reci da Pedja Kojovic nikad nece imati tu moc, to ne znamo. Moze biti dio neke koalicije, u kojoj se nadje novi Fikret Abdic itd itd....
Kod nas nista nije iskljuceno i bojim se raspleta, ako Pedja Kojovic i NS budu imali vecu moc, sta su sve u stanju uraditi.