Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zlajaBHF

#48826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Leverage wrote: 21/02/2021 12:05
Slabo poznaješ politički sistem i odnose u Bosni i Hercegovini.

Sa HDZ-om bi ako mora, a sa SDA se neće morati jer neće kontrolisati niti jedan klub u Domu naroda. To je stvar izbornog zakona, najbolje bi bilo izbjeći i jedne i druge, ali Ljuljan je odradio svoje pa je to sad problem.

Peđa Kojović i NjS nikad neće imati političku moć da zajedno sa HDZ-om odlučuju o tome tako da je bespotrebno uopšte se zamarati tim glupostima. Jedina stranka koja će ikad imati priliku da takve stvari potpiše sa HDZ-om je SDA. Da li će to napraviti ostaje da vidimo.
Ozbiljno? :D

Ako sam dobro razumio, sa Srpskim i Hrvatskim strankama se mora pregovarati i sa njima se mora u vlast, a bez Bosnjackih se moze.

Ne znam mnogo toga, ali ovaj dio sam nekako skontao. E sad, reci mi da li je to principjelno? Da li je okej reci sa Hrvatskim hocemo, jer moramo, ali sa Bosnjackim necemo jer nemoramo.

Vidis, to je to prodavanje muda pod bubgrege Bosnjacima.

Sutra bi NS, koja je lafo stranka svih naroda i gradjana, da pregovara sa Hrvatskom strankom HDZ o buducnosti Bosnjaka?

Ne mozes reci da Pedja Kojovic nikad nece imati tu moc, to ne znamo. Moze biti dio neke koalicije, u kojoj se nadje novi Fikret Abdic itd itd....

Kod nas nista nije iskljuceno i bojim se raspleta, ako Pedja Kojovic i NS budu imali vecu moc, sta su sve u stanju uraditi.
Leverage

#48827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Kažem ti, takvi su politički odnosi i takav je izborni zakon. Potrebno je prvo počistiti ispred svog dvorišta, pokazati drugima da smo odbacili feudalnu SDA, tek tad možemo očekivati da nas neko ozbiljno shvati i da se i tamo počne glasati na drugi način.

Da živiš u BiH bilo bi ti jasno da Peđa Kojović i NjS nikad neće imati tu moć. I ne samo to, oni neće nikad više imati taj broj glasova kakav su imali ranije, to je stranka u nestajanju tako da džaba krečiš.
bunk

#48828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Jednu istinu svi presucuju.
Vrhunac " demokratije " kod Srba je Drasko Stanivukovic.
Negator genocida i covjek koji ne priznaje presude suda u Haagu.
Tu je prici kraj.
Puhalo ili neko ko razmislja kao on ce ostati online.
Kad se pogled baci malo dalje vidi se da je u srbiji u ulozi opozicije Vucicu spodoba u ljudskih formi sesej.
Kod Hrvata dominaciju hdz niko nece prekinuti.
Ponavljam niko.
Zato ,prestanite prosipat pricu o nekoj potrebi da se skloni sda pa da onda Srbi i Hrvati glasaju za sdp ili platformu za progres.. pokusaj od stranke ns necu ni spominjati ( grohotom se smijem).
Sutra moze koalicija 10 stranaka postati vecina u fed parlanentu i podijeiti rudnike,klinicke centre ili za koji razlog je vec neko od njih u koaliciji ali oni ce sad i zauvijek u ocima Hrvata i Srba biti Boanjaci,muslimani,turci ili kako nas vec dozivljavaju...i neka dozivljava kako ko hoce sve dok postuje zakone BiH.
Samo neka niko ne baca vise prasinu u oci Bosnjama da od njihovog politickog izbora ovisi kako ce Srbi ili Hrvati glasati.
Jer ne zavisi..
Vladao u Sarajevu imam Homeini ili Kijovic Srbi i Hrvati ce glasati za " svoje" ponavljam i neka glasaju s punim pravom sve dok se postuju zakoni i Ustav jedine nam domivine
BiH.
spreca

#48829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by spreca »

NS cu dati glas ili cu joj vjerovati samo onda kad i u rs budu imali toliko glasova srba koliko imaju u federaciji glasova bosnjaka ako je to gradjanska stranka,inace nema svrhe svog postojanja,Pedja treba stranku prepustiti nekom ko ce to bolje voditi od njega,za svo ovo vrijeme nije bog zna sta ucinio
addem

#48830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addem »

Mah velika je ubleha NS. Dosegli su svoj limit na opcim izborima i to je to. Sad ce da obitavaju ovako sa nekih 25 tisuca glasova na politickoj sceni.
JohnnyS

#48831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

spreca wrote: 21/02/2021 14:55 NS cu dati glas ili cu joj vjerovati samo onda kad i u rs budu imali toliko glasova srba koliko imaju u federaciji glasova bosnjaka ako je to gradjanska stranka,inace nema svrhe svog postojanja,Pedja treba stranku prepustiti nekom ko ce to bolje voditi od njega,za svo ovo vrijeme nije bog zna sta ucinio
Sorry, ali totalno glupa logika. Je li Kojović kriv što bi u RS većina radije jela korijenje nego imala veze s "Teheranom"
spreca

#48832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by spreca »

JohnnyS wrote: 21/02/2021 15:10
spreca wrote: 21/02/2021 14:55 NS cu dati glas ili cu joj vjerovati samo onda kad i u rs budu imali toliko glasova srba koliko imaju u federaciji glasova bosnjaka ako je to gradjanska stranka,inace nema svrhe svog postojanja,Pedja treba stranku prepustiti nekom ko ce to bolje voditi od njega,za svo ovo vrijeme nije bog zna sta ucinio
Sorry, ali totalno glupa logika. Je li Kojović kriv što bi u RS većina radije jela korijenje nego imala veze s "Teheranom"
Glupo je da se NS predstavlja kao gradjanska ,jer to ni po cemu nije ,osim mozda po sefu stranke
zlajaBHF

#48833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Ovo je predstavnica Nase stranke u Mostaru. Ovo sve govori o njima.
Za njih je Komsic zlo.

Ona otvoreno kaze da nebi ni Irmu podrzala, ako bi je podrzala Koalicija za Mostar, posto bi to znacilo da su u koaliciji sa istima :-D

Znaci, ona je drugim rijecima rekla, ja ne znam kako cu glasati, ali znam da cu glasati da HDZ-ov kandidat bude gradonacelnik.

Ovi tvoreno rade za HDZ. Ko ne vidi, nije ni zasluzio da vidi.
"Zašto bi ja bila Komšićka, ja ne znam šta sam loše uradila u ovom gradu u ovoj politici da bi me neko poredio sa Željkom Komšićem. Zna se ko je Željko Komšić, šta je on uradio i koliko je zla nanio ne samo Hrvatima, on je nanio zla cijeloj državi jer u tri mandata nije saznao gdje su Grude, gdje Široki Brijeg", izjavila je ona.

Ćavar je dala i intrigantan odgovor oko glasanja za budućeg gradonačelnika, kazavši da je ona za Irmu Baraliju. Na pitanje što ukoliko Koalicija za Mostar podrži Baraliju, a HDZ i HRS ne podrže, ona je odgovarila da ona ne znam tko će podržati Irmu ili neće.

"Da ja sad ne prognoziram, ali to bi onda moralo značiti da mi idemo u koaliciju, Bh. blok sa SDA, ja nisam pristalica tog koaliranja, ne bih podigla ruku za takav način", kazala je.

Ćovar još kaže kako ne shvaća da u Mostaru nešto može biti probosansko, te da nju niko ne može kupiti, ili vršiti pritisak na nju za koga će glasati.
aratet

#48834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by aratet »

zlajaBHF wrote: 21/02/2021 15:30 Ovo je predstavnica Nase stranke u Mostaru. Ovo sve govori o njima.
Za njih je Komsic zlo.

Ona otvoreno kaze da nebi ni Irmu podrzala, ako bi je podrzala Koalicija za Mostar, posto bi to znacilo da su u koaliciji sa istima :-D

Znaci, ona je drugim rijecima rekla, ja ne znam kako cu glasati, ali znam da cu glasati da HDZ-ov kandidat bude gradonacelnik.

Ovi tvoreno rade za HDZ. Ko ne vidi, nije ni zasluzio da vidi.
"Zašto bi ja bila Komšićka, ja ne znam šta sam loše uradila u ovom gradu u ovoj politici da bi me neko poredio sa Željkom Komšićem. Zna se ko je Željko Komšić, šta je on uradio i koliko je zla nanio ne samo Hrvatima, on je nanio zla cijeloj državi jer u tri mandata nije saznao gdje su Grude, gdje Široki Brijeg", izjavila je ona.

Ćavar je dala i intrigantan odgovor oko glasanja za budućeg gradonačelnika, kazavši da je ona za Irmu Baraliju. Na pitanje što ukoliko Koalicija za Mostar podrži Baraliju, a HDZ i HRS ne podrže, ona je odgovarila da ona ne znam tko će podržati Irmu ili neće.

"Da ja sad ne prognoziram, ali to bi onda moralo značiti da mi idemo u koaliciju, Bh. blok sa SDA, ja nisam pristalica tog koaliranja, ne bih podigla ruku za takav način", kazala je.

Ćovar još kaže kako ne shvaća da u Mostaru nešto može biti probosansko, te da nju niko ne može kupiti, ili vršiti pritisak na nju za koga će glasati.
Pa Komšić i jeste zlo. SDA smeće.
zlajaBHF

#48835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

aratet wrote: 21/02/2021 15:40
Kakvo je to Komsic zlo nanio Hrvatima?

Zato sto nije iz HDZ-a ?

NS logika.....Nastupite zajedno sa HDZ-om sljedeci put.
Toffee karamela

#48836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Toffee karamela »

zlajaBHF wrote: 21/02/2021 11:45
Grijesis itekako......treci entitet bi pospito Pedja Kojovic sutra! Stvarno mislis da bi njemu i slicnim Bosnjaci dali pravo da pregovara u ime Bosnjaka u Daytonu 2 koji ce doci, samo je itanje kada.

Pa taj covjek bi nas prodao prvom prilikom. Njegovi interesi i interesi Bosnjaka i drzave BiH nisu apsolutno isti.
u odbranu Kojovića moram reći da sam sigurna da ne bi uradio ništa što ne bi i bošnjački članovi njegove stranke.

ponekad zaboravljamo da je i ta stranka većinski bošnjačka, kako god okreneš i obrneš.

problem s njima je što im je jedna od određujućih postavki što im smeta ratna prošlost sviju i svakoga, u strahu da nazovu stvari pravim imenom zapetljavaju se sve više i više i onda dođe do ovakvih tragikomičnih igrokaza kao u Mostaru.

hoće da poravnaju ono što se ne može poravnati niti staviti u jedan kontekst i usput ih još naguze kao bekane
Last edited by Toffee karamela on 21/02/2021 16:05, edited 1 time in total.
Johnny_x

#48837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Johnny_x »

zlajaBHF wrote: 21/02/2021 15:43
aratet wrote: 21/02/2021 15:40
Kakvo je to Komsic zlo nanio Hrvatima?

Zato sto nije iz HDZ-a ?

NS logika.....Nastupite zajedno sa HDZ-om sljedeci put.
4 goodine sjedis u parlamentu i ne postavis nijedno zastupicko pitanje, ne javis se ni na jednu diskusiju, ne dadnes nijedan amandman na zakon, apsolutno nista ne radis, ne cujes se i svaki mjesec uzmes 4990 KM, za 4 godine je to 239 520 KM. Ovo je zlo prema Hrvatima, Bosnjacima i Srbima i svakom normalnom gradjaninu ove zemlje, mogli smo i nekog beskucnika, nekog sa 4 razreda osnovne postaviti na njegovu poziciju, isto bi nam bilo.
zlajaBHF

#48838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Toffee karamela wrote: 21/02/2021 15:53
u odbranu Kojovića moram reći da sam sigurna da ne bi uradio ništa što ne bi i bošnjački članovi njegove stranke.

ponekad zaboravljamo da je i ta stranka većinski bošnjačka, kako god okreneš i obrneš.

problem s njima je što im je jedna od određujućih postavki što im smeta ratna prošlost sviju i svakoga, u strahu da ne nazovu stvari pravim imenom zapetljavaju se sve više i više i onda dođe do ovakvih tragikomičnih igrokaza kao u Mostaru.

hoće da poravnaju ono što se ne može poravnati niti staviti u jedan kontekst i usput ih još naguze kao bekane
Ja mislim da bi on bio u stanju ici mnogo dalje i prodati mnogo vise.
Treci entitet je jedna od opcija.

Jednostavo ulog mu nije isti, kao sto je ulog prosjecnog Bosnjaka.

Razgovarao sam sa nekim aktivistima NS-a i njima recimo nije problem da se nas jezik nazove Srpskim.
Mislim, mozemo diskutovati o tome da li je jezik na nasim prostorima jedan, vjerovatno i ja mislim da jeste, ali za mene je Bosanski i to je nesto oko cega se en moze pregovarati. Za njih je to nebitno.....Moze biti i Srpski jezik. Samo navodim primjer o kakvom se nacinu razmisljanja radi.

U vezi rata, naravno da se stvari moraju nazvati pravim imenom, zbog svih zrtava tog rata, ali i zbog buducnosti. Ne moze se graditi buducnost na lazima. Ali i to govori nesto o njima, jer njih ne boli Srebrenica, Prijedor, Mostar..... Evo ti primjera u Mostaru, oni ne razumiju simbolicno znacenje HDZ-ovog gradonacelnika.
zlajaBHF

#48839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Johnny_x wrote: 21/02/2021 15:59
4 goodine sjedis u parlamentu i ne postavis nijedno zastupicko pitanje, ne javis se ni na jednu diskusiju, ne dadnes nijedan amandman na zakon, apsolutno nista ne radis, ne cujes se i svaki mjesec uzmes 4990 KM, za 4 godine je to 239 520 KM. Ovo je zlo prema Hrvatima, Bosnjacima i Srbima i svakom normalnom gradjaninu ove zemlje, mogli smo i nekog beskucnika, nekog sa 4 razreda osnovne postaviti na njegovu poziciju, isto bi nam bilo.
A na to na misli.....Ahaaaa

Da li na to misle i oni sto su ga spalili u Capljini?

Pusti suplju. Komsic je nanio zlo Hrvatima jer se suprotavlja Covicu.
aratet

#48840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by aratet »

Lijepo ti je kolega odgovorio.
Komšić je nanio zlo i Bošnjacima i Hrvatima i Srbima. Nanosi još uvijek. Dio je loše vlasti.
bunk

#48841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Ovdje na forumu,Komsic je bio Bog dok je dizao ruku za kiflu u Sk.
Cim je to napustio poceli su i roboti na forumu puhat u rog sa hdz pricom kako je nelegitiman ili neki neqrac nisam siguran vise sta..
Toffee karamela

#48842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Johnny_x wrote: 21/02/2021 15:59

gdja Ćavar je mislila isto na ovih 250 000 guzovače zaradjenih a ne na nešto drugo?

vjerujem joj
kakabanja213

#48843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakabanja213 »

zlajaBHF wrote: 21/02/2021 11:02
kakabanja213 wrote: 21/02/2021 10:30
Samo sto bih ja sutra opet isto, a ti bi casno slao freze iz Svedske.
Izdali ste Mostar, tako cete i BiH.

Nadam se da vam se nece dati prilika. U Mostaru vas vise nece biti na mapi.
Ti si otkacio. Ja izdao Mostar a ti ga branis-o???????? Frezama iz Svedske?
joint union

#48844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

zlajaBHF wrote: 21/02/2021 10:14

Isporucit ce im ne samo izbori zakon, nego i treci entitet.

Ovo si 100% u pravu, Pedja bi ovo stvarno potpisao.
Da ga Bake nije prestigao...
Evenine

#48845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Evenine »

Po tome bi trebao svaki narod glasati za svoju najvecu nacionalnu stranku, sto bi svelo BiH na de facto tri entiteta.

Srbi iz RS su pod vecom medijskom blokadom nego sto su Srbijanci bili pod Slobom. Beograd im 24/7 puni glavu pricom da su oni najveci i najbolji Srbi i da je svaki pomak ka relaksaciji odnosa u BiH izdaja srpstva i pocetak kraja citavog srpskog naroda.

Covjece, pa to je ludilo kakva je to propaganda i revizionizam tamo. Puno Beograd ulaze u to:

1. Da se Srbima zgadi bilo kakva pomisao o BiH kao drzavi srpskog naroda.
2. Da se Bosnjacima zgade bosanski Srbi za sva vremena. Sve provokacije i negacije su svjesne i ciljane da bi se antagonizam i neprijateljstvo povecali.

Svaki put kada neka provokacija upali i izazove revolt bosnjacke strane to je njima jedan argument vise da je zajednicka drzava nemoguca.
p206

#48846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by p206 »

foxlife wrote: 21/02/2021 10:00
p206 wrote: 21/02/2021 09:25
dustaban wrote: 21/02/2021 08:26

P.S. Prijateljski savjet dr. Guzinu. Fin si covjek, zasluzio si da vodis Mostar ali si nazalost u krivoj ekipi. Razmisli o prikljucenju njima dvijema!
Evo sve trči. Dobro oni svi znaju zašto su tu gdje jesu.

Ukoliko ove građanske stranke ikako žele da rade na onome što pričaju a to je dobrobit svih građana onda moraju u vlast. A jedini put u vlast je u koaliciju sa SDA i HDZ, jer je takav ustav.

Drugog načina nema, i to je jedini način da se društvo promijeni na bolje bar malo. A ovo što sad rade je ubleha, uhljebi se par parlamentaraca a narod ko jebe.
Ne moras u koaliciju sa sda i hdz
Dokaz je sarajevo
Valjda ce i u mostaru na obe strane nekad doci trenutak da se izglasa ns i sl da mogu praviti vlast
Sve do tada je narod sam kriv
izvini ali nije... BiH nije samo Sarajevo i stranka koja ne vodi državničku politiku i koje nema u vlasti na državnom nivou nije ozbiljna stranka
čekati da se nešto promijeni u manjim gradovima a ne trudiš se da imaš svoje kandidate u svakoj općini.. ne ide... biti progresivan je malo teže u Rudom nego u glavnom gradu
spreca

#48847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by spreca »

Evenine wrote: 21/02/2021 17:26
Po tome bi trebao svaki narod glasati za svoju najvecu nacionalnu stranku, sto bi svelo BiH na de facto tri entiteta.

Srbi iz RS su pod vecom medijskom blokadom nego sto su Srbijanci bili pod Slobom. Beograd im 24/7 puni glavu pricom da su oni najveci i najbolji Srbi i da je svaki pomak ka relaksaciji odnosa u BiH izdaja srpstva i pocetak kraja citavog srpskog naroda.

Covjece, pa to je ludilo kakva je to propaganda i revizionizam tamo. Puno Beograd ulaze u to:

2. Da se Bosnjacima zgade bosanski Srbi za sva vremena. Sve provokacije i negacije su svjesne i ciljane da bi se antagonizam i neprijateljstvo povecali.

Svaki put kada neka provokacija upali i izazove revolt bosnjacke strane to je njima jedan argument vise da je zajednicka drzava nemoguca.
Ma jasno je to meni covjece,nisam se ja juce rodio,evo recimo Komsic i Kojovic imaju stranke gdje su 99% glasaci Bosnjaci,ja bi volio da npr Pedja pokusa napravi slican uspjeh u rs...hrvati su okupljeni oko HDZa svi isto tako i srbi su okupljeni oko SNSD a i opozicija(PDP,SDS,DNS) ce uvijek stati na Dodikovu stranu kad ih on pozove na jedinstvo,mnogo puta vec dokazano do sada, samo su Bosnjacki glasovi rasprsheni medju nacionalnom strankom SDA i navodnim gradjanskim strankama NS i SDP.Pedja nece sa nacionalnim strankama(SDA) ali hoce sa nacionalnim (HDZ I SNSD) i ponasa se kao da je NS najaca stranka u Federaciji,vidjet cemo sta ce biti 2022
Toffee karamela

#48848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Evenine wrote: 21/02/2021 17:26 Srbi iz RS su pod vecom medijskom blokadom nego sto su Srbijanci bili pod Slobom.
ma pod kakvom su oni medijskom blokadom u 21. stoljeću, sa internetom koji danas može uhvatiti svaki čoban na livadi?
medijska blokada Srba u RS je mit naših ratnih medija, (kao ne znaju oni šta se radi, kad doznaju progledaće)! Na toj premisi su strane agencije svake fele i boje ulupale milijarde nakon rata u Bosnu! Rezultat je takav da bi sutra na Miletov poziv (ali uz nečije čvrste garancije da će pobijediti) većina opet krenula u rat!
zlajaBHF

#48849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Evenine wrote: 21/02/2021 17:26

A medijska blokada je problem....Zato ovolika mrznja zadnjih 30 godina?

Pa sto se nisi obratio Hagu, i objasnio im da je to razlog za genocid i etnicko ciscenje. Mozda se sve kockice poklope nakon ovog otkrica.

:skoljka:
Evenine

#48850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Evenine »

Odgovor na pitanje "Ko nas bre zavadi?" je "Beograd".

Svo zlo je doslo iz Beograda.
Locked