Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#7126 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

DonieBrasco wrote: 19/02/2021 12:43 Hoce li se desiti nesto konkretno dok su ovi jos u pritvoru jer navodno da ne bi vrsili utjecaj neki ? :-)
nadam se
muriz rece da se ocekuju nova hapsenja, nevoljko i nesigurno rece mozda u roku mjesec

valjda ovaj put policija skuplja armirane dokaze
i sto manje price - to bolje
uglavnomja

#7127 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 19/02/2021 12:55

Dva vjestacenja su radjena prema tom pitanju, dva ispitivanja, i potvrdjeno je da decko nije imao u sustavu nikakve nedozvoljene supstance OSIM THC u toliko maloj kolicini, da je to smijesno.

na temi d.d. je neko postavio sve stranice obdukcije iz beograda, gdje imaju uslove za otkrivanje svih droga, za razliku od bl. i tamo je nadjeno prisutvo lsd koliko se sjecam
(ima puno strano, nije bas najcitljivije, a i na cirilici je :D )

drugo - ta trava iz kose - radjeno na uzorku kose koji je neko privatno odnio u neki privatni laboratorij u austriji.
nikakvog dokaza kada i gdje i odakle je ta kosa uzeta.
Cherry-Cherry

#7128 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Na kraju krajeva, sve i da su Dženan i David bili teški kriminalci i narkomani, moraju se naći počinioci i prikrivači. Glupa vam je sva ova priča.
Lao Ce

#7129 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Lao Ce »

td_maajka

#7130 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

uglavnomja wrote: 19/02/2021 13:15
td_maajka wrote: 19/02/2021 12:55

Dva vjestacenja su radjena prema tom pitanju, dva ispitivanja, i potvrdjeno je da decko nije imao u sustavu nikakve nedozvoljene supstance OSIM THC u toliko maloj kolicini, da je to smijesno.

na temi d.d. je neko postavio sve stranice obdukcije iz beograda, gdje imaju uslove za otkrivanje svih droga, za razliku od bl. i tamo je nadjeno prisutvo lsd koliko se sjecam
(ima puno strano, nije bas najcitljivije, a i na cirilici je :D )

drugo - ta trava iz kose - radjeno na uzorku kose koji je neko privatno odnio u neki privatni laboratorij u austriji.
nikakvog dokaza kada i gdje i odakle je ta kosa uzeta.
Vidi, ne znam sta pise na toj temi, jer nisam tamo. Potrazit cu taj nalaz bas da i ja procitam (kao laik), ali ovdje je bilo cak vec i od strane Tuzilastva opovrgnuta ta tvrdnja i to upravo na osnovu nalaza iz Beograda. Ne dozvoljava mi da kopiram taj dio teksta, ali ima konkretna izjava Tuzilastva i to jos iz 2018.

https://www.ebrcko.net/vijesti/vijesti- ... drogu.html

Ja razumijem tvoju sasvim logicnu pretpostavku da ta kosa sad moze biti "svacija" (iako, time imputiramo da su roditelji svjesno da li na analizu kosu za koju znaju da nije Davidova), ali od 2018. se zna da su dva nalaza potvrdila da (osim trave, kao sto rekoh) nije bilo konzumacije niceg takvog. Shodno tome, ne vidim kako sada tvrdnja da je imao problem s drogom moze biti ista drugo do naivna ili zlonamjerna.

Ono, koja je svrha?

Osim toga se postavlja pitanje, ako je doista analiza krvi i urina u Beogradu pokazala prisustvo LSD-a, zasto onda tuzilac tvrdi suprotno? Dok u istom obracanju tada tvrdi da nema nikakvih indicija za to da je otet i/li zlostavljan?

Citamo se vec dovoljno dugo, da cijenim da me neces pogresno shvatiti.
Ne imputiram da tuzilac laze, vec pitam je li eventualno prisustvo LSD-a u organizmu, a negirano od strane tuzilastva, uopste osnov za tvrdnju da je "David imao problema s drogom"?
JThomas

#7131 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i ista se paralela provlači i za davida i za dženena, "nije bio cvjećka". eto neka je i diler bio. pa riješi dilersko ubistvo. zatvori i skloni sa ulice još tri dilera. ali nije to. oni govore da je zadesno i istovremeno blate žrtvu. pa ako je zadesno zašto je onda bitno šta je bio? da nam ne bude žao, da se ne sekiramo, jel...
td_maajka

#7132 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Cherry-Cherry wrote: 19/02/2021 13:29 Na kraju krajeva, sve i da su Dženan i David bili teški kriminalci i narkomani, moraju se naći počinioci i prikrivači. Glupa vam je sva ova priča.
Koliko god se slazem sa sustinom tvoje recenice, slozit ces se mozda sa mnom, da je u pitanju necije dijete za koje se tvrdi da je bio narkoman i zbog toga ubijen? Mislim da nam je i to gradjanska duznost, reagovati na takve tvrdnje, pogotovo ako imamo dokaze (ili eto makar indicije...) da to nije tako, a nemamo niti jedan dokaz da jeste.

Isto kao sto cu uvijek reagirati, kada dodju i kazu da se Dzenan morao baviti nekim kriminalnim radnjama, jer toboze, ne bi inace nosio pistolj i ne bi inace bio ubijen.

To i jeste dio problema.

Dakle, sve i da jesu to bili - upravu si - niko ne smije ubijati ljude naokolo, ma kakvi bili.
Ali isto tako, svhatimo da se ovo desilo sasvim obicnim, "dobrim" momcima.
Biti dio kriminalnog miljea imputira da kao takav mozes doci u situaciju da budes zivotno ugrozen, jer je priroda "posla" takva. To ne znaci da to opravdava ubistva ili drugi oblik nasilja, ali djeca koja se ne bave kriminalnim radnjama ne bi trebala ni ocekivati takav kraj. A mi ovdje - po mom shvatanju - imamo upravo to, obicne gradjane. U oba slucaja.
Mer11

#7133 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

td_maajka wrote: 19/02/2021 13:47
Cherry-Cherry wrote: 19/02/2021 13:29 Na kraju krajeva, sve i da su Dženan i David bili teški kriminalci i narkomani, moraju se naći počinioci i prikrivači. Glupa vam je sva ova priča.
Koliko god se slazem sa sustinom tvoje recenice, slozit ces se mozda sa mnom, da je u pitanju necije dijete za koje se tvrdi da je bio narkoman i zbog toga ubijen? Mislim da nam je i to gradjanska duznost, reagovati na takve tvrdnje, pogotovo ako imamo dokaze (ili eto makar indicije...) da to nije tako, a nemamo niti jedan dokaz da jeste.

Isto kao sto cu uvijek reagirati, kada dodju i kazu da se Dzenan morao baviti nekim kriminalnim radnjama, jer toboze, ne bi inace nosio pistolj i ne bi inace bio ubijen.

To i jeste dio problema.

Dakle, sve i da jesu to bili - upravu si - niko ne smije ubijati ljude naokolo, ma kakvi bili.
Ali isto tako, svhatimo da se ovo desilo sasvim obicnim, "dobrim" momcima.
Biti dio kriminalnog miljea imputira da kao takav mozes doci u situaciju da budes zivotno ugrozen, jer je priroda "posla" takva. To ne znaci da to opravdava ubistva ili drugi oblik nasilja, ali djeca koja se ne bave kriminalnim radnjama ne bi trebala ni ocekivati takav kraj. A mi ovdje - po mom shvatanju - imamo upravo to, obicne gradjane. U oba slucaja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: suština svega...
Tesla Edison

#7134 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Zamislite sad još uhapse nekoliko njih, podignu optužnicu i krene suđenje, a za predsjednicu sudskog vijeća imenuju Dalidu Burzić, sutkinju Suda BiH.

Nije isključen scenarij.

E koji bi to cirkus od suđenja bio.
uglavnomja

#7135 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

prilicno sazet slucaj d.d.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1594680

s moje tacke - ova dva slucaja imaju jako malo zajdnickog
zijancer

#7136 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

td_maajka wrote: 19/02/2021 12:55 Roditeljima i sestri Davida Dragicevica to zelim od srca, iako vjerujem da prizeljkuju i brzi rasplet. Valja zivjeti s tim, da ti je dijete oteto, drzano vise dana, muceno (detalji su stvarno grozni), ubijeno, pa se onda pokusala provuci prica da je bio...
Kod te verzije sa višednevnim držanjem Davida nešto ne štima. Zar bi ti neko ko te želi mučiti i prebijati dao da jedeš?
Na jednom od snimaka je zabilježen njegov ulazak u pekaru te večeri, prije ponoći. Jeo je.
U izvještaju sa obdukcije (čini mi se da je Radosni stavio link) piše da želudac sadrži kašasti sadržaj, nije prazan.
JThomas

#7137 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

glavna razlika između slučajeva david i dženan je suštinski razlika između načina funkcionisanja sile i prinude u manjem i većem entitetu. brutalno vs. hinjavo. nema optužnice nikako, svirajte kurcu vs. lažna optužnica i lažni krivci za koje se iz aviona vidi da su lažni, ali tim tužilaca se slama da to progura kao da je stvarno tako. tužilac vrećo koji javno na tv kaže da mu je ministar rekao da treba donijeti naredbu o neprovođenju istrage vs. tužioci koje ne možeš vidjeti, ali ti rade o glavi. davor koji je morao pobjeći pred optužbom za rušenje ustavnog poretka (ni manje ni više) i muriz koji "normalno" živi i priča, ali priča kurcu do prije dvije sedmice, a i sad je i dalje itekako upitno. i tako dalje.

jeste david nešto "sumnjiviji" od dženana ako ćemo o tome. ali glavna suština, da se muda namjerno poturaju pod bubrege od državnog aparata je ista.
Skofild

#7138 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Skofild »

Zanimljiva slika izađe u javnost, Budnjo sa doktoricom Enrom Suljić, za koju je neki dan, doktor koji je vještačio da li Alisa ima amneziju izjavio DA JE ISTA VRŠILA PRITISAK NA NJEGA da promjeni svoj iskaz koji je bio da nema amneziju.

Budnjo veli da on nikog ne zna a slike postoje evo. NEVJEROVATNO.

Uklonili snimke, ko fol nestalo struje, ko fol prerezani kablovi a elektrodistribucija kaže u svom izvještaju da je došlo do krađe.

Budnjo ne zna ništa pa onda kasnije komentariše svjedoka koji je jel narkoman. Svjedoku kojem je zapaljena kuća.

Misteriozna krađa iz hotela gdje nikad počinioci nisu pronađeni.

Dalje, ako se već ime njegovog sina dovodi u vezi sa ovim slučajem a on tvrdi da je bio u Njemačkoj, milion je načina da se institucije pozabave da nađu video nadzore pomenutog i na graničnim prelazima i na svim mjestima gdje je Muamer bio u Njemačkoj i tako riješi sve dileme. Ja da sam na njegovom mjestu bi zahtjevao to i javno objavio. Kakvi računi i p. materine.

Nakon toliko godina da tek sad dolazi u emisiju i komentariše slučaj. Imaju oni itekako veze sa ovim, il sebe kriju ili sebi nekog bliskog.

PRAVDA ZA DZENANA MEMIĆA!
bandit_mo

#7139 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bandit_mo »

Skofild wrote: 19/02/2021 15:05 Zanimljiva slika izađe u javnost, Budnjo sa doktoricom Enrom Suljić, za koju je neki dan, doktor koji je vještačio da li Alisa ima amneziju izjavio DA JE ISTA VRŠILA PRITISAK NA NJEGA da promjeni svoj iskaz koji je bio da nema amneziju.

Budnjo veli da on nikog ne zna a slike postoje evo. NEVJEROVATNO.

Uklonili snimke, ko fol nestalo struje, ko fol prerezani kablovi a elektrodistribucija kaže u svom izvještaju da je došlo do krađe.

Budnjo ne zna ništa pa onda kasnije komentariše svjedoka koji je jel narkoman. Svjedoku kojem je zapaljena kuća.

Dalje, ako se već ime njegovog sina dovodi u vezi sa ovim slučajem a on tvrdi da je bio u Njemačkoj, milion je načina da se institucije pozabave da nađu video nadzore pomenutog i na graničnim prelazima i na svim mjestima gdje je Muamer bio u Njemačkoj i tako riješi sve dileme. Ja da sam na njegovom mjestu bi zahtjevao to i javno objavio. Kakvi računi i p. materine.

PRAVDA ZA DZENANA MEMIĆA!
Trgovine, hoteli, apoteke sasvim sigurno ne čuvaju godinama snimke na serverima. Čak ni u Njemačkoj.
Jedino granični prijelazi, a i to možda.
Skofild

#7140 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Skofild »

Davno se on spominjao, davno se to moglo riješiti ali nije. Što li.
muha_sa

#7141 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by muha_sa »

Od prvog dana se spominje umješanost Budnje--da sam na njegovom mjestu bio i da me neko spomeno a ja ništa sa slucajem imo nisam isti dan bi sve zakljuco i zvao policiju--Bujrum vam svi objekti i sve kamere i prateca oprema pa tabirite do mile volje jer ja znam da sam cist i da veze nemam sa pomenutim slucajem.
u-pet-deka

#7142 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Mediji uzimaju sve zdravo za gotovo, narod koji više nema povjerenja u državu se hrani ovim slučajem, ili ova dva slučaja, i to je to.
Last edited by u-pet-deka on 19/02/2021 15:33, edited 1 time in total.
muha_sa

#7143 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by muha_sa »

u-pet-deka wrote: 19/02/2021 15:32 Mediji uzimaju sve zdravo za gotovo, narod koji više nema povjerenja u državu se hrani ovim slučajem ili sa ova dva slučaja i to je to.
:thumbup:

Svaka ti je na mjestu :thumbup:
u-pet-deka

#7144 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

muha_sa wrote: 19/02/2021 15:33
u-pet-deka wrote: 19/02/2021 15:32 Mediji uzimaju sve zdravo za gotovo, narod koji više nema povjerenja u državu se hrani ovim slučajem ili sa ova dva slučaja i to je to.

Da sutra djevojka prizna -'ja sam ga ubila', ili da na video snimku se vidi osoba X koja nije babin sin. Otac momka rekao bi, nije istina, ona to samo kaže jer su je platili debelo, ili sve je to video montaža. To je problem, što otac momka je u glavi razvio zaključak.
DonieBrasco

#7145 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Ne budite smjesni da ga je ubio neki obicni smrtnik davno bi gulio desetak godina.

Veci je cirkus sto neko dobro stit Alisu i ne dozvoljava njeno privođenje na novo ispitivanje i poligraf, sve te krimi tehnike.
Cherry-Cherry

#7146 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Alisa ima zlatnu pičku izgleda.
Skofild

#7147 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Skofild »

Dobili smo poruku u inbox u vezi slike na kojoj se nalaze Alija Budnjo i Enra Suljić.

Kako nam je rečeno, za istim stolom sa njima je te prilike sjedila i Dalida Burzić.

Najavljeno nam je i da ćemo dobiti više informacija povodom toga.

#PravdazaDzenanaMemica
Mer11

#7148 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

u-pet-deka wrote: 19/02/2021 15:38

Da sutra djevojka prizna -'ja sam ga ubila', ili da na video snimku se vidi osoba X koja nije babin sin. Otac momka rekao bi, nije istina, ona to samo kaže jer su je platili debelo, ili sve je to video montaža. To je problem, što otac momka je u glavi razvio zaključak.
Sasvim logično, ako Muriz Memic zna 100 cinjenica o slucaju ubistva svog djeteta, to je vjerovatno 90 cinjenica koje zna vise od nas.. :lol:
isto kao da covjek prica u prazno bez ikakvih dokaza.. umjesto da kazete kapa dole covjeku, svaka cast sto se bori i za nasu buducnost nadjete se vi pametnjakovici sa ovim komentarima...

SRAMOTA!!!
belfy

#7149 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by belfy »

u-pet-deka wrote: 19/02/2021 15:38

samo si ti, upravo u ovom postu, na osnovu premisa koje si sam postavio, izvukao zakljucak.
JThomas

#7150 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:( i ja baš mislim da je to glavni problem u ovom slučaju...
Locked