Auto trza pri dodavanju gasa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
urnur388
#1 Auto trza pri dodavanju gasa
Znači auto je u nekakvom kvaru. Kad sam ga maloprije vozio, dodam gas i on nekontrolirano trza pa maknem nogu sa gasa on ne reagira na vrijeme kao da se gas zapeo ali nije.. Vozio sam ga i automehaničaru ali on me napravi budalom kao da j sve u redu.. Platim mu za pregledm, vozim se putom i opet ista priča nakon par minuta.. Jel se iko susretao sa ovim ..? sta je u pitanju? nije mi jasno
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
koje auto, motor?
- Qler
#3 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
Dva puta imao slican problem, prvi put svijecice, drugi kontrola protoka zraka... pa eto ako ti sta znaci...
- Nabucco
#4 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
Meni se to isto dešavalo 2 puta...
Prvi put kada sam mjenjao Lamelu ( majsor rekao da ce prestati vremenom- dok se istroši jednako, tako je i bilo za 2 dana nista)
Kasnije mi se to dešavalo, i problem je bio karburator- gusio je motor gorivom...
U pitanju je Pug 405 92'
Prvi put kada sam mjenjao Lamelu ( majsor rekao da ce prestati vremenom- dok se istroši jednako, tako je i bilo za 2 dana nista)
Kasnije mi se to dešavalo, i problem je bio karburator- gusio je motor gorivom...
U pitanju je Pug 405 92'
-
urnur388
#5 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
Motor 1.9 tdi golf 5
istankao sam svo gorivo iz rezervoara, natočio na drugoj benzinskoj i ubacio tabletice za čišćenje kanala...
vozio ga cijeli dan dok nisam barem pola potrošio
sad je malo lakše što se tiče trzanja ali i dalje gas ne pušta na vrijeme, skoro sam saobraćajku napravio
istankao sam svo gorivo iz rezervoara, natočio na drugoj benzinskoj i ubacio tabletice za čišćenje kanala...
vozio ga cijeli dan dok nisam barem pola potrošio
sad je malo lakše što se tiče trzanja ali i dalje gas ne pušta na vrijeme, skoro sam saobraćajku napravio
- fantom slobode
#6 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
a da pregledas sajlu gasa, da vidis da li se vraca normalno, da je nesto ne koci? (ako ti gas ostaje nakon sto ga pustis).Pregledaj svakako kablove, svjecice.
- mayab
#7 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
Mislim da taj golf nema sajlu gasa nego potenciometar, i tu bi mogao biti problem
-
InaravnoDzej
#8 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
A možda je filter za gorivo. Vjerovatno ga nisi nikad ni mijenjao.
-
carobnjak
#9 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
covjek vozi tdi kkave svijeceice crni dzordzefantom slobode wrote:a da pregledas sajlu gasa, da vidis da li se vraca normalno, da je nesto ne koci? (ako ti gas ostaje nakon sto ga pustis).Pregledaj svakako kablove, svjecice.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
i ja mislim da je do sajlefantom slobode wrote:a da pregledas sajlu gasa, da vidis da li se vraca normalno, da je nesto ne koci? (ako ti gas ostaje nakon sto ga pustis).Pregledaj svakako kablove, svjecice.
- hopi
#11 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
gorivo bi moglo biti ali ne u tolikoj mjeri možda malo da zatrza
provjeriti filtere zraka, goriva
dijagnostiku odraditi vidjeti ima li šta
pumpa goriva
egr ventil
dizna
pumpa goriva
egr ventil
dizna
-
nanobo2
#12 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
hopi wrote:gorivo bi moglo biti ali ne u tolikoj mjeri možda malo da zatrza
pumpa goriva
egr ventil
mozda koja dizna
-
urnur388
#13 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
Izvadio sam filter goriva i promjenio ga. Sad čačkam po kontroli protoka zraka pa ću vidjeti šta je
-
amelamelamel
#14 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
raja imam alfu 145 1.4 boxer prije dva dana naglo je poceo da trza pa se umirilo sutra dan pocelo je ucestalije da trza pri niskim obrtajima i u brdu bas trza nakon nekih par kilometara izgubila je vucu ne prima ni jednu brzinu izdala izdala tad kad je izgubila vucu temperatura je skocila pomagajte
-
soferina
#15 Re: Auto trza pri dodavanju gasa
Neće ti forum pomoći, vozi majstoru, izgleda da joj je došao krajamelamelamel wrote: ↑19/02/2021 14:10 raja imam alfu 145 1.4 boxer prije dva dana naglo je poceo da trza pa se umirilo sutra dan pocelo je ucestalije da trza pri niskim obrtajima i u brdu bas trza nakon nekih par kilometara izgubila je vucu ne prima ni jednu brzinu izdala izdala tad kad je izgubila vucu temperatura je skocila pomagajte